MissKarrde Hozzászólás ideje: 2012. Június 16. Hozzászólás ideje: 2012. Június 16. Ők azzal érvelnek, hogy csak így tudnak folyamatosan könyveket kiadni. Így egyből hozzájuk megy a pénz, és nem kell a terjesztőknek fizetni. Ahogy olvastam cikkekben régebben, sokszor hónapokat várnak arra, hogy kifizessék a könyveiket, főleg a nagyok (mert megtehetik, ami nem vall etikus magatartásra). Sajnos a kis cégek, de a közepesek sem rendelkeznek annyi tartalékkal, hogy ilyen sokat várjanak az ellenértékre. Ezen egy olyan törvényi szabályozás segítene, ami az élelmiszeriparban működik: jogszabály írja elő, hogy kereskedőknek 30 napon belül fizetniük kell bizonyos élelmiszerek árát (főleg mezőgazdasági, nem emlékszem a pontos termékkörre). Azért egy minden iparágra kiterjedő hasonló szabályozást nem biztos, hogy értékelne a piac. Válasz
Darth Sky Hozzászólás ideje: 2012. Június 16. Hozzászólás ideje: 2012. Június 16. Egyébként feltűnt nektek Timothy Zahnnak ez a... "Bele akarom erőszakolni a karaktereimet a filmekbe" fétise? Először Aricáról állította azt, hogy az valójában Mara Jade álcája és beépült Jabba palotájába. Aztán ugyanezt eljátszotta a Tonnika nővérekkel, hogy ők valójában nem azok, hanem az ő Mystril árnyőrei, Shada D'ukal és Karoly D'ulin, szintén álcázva és beépülve. Szerintem nincs ezzel semmi gond. Egyrészt összeszövi saját karaktereit a filmekkel, másrészt így a filmek "díszletei" is valóságos, cselekvő karakterekké válnak az általa írt EU művekben. Nekem legalábbis bejön ez a megoldás. Főleg az, hogy a film egy jelentéktelen táncosnőjéből megalkotta az EU egyik legismertebb női karakterét. Bár Arica elméletileg csak az eredeti Ep6-ban szerepel. 1 Válasz
ati Hozzászólás ideje: 2012. Június 16. Hozzászólás ideje: 2012. Június 16. Arica :-O melyik jenet? Válasz
Darth Sky Hozzászólás ideje: 2012. Június 16. Hozzászólás ideje: 2012. Június 16. Ep6 - Jabba Palotája 1 Válasz
ati Hozzászólás ideje: 2012. Június 16. Hozzászólás ideje: 2012. Június 16. A Jedik gyermekei, Sötétkard, Alkonybolygó, Abeloth testeként: Allies, Vortex. The Clone Wars: No Prisoners, Order 66, Imperial Commando: 501st. Akkor várom a republic commando könyveket Callista karakterére kiváncsi vagyok mert Zahn nem sokat írt róla csak hogy Luke szerelme volt.De hogy élte túl a 66-os parancsot? Válasz
ati Hozzászólás ideje: 2012. Június 16. Hozzászólás ideje: 2012. Június 16. Ep6 - Jabba Palotája nem rémlik a filmből. Ebből a szemszögből látható? Válasz
Darth Sky Hozzászólás ideje: 2012. Június 16. Hozzászólás ideje: 2012. Június 16. nem rémlik a filmből. Ebből a szemszögből látható? Mint írtam, a filmekben konkrétan nem szerepel. Ezidáig úgy tudtam, csak a SE-ből és DVD illetve BD verziókból "vágták ki", de nem, mivel eredendően sem szerepelt a csaj a filmben. A Történetek Jabba Palotájából részeként megjelenő Sleight of Hand: The Tale of Mara Jade c. rövid szösszenetben debütált, Timothy Zahn által. Tehát, teljes egészében Zahn karakteréről van szó, akit igyekezett beleszőni a 6. rész eseményeibe azáltal, hogy Jabba egyik táncosaként tüntette fel, aki így akart közelebb kerülni Luke Skywalkerhez, hogy végezhessen vele, ahogy azt Palpatine utolsó parancsa kimondja. De ezt (többek közt) a Mara Jade: By the Emperor's Hand c. remek képregény szépen elmeséli részletesebben. 1 Válasz
KisKósa Hozzászólás ideje: 2012. Június 16. Hozzászólás ideje: 2012. Június 16. Mint írtam, a filmekben konkrétan nem szerepel. Ezidáig úgy tudtam, csak a SE-ből és DVD illetve BD verziókból "vágták ki", de nem, mivel eredendően sem szerepelt a csaj a filmben. A Történetek Jabba Palotájából részeként megjelenő Sleight of Hand: The Tale of Mara Jade c. rövid szösszenetben debütált, Timothy Zahn által. Tehát, teljes egészében Zahn karakteréről van szó, akit igyekezett beleszőni a 6. rész eseményeibe azáltal, hogy Jabba egyik táncosaként tüntette fel, aki így akart közelebb kerülni Luke Skywalkerhez, hogy végezhessen vele, ahogy azt Palpatine utolsó parancsa kimondja. De ezt (többek közt) a Mara Jade: By the Emperor's Hand c. remek képregény szépen elmeséli részletesebben. Hmmm... Akkor én tévedtem. Ez esetben honnan a kép? Photoshop? Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2012. Június 16. Hozzászólás ideje: 2012. Június 16. Egyértelmű Photoshop. Válasz
Nabopolasszar Hozzászólás ideje: 2012. Június 16. Hozzászólás ideje: 2012. Június 16. Egy Decipher, Inc. nevű cég készítette egy kártyajátékhoz 95-ben. 1 Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2012. Június 16. Hozzászólás ideje: 2012. Június 16. Akkor várom a republic commando könyveket Callista karakterére kiváncsi vagyok mert Zahn nem sokat írt róla csak hogy Luke szerelme volt.De hogy élte túl a 66-os parancsot? Úgy, hogy a karakter születése idején még nem létezett a 66-os parancs. Hogy ezt azóta mivel magyarázzák, azt nem tudom. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2012. Június 17. Szerző Hozzászólás ideje: 2012. Június 17. Akkor várom a republic commando könyveket Callista karakterére kiváncsi vagyok mert Zahn nem sokat írt róla csak hogy Luke szerelme volt.De hogy élte túl a 66-os parancsot? Ez majd a könyvekből kiderül. Quinlan Vos is túlélte Lucas kérésére. Válasz
zilllosarkany Hozzászólás ideje: 2012. Június 17. Hozzászólás ideje: 2012. Június 17. Azt hiszem, Quinlan Vos a Húsz Elveszett közé tartozik. Valaki tud róla mondani pár szót, valamint, hogy milyen EU regényekben szerepel? Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2012. Június 17. Szerző Hozzászólás ideje: 2012. Június 17. Azt hiszem, Quinlan Vos a Húsz Elveszett közé tartozik. Valaki tud róla mondani pár szót, valamint, hogy milyen EU regényekben szerepel? Nem tudok róla, hogy a Húsz Elveszett közé tartozna. Képregényekben volt eddig inkább jelen, a Köztársaság képregénysorozatban. Válasz
zilllosarkany Hozzászólás ideje: 2012. Június 17. Hozzászólás ideje: 2012. Június 17. (szerkesztve) Valóban, a Húsz Elveszett ismert tagjai: Phanius (Darth Ruin); Dooku (Darth Tyranus), és a huszonegyedik Anakin Skywalker (Darth Vader). Quinlan Vos túlélte a háborút, nem? Valamint Assajj Ventress elvileg Jedi volt, mestere Ky Narec. Akkor neki is a HE közé kéne tartoznia,vagy Narec mester csak "feketén" tanította Ventresst? Remélem, egyszer kijön majd egy Assajj Ventress c. regény Jó kis karakter, megérdemelne egy egész könyvet, mondjuk Kemp mester tollából Szerkesztve: 2012. Június 17. - zilllosarkany Válasz
KisKósa Hozzászólás ideje: 2012. Június 17. Hozzászólás ideje: 2012. Június 17. (szerkesztve) Nanananananananana! Nem tudom, hogy ezt honnan szedted, de sem Quinlan Vos, sem Asajj Ventress, sem Ky Narec nem tartozik a Húsz Elveszett közé. Először is definiálni kéne azt, hogy ki tartozik ide, ugyebár. A Húsz Elveszett olyan Jedikből került ki, akik csalódtak a Jedi Rendben és önszántukból ott hagyták azt. Ilyen volt Phanius, a későbbi Darth Ruin és persze Dooku gróf, akiből végül Darth Tyranus lesz. Senkiből nem lesz Elveszett csak azért, mert átáll a Sötét Oldalra, hiszen ez az egész nem erről szól. Quinlan Vos eleve nem hagyta ott a Jedi Rendet, végig az ő oldalukon állt, bár igaz, olykor a Sötét Oldal megfertőzte a lelkét és eltérítette a helyes útról, de a cél szentesíti az eszközt elv értelmében végezte a feladatát, mint kettős ügynök. Sosem volt Elveszett, miért is lett volna? Ky Narec szintén nem volt Elveszett, mert ugyan nem mindig értett egyet a Jedi Tanács döntéseivel, formálisan nem hagyta ott a Jedi Rendet, hanem tiszteletre méltó tagja volt egészen a halála napjáig. Asajj Ventress pedig ugyan Jedinek volt kiképezve, sohasem volt a Jedi Rend hivatalos tagja. Egyébként jól mondja Revan, Quinlan Vos a Köztársaság képregény sorozat egyik legjelentősebb szereplője és elég ritkán szerepelt azon kívül. Asajj Ventress regény pedig... Minek? A The Clone Wars megmutatta a módosított szeletét a múltjának, a többi javarészt változatlan maradt, az pedig mind megvan írva képregényben, igazából semmi új nem derülne ki belőle. Arra mondjuk adhatnának magyarázatot, hogy a kinézete miért változik meg a The Clone Wars idejére. (Lehetőleg in-universe magyarázatra gondolok, még mielőtt valaki a készítőkről kezd el beszélni nekem. ) Szerkesztve: 2012. Június 17. - KisKósa Válasz
zilllosarkany Hozzászólás ideje: 2012. Június 17. Hozzászólás ideje: 2012. Június 17. Nanananananananana! Nem tudom, hogy ezt honnan szedted, de sem Quinlan Vos, sem Asajj Ventress, sem Ky Narec nem tartozik a Húsz Elveszett közé. Először is definiálni kéne azt, hogy ki tartozik ide, ugyebár. A Húsz Elveszett olyan Jedikből került ki, akik csalódtak a Jedi Rendben és önszántukból ott hagyták azt. Ilyen volt Phanius, a későbbi Darth Ruin és persze Dooku gróf, akiből végül Darth Tyranus lesz. Senkiből nem lesz Elveszett csak azért, mert átáll a Sötét Oldalra, hiszen ez az egész nem erről szól. Quinlan Vos eleve nem hagyta ott a Jedi Rendet, végig az ő oldalukon állt, bár igaz, olykor a Sötét Oldal megfertőzte a lelkét és eltérítette a helyes útról, de a cél szentesíti az eszközt elv értelmében végezte a feladatát, mint kettős ügynök. Sosem volt Elveszett, miért is lett volna? Ky Narec szintén nem volt Elveszett, mert ugyan nem mindig értett egyet a Jedi Tanács döntéseivel, formálisan nem hagyta ott a Jedi Rendet, hanem tiszteletre méltó tagja volt egészen a halála napjáig. Asajj Ventress pedig ugyan Jedinek volt kiképezve, sohasem volt a Jedi Rend hivatalos tagja. Egyébként jól mondja Revan, Quinlan Vos a Köztársaság képregény sorozat egyik legjelentősebb szereplője és elég ritkán szerepelt azon kívül. Asajj Ventress regény pedig... Minek? A The Clone Wars megmutatta a módosított szeletét a múltjának, a többi javarészt változatlan maradt, az pedig mind megvan írva képregényben, igazából semmi új nem derülne ki belőle. Arra mondjuk adhatnának magyarázatot, hogy a kinézete miért változik meg a The Clone Wars idejére. (Lehetőleg in-universe magyarázatra gondolok, még mielőtt valaki a készítőkről kezd el beszélni nekem. ) Ky Narec, nem is írtam, hogy Elveszett, csak azt, hogy Ventress mestere volt. És hogy-hogy nem volt Ventress a Rend tagja? Narec titokban képezte ki? Én elolvasnám a Ventress könyvet Válasz
Rincewind Hozzászólás ideje: 2012. Június 17. Hozzászólás ideje: 2012. Június 17. Ky Narec hajótörést szenvedett a Rattatakon, és ott találkozott Ventressel. A jedi rend halottank hitte őt, ezért nem keresték, ő maga pedig a bojgón ragadt. Felfedezte Venterssben a potenciált, és elkezdte tanítani, de mivel sosem hagyta el a bolygót, nem vihette el a tanítványát a jedi rendhez. Ventress ezt úgy vette, hogy a jedik elárulták a mesterét, ezért fogadott ellenük bosszút. Dióhéjban ennyi a történetük. A CW annyiban változtatta meg Ventress háttértörténetét, hogy szerintük eredetileg dathomiri boszorkány volt, akit a Rattatakra küldtek, míg a Köztársaság képregényben egy Rattataki hadúr lánya volt. Ventress számomra nagyon szerethető karakter, és sajnálom, hogy a különböző eu művek sok helyen eltérnek egymástól. Kicsit sokszor halt már meg, és tért vissza az életbe. A Dreadnaughts of Rendili Köztársaság képregényben Anakin elintézi őt, és olyan sebeket szerez, amiket később az Obsessionban láthatunk rajta, de a kettő közé illesztették be a CW-t, így kicsit összekuszálta Ventress történetét. Remélem nem teszi semmissé a CW az obsessiont, mert nagyonszeretem azt a minisorozatot. Pedig egyelőre nem tűnink úgy, hogy Ventress valahogy visszakerül a CW-ben Dookuhoz... Válasz
KisKósa Hozzászólás ideje: 2012. Június 17. Hozzászólás ideje: 2012. Június 17. (szerkesztve) Ky Narec, nem is írtam, hogy Elveszett, csak azt, hogy Ventress mestere volt. És hogy-hogy nem volt Ventress a Rend tagja? Narec titokban képezte ki? Én elolvasnám a Ventress könyvet Ky Narec elméletileg ugye hajótörött volt a Rattatakon, a Jedi Rend pedig valamilyen oknál fogva nem volt hajlandó neki segíteni. Az túlzásnak nevezném, hogy titokban képezte ki. Meglátta benne a potenciális Jedit, ő pedig elkezdte kiképezni őt a saját szakállára úgy, hogy senkinek sem kérte ki a véleményét. Ky Narec mindig is egy szabadelvű Jedi Mester volt. Ventress számomra nagyon szerethető karakter, és sajnálom, hogy a különböző eu művek sok helyen eltérnek egymástól. Kicsit sokszor halt már meg, és tért vissza az életbe. A Dreadnaughts of Rendili Köztársaság képregényben Anakin elintézi őt, és olyan sebeket szerez, amiket később az Obsessionban láthatunk rajta, de a kettő közé illesztették be a CW-t, így kicsit összekuszálta Ventress történetét. Remélem nem teszi semmissé a CW az obsessiont, mert nagyonszeretem azt a minisorozatot. Pedig egyelőre nem tűnink úgy, hogy Ventress valahogy visszakerül a CW-ben Dookuhoz... Pedig megvan rá az esély. Az ötödik évados előzetesben láthatunk egy Maul Vs. Obi-Wan és Savage Vs. Gallia küzdelmet egy időben. Egy jelenetben pedig Obi-Wannál két kék fénykard van. Tudom, ez önmagában még nem jelent semmit, de sanszos, hogy kinyírják Galliát. Even Piell esetéből tudhatjuk, hogy a TCW igyekszik elvarrni bizonyos mellékszálakat a két film között, még ha ez az EU kárára történik is. Nekem igazából Durge szempontjából tetszik az Obsession, a Ventress epilógust talán nem kellett volna inkább. Szerkesztve: 2012. Június 17. - Ody Mandrell Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2012. Június 18. Szerző Hozzászólás ideje: 2012. Június 18. Megvan, hogy mi miatt emelkedik a Star Wars ára. Ahogy sejtettem: a jogdíj emelkedik, magasabb, mint más kiadványoknál. Egyelőre marad ez az ár, kivéve ha nem vastagabb a könyv. Válasz
bimi12 Hozzászólás ideje: 2012. Június 18. Hozzászólás ideje: 2012. Június 18. Kár, de azért ezután se mondunk le róla. Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2012. Június 18. Hozzászólás ideje: 2012. Június 18. Én így is megveszem, valahogy eddig is ki tudtam gazdálkodni. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2012. Június 18. Szerző Hozzászólás ideje: 2012. Június 18. Elméletileg a Halálcsillag és a Hűség nem olyan vastag könyvek, úgyhogy maradniuk kéne a 3500-nál. Válasz
KisKósa Hozzászólás ideje: 2012. Június 18. Hozzászólás ideje: 2012. Június 18. Elméletileg a Halálcsillag és a Hűség nem olyan vastag könyvek, úgyhogy maradniuk kéne a 3500-nál. Hűség? Az melyik re... Jah, az Allegiance. Nem esett le rögtön. >.< Tudom, nem a legjobb hely arra, hogy bemutassam nektek, de leginkább a ti közönségeteknek szól mindez, néhányotokat már beavattam, szóval ők tudják, hogy miről van szó. Tehát... Hamarosan megnyílik... Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2012. Június 18. Hozzászólás ideje: 2012. Június 18. Szerintem jó hely ez erre, én rendszeres látogató leszek, az biztos. Komoly űrt fogsz betölteni a hazai SW körökben. Válasz
KisKósa Hozzászólás ideje: 2012. Június 18. Hozzászólás ideje: 2012. Június 18. Szerintem jó hely ez erre, én rendszeres látogató leszek, az biztos. Komoly űrt fogsz betölteni a hazai SW körökben. Az túlzás. Egyelőre csak valamivel több, mint 80-90 cikk van kész, ezeknek a 90%-át pedig egyelőre Tatooine élővilága teszi ki. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2012. Június 18. Hozzászólás ideje: 2012. Június 18. Hűség? Az melyik re... Jah, az Allegiance. Nem esett le rögtön. >.< Tudom, nem a legjobb hely arra, hogy bemutassam nektek, de leginkább a ti közönségeteknek szól mindez, néhányotokat már beavattam, szóval ők tudják, hogy miről van szó. Tehát... Hamarosan megnyílik... Itt nyílik meg? Mi lesz ez? Válasz
KisKósa Hozzászólás ideje: 2012. Június 18. Hozzászólás ideje: 2012. Június 18. Itt nyílik meg? Mi lesz ez? Dehogy itt. Ez az, amiről beszéltem a Vélemények és javaslatokban. Olyasmi, mint a Wookieepedia. A Star Wars világával foglalkozik (komplexen, az EU-val együtt) enciklopédia szerűen lesznek benne a bejegyzések és persze a legfrissebb hírek is tiszteletüket teszik majd a honlap főoldalán. (Bocsi a reklámért Ody, csak gondoltam hátha érdekel titeket. ) Basszus, most jut eszembe, hogy sürgősen fordítanom kell egy idővonalat. Válasz
zilllosarkany Hozzászólás ideje: 2012. Június 18. Hozzászólás ideje: 2012. Június 18. Húú Én nagyon várom, mikor nyit? Válasz
KisKósa Hozzászólás ideje: 2012. Június 18. Hozzászólás ideje: 2012. Június 18. (szerkesztve) Húú Én nagyon várom, mikor nyit? Legkésőbb nyár végén, annál meg jobb esetben előbb. De egyelőre csak a Tatooine élővilága van benne kész, szóval még ne várjatok tőle sokat. Először pedig kitisztítom a laptopom, újratelepítem a számítógépet, veszek pár Photoshop órát, kiismerem az egész rendszert, benyomok pár jópofa scriptet, stb... És még neki kell esnem az idővonalnak: http://starwars.wikia.com/wiki/Timeline_of_galactic_history Ezt bizony, külön menüpontot kap és elég hasznos. Ha még nem lenne kész, mielőtt még megnyílna max. berakok pár szervíz droidot, hogy "fejlesztés alatt." Gondolkodok még szabadon választható dizájnokban is. Egyelőre ez a Tythonos lesz, kb. az oldal színvilága is hasonló. (Bárki bármit mond, ez a kép gyönyörű és megérdemli, hogy alárendeljem neki az oldalt, akkor is, ha egyesek b*zisnak tartják a lilát.) Apropó, Zilllo, van kedved majd társulni? (Kölcsönös reklámozás, tudod, kapsz majd egy szép nagy gombot.) Szerkesztve: 2012. Június 18. - KisKósa Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.