Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Október 23. Szerző Hozzászólás ideje: 2009. Október 23. Én is jobban szeretem eszmei alapon nézni, csak hát itt most másra is látunk példát Ami talán egy kicsit kár is.Szerintem nem kár mert ez is a háború része. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2009. Október 23. Hozzászólás ideje: 2009. Október 23. De nem annyira Star Wars-érzés Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Október 23. Szerző Hozzászólás ideje: 2009. Október 23. De nem annyira Star Wars-érzés Az EPI -től kezdve ez is bele tartozik. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2009. Október 23. Hozzászólás ideje: 2009. Október 23. Az eszme általában a jófiúk csapatáé. A rossz fiúk mindig önös haszon miatt ténykedtek. Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2009. Október 30. Hozzászólás ideje: 2009. Október 30. Már korábban is láttam az epizódot, de eddig nem akartam sokkolni a társaságot a véleményemmel . Szóval ez most nem jött be. Az első felével még nem volt bajom. Amig Anakin és Padmé a Coruscanton voltak, addig úgy nagyjából oké. Ami nem tetszett az a Cato Neimoidiás rész. Asszem nálam egyébként is jelzésértékű lesz, ha Filoni szűkségét érzi, hogy egy külön kis videóban megmagyarázza, hogy a történetnek miért van úgy értelme ahogy az epizódban látjuk. Asszem az első évadnál ilyen magyarázkodást a "Dooku captured"-nél láttunk és ott is hasonló végeredménybe futott a dolog nálam, mint itt. Szóval Lott Dod (aki a Baljós Árnyakban nem a fajának vagy a bolygójának, hanem a Kereskedelmi Szövetségnek a szenátora, ahogy az ki is van mondva) bár falazott a Szövetségnek anno, de most mégis más úton jár, de közben meg egyáltalán nem, mert már a következő nagy droidgyárat szervezik Poggléval. Hááát... nekem ez erőltetett. Valahogy azaz érzésem vele kapcsolatban mint az egész Cato Neimoidiás résszel: kicsit össze van csapva. Az például milyen, hogy Padmé nyugodtan járhat kelhet és se egy őr, se egy jól zárodó ajtó nem gátolja meg abban hogy odatoppanjon a szupertitkos megbeszéléshez? Ennél a sorozat írói azért többre is képesek. Ezt már bizonyították a régebbi részekkel. Az animációt, Donáthoz hasonlóan én is kicsit furcsának éreztem bár szerintem nem azért mert tényleg gyengébb lenne bármi is: inkább azért, mert most a párbeszédeken volt a hangsúly és így jobban kijött az, hogy az animátorok milyen nehézkesen bánnak az arcok mimikájával. A Geonosisos részre viszont határozottan kiváncsi vagyok. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Október 30. Szerző Hozzászólás ideje: 2009. Október 30. (szerkesztve) Egy titkos megbeszélésre minek díszőrség? Az EPI -es események meg minimum tíz évvel a történtek előtt voltak, szóval sok minden változhatott a szövetségen belül. Persze megértem ha ez valakinek nem jön be. Bár szerintem tökéletesen beleillik az egész elő trilógiás képbe, miszerint semmi sem az aminek látszik. Na ez a szál most megint rátett egy lapáttal. Amúgy ez megint egy trilógia első része volt. De szerintem ez neked is világos. Szerkesztve: 2009. Október 30. - Ody Mandrell Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2009. Október 30. Hozzászólás ideje: 2009. Október 30. Nekem az volt kapásból fura, hogy Padmé egyáltalán beteszi a lábát a Cato Neimoidiára azok után, hogy annyira el akarták tenni őt láb alól a neimoidik előtte, és még fogadják is viszonylag szívélyesen. Nálam ez tett be azonnal a résznek. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Október 30. Szerző Hozzászólás ideje: 2009. Október 30. Nekem az volt kapásból fura, hogy Padmé egyáltalán beteszi a lábát a Cato Neimoidiára azok után, hogy annyira el akarták tenni őt láb alól a neimoidik előtte, és még fogadják is viszonylag szívélyesen. Nálam ez tett be azonnal a résznek.Gunray akarta eltenni láb alól nem a Neimoidik. Legalábbis úgy tűnik. Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2009. Október 31. Hozzászólás ideje: 2009. Október 31. Igen, ebből nincs gáz.Csak a fajnak egy egyede akarta megölni Padmét. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2009. November 1. Hozzászólás ideje: 2009. November 1. Gunray vezető volt, így ha bármit tesz, azt nem csak maga miatt teszi, mert neki képviselnie kell azokat, akik mögötte állnak. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. November 1. Szerző Hozzászólás ideje: 2009. November 1. Gunray vezető volt, így ha bármit tesz, azt nem csak maga miatt teszi, mert neki képviselnie kell azokat, akik mögötte állnak.Gunray egy féreg. Maximum a saját érdekeit képviseli szerintem. De ez jól látható a filmeken is. Nem hajtja őt semmi más ebben az egészben, csak a lóvé! Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2009. November 1. Hozzászólás ideje: 2009. November 1. Gunray vezető volt, így ha bármit tesz, azt nem csak maga miatt teszi, mert neki képviselnie kell azokat, akik mögötte állnak. De csak a Kereskedelmi Szövetség vezetője, és korábban is írtam, hogy a Kereskedelmi Szövetség nem egyenlő az egész fajjal. Sőt, alkirályi mivolta miatt tuti, hogy van még egy Gunray felett álló király is. Utána jártam, kis Kereskedelmi Szövetség történelem az EU-ból, de szvsz alkalmazható a TCW-re (révén EU és beleillik a képbe, pláne, ha Filloniék figyelembe vették). Eredendően a Szövetséget a Szövetségi Igazgatóság irányította. Ennek tagjai: Egy neimoidiai (az alkirály), egy gran, egy sullusti és négy ember (kettő a Kuatról, kettő a Balmorráról, egy Filve-ről). A tagok közül mindig megválasztottak egy alkirályt, egy helyettes alkirályt és egy szenátort, valamint egy ügyintézési vezetőt. A naboo-i incidens idején Nute Gunray lett a neimoidiai képviselő és alkirály, majd Darth Sidious segedelmével az összes pozícióba neimoidiaiakat juttatott (ezzel kvázi vége lett a szövetségnek), így került a képbe Rune Haako végrehajtó vezetőkén, Lott Dod szenátorként, Hath Monchar pedig helyettes alkirályként (ő nem élte meg a naboo-i inváziót, Darth Maul kardélre hányta; ő szerepelt a Darth Maul: Vadászó árnyék könyvben és a Darth Maul képregényben). Amit fontos ég tudni, és ez az igazán lényeges része a dolognak, hogy az alkirály nem csak egy széket kapott a Szövetségi Igazgatóságban, hanem ő volt a Neimoidiai Belső Kör (a kormány) vezetője a naboo-i incidensig. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2009. November 1. Hozzászólás ideje: 2009. November 1. Vagyis akkor fejes volt odahaza is, nem? Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2009. November 1. Hozzászólás ideje: 2009. November 1. Gunray vezető volt, így ha bármit tesz, azt nem csak maga miatt teszi, mert neki képviselnie kell azokat, akik mögötte állnak. Gunray neimoidi, és így önző, kapazsi, és elsősorban a saját érdekeiz védi. De csak a Kereskedelmi Szövetség vezetője, és korábban is írtam, hogy a Kereskedelmi Szövetség nem egyenlő az egész fajjal. Sőt, alkirályi mivolta miatt tuti, hogy van még egy Gunray felett álló király is. Utána jártam, kis Kereskedelmi Szövetség történelem az EU-ból, de szvsz alkalmazható a TCW-re (révén EU és beleillik a képbe, pláne, ha Filloniék figyelembe vették). Eredendően a Szövetséget a Szövetségi Igazgatóság irányította. Ennek tagjai: Egy neimoidiai (az alkirály), egy gran, egy sullusti és négy ember (kettő a Kuatról, kettő a Balmorráról, egy Filve-ről). A tagok közül mindig megválasztottak egy alkirályt, egy helyettes alkirályt és egy szenátort, valamint egy ügyintézési vezetőt. A naboo-i incidens idején Nute Gunray lett a neimoidiai képviselő és alkirály, majd Darth Sidious segedelmével az összes pozícióba neimoidiaiakat juttatott (ezzel kvázi vége lett a szövetségnek), így került a képbe Rune Haako végrehajtó vezetőkén, Lott Dod szenátorként, Hath Monchar pedig helyettes alkirályként (ő nem élte meg a naboo-i inváziót, Darth Maul kardélre hányta; ő szerepelt a Darth Maul: Vadászó árnyék könyvben és a Darth Maul képregényben). Amit fontos ég tudni, és ez az igazán lényeges része a dolognak, hogy az alkirály nem csak egy széket kapott a Szövetségi Igazgatóságban, hanem ő volt a Neimoidiai Belső Kör (a kormány) vezetője a naboo-i incidensig. Ez érdekes, most már többet tudunk a Kereskedelmi Szövetségről. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2009. November 2. Hozzászólás ideje: 2009. November 2. Vagyis akkor fejes volt odahaza is, nem? Az ep1-ig, onnantól már nem (legalábbis hivatalosan onnantól Gunray alkirály már nem volt tagja a Belső Körnek). Gondolom a két legfelső bírósági tárgyaláshoz volt ennek köze, szóval onnantól kezdve ő már csak a Kereskedelmi Szövetség fővezére, a népe vezetéséhez nincs köze. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2009. November 2. Hozzászólás ideje: 2009. November 2. Értem, köszi Válasz
KisKósa Hozzászólás ideje: 2009. November 2. Hozzászólás ideje: 2009. November 2. Ennek tagjai: Egy neimoidiai (az alkirály), egy gran, egy sullusti és négy ember (kettő a Kuatról, kettő a Balmorráról, egy Filve-ről). Akkor az már öt ember. Ne vedd kukacoskodásnak, csak feltűnt. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2009. November 2. Hozzászólás ideje: 2009. November 2. Akkor az már öt ember. Ne vedd kukacoskodásnak, csak feltűnt. Igaz Válasz
KisKósa Hozzászólás ideje: 2009. November 4. Hozzászólás ideje: 2009. November 4. (szerkesztve) Bár a képen látható bekarikázott figura a Maridunon történtek után biztosan nem lehet Lok Durd, de szinte biztos vagyok benne, hogy az ő modelljét használták fel ebben a jelenetben, hogy kicsit változatosabbak legyenek a neimoidiaiak a háttérben. Szerkesztve: 2009. November 4. - KisKósa Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. November 4. Szerző Hozzászólás ideje: 2009. November 4. Én is kiszúrtam őt. De mintha lenne egy jobb kép is róla abban a jelenetben. Egyébként mi van akkor, ha az epizód még a Maridunon történtek előtt játszódik? Válasz
KisKósa Hozzászólás ideje: 2009. November 4. Hozzászólás ideje: 2009. November 4. Én is kiszúrtam őt. De mintha lenne egy jobb kép is róla abban a jelenetben. Egyébként mi van akkor, ha az epizód még a Maridunon történtek előtt játszódik? Akkor már nagyon, nagyon zavaros lenne. Számomra legalábbis... Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2009. November 5. Hozzászólás ideje: 2009. November 5. Remélem, ilyen időugrást már csak nem csináltak, főleg anélkül, hogy tudnánk is Válasz
KisKósa Hozzászólás ideje: 2009. November 5. Hozzászólás ideje: 2009. November 5. Remélem, ilyen időugrást már csak nem csináltak, főleg anélkül, hogy tudnánk is Pedig lehet, hogy megfontolandó Ody Mandrell állítása, de akkor az azt jelentené, hogy a Destroy Malevolence előtt játszódott a Defenders Of Peace, mert ott Padmé meg is említi, hogy a Bankár Klán a CIS oszlopos része. Bár, szerintem úgy kell érteni a dolgot, hogy csak a muunok álltak át a CIS-hez a háború elején, Scipio részéről nem volt biztos a csatlakozás, ezért gyanakodhattak Clovisra Winduék. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. November 5. Szerző Hozzászólás ideje: 2009. November 5. Pedig lehet, hogy megfontolandó Ody Mandrell állítása, de akkor az azt jelentené, hogy a Destroy Malevolence előtt játszódott a Defenders Of Peace, mert ott Padmé meg is említi, hogy a Bankár Klán a CIS oszlopos része. Bár, szerintem úgy kell érteni a dolgot, hogy csak a muunok álltak át a CIS-hez a háború elején, Scipio részéről nem volt biztos a csatlakozás, ezért gyanakodhattak Clovisra Winduék.Így van. Nincs itt semmiféle ugrálás. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. November 6. Szerző Hozzászólás ideje: 2009. November 6. Szerintem ezek a szervezetek eléggé összetettek. Scipio, aminek ugye Clovis a szenátora, biztos kapcsolatban van a bankár klánnal, de vajon mennyire? Ezt szeretem ebben a részben, hogy a kettősséget sugallja és bonyolít. Válasz
Platschu Hozzászólás ideje: 2009. November 8. Hozzászólás ideje: 2009. November 8. Ez a rész csendesebb volt, mintha nem történt volna semmi. Jó volt látni a Padmé-Anakin civil részt az elején, de egy késleltetett gyér puszinál többre nem is futotta a készítőktől? S miért mondja a kommentár, hogy a felesége, ha egyszer ez nem volt nagy dobra verve? A rész vége nem jött be, ahogy Anakin átverte a szenátort, mert kicsinyes bosszú volt tőle a féltékenységéből fakadóan. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. November 8. Szerző Hozzászólás ideje: 2009. November 8. S miért mondja a kommentár, hogy a felesége, ha egyszer ez nem volt nagy dobra verve?Nem volt nagy dobra verve, de a nézők tudják, hogy a felesége. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2009. November 8. Hozzászólás ideje: 2009. November 8. Nem volt nagy dobra verve, de a nézők tudják, hogy a felesége. Ja, a kommentár a közönségnek szól, nem a szereplőknek Válasz
Platschu Hozzászólás ideje: 2009. November 10. Hozzászólás ideje: 2009. November 10. Ja, a kommentár a közönségnek szól, nem a szereplőknek Én mindig azt hittem, hogy ilyen híradó jelleggel a galaxis népének közvetítenek. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2009. November 10. Hozzászólás ideje: 2009. November 10. Olyan a jellege, könnyű annak vélni Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.