Hozzászólás ideje: Január 8.Jan. 8. Így fest egy badass, sokat látott és tapasztalt, vagány fejvadász. És Mando sem néz ki rosszúl.
Hozzászólás ideje: Január 16.Jan. 16. Én simán kinézem belőlük, hogy az eddigi Mandós termékekhez odabiggyesztették a filmes logókat.
Hozzászólás ideje: Január 16.Jan. 16. Nem hinném, ilyet nem tehetnek és egyébként is eredetinek tűnnek ezek a képek.
Hozzászólás ideje: Január 19.Jan. 19. 5 perccel korábban, Iqvi írta:Egyelőre engem jobban aggaszt A mandalóri és grogu film marketingjének a hiánya, hiszen mégis csak ezzel a filmmel akarja a Lucasfilm visszahozni a Star Wars-t a moziba. Ehhez képest pedig kaptunk egy trailert, és ennyi. Legalább pár karakterről leránthatták volna a leplet mondjuk egy Empire vagy The Hollywood Reporter cikkben, pár képpel róluk, meg eg pár mondatos leírással. De semmi.Ezek majd később jönnek még. Szerintem a második trailer után indul be a marketing gépezet.
Hozzászólás ideje: Január 19.Jan. 19. Szerintem is. Igazából, ráérünk akkor aggódni, ha még április végén, május elején is ül a marketing. Végül is nem az a cél, hogy fél évig izgatottak legyenek az emberek, hanem az, hogy a premier idején legyenek azok. Márciusnál előbb én semmire sem számítok még ettől a filmtől. Akkor viszont jól is jönne ki merchandise szempontból, hiszen április elején jön a húsvét, úgyhogy a játékkiadás ennek apropóján be is indulhat.
Hozzászólás ideje: Január 23.Jan. 23. Annak idején egyébként amikor be lett jelentve a film, valamiért azt hittem, hogy a kampány jelentős része arra koncentrál majd, hogy ez egy kicsit az ep.6 folytatása is és majd mennek a találgatások, hogy Luke-nak és Han-nak, vagy esetleg Leiának milyen szerepe lesz.. Esetleg az ep.6 óta először Luke egy jelenetben lesz Hannal a nagyvásznon. Nem mintha engem ez hozna lázba, csak úgy tűnt ez amolyan magaslabda. Nem bánom, ha nem lesz ilyesmi csak lassan mutathatnák, hogy ez a film mitől más egy átlag Mandó epizódtól, azon kívül hogy több benne az effekt.
Hozzászólás ideje: Január 23.Jan. 23. No igen, nagyon úgy tűnik, hogy ez a film a saját maga kialakított kerekre és szereplőkre fókuszál. Bár csak találgatni lehet, mert gyakorlatilag nulla információnk van a lényegi kérdéseket illetően. Az, hogy Din és Grogu az ÚK-nak dolgoznak a harmadik évad vége óta nyílt titok. Itt ami új vonal az a huttok feltűnése ami üdvözítő, de még édeskevés egy combos történethez.Remélem a Disney nem úgy áll ehhez a filmhez, hogy csak keressünk 3-400 milliót és elég az is mert milyen olcsó volt büdzsé. Ez a Star Wars aprópénzre váltása lenne a szememben. Szerkesztve: Január 23.Jan. 23. - Ody Mandrell
Hozzászólás ideje: Január 23.Jan. 23. Anno a The Clone Wars-ről is az elején kábé annyit tudtunk, hogy Jabba fiát elrabolták, és a Jediknek meg kell keresni. Végül egy egész kerek és epikus konfliktus lett ebből a filmre. Remélem, itt is valami ilyen lesz, csak természetesebben komolyabb hangvétellel, és remélhetőleg olyan következményekkel, amik a jövőre (az Ahsokára vagy az ST-re) is kihatnak. Mert a TCW esetében igazából annak, hogy a köztársasági sereg átvonulhatott a hutt űrön, lényegében nem lett jelentőssége, és a hutt-köztársaság viszony sem változott egy szemernyit sem. Bár például az egy kellemes kikacsintás lenne pont a TCW filmre, ha Rotta mondjuk azért segítene az új Köztársaságnak, mert még hálás azért, amiért a régi Köztársaság Jedi lovagjai megmentették a büdös kis farkincáját.
Hozzászólás ideje: Január 23.Jan. 23. Egyébként Luke még fel is tűnhetne a filmben, ha már a sorozatban benne volt.
Hozzászólás ideje: Január 26.Jan. 26. Az egyik kaszkadőr szerint a film "úttörő" lesz valamint tele van "nagy akciókkal.....nagyobbakkal, mint a sorozat"Én is valami ilyesmit várok, csak jönne már valami képi megerősítés is.
Hozzászólás ideje: Január 26.Jan. 26. 26 perccel korábban, Yoda József írta:Milyen értelemben úttörő?Lehet, hogy akcióban.... A történetben nem hinném, hogy pont egy Mando film lesz úttörő. Szerkesztve: Január 26.Jan. 26. - Ody Mandrell
Hozzászólás ideje: Hétfő 21:371 napja A Mandalorian and Grogu című filmmel kezdetét veszi majd a Disney Blockbuster szezon, amely különböző tie-in merchandise-ok sokaságát fogja felvonultatni a rajongóknak, valamint a hétvégén megrendezésre kerülő New York-i Játékvásáron rengeteg termék lesz kiállítva a közelgő Disney-filmekhez (köztük a The Mandalorian és a Groguhoz).
Hozzászólás ideje: Tegnap 00:511 napja Öröm látni, hogy ennyi egyedi, önálló, kreatív mozifilm lesz idén nyáron, és a Disney mer kockáztatni az újdonsággal.
Hozzászólás ideje: Tegnap 08:121 napja 10 órával ezelőtt, Bence1997 írta:A Mandalorian and Grogu című filmmel kezdetét veszi majd a Disney Blockbuster szezon, amely különböző tie-in merchandise-ok sokaságát fogja felvonultatni a rajongóknak, valamint a hétvégén megrendezésre kerülő New York-i Játékvásáron rengeteg termék lesz kiállítva a közelgő Disney-filmekhez (köztük a The Mandalorian és a Groguhoz).Akkor előtte még a héten az előzetes is kijön?
Hozzászólás ideje: 6 órával korábban6 órája Hírek szerint ez a film lesz a legalacsonyabb költségvetésű Star Wars mozi a Disney korszakban. 166.4 millióról szólnak a hírek. Ezzel a filmmel kapcsolatban csak a sikeres televíziós évadok adhatnak valami reménysugarat, mert egyébként akkora buktának néz ki, mint ide Nagykáta. Szerkesztve: 6 órával korábban6 órája - Ody Mandrell
Hozzászólás ideje: 6 órával korábban6 órája Pont emiatt nem is kell neki olyan nagy bevétel, hogy pozitívba jöjjön ki. Ugye kb. azt szokták mondani, hogy a költség kétszeresét kéne gyűjtenie. 333 millió azért röhögve meglesz még a sz*r marketing mellett is
Hozzászólás ideje: 6 órával korábban6 órája Üzleti szempontból nyilván így is lehet sikeres, de minden egyebet tekintve nagyon veszélyes ez az irány! Egyrészt a Star Wars tucat termékké silányítása illetve olcsósítása olyan útra terelheti a franchise-t, amin talán nem kellene elindulni. Mert ne legyenek kétségeink, egy látványfilmnél igen is számít a ráfordított összeg.
Hozzászólás ideje: 6 órával korábban6 órája Talán az alacsonyabb költségvetésre némi magyarázat lehet az is, hogy nagyon sok minden készen átvehető a sorozatból. Nem kellett vadonatúj Grogu bábot, új Djarin jelmezt, új Nevarro díszletet és Razor Crest modellt építeni, sok járműnek is megvan már a CGI modellje, stb. Még Zeb CGI modellje is készen átvehető, és hála az égnek, a sorozat látványtechnikája, nem sokban marad már el egy mozifilmtől. Szóval legfeljebb kicsit fel kell őket javítani, ami egyszerűbb és gyorsabb, így olcsóbb is, mint nulláról megalkotni egy karaktert. Az évek során a StageCraftot is jól megtanulták használni, amin szintén sokat spórolhatnak.Anno például a Star Trek mozifilmek is sokat spóroltak azon, hogy rengeteg díszletet nem megépítettek, hanem újrahasznosították a sorozatok már meglévő díszleteit. Átfesteni jóval olcsóbb, mint teljesen újat tervezni és megépíteni. Az Enterprise A-hoz és E-hez csak a hídakat építették meg, minden más a sorozatokból és a korábbi filmekből vettek át (a Voyager gyengélkedője az Enterprise E gyengélkedője, az Enterprise D tárgyalója az Enterprise A tiszti étkezdéje lett, stb). Ugyanígy készen voltak már eszközök (például a fézerek), jelmezek (a színészek egyenruhái), stb.Ilyen téren a The Mandalorian and Grogu nagyon szerencsés költségvetés szempontjából, mert nagyon-nagyon sok dolgot átvehetnek a sorozatokból, amire már semmit vagy csak minimálisat kell költeni. A maradék pénz meg mehet a teljesen új dolgokba. Ha a Starfighternek lenne ennyi a költségvetése, ott már aggasztóbb lenne a hír.
Hozzászólás ideje: 5 órával korábban5 órája Ilyen alacsony büdzsével mondjuk tényleg meglepő lenne ha nem lenne anyagi siker. Nyilván sokat segit az is, hogy a sorozatrészeknél megtanulták a készitők, hogy lehet "fillérekből" viszonylag nagy látványt kihozni. Egy-egy Mandó rész állitólag úgy 12 millióba került. A játékidő legfeljebb négyszer annyi lesz most, mint a sorozatrészeknél, a büdzsé viszont majdnem 14-szer annyi lesz.
Hozzászólás ideje: 4 órával korábban4 órája Eddig nem nagyon szóltatam meg a film kapcsán, de azért igyekeztem figyelemmel kísérni!Nos nyilván ezek alapján még senki sem tudja megjósolni a Star Wars mozis jövőjét, de azt viszont egyáltalán nem értem, hogy miért nem akar a Lucasfilm TUTIRA menni 7 év után a következő SW-mozis szezont megnyitó filmjével?Igazából magát a filmválasztást sem értem, oké a sorozat sikeres volt, de a 3. évad már jóval több kritikát kapott, mint az első kettő! És mégis ezt folytatják filmként! Nem értem!1999-ben 16 év után tért vissza a moziba a Star Wars.... akkor olyan marketing és hype volt a visszatérés ténye és a Baljós árnyak körül, hogy olyat talán még nem látott a mozi-társadalom! 2015-ben (10 év kihagyás után) is markáns volt. Minden a Star Wars-ról szólt és mi is be voltunk zsongva itt rendesen! Most is eltelt egy kis szünet, jóóó... ez idő alatt volt több tévés produkció SW fronton a 7 év mozifilm mentes időben, és ez torzíthatja az összehasonlítást, de valahogy mégis ki kell mondanom nekem is azt, hogy a korábbi két alkalomhoz mérten (1999 és 2015) az, ami most van marketing téren, az egy légypuki a sarokban! Vagy még az sem! Komolyan, 3 hónap van a filmig és SEMMI! 2015-ben ilyenkor már arccal pörögtünk a metlakin ezerrel, még éjjel is! :D De szép idők is voltak!A másik félelmem, hogy a film akkorát fog hasalni, mint ide Nagykáta. Egyszerűen nem értem az egészet.... nem jó a témaválasztás, sz*rnak a merketingre, semmi várakozás a rajongókban, sőt...., és nem tartanak attól sem, hogy földbe áll az egész. Egyszerűen NEM ÉRTEM! Persze mindez csak az ÉN véleményem, de perpill számomra ezek nem jó kilátások. Én valószínűleg szeretni fogom a filmet, ahogy magamat ismerem, hogy ne szeressem ahhoz nagyon el kell szúrniuk, ez valszeg nem történik meg, de ez így ebben a formában ez az egész akkor sem jó.Az meg ugye nem szempont, hogy én szeretni fogom valszeg a filmet. Én a teljes Sequel-t szerettem (mint ahogy itt a legtöbben) de a netes "közmegállapodás" az, hogy úgy sz*r, ahogy van! És nem kellene egy orrbitális kritikai (és esetleg anyagi) buktával kezdeni az új mozis szezont SW téren! Szerkesztve: 4 órával korábban4 órája - Darth Riddick
Hozzászólás ideje: 4 órával korábban4 órája Szívemből szóltál @Darth Riddick ! Néha már én érzem magam rosszul, amiért olyan negatívnak tünök, pedig inkább a Star Wars-ért való aggódás hajt, mintsem az ellendrukkerség. Aki ismer az pontosan tudja, hogy én lennék az utolsó aki igaztalanul lehúz egy Star Wars filmet.Nekem is hiányzik az a pörgés ami anno 2015-2019 között ment. Sajnos most ami van, nem is alkalmas a hype feltekerésére. Szerkesztve: 2 órával korábban2 órája - Ody Mandrell
Hozzászólás ideje: 3 órával korábban3 órája 25 perccel korábban, Darth Riddick írta:Nos nyilván ezek alapján még senki sem tudja megjósolni a Star Wars mozis jövőjét, de azt viszont egyáltalán nem értem, hogy miért nem akar a Lucasfilm TUTIRA menni 7 év után a következő SW-mozis szezont megnyitó filmjével?Igazából magát a filmválasztást sem értem, oké a sorozat sikeres volt, de a 3. évad már jóval több kritikát kapott, mint az első kettő! És mégis ezt folytatják filmként! Nem értem!Erre sajnos a válasz egy személy: Bob Iger. Amikor visszakerült a Disney elnöki székébe, úgy döntött, hogy a céget visszatereli a streamingről a mozira. Emiatt sok, alapból sorozatnak indult projektet változtatott át mozis projektté. A két legismertebb "áldozat" a Moana és a The Mandalorian. Előbbi sorozat formájában folytatódott volna, és bizony már készültek az első évad epizódjai, folytak az animációs munkák, a hangfelvételek, stb. Ekkor szólt rájuk Iger, hogy márpedig csináljanak egy Moana 2-t a sorozatból. Sajnos az eredmény itt egy olyan film lett, amin nem csak az érződik, hogy sorozatévadnak lett megírva, de még azt is meg tudod mondani, hol ér véget az egyik epizód, és hol kezdődik a következő.A The Mandalorian egy fokkal jobb szituban volt, mert a 4. évadot még csak írták, amikor jött ugyanaz az ukáz a Lucasfilmhez, ami a Disney Animationhöz is befutott. Csináljanak egy Star Wars mozifilmet nagyon gyorsan. És itt szerintem a Lucasfilm tényleg inkább biztosra ment. Jon Favreau rendezőként jó iparos, Pedro Pascall főleg manapság moziban is eladható név, a The Mandalorian pedig a 3. évadot ért kritikák ellenére az egyik legsikeresebb Star Wars széria, aminél lehettek talonban sztorik, mivel több évaddal terveztek (minden sorozatnál fiókba kerülnek olyan sztorik, amik később máshogy vagy sosem valósulnak meg). A hírek szerint pedig Favreau fiókba tette a 4. évadot és írt egy mozifilmet. Ráadásul a The Mandalorian a maga módján laza széria, nem annyira sztoriorientált, mint például az Andor vagy az Ahsoka, így könnyebb abból önálló mozifilmet kreálni. Plusz akkor még jöhet ide, hogy a Mandinak már van egy összeszokott stábja, ami a forgatási munkálatokat könnyítheti meg, és a fent ecsetelt költséghatékonyság is valószínűleg szempont volt.Tehát a válasz az, hogy Iger parancsa miatt a Lucasfilmnek gyorsan kellett előállnia egy valóban rövid idő alatt elkészíthető filmmel, amire a közönség is nyitott lehet.Hogy ez mennyire lesz jó, az jó kérdés. A Moana 2 több mint 1 milliárdot hozott, és nem lett rossz film sem, noha nekem nem tetszett. A The Mandalorian and Grogunál bízom a már számunkra számtalanszor bizonyított Jon Favreau és Dave Filoni párosában, akik szerintem még nem adtak komoly okot arra, hogy erre a filmre már most bukásként tekintsünk. Ha lesz olyan jó, mint a Solo, amitől abszolút nem vártam semmit, ami előtt semmiféle lelkesedést nem éreztem, aminél még a mozi felé robogva a metrón is azt kérdeztem magamtól, hogy miért is akarom én ezt a filmet megnézni - nos, ezek után én már örömmel fogok kijönni a moziból, ha a Solóhoz hasonló élményt nyújt.A poén az, hogy ennél a filmnél tudnék válaszolni a metrón feltett kérdésre: érdekel, hogyan folytatódik Djarin és Grogu sorsa, hogyan kerül át a nagyváaszonra az új Köztársaság, ami a PT-vel szemben még nem egy diszfunkcionális, az utolsó napjait élő kormány. Komolyan, ez a film Ward ezredes és az Adelphi Rangerek szerepeltetésével többet tesz az új Köztársaság bemutatásáért, mint az egész PT összesen.36 perccel korábban, Darth Riddick írta:1999-ben 16 év után tért vissza a moziba a Star Wars.... akkor olyan marketing és hype volt a visszatérés ténye és a Baljós árnyak körül, hogy olyat talán még nem látott a mozi-társadalom! 2015-ben (10 év kihagyás után) is markáns volt.Ezt vetném össze a mai állapotokkal azok miatt, amit te is írtál. Az ep1-et megelőző időszakban csak könyvek és képregények formájában élt a Star Wars (most a béna tévéfilm és animációs sorozatkísérleteket hagyjuk), és az ep1-2-3 talán elkészül valamikot, de valószínűleg senki sem hitt ebben igazán. Az ep3 utáni időszakban meg mindenki joggal hitte, hogy soha többé nem lesz új Star Wars mozifilm, legfeljebb élőszereplős sorozat, de az Underworld csak nem akart megvalósulni, a TCW meg önmagában az évek során már kezdett kevés lenni. Ellenben most nincs olyan év, hogy ne lenne élőszereplős Star Wars matéria, ráadásul az ep9-ről kijövett már biztosan tudtuk, hogy lesznek még Star Wars mozifilmek. Többes számban. És míg az ep1 idején csak arról beszélhettünk előtte és utána is, addig itt, amikor bemegyünk a moziba, előtte még lazán kitárgyalhatjuk a Maul - Shadow Lordot, utána meg már készülhetünk a pár hónappal később érkező Ahsoka 2. évadra. Sőt megeshet, hogy a filmből már elkezdhetünk kombinálni a sorozattal kapcsolatban. Mindez nem torzítja, hanem teljesen más lapra helyezi a mai szemléletet. Régen éveket vártunk türelemmel egy új Star Wars filmre, ma hiszti van, ha egy évben csak két Star Wars produkció van. Ez nem kis különbség, ez ég és föld.8 perccel korábban, Ody Mandrell írta:Aki ismer az pontosan tudja, hogy én lennék az utolsó aki igaztalanul lehúz egy Star Wars filmet.Meg, aki kicsit is ismer, az amúgy is jól tudja, hogy amint egy Star Wars produkció körül megjelenik akárcsak egy baljós árnyacska, te máris pesszimistába kapcsolsz. Nyilván nem mindig alaptalanul, pláne most nem, de alapvetően egy számunkra már éveken át bizonyított, összeszokott csapat áll a The Mandalorian and Grogu mögött, ráadásul olyan arcok, akik a moziban is bizonyítottak már, és akik nem csak kenik-vágják a Star Wars-t A-tól Zs-ig, hanem értik is azt. Ha az arctalan cégek hozzáállása nem is ad bizakodásra okott, szerintem Jon Favreau, Dave Filoni, Pedro Pascal, Ludwig Göransson, David Klein és a többiek, a produkció mögött álló általunk már jól ismert emberek azért optimistává tehet minket. Miattuk a The Mandalorian and Groguban minden szkepticizmusom ellenére (ami kizárólag a film anyagi sikerével kapcsolatos) maximáoisan bizakodok, szerintem egy ízig-vérig Star Wars akció-kalandfilmet fogunk kapni, aminek nem csak a korábban játszódó sztorikhoz, de az Ahsoka második szezonjához és a PT-hez is lesz kapcsolódási pontja. Ugyanez a bizadalmam a Starfighterben abszolúte nincs meg, pedig az az érzésem, az fogja megkapni majd a nagy hype-ot, pont ugyanazért, amiért én is szkeptikus vagyok: új készítők, új karakterek, új korszak. Teljesen ismeretlen víz.
Hozzászólás ideje: 3 órával korábban3 órája 37 perccel korábban, Dzséjt írta:Meg, aki kicsit is ismer, az amúgy is jól tudja, hogy amint egy Star Wars produkció körül megjelenik akárcsak egy baljós árnyacska, te máris pesszimistába kapcsolsz. Nyilván nem mindig alaptalanul, pláne most nem, de alapvetően egy számunkra már éveken át bizonyított, összeszokott csapat áll a The Mandalorian and Grogu mögött, ráadásul olyan arcok, akik a moziban is bizonyítottak már, és akik nem csak kenik-vágják a Star Wars-t A-tól Zs-ig, hanem értik is azt. Ha az arctalan cégek hozzáállása nem is ad bizakodásra okott, szerintem Jon Favreau, Dave Filoni, Pedro Pascal, Ludwig Göransson, David Klein és a többiek, a produkció mögött álló általunk már jól ismert emberek azért optimistává tehet minket. Miattuk a The Mandalorian and Groguban minden szkepticizmusom ellenére (ami kizárólag a film anyagi sikerével kapcsolatos) maximáoisan bizakodok, szerintem egy ízig-vérig Star Wars akció-kalandfilmet fogunk kapni, aminek nem csak a korábban játszódó sztorikhoz, de az Ahsoka második szezonjához és a PT-hez is lesz kapcsolódási pontja.Álljunk meg egy percre. Én nem magunk miatt aggódok. Nekünk biztos tetszeni fog. Nekem is. Hanem a nagyközönség miatt, akiktől nagyban függ a mozis vonal jövője. Mert ha bukta a film anyagilag, lehet az akármennyire jó és nekünk tetsző, félő, hogy az egész Mando sztori végére is pontot tesz. Nyilván egyszer minden érának vége lesz, de azt nem egy mozis buktával kellene befejezni.
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.