Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Star Wars Saga DVD és Blu-Ray kiadás

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Akkor eszerint, te már a 97-es és 2004-es bővítéseket is szentségtörésnek tartók közé tartozol?

Pedig az "ultima manus-elve" szerint el kell fogadnunk, hogy a legfrissebb mindent felülíróan az eredeti helyébe lép.

Nem lehet összehasonlítani a két bővítést. Ezek az Luke -os jelenetek még inkább lelassítják a film elejét, ráadásul teljesen feleslegesek. Talán egy momentum van ami dramaturgiailag jó volna, az pedig a Biggs-Luke párbeszéd. De enélkül is érthető a film, csak úgy megemlítettem. Én is remélem, hogy nem rakják vissza a filmbe mert uncsik és vontatott jelenetek. Persze extraként jöhetnek mint érdekesség, de ennyi.

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:

Ezek miben újak Ody? És persze klassz a rajongótárs Panasonic cucca, meg a jelmeze, de láttunk már ilyet nem?

Az az újdonság, hogy BD képek. Azt hittem ez világos. :) A felvétel a Comic Con -on készült, szóval ez a cucc speciálisan oda lett beüzemelve. Az a jelmezes figura csak egy rajongó, aki bement az előadásra.

Hozzászólás ideje:

Wampa:

Felvettek néhány jelenetet, amint a Wampa húzza Lukeot a havas hothi fensíkon, de a színész folyamatosan elesett az ormótlan jelmezben.

Ami viszont külön érdekes, hogy a jelenethez 2 wampa készült. Az eredeti wampa, ami húzza Lukeot és ami belemar a Taun Taun nyakába, nem került bele a filmbe. Helyette a Lucasfilm készített egy újabb bábot a közeli felvételekhez, ezek a közelik nem Norvégiában kerültek befényképezésre.

A csatolt képeken látható az eredeti Wampa (idétlen kidülledt szemű) és a végső változat (bajszos) figurája. Az SE-t most nem csatolom.

w1.jpg

w2.jpg

w3.jpg

w4.jpg

w5.jpg

w6.jpg

w7.jpg

w8.jpg

Hozzászólás ideje:

Hát ezek a kivágott jelenetek jók hogy kivágottak lettek.

Szerintem is. Teljesen lényegtelenek a story szempontjából.

Hozzászólás ideje:

Luke és Yoda a Dagobán:

Mielőtt Luke elindul megmenteni Han-t és Leiát, előtte beszélget egyet Yodával Ben "szellemének" a társaságában.

A lenti képek tanúsága szerint történt egy azt megelőző diskurzus is, amiben Ben nem szerepelt. (lehet, hogy egy alternatív felvétel volt)

Az eredeti script szerint Luke az utolsó éjszakáját Yoda házának a padlóján tölti, alvás közben pedig rémálmok gyötrik. A jelenetben Artu gördül mellé és szeretetteljesen betakarja, majd Luke felriad az álomból és beszédbe elegyedik Yodával az aggályait ecsetelve.

l1.jpg

l2.jpg

Hozzászólás ideje:

AT-ST:

A birodalom visszavág ominozús jelenetében sietve rohan el egy kétlábú lépegető a háttérben. Az ötlet nem Lucastól származott, még csak nem is tudott róla.

Joe Johnston (Rocketeer, Jurrasic Park 3, Amerika kapitány) egy északa alatt rakta össze és Lucas tudta nélkül került a jelenetbe. Gondolták, okos ötlet lenne, ha egy kisebb lépegető is támogatná a Bizzard osztag nagyobb lépegetőit.

Az már korábban leírásra került, hogy Veers parancsnoki lépegetőjébe belerepül Hobbie a siklójával. A jelenetet fel is vették egy éjszaka alatt, viszont a festett háttér lámpáit elfelejtették bekapcsolni, így a felvétel a többi jelenettel inkonzisztens lett volna, ezért kivágták.

És még egy érdekes jelenet...nem ismert, hogy milyen formában csatlakozik a filmhez.

rw.jpg

rw2.jpg

Hozzászólás ideje:

Ami a klasszikus trilógiából kimaradt :)

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ MÉG MÉG MÉG!

Hogy erről hogy maradhattam le reggel?

Hozzászólás ideje:

A tréning:

Luke fene jól forgatja a kardot Vader ellen, csak hát, hogy a fenébe tanult meg bánni azzal a spádéval?

Erre ad választ a következő (szerintem lényeges) kivágott jelenet.

Luke hátán Yodával akrobatikázik az erdőben, majd a kimerültségtől kifulladva zihálva megáll és panaszkodni kezd, hogy túl fáradt. (idáig a filmben)

Csakhogy a jelenet tovább megy, Yoda egy fém botot húz elő és Luke elé hajítja. Luka aktiválja a kardját, de fáradtságában elhibázza a vágást. A fém érintetlenül hull a földre.

A jelenet szövege:

LUKE (zihálva)

Nem bírom....túl fáradt vagyok.

YODA

Ha igazi Jedi volnál, már 7 darabban lenne.

LUKE

Azt hittem jó formában vagyok

YODA

Igen, de kérdem én milyen mérték szerint?

Felejtsd el, amit régen tanultál. (eredetileg felejtsd el a régi mércédet...de így jobb)

A jelenetet felvették, de nem került véglegesítésre. A fémdarabot legyártoták, sőt az egyik munkást meg is kérték, hogy készítsen belőle egy olyat, ami 7 darabra van szelve...a végén polírozással. Ki lett kötve, hogy legyen polírozott, tehát a fém egyértelműen fénykard által került volna darabolásra.

(érdekesség: végül a fém csak 6 darabra lett vágva!)

f1.jpg

f2.jpg

f3.jpg

f4.jpg

f5.jpg

f6.jpg

Szerkesztve: - Zééé

Hozzászólás ideje:

A kimaradt jeleneteket illetően osztom Bomarr és Frenkie véleményét.

Zééé: Guinnessnek elég komoly szembetegsége volt a Birodalom forgatása alatt, amin a stúdiólámpák csak rontottak, ezért nagyon sokáig bizonytalan volt, hogy szerepelni fog-e egyáltalán a filmben. Az a Yoda-Luke jelenet biztos, ami biztos alapon készült. (Végül Kenobi jeleneteit külön és nagyon gyorsan vették fel, de Guinness még így is eltakarta a szemét vagy elfordult a reflektoroktól a felvételek között.)

A fénykardos darabolás tényleg jó, nem tudtam, hogy ezt is leforgatták végül.

Hozzászólás ideje:

Ki a csoda az a Sate Pestage? Ki a csoda az a Grand Vizier?

A következőkben erre keressük a választ.

A birodalom visszavág idején is dübörgött a játékdömbing, és mint oly sokszor, most is több érdekességet rejtenek a régi játékok leírásai, mint akármilyen más kordokumentum. Tudjuk ugye, hogy az SW filmek terén a marketing gépezet már a film bemutatója előtt dübörgött ezerrel, még ki sem jött a film, már ott volt a játék a polcon. Sokszor a játék nem is a film alapján készült, hanem a film korai verziója, vagy a forgatókönyv alapján.

Sosem fogjuk megtudni, hogy a következő jelenetet leforgatták -e, de hogy a forgatókönyv tartalmazta (vagy annak egy korai változat) az egészen biztos.

A kiadott játék Vader rombolójának a hídja, és a holokamra egyvelege. A mellékelt használati utasítón a következő fülszöveg díszeleg. (Magam is láttam, fogtam is a kezemben!)

- ereszd le a hologrammot, így a Darth társaloghat a nagy Vizierrel (vezír)

De miért hívnák a császárt vezérnek? Vagy ami sokkal érdekesebb, miért használnák a Vizier kifejezést, ami az angolban teljesen szokatlan? Talán a császárt nevezték így, vagy a játék gyártói nem voltak benne biztosak, hogy ki lesz látható a Hologrammon?

A válasz az utóbbi lehet. Azt ugye tudjuk, hogy a császár hologrammos jelenete meglehetősen kapkodva készült. De ami a játékgyártókat megtévesztette, az a forgatókönyben a következőként zajlott:

Sate Pestage:

Mielőtt Vader beszédbe elegyedne az uralkodóval, előtte kénytelen engedélyt kérni a nagy vezértől akit Sate Pestage-nak neveznek (Grand Vizier)

VADER

Sate Pestage, látni szeretném az uralkodót.

Személyesen parancsolta.

SATE PESTAGE

Figyelmeztetnem kell téged Vader nagyúr.

A császárnak igen rossz a kedve.

Meghagyta, hogy várj.

Van bármilyen előrelépés amit jelentened kéne?

VADER

A lázadók bázisa a Hoth bolygón elpusztult.

Jelenleg a túlélőkre vadászom.

SATE PESTAGE

A császár időben veled lesz.

VADER

Kérésének megfelelően várni fogom. (eredetileg a kényelmét szem előtt tartva...de így értelmeseb)

Azt nem tudni, hogy a jelenetet rögzítették -e, (valószínüleg nem) viszont a filmben szerepelt volna, és hogy a Kenner cég még egy playsettet legyártott hozzá, az mutatja, hogy a filmben és akár a későbbi részekben komoly szerepe lett volna. Nem mellesleg Sate Pastage egyértelműen az uralkodó jobbkezeként jelent volna meg, úgy mint Mass Ameda az EPII-III idején, és ez a tény némiképpen kicsinyitette volna Vader jelentőségét.

destroyer-inst6.jpg

Hozzászólás ideje:

Sajna ez nem a BR-ből van.....csak egy reklám.

Honnan tudod? Amúgy én örülnék, ha nem a BD-ből lenne, főleg a - még mindig - rajzolt lézersugarak miatt. Mondjuk személy szerint annak is örülnék, ha ennél a résznél cserélnék valami modernebb megjelenítésre a Halálcsillag terveit is a lázadók bázisán. Elég furán néz ki 20 évvel az Ep 3 után ez a tetris grafika.

Szerkesztve: - yodinhoo

Hozzászólás ideje:

Hát onnan tudom hogy nem a BR-ből van, hogy a végén kiírják, hogy a saga megjelenik ekkor és ekkor.

(a reklámokat mindig régi klippekből vágják össze már a BR készítését megelőzően, ezért van az, hogy az Így készült dokumentumok, a frissek természetesen, sem a tényleges transzfert tartalmazzák. Például a SAGA DVD bónusz lemezéhez amit készítettek, ott is konzekvensen a 97SE verziót használták fel, a DVD-re meg a lent is látható túlszínezett izé került.)

Nem mellékesen ez milyen opciója lenne a BR-nek? Nézd végig a Yavini csatát? :)

Csináltak itt egy pavilont, ami alatt megy a Yavini csata, és a csávó mint egy felkelő tisztként adja a narrációt. Ennyi.

Hozzászólás ideje:

Hát onnan tudom hogy nem a BR-ből van, hogy a végén kiírják, hogy a saga megjelenik ekkor és ekkor.

(a reklámokat mindig régi klippekből vágják össze már a BR készítését megelőzően, ezért van az, hogy az Így készült dokumentumok, a frissek természetesen, sem a tényleges transzfert tartalmazzák. Például a SAGA DVD bónusz lemezéhez amit készítettek, ott is konzekvensen a 97SE verziót használták fel, a DVD-re meg a lent is látható túlszínezett izé került.)

Nem mellékesen ez milyen opciója lenne a BR-nek? Nézd végig a Yavini csatát? :)

Csináltak itt egy pavilont, ami alatt megy a Yavini csata, és a csávó mint egy felkelő tisztként adja a narrációt. Ennyi.

Hááát, több angol nyelvű cikk is megjelent a neten, hogy a Comic Conon HD monitoron ízelítőt adtak a BD transzferből, méghozzá a Yavini csatát mutatták. Pl. itt: http://www.bigshinyrobot.com/reviews/archives/30405

Ezt a linket is ennek kapcsán találtam. Szerintem ez nem reklám, hanem ízelítő.

Hozzászólás ideje:

Lehet....bár erősen kétlem. Ebben a témában továbbra is maradok realista. Ha a BR-ből való, akkor a 2004-es Lowry HD-t pakolják rá, ami tudjuk mit jelent. Mindjárt meg is mutatom mit jelent.

(30 perc elteltével)

A 2004-es Új remény kapott egy rózsaszín túlszaturált szűrőt. Miért? (mert egy program készítette a feljavítást és a Lowry által oly sokszor elismert időhiány miatt a színeket nem tudták manuálisan finomhangolni.)

A képeken az 1997SE és a 2004DVD egyazon jelenete látható.

97SE.jpg

2004dvd.jpg

Hozzászólás ideje:

http://www.starwars.com/movies/saga/

Minden filmből egy kép. A TPM új transzfert kapott, a legszebb lett. A IV-V-VI. nem, sőt gagyi fénykard effekt. Sajnos, így szerintem vissza is vonom a megrendelésemet... :(

Ha ezek már valóban a BD képei, akkor tényleg elkeserítő. Droidok dolgoznak a Lucasfilmnél vagy mi? Annyi emberből, aki dolgozik rajta, kezdve Lucassal, nem veszi észre, hogy az a kard rózsaszín? Ha ez így marad, akkor még egy vevővel kevesebb.:(

http://i.imgur.com/18Yse.jpg

Szerkesztve: - yodinhoo

Hozzászólás ideje:

És nem csak a kard effekt, igazat kell adnom Zééé-nek, tényleg ott van rajtuk a szűrő ami eddig nem volt, az tény. Eddig csak az extrák mennyisége volt negatívum számomra (pláne az újonnan készített). Én meg reménykedem, h nem végleges, pedig már nincs sok esély rá...

Hozzászólás ideje:

Lehet....bár erősen kétlem. Ebben a témában továbbra is maradok realista. Ha a BR-ből való, akkor a 2004-es Lowry HD-t pakolják rá, ami tudjuk mit jelent. Mindjárt meg is mutatom mit jelent.

(30 perc elteltével)

A 2004-es Új remény kapott egy rózsaszín túlszaturált szűrőt. Miért? (mert egy program készítette a feljavítást és a Lowry által oly sokszor elismert időhiány miatt a színeket nem tudták manuálisan finomhangolni.)

A képeken az 1997SE és a 2004DVD egyazon jelenete látható.

Közben én is csináltam egy összehasonlítást....ha tényleg a BR-ből van, akkor a transfer a 2004HD lesz amit az ILM készített és a Lowry "javított" fel (le). A kardokat ez alapján nem javíották, de végső következtetést még nem vonnék le.

Láttam én már karón varjút.

(Elkeserítő ha a karokat külön nem javították, bár megjegyzem ez a kép a birodalomból még nem is csúnya, de ha a belinkelt rózsaszín szűrő marad az Új reményen és a többi szűrő a többi részen, az tényleg rossz.)

97SE.jpg

2004dvd.jpg

all in one.jpg

Hozzászólás ideje:

Ez a rózsaszín dolog nem csak a sugárnyaláb miatt van? Mondjuk így is érdekes, hogy semelyik másik filmben nincs jelen ez az effekt.

Nem, mert a padló végig rózsaszín....végig. De nézd meg a szürkéből kékre váltott folyosókat a halálcsillagon, vagy Kenobi arcát a fénykardcsata alatt.

Itt például igen klassz a Kenobi ajakrúzsa, szép rószaszín, szép túlvezérelt, kár, hogy régen ott sem volt, ahogy az arca is teljesen életszerű, mintha most jött volna a szoliból.

(Külön linkelem az eredeti 1977-es verziót. GOUT kiadás - a LaserDisk-ről grabbelve. TÖKÉLETES, a falak szürkék és nem kékek, OdiWan arctónusa is teljesen jó...erre képtelenek voltak 2004ben, mert mindent az a rohadt képszerkesztő program csinál, és nem vették a fáradtságot, hogy a jeleneteket manuálisan állítsák be.)

pink.jpg

1977.jpg

Hozzászólás ideje:

Ezek még nem is annyira zavaróak, de hogy a hothi csata átment KÉKbe, az már nagyon is zavaró.

Milyen alapon állítod, hogy a Hoth nem kék? ;)

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.