Jump to content

2x04 - Senate Spy


Recommended Posts

4. rész - Senate Spy / Szenátusi kém

 

epguide204.jpg

 

Írta: Melinda Hsu

Rendezte: Steward Lee

 

Helyszín: Coruscant, Cato Neimoidia

 

Szereplők:

Anakin Skywalker - Matt Lanter

Padmé Amidala - Catherine Taber

Rush Clovis - Robin Atkin Downes

Lott Dod - Gideon Emery

Obi-Wan Kenobi - James Arnold Taylor

Mace Windu - Terrence "TC" Carson

Yoda - Tom Kane

C-3PO - Anthony Daniels

Poggle, a kicsi - Matthew Wood

Gregar Typho kapitány - James Mathis III

Onaconda Farr - Dee Bradley Baker

Riyo Chuchi szenátor - Jennifer Hale

Orn Free Taa - Phil LaMarr

Bail Prestor Organa - Phil LaMarr

Plo Koon - James Arnold Taylor

Jar Jar Binks - BJ Hughes

Betty Droid - Catherine Taber

Dantum Roohd szenátor - ???

Kin Robb szenátor - ???

R2-D2

 

Történet

Anakin végre hazatér a frontról és együtt lehet feleségével, Amidalával. A szenátornőt azonban a Jedi Tanács próbálja beszervezni, hogy leleplezze az árulónak vélt Rush Clovist, az Intergalaktikus Bankár-Klán szenátorát. Clovis és Amidala régen közeli kapcsolatban álltak, ezért ő a tökéletes választott, de elutasította a feladatot. Ezért a Tanács Anakint küldi, hogy győzze meg Padmét: vállalja az életveszélyes küldetést.

 

Érdekességek

- Az epizódban rengeteg filmbeli helyszín felbukkan. Az ep1-2-3-ból a szenátusi kupolacsarnok, az ep2-ből a Szenátus folyosója, az ep3-ból pedig Padmé apartmanjának terasza, a Jedi Templom eligazító terme és főbejárata, valamint Cato Neimoidia.

- Anakin ebben az epizódban a ,,klikk" ("click") szót időmeghatározásra használja. Korábban a klikk távolsági meghatározás (kilométer) volt. Egyelőre nem tudni, hogy egy klikk mennyi időt is takar.

- Mikor Anakin az eligazítóban meglepődik azon, hogy Padmé és Clovis közel voltak egymáshoz, Obi-Wan sokat sejtetően felhúzza a szemöldökét.

- Az epizódban nem sül el lézerfegyver, nem kapcsolnak be fénykardot, és nem robban fel semmi.

- A korai tervek szerint nem Rush Clovis lett volna az áruló, hanem Palo, akit Amidala A Klónok Támadásában említ. Ezt azonban több okból is elvetették. Egyrészt azért, mert Padmé elmondása szerint Palo inkább művész lett, nem politikus. Másrészt, akkor még fiatalok voltak, a lány egész pontosan 12 éves. A készítők szerint a szerelmi háromszög jobban működik úgy, ha Padmé múltjának érettebb szakaszából tűnik fel valaki.

- A szenátusi lebegőpódiumoknak hangelfojtó technológiájuk van, ami lehetővé teszi, hogy akár a szenátusi kupolacsarnok közepén is kiabáljanak, mégse hallja őket senki. Ezért is használják előszeretettel a szenátorok magánmegbeszélésre a pódiumokat. Ugyanez a technológia biztosítja azt is, hogy ha kell, az egész csarnokba eljusson a hangjuk.

- Először történik említés a HoloNetről mozgóképes Star Wars alkotásban. A HoloNet a Galaxisban afféle TV és Internet keverék, ami egyaránt használható szórakozásra és hivatalos ügyekre, egymással történő kommunikálásra, és számos egyéb dologra. Először 1989-ben jelent meg, egy szerepjáték könyvben.

- A Cato Neimoidián tartott vacsorán a székek ugyanolyan önjáró mechno-székek, mint amit az ep1-ben Nute Gunray is használt.

- Lott Dod könyvtárában az aurebesh szövegek valójában tanítószövegek az alapvető 3D modellezésről.

- Az Anakin által vitt ennivaló dobozának oldalára a ,,meleg étel" (,,WARM FOOD"), a tetejére a ,,sushi" feliratot tették. A doboz mintáját pedig egy nemrégiben kiadott R2-D2-s tea filterről kölcsönözték.

- A Cato Neimoidiai palota nagytermének falán a neimoidiai faj nagy hőseinek festményei láthatóak. Köztük egy Napoleoni neimoidiait is felfedezhetünk, aki egy nabooi Kaadun lovagol.

S02E04.jpg

- Bár az epizódban Typho kapitánynak van szövege, se a karakter, se az őt szinkronizáló színész, James Mathis III neve nem tűnik fel a stáblistában.

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

jó rész volt, vagyis mondjuk inkább úgy hogy kellenek ilyen részek is, amik megmutatják, Padme és Anakin kapcsolatát.

Az eleje tetszett nagyon a résznek. A civakodás, az összebújás, ObiWan sanda pillantása Anakinra amikor Padme került szóba.

De vége valahogy nagyon elkapkodott lett szerintem. Dod tudja hogy Padme kém és semmi ellenlépést nem tesz csak sétálgat az ellenszerrel? Eléggé hihetetlen számomra. Jó nyílván nem fér már bele az időbe egy kis harc.

Anakin féltékenykedésén meg jókat nevettem, és hát a végén vissza is vágott amikor otthagyta a szenátort a lemez nélkül. :D Szívás.

6/10 számomra ez a rész.

Link to comment
Share on other sites

interesting... very interesting....

Jó rész volt, bár nem olyan volt, mint az előző 3 rész, de nem is baj, valamikor kell ilyen nyugis rész is

Jó volt Windu szövege Padméról az elején és jó volt látni a háttérbe cameoként feltünni Chuchi-t és Onacondát is :D

Anakin, mint az űrhajó pilótája aki aggódik az utasok biztonságáért :D aminek meg is lett a következménye :D

Poogle kicsit furcsa volt nekem, hogy kb. ugyanolyan magas lett, mint a Neomodiai...

Link to comment
Share on other sites

Ez az epizód bejött tokkal vonóval. Szerintem nálam bekerül a top10-be. Nagyon jó volt, minden, remekül összerakták. És végig áradt belőle a hétköznapiasság. Étterem, hálószobák, vacsik, Anakin és Padmé először színtisztán egyszeri házasok (igaz, nem tartott sokáig, de jó volt őket úgy látni, hogy néhány órára csak a vacsora a legnagyobb gondjuk, ilyen eddig nem volt).

Jó volt látni az új helyszíneket, régi szereplőket, ismertebb helyeket. A zene is tetszett.

Egyedüli negatívum az, amit Oldi is írt, mintha az animáció kissé visszafejlődött volna (lehet, hogy ez egy korábban elkészült rész?). Főleg az elején tűnt úgy, mintha Amidala és Anakin kevesebb arcmimikával bírna.

Viszont az egész rész alatt nekem az volt az érzésem, hogy ez még a Hidden Enemy előtt játszódik kronológiailag. Ez azért motoszkált bennem, mert Ahsoka nem, hogy nem szerepelt, meg sem említették. Végig olyan érzésem volt, mintha még nem is tudna róla Obi-Wan és Anakin (anno, mikor eltűnt pl. a Trespassban, még bele lehetett magyarázni, hogy úgy maradt az egyik hajón, mint a Dooku Capturedben, de most kétlem, hogy a két tábornok hazament, és a padawanra hagyták az egész flotta irányítását).

Link to comment
Share on other sites

Nagyon érdekes rész volt! Egy olyan szelete a háborúnak amit még a filmek is csak elnagyoltan (vagy egyáltalán nem) érintettek. Nagyon speciális hangulat, egy teljesen új szín a sorozatban! Erre számítottam. :) Az egész szerelmi háromszög jól volt felvezetve, és Anakin kisfiús féltékenysége is okozott humoros pillanatokat. :) Ami meglepett, az a droid gyár építése mögött meghúzódó tiszta üzleti érdek. Clovis és Dodd is rengeteg pénzt remél tőle. Most akkor a Neimoidiai faj nem nyíltan áll Gunray oldalán? Nekem úgy tűnt mintha Gunray már nem lenne a vezetőjük papíron. Ezt támasztja alá az is, hogy Amidala csak úgy oda utazott. Ami még kicsit fura volt, hogy hagyták csak úgy elrepülni a nubient miután a tervek ott voltak a hajón. Ráküldhettek volna pár vadászt azért. Na és a végén Clovis milyen arcot vágott? :hmm: Anakin jól megszívatta. :) Szerintem a lányoknak nagyon be fog jönni ez az epizód. :) Én szeretnék még több ilyet látni! Ja igen. A látvány az valami fenomenális volt!

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

A holokron trilógia eseménydús izgalmai után kellemes volt egy ilyen nyugodtabb részt is látni. Gyakorlatilag telibe trafáltam, hogy miről fog szólni, pedig csak tippeltem. :)

Számomra meglepő volt, hogy Padmé ennyire felkapta a vizet azért, amiért Anakinnak el kellett mennie. Azt hittem, hogy meg fogja érteni, ha mennie kell.

A háttérben több szenátort is láthattunk a Hostage Crisisből. Rush Clovis nagyon tetszetős karakter. Viszont valamit nem igazán értek. A Jediknek mi nem egyértelmű azon, hogy a Bankár Klán a CIS oldalán van? Szerintem ez a muunilinsti csata után elég egyértelműnek kéne lennie. Anakin féltékenységi manőverei, mikor felszálltak elég megmosolyogtatóra sikeredtek. :)

Több gyönyörű coruscanti tájképben is volt részünk, mielőtt még a történet tovább haladt Cato Neimoidiára. Jó volt így is látni, mert az EPIII.-ban nem tudtam olyan részletesen megfigyelni. Lott Dod meglepően alacsony, ahhoz képest, hogy elméletileg 1.9 méternek kellene lennie. A pohár szájával való mérgezés még nekem is újnak hatott. Anakinnak meglepően jól állt a nabooi pilóta egyenruha. :) Clovis ugyanolyan pisztolyt használt Dod megfenyegetésére, mint amilyent Satine hercegnő fog majd néhány résszel később.

Jedihez nem méltó volt, hogy Anakin csak úgy otthagyta Clovis szenátort. Az epizód vége szinte odab*sz, amikor Dod ott áll egy osztag rohamdroiddal, és amikor Clovis elindul feléjük, azok tüzelésre emelik a fegyvereiket... :)

Összességében egy jó rész, de nem annyira kiemelkedően jó, mint például az előző. :) Kíváncsian várom a második geonosisi csatát, de arra sajnos két hetet kell várni... :hmm:

Link to comment
Share on other sites

A rajzolása nem tetszett a résznek, és úgy a története sem fogott meg annyira, de egynek elment. A következőktől én speciel többet várok.
Látom nem hatott meg az epizód mássága. :hmm: Pedig kellenek az ilyenek mert ettől nem lesz egysíkú, ráadásul mélyíti is a karakterek viszonyait. Ami ha megnézzük a sorozat kaliberét, hatalmas fegyvertény! Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Nekem meg pont az tűnt fel hogy néhol sokkal szebb mint szokott.

Viszont ami nem tetszett az Padme egyik ruhája...asszem a báli. Na az nagyon furán állt neki. :hmm:

De az első az dögös volt. :) XD

Padmé mindig szép. Itt sem volt kétszer ugyanabban a ruhában. :) Amúgy nálam is Top10 -es rész, akárcsak Dzséjt -nél.

 

Nagyon várom a lányokat, velük remélem kibeszélhetem a romantikus szálat. :)

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Obi említi, hogy Anakin egész éjjel nem volt elérhető. Vajon miért? :hmm: Szerintem akkor készült Luke és Leia. :)
Ezen én is filóztam, de a maradék 2,5 évad nem hiszem, hogy 9 hónapot ölelne fel, sőt még annyit se, mert koraszülöttek voltak a gyerekek.
Link to comment
Share on other sites

Ezen én is filóztam, de a maradék 2,5 évad nem hiszem, hogy 9 hónapot ölelne fel, sőt még annyit se, mert koraszülöttek voltak a gyerekek.
Ez csak egy ártatlan feltevés volt tőlem, de bármi lehet amúgy. :hmm: Említették a készítők Hitchcock egyik filmjének végét. Íme:

 

 

Nem véletlen a hasonlóság. :)

Link to comment
Share on other sites

Érdekes rész volt.

Anakin és Padmé romantikus kapcsolatára most bőven volt idő. Az előző 3 rész után tényleg egy ilyen nyugis rész kellett.

Padmé elég bátor, hogy elvállalta ezt a veszélyes feladatot. Anakin nagyon féltékeny volt amikor látta feleségét Clovissal ölelkezni. Már azt hittem nekiesik fénykarddal és megöli, de helyette a végén jól kitolt vele. Egyáltalán nem Jedihez méltó magatartás. De pont ilyet vártam tőle. Dott nem volt valami nagy szám. Nem csodálom, hogy nagy pénzt remél a droidgyártól, hisz minden neimoidi a saját hasznát nézi elsősorban. Jó volt látni Poggle-t is. Clovis nagyon szerelmes lehetett Padméba, hogy feláldozott érte mindent, szegény jól megszívta. Volt egy olyan érzésem, hogy ez az epizód a Hidden Enemy előtt van. De majd a köv. részekből kiderül.

Link to comment
Share on other sites

Viszont az egész rész alatt nekem az volt az érzésem, hogy ez még a Hidden Enemy előtt játszódik kronológiailag.
Filoni azt mondja a videokommentárban, hogy a kereskedelmi szövetség és a bankár klán még a Köztársaságban van. Ezt nem igazán értem... Vagy csak én hallottam rosszul?

 

Senate Spy kommentár

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information