Jump to content

2x11 - Lightsaber Lost


Recommended Posts

11. rész - Lightsaber Lost / Elveszett fénykard

 

epguide211.jpg

 

Írta: Drew Z. Greenberg

Rendezte: Giancarlo Volpe

 

Helyszín: Coruscant

 

Szereplők:

Ahsoka Tano - Ashley Eckstein

Tera Sinube - Gregory Baldwin

Cassie Cryar - Jaime King

Ione Marcy - Meredith Salenger

Anakin Skywalker - Matt Lanter

Yoda - Tom Kane

Bannamu - James Arnold Taylor

Jan Dez - ???

Lauli Wahlo - Gregory Baldwin

Jocasta Nu - Flo DiRe

Palpatine kancellár (Darth Sidious) - Ian Abercrombie

Rendőr droid - Gregory Baldwin

Car Affa - ???

Dasha Sigweed - csak képen szerepel

Brea Tonnika - csak képen szerepel

Nack Movers - már halott

A Spider Arms hotel recepciósa - James Arnold Taylor

 

Történet

Ahsoka fénykardját egy fegyvernepper elfogása közben ellopják. A padawan nem árulja el mesterének hibáját, inkább maga indul az elorzott fegyver felkutatására. Szerencsére, csakhamar segítőre lel, Tera Sinube Jedi lovag képében. Az ifjú forrófejű tanítvány, és az öreg, bölcs mester nekivágnak Coruscant alvilágának.

 

Érdekességek

- Nack Movers a trandoshan Gha Nachkt modelljét használták fel újra, aki az első évad Droid-duológiájában játszott fontos szerepet.

- Cassie Cryarnak Jaime King adta a hangját, aki korábban Aura Singet is megszólaltatta. King szerint Cryar nem gonosz karakter, csak olyan, aki mindent megtesz a túlélésért.

- Tera Sinube karakterét egy ep1-es szenátor koncepciója alapján alkották meg, méghozzá ehhez az epizódhoz (akárcsak az ifjakat a végén), de a modelljét felhasználták a 2x09 Grievous Intrigue című résznél is, mely később készült, ám előbb lett bemutatva.

- Bár Palpatine maga feltűnik a holokivetítőn, se a karakter neve, se az őt szinkronizáló Ian Abercrombie nem szerepel a stáblistán.

- Mikor Ahsoka és Jocasta a körözött személyek képeit nézik, feltűnik a Tonnika nővére egyike, Brea. Az ikreket az ep4-ben, a Cantina bárban láthattuk. Az aurebesh szöveg a következő: „GYILKOS, UTOLJÁRA A CORUSCANTON LÁTTÁK.” („LAST SEEN ON CORUSCANT WANTED FOR MURDER.”)

S02E11.jpg

- A hírdetőholókon, melyeken Ahsoka és Cassie Cryar ugrálnak, a következők olvashatók aurebesh-ül: „SZÓDA” („SODA”) és „CSILLAGTÚRA GLEE ANSELMRE, HÍVJA AZ 1-800-555-6576-OT, MOST!” („STAR TOURS GLEE ANSELM CALL 1-800-555-6576 NOW!”). Ez egyben az első utalás arra, hogy a Star Wars univerzumában is vannak telefonszámok. Ezeken kívül feltűnik még egy mjuzikel, a Stargazer reklámja, melyet a reklám tanúlsága szerint Dasha Sigweed, a híres zenész ad elő.

- Dasha Sigweed neve egy Európai DJ duótól, a Sasha & John Digweed-től ered.

- A hotel recepciósa olyan gyümölcsöt hámoz, ami az első évadban több ízben is feltűnt.

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Jó kis rsz volt tele bölcsességgel. Az öreg jedi nagyon jó volt (engem mindig egy teknősre fog emlékeztetni). A Rendőr droidok nekem egy kicsit furcsák voltak.

Azt nem értem hogy a rajtaütést az elején nem a klónoknak kellett volna csinálniuk két olyan jedi helyett akiknek inkább a harcmezőn a helyük?

7/10 (nem lesz örök kedvenc de egynek jó volt)

Edited by Nabopolasszar
Link to comment
Share on other sites

A botba dugott fénykard nagyon jó ötlet volt. Amúgy az öreg Tera Sinube amúgy is bejött, olyan volt, mint egy nagyra nőtt Yoda. Mellesleg, ő is tuti csak a rokkantsági járadék miatt tartja magánál a botját :oops:

A rész maga amúgy teljesen átlagos volt. Sikerült létrehozniuk két ritka ronda női karaktert. Asajj Ventress és Aura Sing sem büszkélkedhet a szépség erényeivel, de ha ez a két új nőszemély feltenné a kérdést, hogy "tükröm, tükröm, mond meg nékem, ki a legszebb e vidéke?", a tükör azt felelné: "Szép vagy, de a ló sem csúnya állat." Ráadásul Ventress és Sing után kicsit uncsi is még két hasonszőrű karakter. Nem igazán tudtak érdekelni.

Maga Ahsoka és Tera párosa az, amit kiemelnék a részből, illetve az, hogy lementünk Coruscant alvilágába. Na meg sikerült kitalálni pár új fajt is, ezzel bővítve a Galaxis tárházát. A siklós szórakozás kicsit ep2 érzést keltett, de szerinte túlságosan elnyújtották, Ahsokanak számtalan lehetősége lett volna az Erővel elvenni Cryartól a fénykardot (ez tuti nem fogja elnyerni Frenkie tetszését :) ).

Meg még az tetszett, hogy Ahsoka vadult a kis halfejű mitugrásszal.

Amúgy, a bevezető miatt tisztára úgy éreztem, hogy ez az epizód nem sokkal a Hostage Crisis után játszódik, vagyis mintha ez lenne a 2. évad kezdő epizódja.

Link to comment
Share on other sites

off:én még új vagyok itt és kérdezni szeretném,hogy lehet képet berakni a kommentjeim mellé?

OFF

Jobb oldalt, felül Vezérlőpultra klikk -> Avatar beállítások -> ott választhatsz a fórum galériájából, belinkelheted máshonnan vagy feltöltheted a magadét, de az utóbbi két esetben figyelj arra, hogy ne legyen nagyobb 120x120 pixelnél.

 

Ha van még kérdésed ezzel kapcsolatban, akkor azt az Avatarok topicban tedd fel.

 

ON

Link to comment
Share on other sites

Egész hangulatos rész volt, végre nem láttunk klónokat, sem szepiket, ellenben alvilág volt dögivel :) A két csaj szerintem is totál ronda volt, rossz volt őket nézni. Az öreg Jedi eleinte nem tetszett, de a végére egész szimpatikus lett.

A rész elején elég furán jött ki, hogy Anakin a helyszínen magyarázza el Ahsokának, miért is vannak ott, pedig már mi is tudtuk a felvezetőből. Totál felesleges volt.

Ami egyébként nem csak a részen belül, hanem úgy általában is szót érdemel, az Palpi beszéde, amit a holokivetítőn láttunk. Vajon az emberek tényleg így gondolnak a Jedikre, vagy ez csak Palpi egy trükkje volt? Simán el tudom képzelni az utóbbit is.

Link to comment
Share on other sites

Nagyon örülök, mert megint egy olyan részt láttam, ami új színt hozott a sorozatba. Maga az egész történet a türelemről szóló tanítás körül forog, és ezt Sinube mester tökéletesen prezentálja. Pár mókás jelent is kapcsolódik a karakteréhez, de ettől független minden ízében szerethető, ravasz Jedi lovag. Máris az egyik kedvencemmé vált. Ahsoka megint tanult valamit, bár ahogy Bannamut a falhoz csapta és szinte vallatta, az nagyon Anakinos volt. Csodálkoztam is, hogy ezért nem szólt rá Sinube mester. Amúgy az egész nyomozós szál tök jól volt felépítve, ráadásul sok meglepetéssel is szolgáltak. Itt vannak mindjárt a Coruscanti rendőrök, akik leginkább fog-meg hadnagyra hasonlítottak (csak nem ettek gumibotot :D ), vagy az alvilág bemutatása, a keresztül-kasul történő száguldással. Kissé úgy éreztem, az EPII kibővített verzióját láthatjuk. Rengeteg lény is feltűnt, bár ezek fajtái nem voltak túl változatosak, de nyilván itt még határt szabott a rendelkezésre álló modellek száma.

 

Maga az epizód hangulata a már megszokott sötét fílinget hozta, a helyszínek nagyon jók voltak, mert szinte mindegyik egy újabb szeletet tárt fel a bolygóból. A vége pedig magáért beszél. Yoda és Sinube a padawanok elé tárja a mondanivalót, ráadásul egy padawan által. Zseniális! Mint ahogy Palpatine beszéde is, ami csupán háttér elem, mégis oldalakat lehetne róla beszélni. :) A Jediket fényezi, hogy kapjon szenátusi jogokat? Tud az öreg, na. :D

Link to comment
Share on other sites

A rész elején elég furán jött ki, hogy Anakin a helyszínen magyarázza el Ahsokának, miért is vannak ott, pedig már mi is tudtuk a felvezetőből.
Nekem az volt fura, hogy kint hagyta Ahsokát. Pedig Anakint még Obi-Wan is bevitte a csehóba az EPII -ben.

 

A legnagyobb poén egyébként Sinube mester "gyorshajtása" volt a Coruscanti forgalomban. Na ezen hangosan röhögtem. :)

Link to comment
Share on other sites

Nekem az volt fura, hogy kint hagyta Ahsokát. Pedig Anakint még Obi-Wan is bevitte a csehóba az EPII -ben.
Nekem pedig az volt fura, Ahsoka miért hallgatta el Anakin elől, hogy elvesztette a fénykarját. Bár végül is nem annyira, hiszen sosem volt önbizalomhiánya, megszokott, hogy úgy gondolta, megoldja maga is. :) Az viszont jellemző, hogy a Jedi-könyvtárban gondolt utána nézni, hol keresse. Látszik, hogy nemcsak lexikális tudást halmoztak fel ott, hanem ilyen hétköznapi ismereteket is. Ezek szerint a Jedik nem csak a békét őrzik, hanem részt vesznek a közbiztonság fenntartásában is, legalábbis Coruscanton. :D

 

Az ilyen részletek miatt is érdekes epizód volt (ideértve Palpi beszédét, az alvilági bugyrokat ), no meg persze azért is, ami az egész lényege volt, hogy nem kell mindig rohanni, mert az többet árthat, mint használ. Jó kis karakter az öreg Jedi, szolgált néhány meglepetéssel Ahsokának, aki pedig az öregeknek járó kötelező tiszteleten kívül nem sokra tartotta szegényt. :D Anakin pedig nem örült volna, ha látja, milyen módszereket használ ifjú padawanja, ha elveszti a türelmét - az övéit. :P

 

Összefoglalva: a tanulság is megért egy misét, plusz érdekes kitekintést láthattunk megint a háború sújtotta galaxisból egy másik világba, Coruscant még mindig békés hétköznapjaiba (gondolom, alvilág mindig is volt, így azt a békésbe beleértem). Ott mintha nem is látszana, hogy háború van.

Edited by Pildi
Link to comment
Share on other sites

Coruscant a legvédettebb bolygó, ott nem érződött a háború borzalma (akkor még). A közbiztonság fenntartásában nem hinném, hogy aktívan részt vesznek a Jedik, bár fene tudja. Lehet, hogy van egy erre szakosodott osztaguk. :)

 

Egyébként az a pár tonnás súly, amit Cassie levágott, vajon kinek a fejére esett? :D

Link to comment
Share on other sites

Szerintem a coruscanti alvilágban élőknek tök mindegy, kik ülnek a fejük felett, az ő életük akkor is megy, ahogy szokott :) Nem érinti őket a háború annyira, meg aztán borzalmakhoz nekik nem kell háború.

Edited by MissKarrde
Link to comment
Share on other sites

Coruscant a legvédettebb bolygó, ott nem érződött a háború borzalma (akkor még). A közbiztonság fenntartásában nem hinném, hogy aktívan részt vesznek a Jedik, bár fene tudja. Lehet, hogy van egy erre szakosodott osztaguk. :)
A közbiztonság fenntartásával kapcsolatban nem kommandós Jedi osztagra gondoltam, hanem információ szolgáltatásra a "rendőrségnek". :D
Link to comment
Share on other sites

Szerintem a coruscanti alvilágban élőknek tök mindegy, kik ülnek a fejük felett, az ő életük akkor is megy, ahogy szokott :) Nem érinti őket a háború annyira, meg aztán borzalmakhoz nekik nem kell háború.
Ez szerintem is így van. Abban a nyomorban élőnek tök mindegy, hogy háború van valahol, vagy nincs. Volt is egy köhögős görbe alak az epizód elején, akire Ahsoka és Anakin is undorral tekintett. Szerintem neki tök mindegy, csak enni tudjon néha.
Link to comment
Share on other sites

Ez szerintem is így van. Abban a nyomorban élőnek tök mindegy, hogy háború van valahol, vagy nincs. Volt is egy köhögős görbe alak az epizód elején, akire Ahsoka és Anakin is undorral tekintett. Szerintem neki tök mindegy, csak enni tudjon néha.
Ezzel kapcsolódik a fantázia a valósághoz. Ezt minden nagyvárosban élő el tudja képzelni.
Link to comment
Share on other sites

Egyáltalán nem volt rossz rész, részemről teljesen új megvilágításba helyezte a sorozatot. Amolyan kalandozós, tanulságos sztori volt az egész, rengeteg látványos mutatvánnyal és egy igen szórakoztató, de bölcs Jedi-mesterrel. Nagyon megkedveltem az öreget, mert akár csak ez a rész, ő is kitűnik az 'átlag' Jedik közül. Azt még mindig elég furcsának tartom, hogy Ahsoka ekkora hepajt csapott az elveszett fénykardja miatt, az viszont aranyos volt, ahogy sumákolt a mestere előtt. Coruscant is bejött, az EP2 után végre kicsit jobban megismerhettük az Alvilág hangulatos helyszíneit. Ez a rész is bebizonyította, hogy hiába szerepelt a bolygó 4 (A TCW-vel együtt 5) mozifilmben, még bőven van mit kihozni belőle. Gondolok itt a mágnesvasútra, a lebegő reklámkivetítőkre, a rendőr droidokra vagy a többi eddig nem látott apróságra. Tetszett, hogy újabb lényekkel gazdagodott a SW-univerzum, bár ahogy néztem, a rodiaiak és a twi'lekek igen szép számban élnek a városbolygón. Emberekből viszont alig látni néhányat. (még jó, hisz akkor az arcukat is külön ki kéne dolgozni :P) Ahsokában kicsit csalódtam, ilyen agresszívnak nem igen láttam még. Ráadásul egy fénykard miatt. Meglátszik, kinek a tanítványa. :lol: Azt viszont bírtam, hogy Sinube mester végig a türelemre és a lassabb tempóra akarta rávezetni Ahsokát. Valahogy mégis mindig elé termett. Sinube legalább indokoltan járkált sétapálcával, ellenben Yodával. A botjába rejtett fénykard eredeti ötlet volt, tetszett. Eleinte nem értettem, hogy Cryar hogy volt képes ekkorákat ugrani, nem-Jedi létére, persze aztán kiderült, hogy egy 'ugró nő'. Még ilyet. :P Maga a karakter nem volt túl egyedi, de még csak szép se. Nekem egyből Aurra Sing jutott róla eszembe, úgyhogy ennyi erővel játszhatott volna ő is. Az üldözős jelenetsorok látványosak voltak, még akkor is, ha közben egy ügyességi játék közepén éreztem magam. :P Amikor Ahsoka lezuhant 'pont' a kivetítőre csúszva, annyira volt hihető számomra, mint amikor az EP2-ben Anakin 'pont' Zam siklójára pottyant.

A végső templomos jelenet is jó volt, bár ezek az ifjoncok is elég ötlettelenre, majdhogynem azonos külsejűre sikeredtek. Nem hittem volna, hogy egyszer ilyet látok, de csak ha néhány percig is, Ahsoka tanított. :P

Szóval hangulatos rész volt, ilyen is kell a 3-5 részes háborús-sztorik közé, máskülönben elvesztik a varázsukat.

 

A rész egyébként: 10/6

Link to comment
Share on other sites

Azt még mindig elég furcsának tartom, hogy Ahsoka ekkora hepajt csapott az elveszett fénykardja miatt,
Egy Jedinek a fénykard a mindene, főleg egy padawannak. Azt elveszíteni nagyon rossz pont. Szerintem teljesen érthető miért nyomult Ahsoka annyira a kardja után.

 

Amikor Ahsoka lezuhant 'pont' a kivetítőre csúszva, annyira volt hihető számomra, mint amikor az EP2-ben Anakin 'pont' Zam siklójára pottyant.
Pedig ez hihetőbb volt, mert adott helyre esett. :P A dőlésszögön lehetne vitatkozni, de én nem teszem. :lol: Ahsoka padawan, szóval ezt a feladatot meg kellett oldania.
Link to comment
Share on other sites

Egy Jedinek a fénykard a mindene, főleg egy padawannak. Azt elveszíteni nagyon rossz pont. Szerintem teljesen érthető miért nyomult Ahsoka annyira a kardja után.

Oké, értem én...de az talán nem annyira nyerő, ha közben olyan eszközökhöz is folyamodik, ami szépen szólva 'nem Jedihez illő'.

Edited by Darth Sky
Link to comment
Share on other sites

Oké, értem én...de az talán nem annyira nyerő, ha közben olyan eszközökhöz is folyamodik, ami szépen szólva 'nem Jedihez illő'.
Nem bizony. :lol: Én is meglepődtem ezen, mert eddig Ahsoka nem volt ennyire agresszív (vagyis csak egyszer, de akkor csak viccből).
Link to comment
Share on other sites

Hmm.. pedig Ahsoka nem is látta, hogyan próbált Anakin neki esni Zamnak :lol: Szerintem azért kreálták ilyenre a jelenetet, hogy arra a másikra, a filmesre hasonlítson.
Valószínű. De ha ez a hajlam benne van Ahsokában, akkor itt még bármi lehet. Újra megnézve, nagyon durva ez a jelenet, már olyan értelemben, hogy egy Jedi ilyet nem tesz (pláne nem egy padawan).
Link to comment
Share on other sites

Nagyon jó rész volt :P

Megint ez a darkos hangulat, ezt kéne a többibe is vinni. A mester nagyon jó karakter, tetszett, amolyan Yoda féle bölcs :P Ahsoka sötét oldalának megnyílvánulása a hal fickónál pedig áll-leesős volt, remélem lesz még ilyen húzása, Ahsoka nem egy tipikus Jedi, hanem ő is lázadozik és ez jó a részek szempontjából.

Jó volt látni Coruscant épületeit is közelebbről az üldözésnél és Palpatine beszéde is érdekes volt. Bár Ahsoka helyébe én Cassie-t szedtem volna le a csöről. Ezek után még fizethet is a javítás miatt :P

 

A mester kardjához visszatérve,

Spoiler:

ha a következőben lesz fekete :lol:

akkor ebben a részben miért ne lehetne fehér fénykard? Nekem tetszik ez a változatosság, na nem, mintha a kék-zölddel valami bajom lenne, de jó, ha más színek is felbukkanak.

Link to comment
Share on other sites

A mester kardjához visszatérve,

Spoiler:

ha a következőben lesz fekete :lol:

akkor ebben a részben miért ne lehetne fehér fénykard? Nekem tetszik ez a változatosság, na nem, mintha a kék-zölddel valami bajom lenne, de jó, ha más színek is felbukkanak.

Tök jó, hogy tetszett. :P Az öreg fénykardja tényleg olyan ezüstös volt nem? Asszem KisKósa írta alább.

Link to comment
Share on other sites

Coruscant is bejött, az EP2 után végre kicsit jobban megismerhettük az Alvilág hangulatos helyszíneit. Ez a rész is bebizonyította, hogy hiába szerepelt a bolygó 4 (A TCW-vel együtt 5) mozifilmben, még bőven van mit kihozni belőle. Gondolok itt a mágnesvasútra, a lebegő reklámkivetítőkre, a rendőr droidokra vagy a többi eddig nem látott apróságra.
Coruscant mindig is tetszett nekem, én is örülök, hogy megint láthattuk, és remélem, nem utoljára. :lol:

 

Oké, értem én...de az talán nem annyira nyerő, ha közben olyan eszközökhöz is folyamodik, ami szépen szólva 'nem Jedihez illő'.
Sajnos erre számíthatsz, mert akármennyit is morog náha Anakinnal, nagyon felnéz rá, és nagy az esély, hogy a stílusát egyre inkább el fogja sajátítani.

 

Valószínű. De ha ez a hajlam benne van Ahsokában, akkor itt még bármi lehet. Újra megnézve, nagyon durva ez a jelenet, már olyan értelemben, hogy egy Jedi ilyet nem tesz (pláne nem egy padawan).
Hajlam is van benne, vagyis a magvak termékeny talajra hullanak. Érdekes, hogy Obi-wan miért gondolta, hogy Ahsoka-nak épp Anakin lesz a megfelelő mester. Ezt a fajta "szabad gondolkodást", ami mindkettőjüket jellemzi, veszélyes dolog volt így összeereszteni. Ők ugyan remekül megértik egymást, azzal nincs baj, csupán már látható, ahogy egymás hatására felerősödik bennük a Jedi-Kódex összehasonlításában vett fegyelmezetlenség. Edited by Pildi
Link to comment
Share on other sites

A mester kardjához visszatérve,

 

 

ha a következőben lesz fekete :lol:

 

akkor ebben a részben miért ne lehetne fehér fénykard? Nekem tetszik ez a változatosság, na nem, mintha a kék-zölddel valami bajom lenne, de jó, ha más színek is felbukkanak.

 

 

Ezzel én is így vagyok. Csupán a feketét tartom furcsának. Na de tényleg itt az SW-ben minden elképzelhető, még ez is.

 

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information