Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Star Wars Saga DVD és Blu-Ray kiadás

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
Akkor valóban félreértettelek! Ezeket a dolgokat én is támogatom (nem mintha az én támogatásom sokat számítana :D ). :)

Nekem számít :)

Hozzászólás ideje:

Az Utapaun meg a Mustafaron dobja le, a Mustafaron amikor visszamegy Pasdmé hajójához van módja összeszedni... de hogy egy falka klón közül hogy pecázta ki??? :)

Hozzászólás ideje:

Szerintem Bail hajóján volt ilyen köpeny, mert mint tudjuk nem csak Jedik használják ezt a fajtát, hanem nagyon népszerű ruhadarab a galaxisban.

Egyébként nekem az első 6 rész az alapmű. :)

Hozzászólás ideje:
Ha ezen javítani vagy fordítani akar,hogy a mítosz a Saga egysége neki nekem neked nekik megmaradjon akkor minimum az effekteket fel kell javítani és azonos szintre hozni.

Egységben az Erő.

Hozzászólás ideje:

Ahogy nézegetem a filmeket, elgondolkodtam azon, minek örülnék, ha ezen az új DVD-n rajta lenne. Kis összeállításban prezentálnám ezt, mint anno Lipi :)

Mivel napi egy részt nézek meg, így úgy is fogom beírni.

Star Wars Episode I The Phantome Menace

- DTS hang, nem fontos, de jó lenne. Van egy THX Tester Disc-em, amin rajta van a fogatverseny DTS-ben. Kirobban a ház fala, olyan. Jó lenne ilyenben az egész film.

- Természetesen a kép élesítése az ep3-4-5-6 minőségére. Még mindig szép képe van, de már nem olyan szép, mint amikor megjelent. Az utódok elhalványították.

- A digitális szereplők feljavítása az ep3 szintjére. Magyarul, amit ott alkalmaztak (pl az áttetsző bőr), azt itt is megcsinálhatnák. Jar Jar, Watto, Sebulba, mind élethűbbé válnának.

- Minden effekt feljavítása az ep3 szintjére, legyen az egy távolban elhaladó űrhajó, vagy a gungan-droid csata. Bár még mindig lenyűgöző, ezt tovább fokozhatnák azzal, ha már ep3 minőségben látnánk.

- A Yoda báb lecserélése CGI Yodára. És akkor már be lehetne illeszteni a film végére, mikor Palpatine hajójával megérkezne a Naboora. Ekkor csak egy villanásnyit látni a rámpán kicsit esetlenül lejövő Yodát, viszont egy cserével már nem kéne eltakarni, hanem jól láthatóvá tehetnék, hogy ő is ott van. Nem szerepeltetni kell, csak lehessen látni a háttérben.

- Sebulba lángszórós trükkjének visszahelyezése a versenyben, de csak az, amelyikben elpusztít egy versenyzőt, az már nem kell, amikor Anakin ellen használja.

Na, az ep1-re kb ennyi.

Hozzászólás ideje:
- Sebulba lángszórós trükkjének visszahelyezése a versenyben, de csak az, amelyikben elpusztít egy versenyzőt, az már nem kell, amikor Anakin ellen használja.

Nagy részével egyetértek én is. (Kivétel a Sebulba, Watto, Jar Jar animáció javítása, mert ők már nem lennének ugyanolyanok. Az bőven elég, ha kiélesítik az ep3 dvd szintjére, akkor helyre jönnek.)

Nekem a Sebulbda lángszórója lenne a legfontosabb.

Annyira menő.

Hozzászólás ideje:

Dzséjt ezek jók!Bravó :) Én megmondom őszintén nem mentem bele ennyire a TPM-nél a javításokba de ez tetszik.Viszont a képet sajna nem csak élesíteni kellen hanem mint anno a klassziknál meg is kellene tisztítani.Nagyon szemcsés, nagyon sok pici fekete pötty van rajta, főleg a Tatooin-i részeknél látszik ez nagyon csúnyán.

Hozzászólás ideje:
A DTS hang reménytelen, üzleti okokból. :)

Ő, miért is? Erről még nem hallottam.

Kivétel a Sebulba, Watto, Jar Jar animáció javítása, mert ők már nem lennének ugyanolyanok. Az bőven elég, ha kiélesítik az ep3 dvd szintjére, akkor helyre jönnek.

Szerintem nem venne el semmit a karakterükből. Az átlátszó bőr, a mozgó hajszál/szőrszál, a jobban gyűrődő vagy éppen bolyhos ruha olyan apró finomságok, amik csak a két rész közti különbségeket csökkentik (pl sokan vannak, akik látják a különbséget a két CGI Yoda között), viszont nem ártanak a karakternek. Apróságok, amik természetesebé teszik a karaktert, de semmi gyökeres változás.

Viszont a képet sajna nem csak élesíteni kellen hanem mint anno a klassziknál meg is kellene tisztítani.

Bocsesz, én élesítés alatt a tisztítást értettem, csak hát ezt már nem írtam le :)

Mert bár nem értek annyira ehhez, de szerintem éppen ezek a "szennyfoltok" homályosítják el a képet, mint az ep4-5-6-nál. Ha ugyan úgy képkockáról képkockára letisztítanák digitálisan, tökéletesen tiszta, éles képet kapnánk. Remélem meg is teszik.

Na, ma sor került az ep2-re, és ezek ötlöttek eszembe:

Star Wars Episode II Attack of the Clones

- DTS hang, hát ha tényleg nem lehet, attól még jó lenne.

- talán a kép élességén (most tényleg élességre gondolok :)) lehetne jobbítani, mert egy fél hajszállnyival, de le van maradva az ep3-4-5-6-tól. De ez tényleg csak egy hangyányi.

- a CGI karakterekre itt is alkalmazni kéne az ep3-ban bevett dolgokat, mint pl az átlátszó bőr, vagy Yoda hajának mozgása. Vagy pl a klón katonák, bár itt sem tudtam volna megmondani, hogy CGI-k, az ep3-ban még jobbak, ezt is átvehetnék.

- az összes effekt feljavítása az ep3 szintjére, bár ezen a téren sincs már annyi lemaradás, főleg mivel a két rész között csak felhasználtak pár olyan dolgot, amit eddig nem használtak. Na, ezeket már itt is (és az ep1-nél is) használhatnák.

- kijavítani Amidala kilapítását a szállítószallagon. Szerintem ez az egy szembántó hiba.

- Bár a film közepét belassítaná, de az ep3 vége miatt szerintem nem lenne rossz beilleszteni Amidala családját. Mert így az ep3-beli temetésen a semmiből bukannak fel, így meg be lennének vezetve mint Shmi családja. Szerintem el lehetne viselni ezt az öt perc plusz "unalmat". Csak sajnos elképzelésem sincsen hogyan, mert a film közepe most egyensúlyban van azzal, hogy a kaminoi és nabooi jelenetek váltják egymást... de azért jó lenne.

+ A geonosisi csatára egy önálló témát írhatna Williams. Bár én is jónak tartom azt a zenei egyveleget, ami szól alatta és bárhogy próbáltam, nem tudtam más zenét aláképzelni - egyszerűen lehetetlennek tartottam -, és egy új zene teljesen más hangulatot adna neki, mégis, érdekelne, hogy Williams milyen zenét írna egy ilyen monumentális földi ütközethez. A Victory Celebrationnal bevállt, jobban illik az ünnephez, mint az Ewok Celebration. Na de, ez nem különösebben fontos, csak kíváncsiság.

Holnap jön az ep3, annak lehet, hogy rövid lesz a listája :)

Hozzászólás ideje:
+ A geonosisi csatára egy önálló témát írhatna Williams. Bár én is jónak tartom azt a zenei egyveleget,

Pedig a Geonózisi csatának van megírt zenéje. Csak kevés került bele a filmbe(Arena téma és ennek variációi hallható mikor Anakin a Reekkel küszködik, és az across harci pergős változata is ottvan, de csak Winduig.). CD-re valamivel több.

Igazából a Geonózisi csatát zene szempontjából ketté kell bontani Windu megérkezéséig.

Addig elkészült a megkomponált zene, de annyit variáltak a vágással, hogy nem passzolt, így kerestek olyat ami passzol. Windu után és a klón háborúnak már nincs saját zenéje. Ott már klónozott zene van.

Én el tudnám képzelni más zenével. sőt.

De nem hiszem, hogy ahhoz hozzányulnának.

Hozzászólás ideje:

A THX és ezzel együtt az ex hangsávot Lucasék fejlesztették ki a filmszínházak részére az egyenőtlen ülőhelyek miatt.Így tökéletesen hallja az is aki mondjuk szélen ül.Erre válaszolt a rivális a DTS az es hangsávval.Ha megfigyeled a Lucasfilmek egyikén se találsz DTS hangot.Csak THX minősítésü DD-t.

Hozzászólás ideje:

Zeneváltoztatás. Az Arénát felhasználták az epIII-nál, így nem valószínű, hogy az epII végére többet beleraknának belőle, sok lenne a zenecopy. Esetleg úgy, hogy írnának még hozzá, amit azért nem vetek el 100%-ig, mert mégiscsak a 30 éves évfordulós kiadványról van szó, és videó kiadásra is készült olyan változtatás, ami új zenét kapott (epVI vége). Bár ott a jelenetváltoztatás/bővítés igényelte ezt a megoldást. Nem is tudom, csak hajszálnyi esély van rá.

Lipi, ez érdekes, köszi.

Hozzászólás ideje:

Dzséjt: az EP1-es változtatásaiddal egyetértek, jók!

EP2:

- Én is visszaraknám a nabooi családos jeleneteket, de ennek a kaminói események részleges kibővítésével kellene járnia. (A fene tudja, hogyan. :peace: )

- Egy-egy apró mondatocskát is visszaraknék, pl. a film elejére azt, hogy Padmé megköszöni Yoda szavait:

Y: Seeing you alive brings warm feelings into my heart.

P: THANK YOU, MASTER YODA. Do you have any idea about who is behind this attack?

Vagy Anakin-Padmé csomagolós beszélgetésénél:

A: Sometimes we have to let go of our pride and do what is requested of us.

P: Anakin. You've grown up.

Itt érzek egy elég nagy lyukat. Ami benne volt:

ANAKIN: Sometimes we have to let go of our pride and do what is requested of us.

PADMÉ: Pride?!? Annie, you're young, and you don't have a very firm grip on politics. I suggest you reserve your opinions for some other time.

ANAKIN: Sorry, M'Lady. I was only trying to...

PADMÉ: Annie! No!

ANAKIN: Please don't call me that.

PADMÉ: What?

ANAKIN: Annie...

PADMÉ: I've always called you that... it is your name, isn't it?

ANAKIN: It's Anakin. When you say Annie it's like I'm still a little boy... and I'm not.

PADMÉ: I'm sorry, Anakin. It's impossible to deny you've... (looks him over) ...that you've grown up.

- Egy tisztességesen megcsinált halálraítélős jelenetet is szívesen látnék a filmben.

- De mindenekelőtt: tisztességes, önálló zenét szeretnék a csatához! ;)

Szerkesztve: - SimonZ

Hozzászólás ideje:

Nekem csak azt a két jelenetet ne vegyék ki ami össze függ és a film végére vicces beszólás lesz.

A végén.

Anakin- Nektek ilyen a diplomáciai tárgyalás?

Pedme- Nem. ez most épp agresszív véleménycsere.

Valahogy így volt. :peace:;)

Hozzászólás ideje:
Pedig McCallum is mondta, hogy ami szerinte hiányzik az AOTC-ból, az fél óra saját zene...

Akkor talán-talán nem lehetséges, hogy mégiscsak kezdenek majd valamit a zenével?

Hozzászólás ideje:
De ha mégis lesz, tutira megveszem újra a DVD-t. :peace:

Én is. Annál is inkább, mert epII-m eredetiben még nincs ;) Na jó, külön biztos nem lehet majd megvenni, marad az egybedoboz (és ajánlom, hogy legyenek rajta mindenféle ínyencségek :D ).

Hozzászólás ideje:

Lipi, köszi, ezt nem tudtam, így belegondolva valóban így van (már csak az a kérdés, mit csinál a végefőcím lista végén a DTS logó is? Vagy az kötelezőszerű?).

Derb: Lucasra nem jellemző, hogy kivesz dolgokat a filmből, mármint komplett szövegeket.

SimonZ: az a baj, hogy ahhoz, hogy visszategyenek legalább egy otthonos jelenetet, kellene egy plusz kaminoi jelenet. Az viszont nincsen.

A mondatos megtoldások nem rosszak, de az a hosszú nem kéne, már csak azért sem, mert még az ep3-ban is hívja Aninak. Meg a becézésért már ne hőbörögjön, pláne ha a szerelme becézi.

Hozzászólás ideje:

És? Szerintem akkor is hülyeség, hogy ez zavarja. Elvárja a csajtól, hogy találkozásuk másnapján már máshogy szólítsa, mint ahogy anno megszokta? Meg tudna más becézést az Anakinra? Anak? Anaki? Nem, ez a rész nekem erőltetett. Ennyire azért még Anakin se legyen egoman.

Hozzászólás ideje:
- kijavítani Amidala kilapítását a szállítószallagon. Szerinte m ez az egy szembántó hiba.
Milyen hiba is volt ez? Nem ekar beugrani. :peace:

Mit értesz áttetsző bőr alatt?

Hozzászólás ideje:
Mit értesz áttetsző bőr alatt?

Ami az EpIII-as Yodán volt újjítás.Ha például Yoda fény elött ül akkor átlátszódik a vékony fülén a fény.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.