Jump to content

Speak English!

Ody Mandrell

Recommended Posts

Talán nem halott dolog létrehozni ezt a topikot, ami azt a célt szolgálná, hogy akik beszélnek vagy éppen tanulnak angolul, azok itt gyakoroljanak. Esetleg aki tapasztaltabb az segíthetne pár kérdés megválaszolásában. Szóval ez amolyan nyelvészeti/nyelvtani topik lenne, ami az angol nyelvről szól. Én is tanulom már egy ideje a nyelvet, bár még az elején járok, de majd lassan kellenek a beszélgetések, ahol lehet alkalmazni a tanult dolgokat. A cél az lenne, hogy egy idő után csak angolul beszélgessünk itt. Ez egyúttal minden angolul tudó fórumlakónak remek gyakorlást jelenthet, és a tanultak frissen tartását. :D

Bár teljesen nem értem a topic lényegét, majd alkalmazásában rájövök, de én is itt vagyok. :D
A topic lényege, hogy aki tanul angolul az gyakoroljon és esetleg segítséget kapjon nyelvtani dolgok megértésében más, jobb angolostól. Remélem így már világos. :D

I hate talking in foreign language, but it's necessary. Writing is ok, but I'm not good at writing too. I'm very happy for your help :P

Oh, my god, some simple sentences is difficult for me :) (srácok, ebbe az is-t hova lehet jól beírni?)

Eszembe jutott valami. Ismeritek ezeket a könnyített angol olvasmányokat? Nekem van egy csomó a gépemen több szinten is, ha valaki kér, küldök neki mailben. Párat elolvasgattam már, némi gyakorlásra egész jók.

I hate talking in foreign language
me too, so I don't often write to this topic. After my 5 fail language exam, I hated this language and my self-confidence reduced. Unfortunately the English have to the diploma.

to Oldie: Én is, így nem gyakran fogok írni ebbe a topicba. Az 5 elbukott nyelvvizsgám után megutáltam ezt a nyelvet és csökkent az önbizalmam is. Sajnos az Angol muszáj a diplomához.

Edited by Darth_Phobos

I hate talking in foreign language, but it's necessary. Writing is ok, but I'm not good at writing too. I'm very happy for your help :P

Oh, my god, some simple sentences is difficult for me :) (srácok, ebbe az is-t hova lehet jól beírni?)

Oh, my god, some simple sentences are difficult for me, too! - Ha erre gondolsz.

Oh, my god, some simple sentences are difficult for me, too! - Ha erre gondolsz.

Thanks, that's it! Oh, my good, I made a terrible mistake, I wrote 'is' instead of 'are' :)

Hogy lehet úgy angolul tanulni, ha nem írják oda magyarul a szöveget? :P

Van, ahol nyelvtanilag is magyarázni kéne, mert attól még, ha ott a magyar, nem biztos, hogy mindenki megérti, mi miért van úgy. Csak éppen nem tudjuk, ki mit tud. Lehet kérdezgetni, ki mit nem ért, ez a lényeg :P

A többiek meg csak dumálgatnak és gyakorolnak angolul :)

Van, ahol nyelvtanilag is magyarázni kéne, mert attól még, ha ott a magyar, nem biztos, hogy mindenki megérti, mi miért van úgy. Csak éppen nem tudjuk, ki mit tud. Lehet kérdezgetni, ki mit nem ért, ez a lényeg :P

A többiek meg csak dumálgatnak és gyakorolnak angolul :)

Sorry, I don't understand... :P English, please. :)

Hmm, some of you are really good.

I would like to be really good at english language :P I know I should learn and practice so much. I'm too lazy to learn at home alone :) The others (no, it's not the 'Lost') are very good.

Yep. :P

Great :P

:) LOL :D <<<--- thats english too! :P

:D

Edited by MissKarrde

I would like to be really good at english language :P I know I should learn and practice so much. I'm too lazy to learn at home alone :) The others (no, it's not the 'Lost') are very good.

Don't worry, you're great. And you're right, practice is the key. Lots of practice.