Ugrás a kommentre

Videjó játékok

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

Alien: Isolation történet. Az eseményeket kronológiai sorrendben mesélem el, nem úgy, ahogy a játékból megismerhetjük, plusz hozzáveszem a játék mellé megjelent, azonos című képregényt is, hogy teljes legyen a sztori. Természetesen, minden fordulatot elárulok, így aki nem innen akar értesülni a játék történetéről, az ne olvassa el. Szóval…

Spoileres tartalom megtekintése

No, ez hát az Alien: Isolation története. Nem egészen teljes, mert még lesz két DLC, ami itt-ott még adhat plusz információkat.

És nem ejtettem túl sok szót Hughesról sem, aki a Safe Haven DLC főhőse és lényegében csak annyit tesz, hogy megpróbál túlélni, így nem éreztem különösebben azt, hogy róla többet írjak azon kívül, amit megemlítettem. Plusz van még pár szereplő, főleg a képregényből, akiknek megismerhettük a sorsát, de nem említem őket, mert a történethez semmit nem tesznek hozzá, és mint látható, van néhány ember, akinek a pontos sorsáról nem hullott (még?) le a lepel.

Illetve azt sem említettem, hogy a történet folyamán össze lehet szedni naplótöredékeket a Nostromo fekete dobozából, amik érdekes betekintést nyújtanak a hajó életébe Ripley, Brett, Parker, Lambert és Dallas tálalásában. De a sztori lényegén ez úgysem változtat.

Szerkesztve: - Dzséjt
Hozzászólás ideje:

Hát nagyon szépen köszönöm.

Tényleg olyan, mint egy jó kis Alien 1,5.

El tudnám képzelni ezt egy jó kis minisorozatnak, mondjuk 10 db 40 perces részben.

Tényleg ilyen irányú tervek sosem merültek fel az Alien-univerzummal kapcsolatban?

Hozzászólás ideje:

Köszi Dzséjt!

Egy kérdés:

Hozzászólás ideje:
  2015. 01. 23. - 8:38, Donát írta:

Köszi Dzséjt!

Egy kérdés:

Hozzászólás ideje:

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)
  2015. 01. 23. - 10:19, Dzséjt írta:

Hoppá!

Hát van ilyen, hogy

Szerkesztve: - csoli1138
Hozzászólás ideje:
  2015. 01. 23. - 10:19, Dzséjt írta:

Hozzászólás ideje:
  2015. 01. 23. - 15:53, Donát írta:

Ööö, most emiatt megnéztem a rendezői verziót is, de abban sincs benne. Ez nem valami kivágott jelenet?

100%, hogy nem. Benne van a rendezői változatban. Ha másnak nem is, nekem elhiheted.

Hozzászólás ideje:

Akkor csak arra tudok gondolni, hogy ami nmagon directors cut néven fut, az nem az... 1 óra 31-nél itt Ripley keresi a macskát. A film hossza 1:56:37. A letöltött könyvtár neve pedig Alien Directors Cut...

Hozzászólás ideje:

Ha ezt töltötted le: Alien.1979.Directors.Cut.BDRip.x264.HUN-ZHR

vagy ezt: Alien.1979.RETAIL.DC.HUN.BDRip.XviD-HDEvo

akkor bizony belefutottál egy kamu rendezői változatba. A hozzászólások között többen irják, hogy ezek a sima verziók.

Hozzászólás ideje:
  2015. 01. 23. - 10:09, csoli1138 írta:

Bár ez már részben off, de mivel az Alien-univerzum egyszerre érint játékot, filmet és könyvet is, annyira azért még sem, szóval...

Hozzászólás ideje:
  2015. 01. 23. - 16:03, Dzséjt írta:

100%, hogy nem. Benne van a rendezői változatban. Ha másnak nem is, nekem elhiheted.

Bár nincs rá szükség, azért megerősítem én is :)

Kicsit valóban kusza ez a kánon dolog az Alien-univerzummal kapcsolatban...

Hozzászólás ideje:
  2015. 01. 23. - 21:03, Donát írta:

Dzséjt

Hát, nagyjából. :)

2015. 01. 23. - 22:56, Frenkie írta:

Köszi Dzséjt előre is, de én csak a játék végigjátszása után fogom elolvasni.

Remek! De majd készíts be nyugtatót. A hangulat és a nehézség miatt is. :D

Hozzászólás ideje:

Megnéztem a Gamestar januári címlapját és szomorúan tapasztaltam hogy Gyu nincs rajta. Tett ő bőven annyit az újságért ,volt akkora név az újságnál hogy megérdemelt volna egy címlapot. Persze magában az újságban azért megemlékeznek róla.

Dzséjt ti a Pc Gurunál megemlékeztek róla valamelyik számban?

Itt is gratulálnék a a sikereidhez a Pc Gurunál. Amikor már rendszeresen írsz majd a nyomtatott kiadásba(számomra egyértelmü hogy simán bekerülsz), akkor játékteszteket fogsz írni?

Hozzászólás ideje:

Köszi.

Sajnos nem tudom, hogy megemlékezünk-e róla, mivel nem a szerkesztőségben dolgozom, így nem látok bele a következő havi újságba. Érzésem szerint megfogunk, sokan ismertük Gyut, szóval nem tartom kizártnak. Azt, hogy nem tette címlapra Gyut, én személy szerint megértem. Egyrészt, az is egy játékmagazin, nem nekrológ, másrészt, szerintem kicsit ízléstelen is lett volna. Viszont csináltak egy kétórás műsort, szerintem ez teljesen méltó hozzá. Bár gondolom láttad már.

http://www.youtube.com/watch?v=jizkxzqGVko

Igen, teszteket fogok írni, előre láthatóan. Aztán meg a fene tudja. Eredendően a PGO-n is külsős cikkíróként kezdtem, aztán lettem külsős híríró, aztán állandósított híríró és beugrós cikkíró, most meg már rovatvezető és híríró. Szóval, valószínűleg tesztekkel kezdek, aztán ahová az élet majd sodor.

Hozzászólás ideje:

Telltale Game of Thrones: Episode 2 [The Lost Lords]

A folytatás is remek! Bár érezhetően inkább csak a későbbi nagyobb eseményeknek ágyaz meg én már kellően belehabarodtam a sztoriba ahhoz, hogy ezért is oda legyek. Kedvencem az a meseszép dal, aminek a szövege aszerint változik, hogy korábban milyen döntéseket hoztunk.

Hozzászólás ideje:

Én is Telltale-játékot pörgettem a napokban, azaz, tegnap és ma. A The Walking Dead: Season Two. Nem mondhatok mást, már az első is nagyon durva volt - videojáték akkora WTF-momentumot még nem okozott, mint az -, de a folytatás. Komolyan, voltak olyan momentumok, amiket megkönnyeztem, annyira jól sikerült, voltak pillanatok, amikor majd kiesett a szívem a helyéről, úgy kalapált, és voltak olyan helyzetek, amikor csak pislogtam, hogy na bazz' meg, innen hogyan tovább.

Az egyetlen szomorúságom, hogy ezek a játékok csak egyszer hatásosak. Ugyanez van a Mass Effectnél is. Ha már tudod, mi lesz, a döntéseknek már nincs súlya, hiszen "jövőbe látóként" alakíthatod a dolgokat. Persze ettől még kijátszom újra, egyben mind a két évadot, most szándékosan meghozva az ellenkező döntéseket. Nem lesz ugyanaz, de a szereplők talán máshogy reagálnak, talán más szituációk keletkeznek, és bár Clementine sorsa nem fog máshogy alakulni, az események még lefolyhatnak máshogy. Aztán jöhet a harmadik szezon és az újabb WTF pillanatok.

És továbbra is csak az tudom mondani, hogy aki szereti a The Walking Dead sorozatot, az tegyen egy próbát ezzel a játékkal, akkor is, ha ódzkodik a sok szövegtől és a QTE-ktől. Megéri. Ilyen erős sztorija, ilyen frankó karakterei, ilyen szituációk, ahol ennyire rá vagy utalva a dolgokra, ennyire függ a helyzet a döntésedtől, és ennyire jól ki tudják élezni a szituációkat, nem igazán van. Tényleg, mintha ott lennél a zombik között, meg azok között az emberek között, akiket meggyűlölsz vagy megszeretsz, vagy éppen először rühelled őket, aztán ahogy megismered őket, megszereted őket, és persze, vica versa. Volt olyan, akit kezdetben kedveltem, aztán gond nélkül küldtem belé golyót a végén, és volt olyan, akit az elején utáltam, a végén pedig igen rosszul esett, amikor golyót kellett küldenem belé - pláne, ha még nem volt zombi. De persze a legdurvább, ha két olyan ember között kell választanod, akiket kedvelsz. Na, az ám az érzelmi többlet, közben meg özönlenek a zombik, és pörög a számláló, te pedig vagy döntesz, vagy a sors dönt.

Hozzászólás ideje:

Bezony, nagyon remek game, anno nekem is elnyerte a tetszésem. A folytatást valamivel kevésbé éreztem interaktívabbnak, mint amilyen az 1. évad volt, de ez semmire nem nyomta rá zavaró módon a bélyegét. A történet, a karakterek, az elénk kerülő szituációk és nehéz döntések halmaza, és a saját sztorialakítás illúziója továbbra is elsőosztályú élményt nyújtott. A gyors döntések pedig rákényszerítik az embert, hogy szívből döntsön, nincs idő agyalni... szerintem sikerült egy nem várt módon hozniuk az 1. évad végén átélt katarzist. Kíváncsi vagy, Dzséjt, te hogy döntöttél az 5. rész végén?

Hozzászólás ideje:

Pontosan ugyanúgy döntöttem, mint te, pontosan ugyanazon okok miatt.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.