Jump to content

1x05 - Rookies


Ody Mandrell

Recommended Posts

5. rész - Rookies / Újoncok

 

epguide105.jpg

 

Írta: Steve Melching

Rendezte: Justin Ridge

 

Helyszín: Rishi hold

 

Szereplők:

Cody parancsnok - Dee Bradley Baker

Rex százados - Dee Bradley Baker

Hevy közlegény - Dee Bradley Baker

Fives közlegény - Dee Bradley Baker

Echo közlegény - Dee Bradley Baker

O’Niner őrmester - Dee Bradley Baker

Cutup közlegény - Dee Bradley Baker

CT-327 közlegény - Dee Bradley Baker

Grievous tábornok - Matthew Wood

Obi-Wan Kenobi - James Arnold Taylor

Anakin Skywalker - Matt Lanter

Assajj Ventress - Nika Futterman

Wulff Yularen admirális - Tom Kane

VJ Hologram - Gwendoline Yeo

 

Történet

Miközben Anakin és Obi-Wan Grievous tábornokot keresi, addig Cody parancsnok és Rex százados a peremvidéki köztársasági előőrsöket járják ellenőrzés céljából. A Rishi bázist azonban megérkeztük előtt droidok foglalják el, amik megtámadják a klón párost, amint leszállnak a bolygón. Cody és Rex csak a bázison végbement mészárlást túlélő újoncokra számíthat, ha meg akarják állítani Grievous tábornok invázióját a klónok otthona, a Kamino ellen.

 

Érdekességek

- A Rishi holdon is látható egy neebray, mely immár negyedszer tűnik fel a sorozatban. Először a Rogusan láthattuk a Csapdában (1x01 Ambush), majd űrleviatánként az A Rosszakarat árnyéka (1x03 Shadow os Malevolence) című epizódban, valamint a mozifilmben is feltűntek a Tatooine-on Jabba palotájánál.

- A kommandós droidokat szállító kabin ugyanúgy egy meteorzápor alatt száll le a Rishin, mint az ep5-ben a kutasztdroid kabinja a Hothon.

- A kommandós droidok kabinja ugyanaz a modell, mint a kabinvadász az Erősödő Rosszakaratban (1x02 Rising Malevolence), illetve később ugyanilyen kabinok felbukkannak az 1x09 Cloack of Darkness című epizódban is.

- Az epizódban felbukkan a 327-es szám, mely végigvonul a Star Wars filmeken. Az ep1-ben a nabooi királyi jacht hiperhajtóművének száma Nubian 327 J-típus. Az ep4-ben a Millennium Falcon a Halálcsillag 327-es dokkjába vontatják be, míg a Felhővárosban a 327-es dokkon landol. Bár George Lucas sose árulta el a szám eredetét, azt tudni, hogy a 327 egy népszerű autómotor típus, melyet felhasználtak a rendező egyik filmjében, az American Greffitiben.

- Az állomás vezérlőjében, az ajtó melletti falon két twi’lek táncos képe látható.

- Cody és Rex megemlítenek egy csúfos esetet a Tibrinen. A Tibrin az Ishi Tib nevű faj otthona.

- Miután Rex megöli a rishii sárkánykígyót, a dög tanulmányozása közben véres lesz a kesztyűje. Később megérinti Visszhang páncélját, melyen ott marad a kézlenyomata, ezzel mintegy megkönnyítve a klón azonosítását, mikor sisak van rajtuk.

- A rádióadásban szereplő VJ Hologram egy BD-3000-es droid, melynek beceneve Bettie Bot. A droid látható az ep3-ban, mikor Palpatine magánjárműve leszáll az Annex dómban az Invisible Hand lezuhanása után, de a Bail irodájában játszódó kivágott jelenetben is feltűnt volna.

- Aurebesh nyelven a következő van a detonátor képernyőjére írva: „ATTE RUL3Z SOME TEXT.”

S01E05.jpg

- Ötös halántékára egy 5-ös számot tetováltak aurebesh-ül.

- A 2008. október 24-ei bemutatókor az epizódban kétszer hangzik el a „hell”, azaz a „pokolba” káromkodás. A november 7-ei ismétléskor a szót cenzúrázták. A kanadai vetítésekkor ellenben egyik ottani adón sem lett cenzúrázva az epizód, viszont a sorozat besorolása 14A, ami Amerikában a PG-13-nak, nálunk körülbelül a 16-os sárga karikának felel meg.

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Hát ez a rész most szintén kitett magáért. Jól sejtettük, hogy ütni fog.

Nekem ngyon bejött.

Szinte annyira mint az előző csak, csak hát ugye az más kategória.

 

Nagyon kemény volt hogy pár klón hogyan védi meg, akár az élete árán is a bázist, csak hogy feltartsa a szakadár flottát, mielőtt elpusztítanák az otthonukat.

Cody és Rex egy állat. :) Ehhez kétség sem férhet.

Tetszett szegény Heavy önfeláldozása is. Ejtünk foglyokat? Én nem! :) Boooom

 

De a legjobb poén, amin besírtam, mikor levette a sisakját, és odarakta a kamera elé a droid fejet. Na az kész volt.

ÉS szerencsére ami volt droid poénkodás benne az is tetszett. Mikor kijött a commndós droid klónfelszerelésben, és mutogatott, meg VEttem, vettem. :o

 

SZóval anélkül hogy lettek volna benne Jedik, nagyon király részt összehoztak. Jó volt látni, hogy mit is csinálnak Jedik nélkül.

 

Ja ami még most jutott eszembe poén, EP4es, mikor Cody "odatelózik" a bázisra, a droid meg lenyomja nagyjából azt a szöveget, amit Han a halálcsillagon...mondom neeee. :o

Link to comment
Share on other sites

Nah, itt is egy Neebray. Mindjárt az epizód elején. Nah, megmondtam hogy nem tudnak elszakadni ettől az állattól. Először az első részben, aztán a harmadik részben ott a csillagködben, most meg itt. Hány Neebray lesz még? :o

Link to comment
Share on other sites

Pont olyan volt a rész, mint amilyenre számítottam. Nagyon ütős. A klónok központban. Rex a király, "Roger... roger." Lassan átveszi a Galaxis mesterlövésze kitüntetést Leia-tól. Heavy feláldozása is remek volt. A poénok most mind ültek. Az is tetszett, hogy itt hallani, amiről korábban beszéltünk, vagyis, hogy a klónoknak már most van számuk, nem csak a Birodalomban vezették be. Ráadásul foglalkoztak az új klónokkal (naná, az egész az újoncokról szólt :o ), így az utánpótlásról is hallhattunk, plusz most aztán tényleg értelmet nyert Lama Su mondata, hogy magasan a droidok felett állnak, sokkal önállóbbak. Rex és Cody azonnal akcióba lépett, nem várt parancsra, mentek a saját fejük után. És jó sok utalás van a filmekre.

 

Két negatívum merült fel bennem így első körben. Az első, hogy már megint egy Neebray... kezd kicsit nagyon sok lenni belőle. Ha nem tudnak más repülő állatot létrehozni, legalább ezt ne szerepeltessék kilószámra. A csillagköd után én be nem tettem volna még egyszer. A másik, a droidok túlságosan bénán lőnek. Legalább ne tették volna a klónokat nyílt térre, hanem inkább fedezék mögé, de mikor már a végén sem tudták lelőni a klónt, pedig szabályos lézeresőt zúdítottak rá, az gáz volt. Ezt jobban is megoldhatták volna.

 

Ja, meg az SDH rip hangja baromi rossz.

Edited by Dzséjt
Link to comment
Share on other sites

Nekem is tetszett a 'Rookies'. Szeretem az ilyen katonai egységekkel foglalkozó dolgokat, viszont sajnáltam, hogy Grievous karakterében egy cseppnyi utalás sincs az előző napok kudarcára. És miért futamodik meg olyan gyorsan a köztársasági haderők láttán? Megpróbálhatta volna legyőzni őket, bár gondolom rajtaütést tervezett, ezért menekült.

 

Assajj feltűnését már vártam, kérdés, hogy vele mi lesz a Kaminón most, hogy a dolgok másképp alakultak.

 

Az új droidok nekem tetszettek, meg a Roger-Rogeres szövegek is.

Link to comment
Share on other sites

Az is tetszett, hogy itt hallani, amiről korábban beszéltünk, vagyis, hogy a klónoknak már most van számuk.

 

Eddig is volt számuk: Rex-é CC-7567, Cody-é: CC-2224, Gree-é: CC-1004

Forrás: TCW Visual Guide vagy magyarul Rajongói kézikönyv :roll:

Edited by Darth_Phobos
Link to comment
Share on other sites

Ez előző részek joban tetszettek. Nem is tudom miért............Meg van, kevés volt benne a jedis jelenet.

A klónok remekek voltak, a droidok már nem mókáztak annyit. Viszont, olyan volt, mintha a Halálcsilllagon játszódott volna.

 

Grivi mindig elrontja, szerintem ez kezd unalmas lenni. Legyen egy olyan rész, ahol örömködhet a göthös.

 

Nekem semmi bajom a repülő bálnákkal, még se várhatjuk el, hogy pegasus szárnyaljon a filmekben.

Link to comment
Share on other sites

Nekem semmi bajom a repülő bálnákkal, még se várhatjuk el, hogy pegasus szárnyaljon a filmekben.

De szerintem az elvárható, hogy ne majdnem minden bolygón ugyanaz az állat vigyorogjon vissza ránk. Az SW-re eddig legalábbis a változatosság volt a jellemző, és ez már a második faj, ami nem a saját bolygóján volt.

Link to comment
Share on other sites

Mynock is volt az aszteroidában meg Dagobah-n is. :roll:

 

Nah, azért a Mynockokkal kicsit más a helyzet. Igen, ez tiszta sor, hogy van a Dagobán, meg a Hothon is, illetve abban az aszteroidákban is éltek, de például a Tatooineon is ugyanúgy élnek Mynockok, pedig az aztán jóval odébb van az Anoat, és a Sluis szektoroktól. Meg a Mynock azért más tészta, mert azok jóformán az egész galaxisban megtalálhatók, főleg az űrutazás következtében, mert gondolom sok hajóra felpofátlankodtak, hogy kábeleket rágjanak el, vagy ilyesmi. Bár, ha már ennél a gondolatmenetnél tartunk, akkor ennyi erővel a Neebrayek is ugyanígy felmehettek a hajókra...

 

eddig nagyjából egy szektorban játszódott a történet.

 

Ezzel megint csak nem értek egyet. A Rugosa a Toydaria holdja, ami ugyebár a Hutt Galaxisban található a peremvidéken. Annak a csillagködnek meg Kaliida Nebula volt a neve, ami meg ugyebár a Ryndellia rendszerben található, ami ott van egy űrcsiga köpésnyire a Nabootól, ami meg megint csak jó távolra esik a Hutt Galaxistól. Mellesleg az útvonal neve meg a Balmorra bolygóra utalt, ami meg ugyebár valahol a Mag és a Belső Gyűrű között van. Ebben a részben pedig ugyebár a Rishi holdján járhattunk. A Rishi meg ugyebár szintén kint van a Peremvidéknek a külső szélén az Abrion szektorban, olyannyira, hogy a Rishi már a Vad Világűrnek a területén fekszik, szóval szerintem abszolút nem egy szektorban játszódik a történet. És ezzel megint csak oda lyukadtunk ki, hogy folyton Neebrayekkel dobálóznak. :D

 

Jah, és még valami, milyen pofátlanság már, hogy a CN is azt csinálja, amit a FOX csatorna a Szökéssel? Hogy húzzák az időt, és egy hetet kihagynak? Oké, érthető, hogy a második évadot már a TNT fogja adni, de azért ennyire nem kéne takarékoskodniuk a TCW-vel, most várhatok két hetet a Downfall Of A Droidra...

Link to comment
Share on other sites

No akkor kicsit bővebben.

 

Maga ez egész helyőrség feelingje eszméletlenül eltalált. Nagyon tetszett, hogy kaptunk egy kis ízelítőt az unalmas hétköznapokból, hogy akkor ugyan mit is csinálnak a derék klónok? A katonák közötti reakció is teljesen jó volt, semmi érzelmi túlzás nem volt felfedezhető aminek nagyon örültem. Pont annyit sajnálkoztak amennyit kell egy-egy társuk elvesztése után. Heavy hősies halála jól belesimult az eseményekbe sőt, talán mondható, hogy a karakteréhez pont ez illett. Visszatérve a helyőrségre. Szürreális hely, szürke és kopár minden. Kissé Kaminóra emlékeztetett a színvilág, csak víz nélkül. :D Az a nagy giliszta is telitalálat volt, nagyban emelte a feszültséget. Az új kommandós droidok is bejöttek, főleg a szablyájuk. :roll: A helyzetekből akadó poénokon megegyszerűen szakadtam!!! Még soha nem jöttek be ennyire a droid poénok, de itt Rex is felvette ezen a téren a kesztyűt. :D Apropó Rex. Nekem úgy tűnt, hogy Rex a magasabb rangú, vagy legalábbis tapasztaltabb tiszt és nem Cody. Ezen azért jócskán meglepődtem. Amúgy igaz, ezek ketten állatok. :D Nagyon jók voltak még a klónok közötti párbeszédek, és a vége is tetszett a kitüntetéssel és az 501 -es légió emlegetésével.

 

Egy szó mint száz, ez a No. 1 epizód számomra. :D

Link to comment
Share on other sites

Jah, most néztem csak meg... Hogy a TCW filmben is voltak Neebrayek a Tatooineon. Hmmm... Hogy kerülhette el a figyelmemet? Szóval most már négy bolygón is van Neebray, újabb dolog, ami az én szavamat bizonyítja, ugyanis a Tatooine az Arkanis szektorban van, ami megint csak más tészta. Szóval már három különböző szektorban játszódott a történet... Arkanis, Abrion, Chommel... Jah, és azt még meg sem néztem, hogy az Abregado melyikben van...

Link to comment
Share on other sites

Ezzel megint csak nem értek egyet. A Rugosa a Toydaria holdja, ami ugyebár a Hutt Galaxisban található a peremvidéken.

Ne haragudj, nem fogalmaztam pontosan. Szóval Anakinék vannak egy szektorban, ráadásul az epizódban említik is ezt a tényt. Ők egy adott űrt védelmeznek. Ezt a szálat eddig is építették, de itt már nyilvánvaló (Obi: "Ha Grievous tábornok a kvadránsunkba jön, tudni fogunk róla.. ).

Link to comment
Share on other sites

De szerintem az elvárható, hogy ne majdnem minden bolygón ugyanaz az állat vigyorogjon vissza ránk. Az SW-re eddig legalábbis a változatosság volt a jellemző, és ez már a második faj, ami nem a saját bolygóján volt.

Volt itt más állatfaj is (szegény felvágós). A Nebray az meg úgy látszik ebben a szektorban honos. :roll:

Link to comment
Share on other sites

viszont sajnáltam, hogy Grievous karakterében egy cseppnyi utalás sincs az előző napok kudarcára. És miért futamodik meg olyan gyorsan a köztársasági haderők láttán?

 

Úgy is tudjuk mi lett a vége. Grivi visszakuncsorgott gazdájához. :roll: Lehet, hogy éppen Sidious -hoz és nem Dooku -hoz. Bár én is vártam volna egy ilyen szálat, ám jobban bele gondolva talán jobb, hogy maradt ennyiben a dolog. :D És hogy miért szökik el? Mert alapvetően gyáva. :D

 

 

Assajj feltűnését már vártam, kérdés, hogy vele mi lesz a Kaminón most, hogy a dolgok másképp alakultak.

Na én akkor döbbentem le, amikor 'my lord' -nak szólítja Grievous -t! :D Én álmomban se gondoltam volna, hogy Grivi felette áll Ventressnek.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Tetszett az a rész is amikor Obi-wan és Anakin éppen a klónparancsnokaikról vitáztak. :roll:

Ezen én is nagyon jót derültem :D

Nagyon jó rész volt, végre nem voltak totál hülye droid poénok, bezzeg a klónok poénkodásai ütöttek :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information