Ody Mandrell Hozzászólás ideje: December 11. Szerző Hozzászólás ideje: December 11. (szerkesztve) Az emberi képzelet felülmúlhatatlan. Jobb, mint a Vad Angyal. Szerkesztve: December 11. - Ody Mandrell Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: December 11. Hozzászólás ideje: December 11. Gyerünk, jöjjenek azok a teóriák. Élvezet olvasni őket. Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: December 12. Hozzászólás ideje: December 12. 7 órával ezelőtt, Yoda József írta: Azért a "Cannot say" egy elég bevett kifejezés az angolban, nem feltétlen látnám ezt bele, bár érdekes teória Tudom, ezért amikor először elhangzott nem volt benne semmi fura. Ebben a részben viszont senki nem kérdezte a kalóz droidot a bolygóról, mégis ahogy elhangzott a név szóról szóra ugyanazt mantrázta mint az előzö részben. Innentől szerintem ez a teória már elég erős lábakon áll. Aztán majd meglátjuk. 3 Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: December 12. Hozzászólás ideje: December 12. Elég sok minden bejött abból, amit az előző rész kibeszélőjében gondoltunk. A Proto-Republic szerintem a ruusani reformáció előtti Galaktikus Köztársaság időszakát jelenti (ez esetben legalább ezer éve eldugták az At Attint) vagy a High Republic korszakát (lehet, hogy valami monumentális politikai változás történt annak az időszaknak a végén, amiért indokolt ez a megnevezés). Kérdés, hogy kik elől kellett eldugni az At Attint és egy sor másik bolygót, amelyeket azóta megtaláltak? Előbbi esetben a sithek, utóbbi esetben a Nihil elől. Én hajlok inkább az utóbbira, és ez a mozzanat talán egyik tanúsítványa annak a folyamatnak, hogy Lina Soh politikája kudarcot vallott, és a harmadik fázisban a Köztársaság védekezésre szorult a Nihillel szemben, és bár fennmaradt és legyőzte a bandát, nagyívű terveit hátra kellett hagynia. Ebből a bezártságból alakult ki aztán a már látott rendszer, amit azért disztópiának nem neveznék (Wim nem tudta az előző részben, hogy mi az a fogda), de tény, hogy a rendszer megóvása érdekében lemondanak a gyerekekről (nem lennék meglepve, ha a bolygó főadminisztrátora is egy droid lenne). Wendle kezdi kapisgálni, hogy itt a saját kezébe kell vegye a dolgokat, a természetes félelem miatt az is hajtja, hogy érzi, mentálisan elhanyagolta a fiát és nagy részt ez is hozzájárult ahhoz, hogy eszkalálódnak az események. Azt hiszem, a szülők össze fognak fogni (Wendle és Fara mindenképp). Érdekes volt KB szüleit látni, akik amellett, hogy egyneműek (engem ez nem zavart, nem nyomták a képünkbe), jól látható, hogy alaposan túlféltik a lányukat. KB egyébként is most jóval aktívabb gyerkőc volt a többiekhez képest, mint eddig, átlátott Jod mesterkedésein, akiről ordít, hogy valami rosszban sántikál, mindamellett, hogy erényeit is megcsillogtatja (visszamegy a droidért, pedig erőszakkal le is nyomhatta volna a gyerekeket). Érdekes lesz Jod és a gyerekek viszonyrendszerének alakulása, már most vannak változások. Szeretném szeretni Jodot, egyelőre ez nem megy; láttuk, hogy nem rest bemocskolni a kezét (simán kihajíttatta a fregatt-kapitányt az űrbe), de velejéig rossznak sem mondanám. Egy vérbeli szélhámos, kb. egyelőre DJ vagy Tobias Beckett szintjén. Örülök, hogy ezt a Silvo dolgot nem húzták sokáig, teljesen egyértelmű volt már az elején is, hogy a maszk őt rejtette. SM-33 ismét haláli volt, igazi védelmezője a gyerekeknek, másrészt a dumája is jó volt. Jut eszembe, jó volt látni egy B1-est a droidroncsok között. Az obszervatóriumban tett látogatás érdekes volt, remélem majd valaki kigyűjti a sok easter egg-et, ami fellelhető a relikviák között. A bagoly kinézetű Kh'ymm-et szoknom kellett az elején. Ügyesen húzta az időt és mindeközben érdekes részleteket megtudtunk, hogyan is, milyen paraméterek szerint kell keresni egy bolygót. Ezt még elnéztem volna. Az Új Köztársaság ismét egy távoli rendfenntartó erőként jelenik meg. Az X-szárnyúak a lázadás helyett immár a peremvidéki járőrözés szimbólumai. 1 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: December 12. Szerző Hozzászólás ideje: December 12. 8 órával ezelőtt, Bomarr írta: Tudom, ezért amikor először elhangzott nem volt benne semmi fura. Ebben a részben viszont senki nem kérdezte a kalóz droidot a bolygóról, mégis ahogy elhangzott a név szóról szóra ugyanazt mantrázta mint az előzö részben. Innentől szerintem ez a teória már elég erős lábakon áll. Aztán majd meglátjuk. Ezt egy angol nyelvű értékelő videóban is kiemelték, szóval nem csak neked szúrt szemet...akarom mondani fület. 1 Válasz
Wilde Hozzászólás ideje: December 13. Hozzászólás ideje: December 13. Igazából minden benne volt, ebben az epizódban, amit a folytatástól elvártam. Nem időztünk sokat a Borgón, hanem viszonylag gyorsan haladt tovább a történet. Egy kicsit jobban is megismerhettünk Jod Na Nawoodot, ja és Jude Law fantasztikus a szerepben (igazából számítottam rá, hogy jó lesz és ezt hozza is). Érdekes volt az új helyszín, ez a hold, az X-Wingekkel, meg ezzel a bagollyal. Ráadásul az At Attin körüli sziutációról is érdekes dolgok merültek fel, tényleg több van emöggöt az unalmasnak kinéző kertvárosi idill mögött. A nyitány (és főleg az első rész) után pedig itt igazán megvolt a Star Wars hangulat, úgyhogy én egyre jobban elkezdtem kedvelni ezt a sorozatot és a kezdeti érdektelenség után kifejezetten várom a jövő heti részt. A gyerekek közül Wim volt talán a leginkább középpontban az első epizódban és az ő elvágyódása, kalandvágya és jedik iránti rajongása volt a fő irányvonala a sorozat kezdeti szakaszának, Neel eléggé másodhegedűs alkat volt, néhol némi humorforrással. Aztán a második részben Fern ellopta a showt, ő lett a kapitány és a Borgon is kvázi vezetőjükként viselkedett a gyerekcsapatnak. Mostanra kikristályosodott, hogy egyértelműen ő, meg KB (aki kezdettől fogva a legértelmesebbnek tűnt köztük) a csapat igazi motorja, akik nélkül a fiúk igazán elveszettek lennének. Nagyon jól tették, hogy nem bíztak Jodban, teljesen olyan megbízhatatlan energiákat áraszt magából a fazon és az itt történt események is ezt támasztják alá. Jod amúgy érdekes karakter lehet, ha még jobban kibontják. Annak örültem, hogy ez a kamujedi máz viszonylag hamar lepergett róla és nem húzták hosszasan azzal az időt, hogy akkor ő most igazi jedi, vagy nem igazi jedi és egy elég zűrüs, megkérdőjelezhető alaknak tűnik. Ebből érdekes dinamikák származhatnak majd, ha olyan helyzetbe kerülnek ahol szorosan egymásra lesznek utalva. Ugyan jó okkal nem bíznak benne és jelenleg Jod sem ebben a szerepben tetszeleg előttük, de már csak abból a szempontból kifolyólag is, hogy ő az egyetlen felnőtt a fedélzeten, egyfajta mentorként is feltűnhet előttük, aki ugyan nem úgy indul, mintha igazán jófiú lenne, de aztán a közös kalandok végén meglágyul és kiderül, hogy a szíve a helyén van, mint a John Silver a Kincses bolygóban. Az At Attin körüli titok továbbra is a legizgalmasabb kérdés a sorozat kapcsán számomra. Önmagában az, hogy egy ilyen "időkapszulában" van ragadva egy bolygó érdekes lehetőségeket vet fel. Tényleg úgy élték le itt generációk az életüket, hogy nem tudtak a Birodalomról, a Klón Háborúról, a Lázadásról stb. Jobban belegondolva ez nagyon komoly. Amit itt pedzegetett talán Norbilordi, hogy a Felügyelő biztos egy droid, az egyrészt remekül illene annak a társadalomnak a képéhez, amit az At Attinon láttunk, másrészt magyarázatot adhatna arra, hogy miként tudott működni olyan hosszan ebben az elszeparált állapotban ez a bolgyó, úgy hogy nem tudnak a külvilági eseményekről. Érdekes lesz a folytatás az biztos... 2 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: December 13. Szerző Hozzászólás ideje: December 13. 1 órával korábban, Wilde írta: Aztán a második részben Fern ellopta a showt, ő lett a kapitány és a Borgon is kvázi vezetőjükként viselkedett a gyerekcsapatnak. Mostanra kikristályosodott, hogy egyértelműen ő, meg KB (aki kezdettől fogva a legértelmesebbnek tűnt köztük) a csapat igazi motorja, akik nélkül a fiúk igazán elveszettek lennének. Szerintem ők idősebbek is a srácoknál, ezért ennyivel érettebbek. Válasz
Wilde Hozzászólás ideje: December 14. Hozzászólás ideje: December 14. 15 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Szerintem ők idősebbek is a srácoknál, ezért ennyivel érettebbek. Ez abból is valószínű, hogyha jól emlékszem nem is abba az évfolyamba jártak az iskolában, ahol Wimék azt a tesztet írták. Egyébként a szülők szálánál nekem úgy tűnt, hogy Fern anyjának sincs sokkal nagyobb mozgástere, mint a többiek szüleinek, pedig az első epizódból úgy tűnt, hogy ő el tud intézni dolgokat. Azt is el tudhom képzelni, hogy a Felügyelővel ők még eddig nem is találkoztak és az átlagpolgár úgy éli le az életét ebben az unalmas világban, hogy nem is szorul rá, hogy egyáltalán bármilyen kapcsolatba kerüljön a Felügyelővel. 2 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: December 14. Szerző Hozzászólás ideje: December 14. 9 perccel korábban, Wilde írta: pedig az első epizódból úgy tűnt, hogy ő el tud intézni dolgokat. Miniszterhelyettes, de igazából ennek itt nem sok súlya van. Mintha a sima droid is felette állna. Továbbra is tartom, hogy simán lehet robot a főnök. Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: December 14. Hozzászólás ideje: December 14. Szerintem is egy robot a főnök. Több száz éve vannak elszigetelődve, ezt nehéz lenne szerintem egy váltakozó vezetés mellett csinálni ennyi időn keresztül, mert ehhez nagyon ki kell tartani amellett, hogy ez így jó. Valószínűleg ki lett adva az ukáz neki, és mivel ez a programozása végre hajtja bármi áron. Akár azon az áron is, hogy pár gyerek eltűnt a végtelen galaxisban, de a bolygónak rejtve kell maradnia, pedig lehet már rég semmi nem indokolná. De az is lehet, hogy eredetileg ember volt a Felügyelő is, csak átrakták egy robot testbe vagy másképp lett megőrízve a tudata és irányít tovább mindent. 2 Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: December 15. Hozzászólás ideje: December 15. 18 órával ezelőtt, NorbiLordi írta: Szerintem is egy robot a főnök. Több száz éve vannak elszigetelődve, ezt nehéz lenne szerintem egy váltakozó vezetés mellett csinálni ennyi időn keresztül, mert ehhez nagyon ki kell tartani amellett, hogy ez így jó. A Star Warsban vannak többszáz évig élő fajok. Sőt a huttok elvileg ezer évig is el tudnak élni. Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: Vasárnap 18:08 Hozzászólás ideje: Vasárnap 18:08 4 órával ezelőtt, Bomarr írta: A Star Warsban vannak többszáz évig élő fajok. Sőt a huttok elvileg ezer évig is el tudnak élni. Vannak persze, de egy droid ennyi időn át valószínűleg jobban tartaná magát a direktívához Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Vasárnap 18:13 Szerző Hozzászólás ideje: Vasárnap 18:13 Szerintem is. egy droid sokkal jobb egy ilyen projekt vezetésére. Feltűnő, hogy a felnőttek is csak a titulusa szerint hivatkoznak rá, semmi konkrétabb megnevezés nem hangzott el. Plusz ahogy itt a droid előadja a száraz tényeket, hogy kerültek a gyerekek, az is arra utal, hogy nem érző lény a főnök. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Csütörtök 20:48 Szerző Hozzászólás ideje: Csütörtök 20:48 Az a kék csíkos cucc nem egy lenyúzott togruta bőr? Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Csütörtök 22:01 Hozzászólás ideje: Csütörtök 22:01 1 órával korábban, Ody Mandrell írta: z a kék csíkos cucc nem egy lenyúzott togruta bőr? Igyekszem meggyőzni magamat arról, hogy nem. Bár, ha azt vesszük, hogy a The Mandalorian kezdő epizódjában a kocsmatöltelékek el akarták adni a mythrol szerveit, hát nem lennék meglepve, ha az tényleg togruta bőr lenne. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Csütörtök 22:08 Szerző Hozzászólás ideje: Csütörtök 22:08 Az biztos, hogy kísértetiesen hasonlít. Ráadásul full Ahsoka mintái! Csak Sky meg ne lássa még akkor se, ha easter egg. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.