Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

A Legendákban a galaxis lakói megtudták, hogy Luke és Leia Vader gyermekei? Valahogy nem emlékszem. Csak azt tudom, hogy Jacen, Jania, Ben és a többiek a Dark Nest trilógia idejében már tisztában voltak azzal, hogy ki volt a nagyapjuk.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

A noghrik között biztos. De vajon szélesebb körben?

Egyébként Jacen még egyet is értett egy idő után Anakin Skywalker döntésével, szimpatikusnak tartotta a gondolatot, hogy a nagyapja a sötét oldalhoz fordult azért, hogy megmentse Padmét.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Na, az Új lázadás című regényben már megemlítik, hogy jó páran tudják: Luke és Leia Vader gyermekei. Viszont a régi történetekben ennek nem kerítettek nagy feneket.

Hozzászólás ideje:

Ez remek hír.

Van rá esély hogy újra kiadás lesz és a Thrawn trilógia az új borítóval jöjjön mint amerikában? Vagy a maradék könyveket árulják majd újra?

Szerkesztve: - ati

Hozzászólás ideje:

Nem gondoltam volna, hogy több mint két évtizeddel a Valhalla Páholy magánakciói és A Jedi hatalma című rettenet után valaha is megjelenik egy SW-hamisítvány a magyar könyvpiacon. Márpedig 2016-ban ez történt:

Bryan Geltfly: A Fekete Lovag – Lélekpárbaj

Magánkiadásban jelent meg, a Szabó Ervinben botlottam beléje. Vagyok olyan mazochista, hogy kiolvassam, bár 240 oldal, de olyan szellősek a sorok, hogy alighanem végzek is vele melóba menet. :D

A történet egyébként annyi, hogy kiderül

Vader mégsem halt meg a Halálcsillagon, Luke megmentette, és később az Endoron csak a páncélját égette el. :D

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Még gyerekkoromban egyszer eszembe jutott egy olyan történet, ahol felbukkan egy alak, aki Vadernek adja ki magát, e mellett megjelennek egy másik galaxisból egy Hódítók nevezetű idegen csoport. (Pedig semmit se tudtam a Yuuzhan Vong-okról)

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Most, hogy a The Last Jedi lett a film címe, a Coruscant Nights végső felvonása valószínűleg teljesen más címet fog kapni magyarul.

Szerkesztve: - Darth Revan9

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Nemes István az EP2 és EP3 könyvváltozatában Kereskedelmi Céhnek fordította.

Szente Mihály a Gonosz útvesztőjében Kereskedőegyesületnek.

Nekem a Kereskedőtestület rémlik a leginkább (így egyben, mert nyelvtanilag így helyes), most nem volt időm utánanézni, de a szervezetet említik a Darth Plagueis, a Cloak of Deception és a Dark Lord: The Rise of Darth Vader könyvekben is.

• 3 héttel később...
  • 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Joe Schreiber: Maul: Vesztegzár vélemény

Másodszor is éppoly hatalmas élmény volt, mikor először olvastam. Joe Schreiber regénye még 2014-ben jelent meg angolul és magyarul is. Eredetileg az 1313 videojátékhoz akartak egy kísérő regényt, de aztán a játékot lefújták és zöld utat kapott a Maul regény. Eredetileg a sztori a Klónok Háborúja animációs sorozat idejében játszódott volna, de végül áttették a Baljós árnyak előtti időkbe. Darth Maul-ról sajnos nincs túl sok regény, A vadászó árnyék óta nem jelent meg róla könyvben semmi komolyabb. Joe Schreiber kitűnő választás volt. A Halálosztaghoz vagy a Halálvilághoz képest jóval összetettebb a történet. Nagyon oda kell figyelni olvasás közben, mert mindennek jelentősége van.

Darth Maul-nak be kell épülnie a Hetes Kaptár nevezetű börtön foglyai közé, hogy megkeressen egy, az űrállomáson tartózkodó rejtélyes fegyverkereskedőt, Iram Radique-t és üzletet kell kötnie vele. Az utasításokat Darth Sidious adta, aki a küldetés valódi mivoltát eltitkolja Darth Plagueis elől is, aki viszont sejt valamit. A Hetes Kaptár egy olyan létesítmény, melyben a foglyokat egymás elleni harcra kényszerítik. Mindez eléggé emlékeztet a Spartacus TV sorozat hangulatára. A helyszín, a hangulat, a cselekmény nagyon megfogott. Rengeteg érdekes és titokzatos szereplőt mozgat az író. Az események is nagyon gyorsan pörögnek, e mellett meglepően összetettek. Zéró, Coyle, Eogan, Artagan, Sadiki, Iram mind nagyon érdekes és emlékezetes figurák egyéni motivációkkal A fordulatokat is n nagyon szépen adagolja a szerző. A harci jelenetek gyönyörűen megírtak és elég brutálisak is. Volt itt harc Yuuzhan Vong-gal, wampával… stb.. Azt hiszem a 18-as karikát is kiérdemlik. Maul nem csak egy agyatlan végrehajtó, a történetben megmutatja, hogy vérbeli Sith: ravasz, használja az eszét is, ármánykodik, összeesküvést sző, kihasználja a többi foglyot és nagy akaraterővel bír, hiszen a küzdelmek során nem használhatja az Erőt. Sokszor éreztem azt, hogy nehéz letenni a könyvet, az újabb fordulatok miatt mindig kíváncsi az olvasó az újabb eseményekre. E mellett a végén már elég sok szereplő is tiszteletét tette. pl. Jabba, a hutt, vagy Komari Vosa, a Bando Gora vezetője. Komari miatt a fénykardpárbaj sem maradhatott el.

Star Wars regényhez képest véres és kemény, de nagyon szórakoztató. Szerintem az egyik legjobb SW regény, amit írtak. Ötös.

• 3 héttel később...
Hozzászólás ideje:
  • Szerző

A Szukits Kiadó által kiadott 63 Star Wars regény közül a 20 legnépszerűbb a moly.hu értékelései alapján jelenleg:

1. Maul: Vesztegzár

2. A gonosz dinasztia

3. Kenobi

4. Vérvonal

5. Sötét tanítvány

6. Darth Plagueis

7. Színvallás

8. A 66-os parancs

9. Zsivány Egyes

10. Sötét Nagyúr

11. Elveszett csillagok

12. Ahsoka

13. A pusztítás útja

14. Töréspont

15. A jövő látomása

16. Hűség

17. Coruscant

18. A gonosz útvesztője

19. A Kettő Szabálya

20. Az elveszett Sith-törzs

Szerkesztve: - Darth Revan9

Hozzászólás ideje:

A Szukits Kiadó által kiadott 63 Star Wars regény közül a 20 legnépszerűbb a moly.hu értékelései alapján jelenleg:

1. Maul: Vesztegzár

2. A gonosz dinasztia

3. Kenobi

4. Vérvonal

5. Sötét tanítvány

6. Darth Plagueis

7. Színvallás

8. A 66-os parancs

9. Zsivány Egyes

10. Sötét Nagyúr

11. Elveszett csillagok

12. Ahsoka

13. A pusztítás útja

14. Töréspont

15. A jövő látomása

16. Hűség

17. Coruscant

18. A gonosz útvesztője

19. A Kettő Szabálya

20. Az elveszett Sith-törzs

Érdekes, nem gondoltam volna, hogy a Vesztegzár ennyire népszerű :hmm:

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Én a Darth Plagueist erősebbnek érzem. Hiányolom az Árulást és a Kóbor lovagot az első húszból. Az Árulás a 32., a Kóbor lovag a 44.

A Sötét tanítvány szerintem az újak közül eddig talán a legjobb.

Hozzászólás ideje:

A Kóbor lovag rossz szereplése számomra nem meglepetés :P

Nagyjából rendben van a lenti lista, a jó könyvek szerepelnek benne, a többi mellékes :)

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.