Ugrás a kommentre

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Pedig, ha nincs ott, akkor vajmi nehéz megölni valakit, ha csak nincs nálad bomba, vagy nem vagy Erőhasználó, esetleg méregkeverő. De Cinta esetében egyiknek sem láttuk jelét. :) 

És, ha a készítők azt akarták volna sugallni, hogy Cinta, a hősök egyik ügynöke mindenféle ok és cél nélkül, pusztán az élvezet kedvéért legyilkol magatehetetlen embereket, köztük egy semmit sem elkövető, betegeskedő, gyenge gyereket, ezzel szörnyeteggé változtatva, aki az ember megnevezésre sem méltó, akkor szerintem minimum annyit elkövetnek Gilroy-ék, hogy amikor utoljára élve látjuk a foglyokat, Cintát is megmutatják a jelenlétükben.

Hozzászólás ideje:
12 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Aki egy birodalmiaktól és birodalmi szimpatizánsoktólhemzsegő terem közepén beszél nyíltan a lázadásról és annak finanszírozásáról, azzal a céllal, hogy megzsarolja a gyerekkori barátját (a virágnyelven elrebegett zsarolás is zsarolás), miközben sutyiban egy kétes alakkal próbál susumusolni, annak a szándékai nem tisztességesek. Ergo megbízhatatlan. Vagyis bármit is kér, ha megadják neki, onnantól bármikor kérhet újat. Hiszen az aduászt bármikor kijátszhatja, amikor éppen megszorul. Mi van, ha Mothma fizet, pár hónap múlva meg megint elúszik Tay pénze a "lázadás miatt" (ezt ekkor már bármire rá lehet fogni), aztán újra megkeresi Mothmát. De mondjuk most kétszer annyit kér. És ez még a jobbik eset, mert mi van, ha egyszer úgy kel, hogy rájön: a Birodalom talán még többet fizetne egy lázadó szenátor feladásáért. Persze erre Mothma már csak akkor jönne rá, amikor rohamosztagosok rángatják ki az ágyából, puskatussal sürgetve a lépteit, és E-11-es csővel a hátában irányítanák a rabszállító sikló felé, ami egyenesen a BBI-be viszi, hogy ott aztán dr. Gorst értekezzen vele. Tényleg vállalható ekkora kockázat abból a naív feltételezésből kiindulva, hogy valaki, aki épp elárulta a legrégebbi barátját, egy picit is megbízható? Szerintem nem.

Ezért nem lennék jó Luthen szerepére. Mindig adnék egy utolsó esélyt. :D Ő viszont olyan szervezet alapköve, ami nem engedheti meg magának a lazaságot.

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

Lucas művészin bánt a képekkel, szinte mindent megkomponált. Filmjei, főleg a prequelek olyanok, mint egy képeskönyv. Erről anno írtam is a megfelelő epizódoknál. Az Andor ezekben az ikonikus jelenetekben is a felső szintet képviseli. Eme gondolat mentén ragadtam ki az alábbi jelenetet.

dedra.jpg

Syril és Dedra lakása nem is tükrözhetné jobban a pár lelki sivárságát. Színtelen, rideg környezet. Eedy képviseli az egyetlen színt ebben a közegben, ez pedig a vörös. Jogos ez a leosztás, hisz a vörös az agresszió színe és kétség nem férhet hozzá, hogy itt bizony Eedy az agresszor. Temperamentum, féltékenység, pökhendiség - főként ezek jellemzik magatartását, viszont ezek a negatívumok ellenére mind heves érzelmek.

Ha összességében tekintünk a képre akkor szépen kirajzolódik ki milyen alkat.

Balra van Syril, szürkében. Van a srácban pozitívum, de mivel a Birodalmat idealizálja, nem lehet a szürkénél jobb.

Középen Dedra, feketében. Ez mutatja ki itt a főnök. A szekvencia végére Dedrának sikerül leuralnia az egész Karn családot. Benne sok pozitívum nem rejtezik, a fekete szín a múltját és jelenét is tökéletesen  meghatározza.

Jobbra Eedy, vörösben. Mint fentebb is írtam, ő az egyetlen színes alak ebben a társaságban, viszont ez is agresszióval párosul. Mondhatni domináns harcot vív a két nő, és amikor ehhez a jelenethez érünk már eldőlt ki a főnök. A középen lévő Dedra dominál mindenkit.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
Hozzászólás ideje:
15 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Azt viszont nem állítanám, hogy Dedrának bármilyen mentális gondja lenne.

Egyik résznél sem írtam még Dedra és Syril kapcsolatáról. Valahogy kimaradt. Ennek kapcsán amit írtál eszembe is jutott. Szerintem ez a nő nem normális és a párja sem az. Bár kétségtelen hogy Syril betegebb.

Már az elmond sok mindent Dedra elmeállapotáról hogy ezzel a férfinak közel sem nevezhető pszichopatával él együtt. Ez a pár Bonnie és Clyde illetve Mickey és Mallory. Persze nem gyilkolnak nyíltan de két olyan ember él együtt akiknek az alapvető erkölcsi kérdések is magas tornyok. Egyikükben sincs empátia, nem tudnak szeretni stb.

Írtad valahol(bocsi nem találtam), hogy Dedrának már sok a ghormaniak kiírtása, hogy most esett le neki a Birodalom valódi arca. Hát akinek 15 év után tűnik csak fel hogy az a rendszer amit szolgál az nem egy népképviseleti demokrácia, azzal azért elég gáz van. Már a mindennapokban fel kéne tünnie ennek. Aki képes egy lányt egy beteg állat kezére adni kihallgatás céljából úgy hogy pontosan tudja hogy a beteg állat mit csinál annak nincsenek épp erkölcsi érzékei. Szerintem Derda tökéletesen tisztában volt ,van és lesz a Birodalom valódi arcával és egyet is ért vele.

Nagyon remélem hogy nem az lesz hogy most majd megsajnálja a ghormaniakat, miközben 15 éven keresztül kiszolgálta a rendszert ,annak nevében ki tudja miket művelt. Nekem abszolút karakteridegen lenne ez tőle.

Már ott is látni hogy valami nem stimmel nála a toronyban, hogy megfenyegeti  az élettársa anyját mindjárt az első vacsorájukon. Ok Syril anyja se normális ,de egy kivülállónak semmi köze ahhoz hogy egy anya és fia közti kapcsolat milyen. Ha nem tetszik nek el lehet menni. Jó hogy nem anno egy lány beleszólt volna az anyám és a köztem lvő kapcsolatba. Nagyon durván semmi köze hozzá.

@Ody Mandrell te is írtad valahol(ezt sem találom:D), hogy a Yavin 4-en lévő társaságnál az volt a baj hogy nem volt vezető. Szerintem nem. Ez már az a legalja réteg akikből Rommel sem tudott volna ütőképes szakaszt faragni. A szellemi szint itt már annyira alacsonyan van hogy bárki lehet a vezető, ezek fel sem fognák mi a tét.  Ezt a réteget csak az ösztöneik vezérlik. Enni, inni, üríteni, dugni, aludni. Ezt ismétlik mindennap. Az agyat meg csak arra használni hogy wc-zés elött letolni a nadrágot. Ez egy embertípus . A mi Földünkön is vannak ilyen emberek. Az USA-ban white trash-nek, Kelet-Európában lumpenproletárnak hívják őket.

Hozzászólás ideje:
3 órával ezelőtt, Szisz írta:

@Ody Mandrell Én így tenném azt az összekötést: :wink: Niamos MM party edition :psycho: Kéne egy táncoló Mon emo. :drink:

Egyszerűen rémborzasztó ez a zene. Mind eksüvőre mind Star Wars-ra. Teljesen idegen a kedvenc galaxisunkban. Ez annyira földi hogy már naprendszerii.

Ja és a Földön is borzalom. Ez nem zene hanem egy számitógép álétal összeállított valami. Akkor már inkább Komár Laci, vagy világslágerek legyenek. 

Ilyen "zenéknél" mindig a totál belött drogos aljadék réteg jut eszembe aki erre ropja atombelőve.

10 órával ezelőtt, Frenkie írta:

Már ott is látni hogy valami nem stimmel nála a toronyban, hogy megfenyegeti  az élettársa anyját mindjárt az első vacsorájukon. Ok Syril anyja se normális ,de egy kivülállónak semmi köze ahhoz hogy egy anya és fia közti kapcsolat milyen. Ha nem tetszik nek el lehet menni.

Dedra nem kívülálló, Syrill párjaként a család tagja. Aki a párját kívülállóként kezeli, az a nem normális. És mint a család tagja, így nagyon is köze van hozzá.

Syril pedig sok minden, de nem férfi. Most komolyan, nem vagyok híve az igazi férfi rágmúltban belénk diktált, kábé a kőkorszak óta elavult, rendkívül téves és hamis ábrándokat biztosító képének, de azért na, az anyuka kétszer beszólt, erre Syrill elment durcázni a szobájába. Az ágyon kuporgott, épp csak nem sírt, amíg Dedra helyre nem tette a mamát, aki abszolút megérdemelte ezt, mert az az anya is fejlövést érdemelne, aki így bánik a gyermekével. Ő is egy undormány, egy véglény, aki szándékosan lelki terrorban tartja a fiát és megnyomorította azt a saját örömére. Na nehogy már itt Dedra legyen a gonosz toposz. Eedy egy hatalmaskodó tetű, akinek egyetlen öröme az életben, hogy terrorizálhatja a fiát, Syril meg egy lankadt pöcs, aki még mindig a véglény anyjának akar megfelelni, és ha ez nem sikerül, elmegy durcizni, mint egy tízéves. Az egyetlen, akinek itt bármi érdemet ki lehet osztani, az Dedra, akinek legalább van töke ahhoz, hogy ezt a két véglényt kezelje, bár az még egy k*rva nagy rejtély, mit lát Syrilban. Mert, hogy nem a férfit, az tuti.

Szerkesztve: - Dzséjt
Hozzászólás ideje:
5 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

az még egy k*rva nagy rejtély, mit lát Syrilban. Mert, hogy nem a férfit, az tuti.

Gondolom a hálából bimbózott ki a kapcsolat, viszont Syril abszolút irányítható. Dedrának lehet ez tetszik benne.

12 órával ezelőtt, Frenkie írta:

Egyszerűen rémborzasztó ez a zene. Mind eksüvőre mind Star Wars-ra. Teljesen idegen a kedvenc galaxisunkban. Ez annyira földi hogy már naprendszerii.

Ja és a Földön is borzalom. Ez nem zene hanem egy számitógép álétal összeállított valami. Akkor már inkább Komár Laci, vagy világslágerek legyenek. 

Ilyen "zenéknél" mindig a totál belött drogos aljadék réteg jut eszembe aki erre ropja atombelőve.

Nekem fura lenne ha a távoli galaxban in-universe John Williams zenéket hallgatának az emberek. Szerintem nagyon illet a sztoriba.

4 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Gondolom a hálából bimbózott ki a kapcsolat, viszont Syril abszolút irányítható. Dedrának lehet ez tetszik benne.

Mondjuk mondta, hogy van vele valami "terve". Lehet férfit akar belőle faragni? :) 

Amúgy, a fentiekhez még hozzátenném, hogy Dedrának már csak azért is van joga beleszólni Eedy és Syril kapcsolatába, mert a drága mama hatással akar lenni Dedra és Syril kapcsolatára, valószínűleg ugyanúgy rátelepülne a nőre is, irányítani akarná és végül hasznot húzni belőle. Mert Eedy egy érzelmi vámpír és kullancs. És ahhoz képest, miféle nő ez az Eedy, Dedra még baromi jó fej vele, hiszen BBI ügynökként valószínűleg simán el tudná tűntetni a Galaxis színéről. Nem ő lenne az első birodalmi, aki visszaél a pozíciójával. De valószínűleg azt is el tudná érni, hogy Syril és Eedy soha többé ne találkozzanak. Ehelyett engedi ezt, sőt még ő fogja szorgalmazni, hogy a pasija tartsa a kapcsolatot az anyjával, havi kétszer még meg is látogassa. Ez egy nagyon-nagyon-nagy fokú engedmény. Persze feltételes, még jó hogy, mert ha a mama mégis rájuk szál, megkeseríti az életüket, akkor a dolgok más irányt vesznek.

Szóval az, hogy Dedra már az első találkozáson helyre teszi Eedy-t, nem csak annak szól, hogy a nő hogy viselkedik Syrillal, hanem önvédelem is. Nyilván nem hiányzik egy érzelmi vámpír és kullancs az életébe. Senki sem kíván ilyet magának.

1 órával ezelőtt, Bomarr írta:

Nekem fura lenne ha a távoli galaxban in-universe John Williams zenéket hallgatának az emberek. Szerintem nagyon illet a sztoriba.

Hát pedig a Rebels-ben (a birodalmi napon) és a Solóban (a birodalmi toborzó filmben) is szólt az Imperial March in-universe zeneként, míg a March of the Resistance-t a The Mandalorianben hallhattuk egy coruscanti téren.

Nekem amúgy tetszik a Niamos!. Földi? Hát, nem ezért vagy azért, de minden Star Wars in-universe zene földi, hiszen már az ep4-ben is discozenét nyomatott a Cantinában az együttes. Ráadásul miért ne szólhatna ilyen stílusú zene 14 éves gyerekek esküvőjén? Pláne illik a képbe abból a szemszögből, hogy Mon Mothma beáll, mint a csacsi és kontrolálatlanul vonaglik rá. Ezt nehéz lenne hitelesen előadni az Across the Starsra. :) Ez a zene tökéletesen reprezentálja az epizód végén elszabadult káoszt, érzelmeket, és még illik is egy tiniesküvőhöz.

Hozzászólás ideje:

Nekem addig nincs bajom ezzel a fajta zenével, amíg nem ez lesz a fő vonal.

5 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Mondjuk mondta, hogy van vele valami "terve". Lehet férfit akar belőle faragni? :)

Nehéz lesz. Itt is szánalmas ahogy az ágyon szenved.

Hozzászólás ideje:
13 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Syril abszolút irányítható. Dedrának lehet ez tetszik benne.

Akkor egy kis kedvenc? 

Amit a múltjáról megtudtunk, az alapján nem igazán képes meleg emberi érzésekre.

Találó kommentet olvastam valahol a műmosolyáról, valakinek a T2 terminátor jutott róla eszébe, amikor lemásolja a mosolygást.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.