Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2017. Január 7. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Január 7. Hát igen. A Legends-korszak legnagyobb vállalkozása ez a könyv. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2017. Január 8. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Január 8. A Legendákban a galaxis lakói megtudták, hogy Luke és Leia Vader gyermekei? Valahogy nem emlékszem. Csak azt tudom, hogy Jacen, Jania, Ben és a többiek a Dark Nest trilógia idejében már tisztában voltak azzal, hogy ki volt a nagyapjuk. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2017. Január 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Január 8. Jó kérdés. Mindenesetre a noghrik Lady Vader-ként hivatkoztak Leiára, így valószínűleg ez köztudott volt. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2017. Január 9. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Január 9. A noghrik között biztos. De vajon szélesebb körben? Egyébként Jacen még egyet is értett egy idő után Anakin Skywalker döntésével, szimpatikusnak tartotta a gondolatot, hogy a nagyapja a sötét oldalhoz fordult azért, hogy megmentse Padmét. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2017. Január 10. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Január 10. Na, az Új lázadás című regényben már megemlítik, hogy jó páran tudják: Luke és Leia Vader gyermekei. Viszont a régi történetekben ennek nem kerítettek nagy feneket. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2017. Január 10. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Január 10. Hát igen, pedig ez elég fajsúlyos kérdés, ebben az esetben az új kánon sokkal kiforrottabb. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2017. Január 13. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Január 13. Rossz hír: a Maul: Vesztegzár valószínűleg nem kerülhet vissza a rendelhető könyvek közé. Jó hír: a másik 10 hiányzó regény viszont igen. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
ati Hozzászólás ideje: 2017. Január 14. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Január 14. (szerkesztve) Ez remek hír. Van rá esély hogy újra kiadás lesz és a Thrawn trilógia az új borítóval jöjjön mint amerikában? Vagy a maradék könyveket árulják majd újra? Szerkesztve: 2017. Január 14. - ati Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2017. Január 14. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Január 14. A maradék könyveket árulnák. De ha a Disney úgy akarja, akkor az új borítós változat is jönni fog. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2017. Január 16. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Január 16. Nem gondoltam volna, hogy több mint két évtizeddel a Valhalla Páholy magánakciói és A Jedi hatalma című rettenet után valaha is megjelenik egy SW-hamisítvány a magyar könyvpiacon. Márpedig 2016-ban ez történt: Bryan Geltfly: A Fekete Lovag – Lélekpárbaj Magánkiadásban jelent meg, a Szabó Ervinben botlottam beléje. Vagyok olyan mazochista, hogy kiolvassam, bár 240 oldal, de olyan szellősek a sorok, hogy alighanem végzek is vele melóba menet. A történet egyébként annyi, hogy kiderül Vader mégsem halt meg a Halálcsillagon, Luke megmentette, és később az Endoron csak a páncélját égette el. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
zilllosarkany Hozzászólás ideje: 2017. Január 17. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Január 17. Micsoda drámai fordulat Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2017. Január 17. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Január 17. Még gyerekkoromban egyszer eszembe jutott egy olyan történet, ahol felbukkan egy alak, aki Vadernek adja ki magát, e mellett megjelennek egy másik galaxisból egy Hódítók nevezetű idegen csoport. (Pedig semmit se tudtam a Yuuzhan Vong-okról) Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2017. Január 24. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Január 24. (szerkesztve) Most, hogy a The Last Jedi lett a film címe, a Coruscant Nights végső felvonása valószínűleg teljesen más címet fog kapni magyarul. Szerkesztve: 2017. Január 24. - Darth Revan9 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2017. Február 5. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Február 5. Most láttam, hogy a Darth Plagueis a goodreads-en túllépte a 10000-es értékelést. Így már ez is minden idők egyik legnépszerűbb SW történetének számít. http://www.goodreads.com/book/show/11099729-darth-plagueis Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2017. Február 6. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Február 6. Karen Traviss: Életre halálra, ez lesz a következő regény megjelenés, legalábbis jelen állás szerint. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2017. Február 6. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Február 6. Ez a No Prisoners? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2017. Február 7. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Február 7. (szerkesztve) Igen az, már tördelés alatt áll. A The Approaching Storm fordításának is már nekikezdtek. Szerkesztve: 2017. Február 7. - Darth Revan9 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2017. Február 7. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Február 7. A Commerce Guild kifejezést hogyan fordították le a regényekben? Én Kereskedő Céh-re emlékszem. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Merr-Sonn Hozzászólás ideje: 2017. Február 7. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Február 7. Kereskedő Céhnek tuti, hogy hívták, de talán máshol Kereskedő Testületnek is. Valami ilyesmi ugrik be. 1 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2017. Február 7. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Február 7. Nemes István az EP2 és EP3 könyvváltozatában Kereskedelmi Céhnek fordította. Szente Mihály a Gonosz útvesztőjében Kereskedőegyesületnek. Nekem a Kereskedőtestület rémlik a leginkább (így egyben, mert nyelvtanilag így helyes), most nem volt időm utánanézni, de a szervezetet említik a Darth Plagueis, a Cloak of Deception és a Dark Lord: The Rise of Darth Vader könyvekben is. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2017. Február 7. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Február 7. Ha jól rémlik, Kereskedőtestületnek volt fordítva az enciklopédiában, mert nekem is ez rémlik, és a felsoroltak közül csak erre emlékszem. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2017. Február 8. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Február 8. Köszönöm. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2017. Február 26. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Február 26. Amerikában újra megjelenik A. C. Crispin Hna Solo trilógiája egy kötetben. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2017. Március 7. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Március 7. Joe Schreiber: Maul: Vesztegzár vélemény Másodszor is éppoly hatalmas élmény volt, mikor először olvastam. Joe Schreiber regénye még 2014-ben jelent meg angolul és magyarul is. Eredetileg az 1313 videojátékhoz akartak egy kísérő regényt, de aztán a játékot lefújták és zöld utat kapott a Maul regény. Eredetileg a sztori a Klónok Háborúja animációs sorozat idejében játszódott volna, de végül áttették a Baljós árnyak előtti időkbe. Darth Maul-ról sajnos nincs túl sok regény, A vadászó árnyék óta nem jelent meg róla könyvben semmi komolyabb. Joe Schreiber kitűnő választás volt. A Halálosztaghoz vagy a Halálvilághoz képest jóval összetettebb a történet. Nagyon oda kell figyelni olvasás közben, mert mindennek jelentősége van. Darth Maul-nak be kell épülnie a Hetes Kaptár nevezetű börtön foglyai közé, hogy megkeressen egy, az űrállomáson tartózkodó rejtélyes fegyverkereskedőt, Iram Radique-t és üzletet kell kötnie vele. Az utasításokat Darth Sidious adta, aki a küldetés valódi mivoltát eltitkolja Darth Plagueis elől is, aki viszont sejt valamit. A Hetes Kaptár egy olyan létesítmény, melyben a foglyokat egymás elleni harcra kényszerítik. Mindez eléggé emlékeztet a Spartacus TV sorozat hangulatára. A helyszín, a hangulat, a cselekmény nagyon megfogott. Rengeteg érdekes és titokzatos szereplőt mozgat az író. Az események is nagyon gyorsan pörögnek, e mellett meglepően összetettek. Zéró, Coyle, Eogan, Artagan, Sadiki, Iram mind nagyon érdekes és emlékezetes figurák egyéni motivációkkal A fordulatokat is n nagyon szépen adagolja a szerző. A harci jelenetek gyönyörűen megírtak és elég brutálisak is. Volt itt harc Yuuzhan Vong-gal, wampával… stb.. Azt hiszem a 18-as karikát is kiérdemlik. Maul nem csak egy agyatlan végrehajtó, a történetben megmutatja, hogy vérbeli Sith: ravasz, használja az eszét is, ármánykodik, összeesküvést sző, kihasználja a többi foglyot és nagy akaraterővel bír, hiszen a küzdelmek során nem használhatja az Erőt. Sokszor éreztem azt, hogy nehéz letenni a könyvet, az újabb fordulatok miatt mindig kíváncsi az olvasó az újabb eseményekre. E mellett a végén már elég sok szereplő is tiszteletét tette. pl. Jabba, a hutt, vagy Komari Vosa, a Bando Gora vezetője. Komari miatt a fénykardpárbaj sem maradhatott el. Star Wars regényhez képest véres és kemény, de nagyon szórakoztató. Szerintem az egyik legjobb SW regény, amit írtak. Ötös. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2017. Március 27. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Március 27. (szerkesztve) A Szukits Kiadó által kiadott 63 Star Wars regény közül a 20 legnépszerűbb a moly.hu értékelései alapján jelenleg: 1. Maul: Vesztegzár 2. A gonosz dinasztia 3. Kenobi 4. Vérvonal 5. Sötét tanítvány 6. Darth Plagueis 7. Színvallás 8. A 66-os parancs 9. Zsivány Egyes 10. Sötét Nagyúr 11. Elveszett csillagok 12. Ahsoka 13. A pusztítás útja 14. Töréspont 15. A jövő látomása 16. Hűség 17. Coruscant 18. A gonosz útvesztője 19. A Kettő Szabálya 20. Az elveszett Sith-törzs Szerkesztve: 2017. Március 27. - Darth Revan9 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
zilllosarkany Hozzászólás ideje: 2017. Március 27. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Március 27. A Szukits Kiadó által kiadott 63 Star Wars regény közül a 20 legnépszerűbb a moly.hu értékelései alapján jelenleg: 1. Maul: Vesztegzár 2. A gonosz dinasztia 3. Kenobi 4. Vérvonal 5. Sötét tanítvány 6. Darth Plagueis 7. Színvallás 8. A 66-os parancs 9. Zsivány Egyes 10. Sötét Nagyúr 11. Elveszett csillagok 12. Ahsoka 13. A pusztítás útja 14. Töréspont 15. A jövő látomása 16. Hűség 17. Coruscant 18. A gonosz útvesztője 19. A Kettő Szabálya 20. Az elveszett Sith-törzs Érdekes, nem gondoltam volna, hogy a Vesztegzár ennyire népszerű 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2017. Március 27. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Március 27. Én se. De talán a jövőben még módosul. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Sky Hozzászólás ideje: 2017. Március 28. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Március 28. Szerintem messze a Sötét tanítvány a legjobb. Bár a Kenobi előkelő helyével sem tudok vitatkozni. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2017. Március 28. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Március 28. Én a Darth Plagueist erősebbnek érzem. Hiányolom az Árulást és a Kóbor lovagot az első húszból. Az Árulás a 32., a Kóbor lovag a 44. A Sötét tanítvány szerintem az újak közül eddig talán a legjobb. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2017. Március 28. Megosztás Hozzászólás ideje: 2017. Március 28. A Kóbor lovag rossz szereplése számomra nem meglepetés Nagyjából rendben van a lenti lista, a jó könyvek szerepelnek benne, a többi mellékes Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.