Hozzászólás ideje: Március 18.Már. 18. 8. fejezet - The Creeping FearÍrta:Rendezte:Helyszín:Szereplők:TörténetÉrdekességekPár kitétel. 1. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.2. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.3. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.4. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.
Hozzászólás ideje: 2 órával korábban2 órája Az epizódot két részre lehet bontani: az egyikben tovább követhetjük a jófiúk küzdelmét a Birodalom ellen, miközben továbbra is a bolygóról való kijutás a céljuk, a másik történetszál pedig Maul elméjébe enged betekintést.Beszéljünk az utóbbiról, mert ott több meglepetés is ért. Kezdve azzal, hogy visszatekintések során volt lehetőségünk megismerni Maul gyerekkorát! Elsőnek csak a fiatal zabrakot látjuk a víztükrön keresztül, utána a látomások már Maul testvérét is behozták a képbe. Szemünk elé tárult az, hogy Sidious miképp vitte el magával, annak is szemtanúi lehettünk, hogy a kiképzése hogyan is zajlott. Maul már gyerekkora óta Sidious mellett volt, az évek során pedig azzá a gyilkos személlyé vált, akit mi a Baljós Árnyakban (és az azt megelőző képregényekben) láttunk. Felvetődött bennem a kérdés, hogy vajon mennyi emléke lehetett a múltjáról, miközben Sidious a sith tanokra tanítgatta.Talzint örültem volna, ha mutatják, mint újabb áldozat (lehetett volna meganimálni a halálát a Dathomir fia képregnyből), de üsse kő, ezt az apróságot elnézem nekik, mert amúgy baromira tetszett az egész visszaemlékezés. Ahogy végigmegyünk az életén, a fiatalkora után jött Kenobi, az őrült póklábas időszaka, Savage halála… és ezt mind-mind Sidioushoz köthető. Milyen lett volna az élete, ha a sith nagyúr nem veszi el őt Talzintól és a testvéreitől? Mivé válhatott volna?Nagyon örültem, hogy a korábban Rebelsben tervezett látomást itt megkaptuk. Eme utazása után Maulnak az a célja, hogy Sidious ne tegye azt senki mással, amit vele tett. Nyilván a bosszúállás vezérli, az öreg halála akár ki is engesztelné Mault, de mint tudjuk, ez a későbbiek ismeretében nem valósul meg.Mindezek után Maul visszatér Kasthoz és a többiekhez, majd újraépíti önmagát amely azonban egy Vörös Hajnallal való beszélgetéshez vezet. Drydan Vos neve elhangzik, a Vörös Hajnal is, szóval a Pyke-ok után a következő bűnszervezet, akivel tárgyalnia kell, azok ők. Az Árnyékkollektíva szépen épülget, de mint korábban írtam, még hosszú az út.A másik oldalon Two-Boots pálfordulását követhettük figyelemmel. A csizmáit elvesztő droid próbál továbbra is úgy viselkedni, mint aki jót cselekedett azzal, hogy idehívta a Birodalmat, de lassan számára is leesik a dolog, hogy a poklot hozta a fejükre. Wade is bevallja a droidnak, hogy a rendőrfőnök már halott, Two-Boots ezután eldönti, hogy segít megszöktetni Ryleet, aki kitudja, hogy mit élhetett át a 11. fivérrel való találkozásakor, de semmi jót nem sejtek.Lawson terve érthető volt, de a Birodalom hamar észheztért és a kiscsapat immár Two-bootsal kiegészülve elkezdtek menekülni. Devon járműszerzése vicces volt, az üldözési jelenet meg megint hozott olyan jeleneteket, aminél csak lestem, mint pl. Daki kis akciója, ahogy elintézte a motoron érkező birodalmiakat.A csapda nekem is akkor kezdett el derengeni, amikor a lifttel lefelé kezdtek menni. Sikerül végül elmenekülniük a Birodalom elől, de a két inqvizítor a nyomukban lehet. Hogy miképp fogják elhagyni a bolygót az jó kérdés, Maul lehet a kulcs, amennyiben a Vörös Hajnal esetleg kitudja őket menekíteni. De ez majd a jövőheti epizódok kérdése. El se hiszem, hogy már csak 2 rész van hátra. Hamar elrepült ez a pár hét, még nézném hetekig. Az biztos, hogy izgalmas fináléra számítok, hogy ki hullik el a főhősök közül arra van 1-2 tippem (Daki az egyik biztos jelöltem), persze meg is lephetnek minket a készítők. Szerkesztve: 2 órával korábban2 órája - Bence1997
Hozzászólás ideje: 46 perccel korábban46 perce És megétkezett a főszereplőnk!Többször is leírtam, hogy Lawsonékkal és Devonnal lehet csak azonosulni, végre leírhatom, hogy Maul is megkapta a beleélhető perspektívát! Nagyon jók voltak flashbackek és bár kérdéseket vetnek fel, de a Gollum-szerű skizofrén párbeszédei is. Jajj de gyűlöli Sidiust! Joggal. Obi-Wan is kísérti még. Okkal.Nem tudom, ki, hogy van ezzel, de Savage -t én nem igazi testvérének véltem, hanem csak fajtársi tesózásra tippeltem. Viszont most gyerekként is együtt voltak mikor Maul elválasztását láthattuk. Így akkor még súlyosabb Sidius iránti gyűlölete.Jó rész volt!Ja, eredetiben kapott kreditet Ewan McGregor, magyarul meg Reviczky Gábor Sidious-ának örülhettünk. Szerkesztve: 44 perccel korábban44 perce - csoli1138
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.