Ugrás a kommentre
Ody Mandrell

3x05 - Corruption

Ajánlott hozzászólás

5. rész - Corruption / Korrupció

 

epguide305.jpg

 

Írta: Cameron Litvack

Rendezte: Giancarlo Volpe

 

Helyszín: Mandalore

 

Szereplők:

Padmé Amidala - Catherine Taber

Satine Kryze - Anna Graves

Almec miniszterelnök - Julian Holloway

Dr. Zak Zaz - Corey Burton

Mandalore-i rendőrkapitány - Tom Kane

Tee Va kapitány - Dee Bradley Baker

Siddiq - Corey Burton

Sundari város iskolafelügyelője - Dee Bradley Baker

Mandalore-i vámügyi tiszt - Gregory Baldwin

Új Mandalore pénzügy minisztere - Anna Graves

Új Mandalore belügy minisztere - Corey Burton

 

Történet

Új Mandalore válságban! A semlegességet választó kormánynak szembe kell néznie a lezárt kereskedelmi utakkal és az ennek köszönhetően növekvő csempészettel és korrupcióval. Satine hercegnő meghívja a Mandalore-ra barátját, Padmé Amidala szenátort, hogy segítsen neki megoldani a válságot.

 

Érdekességek

- A magas, fáraószerű idegenek a mooganok. Az epizódban egyikük neve sem hangzik el, de a kapitányt néven nevezik a szkriptben. Ő Tee Va.

- A két civakodó ember Satine tróntermében a belügyminiszter (a férfi) és a pénzügyminiszter (a nő).

- A kocka forma annyira beleitta magát a mandalore kultúrába, hogy még egyes ételek is kockaformájúak. Azonban itt is feltűnik a már korábbi epizódokban is feltálalt nuna láb.

- Az orvos neve is csak a forgatókönyvből derül ki, vagyis ő Dr. Zak Zaz.

- A palackokban Ardees italok vannak. Eredetileg az ep2-ben Obi-Wan is Ardeet rendelt Dex éttermében, de a dialógust végül Jawa Juice-ra módosították a kész filmben. Érdekesség, hogy mivel a magyar szinkront az angol szkript alapján készítették el, a szinkronban Obi-Wan Ardeest rendel.

S03E05.jpg

- Az Ardeest Rick McCallum, az ep1-2-3 producerének egyik asszisztense, Ardees Rabang Jundis után nevezték el.

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Huh, még sosem írtam elsőként.

 

Érdekes epizód volt, közvetlenül nem sok köze volt a TCW történéseihez. Ahogy nézem a TFN fórumát, az emberek utálják ezt a részt (is).

A 3. évad erős (akció dús) kezdete után komolyan belemerültünk a politikába, ami ugye nem feltétlenül baj, azonban azt látni kell, hogy az új trilógia azon szegmenséről van szó, amit a "régi" rajongók egy jelentős része gyűlöletesnek tart...de mindenképpen SW idegennek. Édesapámnak is az volt az első észrevétele az EPI kapcsán anno, hogy túl sok benne a politika.

 

Hát ez a rész sem lett kivétel, és nem tudom, hogy ez e a helyes irány.

 

Úgy érzem, hogy a 3. évadban egy erősebb történeti szálat szeretnének (fognak) felépíteni, amihez elengedhetetlenül szükségesek az ilyen "mély epizódok", viszont a TCW-t sokan azért szeretik, mert nem feltétlenül követi az új részek struktúráját, sokkal közelebb áll a klasszikus trilógia üteméhez.

 

Most a 3. évadra ez kezd teljesen megváltozni. A sorozat az erős politikai történetekkel (amit én egyébként szeretek), teljes mértékben visszatér az új részek szellemiségéhez. Ez pedig rossz...rossz, mert sokan gyűlölik a politikát, emiatt egyesek (nagyon sokan) kifejezetten utálják az új részeket és ennek bizony lesz eredménye.

Elment a 3. évad első 5 része és a rajongók egy része nem kapott semmit, persze a másik része, akik kifejezetten szeretik az intrikát, kaptak sok jóságot.

 

A TCW első két évada alapján úgy ítélem meg, hogy a 3. évad egyértelműen mélyrepülés. Senki ne értsen félre, imádom minden pillanatát, de ezek a részek annyira eltávolodtak a TCW történéseitől (igen a csihi-puhira gondolok), hogy lehet ezt magyarázni mint a bizonyítványt, hogy miért is annyira nagyon jó ez az irány, de sok rajongó emiatt már most utálja a 3. évadot. Nagyon sajálom, mert részemről ezek a részek is az SW saga részét képezik, de mivel nem én alkotom egyedül a több milliós rajongói tábort, és más fórumokat is olvasok, látom, hogy az emberek kezdik megutálni ezt az éles kontrasztot, ami a politikai szállal bekerült a TCW-be.

 

Nem jó az, ha folyamatosan a politika van terítéken, mert az emberek egy része, akik tényleg csak a politikai miatt utálják az új részeket és csak az akció miatt nézték a TCW-t el fognak pártolni. Lehet az mondani, hogy menjenek csak, nem igazi rajongók....de én azt mondom, maradjanak és üzenem Filloninak, hogy a TCW azért maradjon meg TCW, aranyos történetekkel (nem kell túl komolyan venni) és bazi sok akcióval. Még két ilyen rész, és egyes rajongók végleg leválnak majd a TCW-ről.

 

Nem vagyok benne biztos hogy ez a struktúra megfelelő. :cry:

 

Megjegyzés: Az animációja ennek a résznek valami döbbenetesre sikerült!

Szerkesztve: - Zééé

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én is megnéztem. Szerintem a hangulatát tekintve mindenképpen érdekes volt, a története viszont nem volt valami épületes. Az egész rész, a címének megfelelően a korrupcióra épült, szerintem ez nem olyasmi, ami leköthetné az ember figyelmét úgy magában. A jövőben ennél többet várok.

 

Zééé: túl sokat foglalkozol másokkal. Igen, valamelyest fontos, hogy nézzék a sorozatot, hiszen ellenkező esetben cancelt kap, de ezen túl szerintem azzal foglalkozz, hogy neked mennyire tetszett a rész, ne pedig azzal, hogy mások vajon hogy viszonyulhatnak hozzá.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ha figyelmesen elolvasod ami írtam, megérted, hogy nem másokkal foglalkozom, hanem mások véleményén keresztül vezetem le ennek a résznek az értelmezését.

 

Nekem tetszett a rész...ezzel az ömlengést a magam részéről lezártam.

 

Elemzésem többi része arról szól, hogy talán nem megfelelő irányba kezdik terelni a sorozatot. Nekem ugyan bejön, de sok embernek nem. Namost ha sok rajongónak nem jön be, az előbb utóbb mindenkire visszaüt.

 

Nem a nézettségről van szó, ugyanis az csak a kereskedelmi faktor. Ha felmész a TFN-re és beírod, hogy mindenki hülye és csak a te (egyén) véleménye a fontos, akkor ott olyan hozzászólásaokat fogsz olvasni hogy Lucas sucks, Filloni sucks, downhill of the TCW, I won't watch this show anymore....és ott bizony a szidás ömlik dögivel ha valami nem tetszik a közösségnek, látszik is hogy a TFN erősen amerikanizált közeg. (nincs finomkodás)

 

Szerintem rossz, ha a rajongók valamivel nincsenek megelégedve....de ez csak egy magánvélemény....5 rész után azonban teljesen egyértelmű, hogy a 3. évadtól mást fogunk kapni mint a korábbi részektől. Ez lehet pozitív változás, azonban még két ilyen rész és a rajongók kezdenek majd lemorzsolódni...én ezt nem szeretném, ezért mondom, hogy legyen a TCW laza és aranyos jó sok akcióval.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Gagyi volt, nem tudok rá jobb szót. Nem zavar, ha politikai is van az epizódokban, amíg nem az dominál, és amíg visz valahova. Ez a rész viszont teljesen felesleges volt. A háborúhoz annyira közvetetten volt köze, hogy a kereskedelmi utak lezáródását akár egy természeti jelenségre is foghatták volna. Azt meg eddigi is tudtuk, hogy nincsenek rendben a dolgok sem a Köztársaságban, sem úgy általában a galaxisban. Ha a Death Watch Szeparatistákkal közös pl. fegyvercsempészes akciója kapcsán szedik elő a korrupciót akkor azt mondom rendben, de ez az iskolatej akció már ötletként is nagyon banális. A kivitelezés meg főleg.

Egy egységes kormányzati irányítás alatt álló bolygó hivatalos kikötőjében csak úgy lazán landol egy kereskedelmi hajó, de persze egyedül csak a helyszíni hivatalnok és két rendfenntartó a korrupt. Ráadásul a bolygó uralkodója kb. személyesen nyomoz, mivel egy pár személyes hajó által hozott pár ládányi üdítő az egész bolygón megbetegedéseket okoz, és annak ellenére, hogy minden gyerek azt a sz*rt issza, elsőre senkinek nem jut eszébe letesztelni. Ez olyan szinten volt gyerekműsor, hogy feltehetőleg a célcsoport egyik tagja írta a forgatókönyvet, mert kb. tizenéves fejjel nézhet ki így egy bűnügy története, de csak ha feltételezzük, hogy az illető még nem látott egy CSI vagy egyéb krimi epizódot sem. Nem szoktam pontozni, de erre most csak Obi-Wan felemlegetése, illetve Padme céllövő tudására tett megjegyzés miatt adok egy pontot. 1/5

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Oszd meg ezeken az oldalakon:

AKCIÓT!!! Akciót akarok végre! :angry: Droid tetemeket, robbanásokat, fénykardbúgást, űrcsatákat... :clap2:

 

A véleményem eléggé hajaz Zééé-ére. Engem ez a téma hidegen hagy...(ha korrupcióról akarok nézni valamit beülök apám mellé Hír TV-t nézni :hehe: ).

 

De azért valamit csak firkantok valamit a részről is: Az animáció gyönyörű volt, Satine-t is jó volt újra látni és jó hogy merik hanyagolni Anakint :clap: . De már megint a kavarás a Kereskedelmiekkel, Istenem valaki rúgja már ki őket a szenátusból :angry: . Oké hogy néha belepofátlankodnak a politikába, de ne egymás után 3 részben, kezd már unalmas lenni :pfff::roll: .

 

Nem is lett volna rossz ha berakják két "háborús" duológia :rock: közé de ez a sok politika már kezd sok lenni 4/10

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Zééé: A hozzászólásod két harmad része megint mások véleményével foglalkozik. Egyes-egyedül ott üt vissza a mások véleménye, ha törlik emiatt a sorozatot.

 

Őszintén, engem rohadtul nem érdekel, hogy hány "rajongó" pártolt el a Star Warstól az EpI-II miatt, vagy éppen emiatt a sorozat miatt. Ha akarnak, hát tessék, nekem tök mindegy, felőlem a fejük tetejükre is állhatnak.

 

Az a kérdés, hogy neked tetszett-e a rész, és ha igen, miért, ha meg nem, miért. Az hogy a sok idióta amerikai a TFN fórumán mit nyilatkozik, annyira érdekel, mint a Coruscanti Blikkben közölt vezércikk.

 

Egyébként, mint írtam, én sem voltam ettől a résztől elragadtatva. Llew: teljesen egyetértek :angry:

Szerkesztve: - Donát

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem volt egy rossz rész, nekem bejönnek az ilyen "háttér szállak" is, csak az ég szerelmére miért kell ilyen infantilisen előadni, azt nem tudom :angry: . Tényleg, egyes esetekben mintha egy kisiskolás írta volna a forgatókönyvet, akinek a kedvenc üdítője a Sprite. A végén lévő akciózás viszont remek volt, nem semmi ahogy a mandalorok intézik a dolgaikat. :angry:

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez a rész a sorozat gyengébb részei közé tartozik.

Már amiatt sem tetszik nagyon, mert a mandalóri kultúrát ilyennek mutatják be.

A történetvezetés tényleg egy kicsit gyenge volt. Valamennyit javított a dolgon a rész vége.

Összegezve egy közepes rész. 10/5.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagy várakozással ültem le az epizód elé, mégiscsak az eddigi kedvenc történetszálam folytatásáról van szó. Hát, az epizód színvonalát tekintve körülbelül ugyanazon a szinten van, mint a Duchess Of Mandalore, talán egy kicsit gyengébb annál, de a The Mandalore Plot és a Voyage Of Temptation szintjét még csak meg sem közelíti.

 

Kezdjük az elején... A narráció hallgatása során úgy vettem észre, hogy történetünk ugyanott folytatódik, ahol a Duchess Of Mandalore véget ért, és ez nagyon tetszik. Örülök, hogy viszont láthattam Mandalore-t, hiszen az előző évadban ez volt a kedvenc bolygóm. Egész egyszerűen szemet gyönyörködtető, valamelyest hasonlít az első számú kedvencemre, a Christophsisra. És továbbra is nagyon tetszik ez a dizájn, hogy minden kocka alakú. Satine hercegnő újbóli feltűnésének is nagyon örültem, bár attól messze áll, hogy a kedvenc mellékszereplőm legyen, attól még nagyon kedvelem. És meg kell jegyeznem, hogy a mandalori nép üdvözlése az eddigi leggrandiózusabb jelenet, amelyet eddig a sorozatban láthattunk, bár nem volt annyira hatásos, mint amilyennek lennie kellett volna.

 

Aztán... Kicsit jobban megismerhettük Satine-t, és a mandalori népet, és erről elég vegyes érzések alakultak ki bennem. Azért egy kicsit szégyen az ősi, dicső mandaloriakra nézve, hogy az új mandaloriak legnagyobb problémája az, hogy csempészek mérgezik a teaszállítmányukat. Most láttuk először a mandalori királyi tanácsot. Almec pedig olyan oldalát mutatta meg nekünk, amely eddig rejtve maradt előlünk. De talán azért, mert korábban nem nagyon láthattuk őt politizálni.

 

Tetszik, amit látok, amikor összehasonlítom az epizód elejét, és a végét. Satine hercegnő integet az ujjongó tömegnek, úgy gondolja hogy a népe tökéletes, törvénytisztelő. Mire az epizód végére jutunk Satine rádöbben a szörnyű igazságra, hogy a társadalmuk velejéig korrupt. És ahogyan ő mondta, bolondot csináltak a kormányukból. Satine kezdeti elégedettsége és naivsága az epizód végére csalódottsággá és a korrupció elleni gyűlöletté fajult. Remekül szemlélteti ezt a leégetett raktárépület.

 

Ezek a csempészek... Most először találkozunk csempészekkel a sorozatban. Nem beszélve a fajról, amit képviselnek. A hajójuk nagyon bejött. Igazi primitív jármű. A moogaiak pedig... Hát, először nem jöttek be, mert túlságosan is egyiptomian néztek ki. Mostanra valahogy megbékéltem velük.

 

Az epizód végén a harc nekem nagyon bejött, talán itt volt az epizód a legpörgősebb, és Amidala is akciózhatott egy keveset. Satine új ruhája és hajviselete is bejött, akárcsak Padmé-é. Remekül szemléltette ez az epizód, hogy az emberek mennyire haszonlesők, és mennyire nem tisztelnek semmit. Mindenki csak a saját érdekével törődik, bármit is tesz.

 

Ahhoz képest, hogy egy sokkalta negatívabb hangvételű értékelést akartam írni, valahogy mégis sokkal pozitívabb lett. Pedig nem tetszett annyira ez az epizód. Azért érezni, hogy a harmadik évad egy elég komolyan felépített történettel akar előállni, talán erre szolgál ez a sok politikai epizód. Bár be kell vallani, már kezdem én is egy kicsit sokallni. De majd meglátjuk mit hoz a következő rész. A zenére most kivételesen nem ügyeltem annyira, mint ahogy általában szoktam. De a lövöldözésnél feltűnt egy ismerős szám a Dooku Capturedből.

 

Jut eszembe... Néhány konténernyi cuccból, amit azok a moogaiak hoztak... Hogyan lettek bolygószerte fertőzöttek a gyerekek? :angry:

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Oszd meg ezeken az oldalakon:

"Jut eszembe... Néhány konténernyi cuccból, amit azok a moogaiak hoztak... Hogyan lettek bolygószerte fertőzöttek a gyerekek?"

 

Keverték a trutyit. Az elején még kérdi is Mádl Ferenc a laborban, hogy nem veszélyes az anyag és akkor a fáraó mondja is hogy nem, viszont ezzel a keveréssel lehet sokszorozni a teát és csökkenteni a költségeket.

 

"Nagy várakozással ültem le az epizód elé, mégiscsak az eddigi kedvenc történetszálam folytatásáról van szó. Hát, az epizód színvonalát tekintve körülbelül ugyanazon a szinten van, mint a Duchess Of Mandalore, talán egy kicsit gyengébb annál, de a The Mandalore Plot és a Voyage Of Temptation szintjét még csak meg sem közelíti."

 

Azok a részek valóban fényévekkel jobbak....nem is lehet kétséges, hiszen számomra az a 3 rész A TCW. Félelmetesen jó részek. :angry:

 

Azéé a jövőben ennél színvonalasabb részeket tessék letenni az asztalra.

Szerkesztve: - Zééé

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Féltem a résztől, főleg az előzetes fanyalgás alapján, de semmi okom nem volt rá! Fantasztikus volt!! Igen, én ezt akarom látni! Ez is a háború (de még mennyire)! Oldie biztos örült, hisz ez most egy folytatás, amit elég egyértelműen ki is mondanak a rész elején. Egyébként már a bevezető kedvet csinált a részhez. Mandalore vajon hogyan boldogul a nehezen kivívott semlegességgel? Mi történt azóta ott?

 

Látványilag lenyűgöző volt amit bemutattak. Végre Mandalore több helyszínét, és szervezetét is megismerhettük, az elején lévő fogadás pedig meglepett. Talán a sorozat eddigi legkomplexebb jelenete. Az animációt mindenképpen mérföldkőnek éreztem már itt.

 

A történet pedig? Azt kell mondjam ragyogó! Teljesen korrektül van bemutatva Mandalore kínlódása a semlegesség oltárán. Ez az ára a háború elkerülésének. Senki nem üzletel velük, mert mindenki a maga oldalán akarja viszont látni a rendszert. Én csak bújtatott zsarolásnak hívom ezt, ami még a szakadároknál lehetne bevett módszer, de a Köztársaságnál....minimum érdekes. Aki nincs velünk az ellenünk van? Ismerős valahonnan ez a mondás. :angry: Satine mondjuk nem az a fajta, akit ilyen megpróbáltatások megingatnak a hitében, bár az jól látszik, hogy nehéz dolga van. A helyzet természetéből fakadóan is elharapódzott a korrupció, ami már szinte mindent átitatott. És ahogy lenni szokott ezzel együtt feltűnnek a hiénák, akik minél kevesebb ráfordítással minél több haszont akarnak kisajtolni a nélkülöző népből. Persze az epizód lényeges hangsúlya a korrupción van, és kimondva-kimondatlanul, lesznek itt még meglepetések és nagyobb ívű összeesküvések a következő részekben. Nagyon kíváncsi vagyok rá, meddig fogja tartani magát Mandalore, mert ezt az aljas cselszövést és intrikát nehéz sokáig kivédeni. Én majdnem biztosra veszem, hogy a szakadárok állnak a háttérben, de a válaszra még 1-2 hetet várni kell. :angry:

 

Tetszettek a Mooganok is, elég fenyegetőre sikeredtek. Tee Va igazi szenyó karakter, pont amilyennek egy csempésznek lennie kell. :clap2: Az űrhajójuk is nagyon ötletes. Tök jó, hogy minden részbe van valami teljesen új elem, amit eddig még nem láthattunk. Korábban ez nem igazán volt jellemző.

 

Nektek Almec nem volt gyanús? A végén olyan sunyi feje van (már megint). :hehe:

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Oszd meg ezeken az oldalakon:
Gagyi volt, nem tudok rá jobb szót.
De jó lenne, ha nem csak akkor tűnnél fel ha gagyizni meg fikázni kell orba-szájba. :angry: De ugye levetted, hogy ez nem egy rész volt, hanem egy duológia (trilógia) első része? Nem úgy tűnik.

 

 

Zééé: A hozzászólásod két harmad része megint mások véleményével foglalkozik. Egyes-egyedül ott üt vissza a mások véleménye, ha törlik emiatt a sorozatot.

 

Őszintén, engem rohadtul nem érdekel, hogy hány "rajongó" pártolt el a Star Warstól az EpI-II miatt, vagy éppen emiatt a sorozat miatt. Ha akarnak, hát tessék, nekem tök mindegy, felőlem a fejük tetejükre is állhatnak.

Pontosan így van! Aki most a tfn fórumán prüszköl a résztől, annak eddig se volt jó semmi, mindenben belekötöttek. Olvasd csak vissza. De én csokizok rájuk.

 

 

Nem volt egy rossz rész, nekem bejönnek az ilyen "háttér szállak" is, csak az ég szerelmére miért kell ilyen infantilisen előadni, azt nem tudom :angry: .
Talán mert gyereksorozat? :clap2: Ennyi belefér. Ne legyen már fegyver csempészet vagy kokó labor.... Kíváncsi vagyok hova vezetnek a szálak.

 

 

Tetszik, amit látok, amikor összehasonlítom az epizód elejét, és a végét. Satine hercegnő integet az ujjongó tömegnek, úgy gondolja hogy a népe tökéletes, törvénytisztelő. Mire az epizód végére jutunk Satine rádöbben a szörnyű igazságra, hogy a társadalmuk velejéig korrupt. És ahogyan ő mondta, bolondot csináltak a kormányukból. Satine kezdeti elégedettsége és naivsága az epizód végére csalódottsággá és a korrupció elleni gyűlöletté fajult. Remekül szemlélteti ezt a leégetett raktárépület.
:hehe: Gyönyörűen leírtad a lényeget. Bár többen is vevők lennének erre a témára.

 

Egyébként az epizód végén megint volt egy kis akció, ami tök jóra és ötletesre sikerült.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Oszd meg ezeken az oldalakon:
Talán mert gyereksorozat? :angry: Ennyi belefér. Ne legyen már fegyver csempészet vagy kokó labor.... Kíváncsi vagyok hova vezetnek a szálak.
Nem a korrupció tárgyát kifogásolom, bár tény, hogy ha SW világában valamit csempésznek háború idején az vagy fegyver, vagy fűszer. Node "Sprite"?!?! De mondom, vagyis írom, nálam ez a kisebbik gond. A probléma a bagatell párbeszédeken van, melyek olyanok, mintha a vezető réteg minden nemű tanulmány, tapasztalat hiányában lenne. Kész vicc volt pl a gyűlés Satine-nél. Ilyen naivak ne legyenek már. :angry: A Köztársaság vagy akár a Semleges Rendszerek mögött már gondolom több ezer év fejlődés áll, ahol már megtörtént minden amit ilyen esetben számba lehet venni. De itt mintha mindenki most jött volna le a falvédőről és huppant volna bele egy nem is túl bonyolult, átláthatatlan helyzetbe.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Oszd meg ezeken az oldalakon:
Nem a korrupció tárgyát kifogásolom, bár tény, hogy ha SW világában valamit csempésznek háború idején az vagy fegyver, vagy fűszer. Node "Sprite"?!?! De mondom, vagyis írom, nálam ez a kisebbik gond. A probléma a bagatell párbeszédeken van, melyek olyanok, mintha a vezető réteg minden nemű tanulmány, tapasztalat hiányában lenne. Kész vicc volt pl a gyűlés Satine-nél. Ilyen naivak ne legyenek már. :angry: A Köztársaság vagy akár a Semleges Rendszerek mögött már gondolom több ezer év fejlődés áll, ahol már megtörtént minden amit ilyen esetben számba lehet venni. De itt mintha mindenki most jött volna le a falvédőről és huppant volna bele egy nem is túl bonyolult, átláthatatlan helyzetbe.
Miért is voltak naivak? Nem igazán értem mit akarsz mondani. :angry: Nem is bonyolult helyzet? A korrupció elég bonyolult és átláthatatlan lehet, mint ahogy konstatálhattuk is. Egyébként nekem csak a tea szóval volt bajom, ahelyett találhattak volna SW-sebbet. :clap2: Szerkesztve: - Ody Mandrell

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Oszd meg ezeken az oldalakon:
Miért is voltak naivak? Nem igazán értem mit akarsz mondani. :angry: Nem is bonyolult helyzet? A korrupció elég bonyolult és átláthatatlan lehet, mint ahogy konstatálhattuk is. Egyébként nekem csak a tea szóval volt bajom, ahelyett találhattak volna SW-sebbet. :angry:
A hozzáállásukkal van baj. De ezt máshogy már nem tudnám részletezni. Furcsa, no. :clap2:

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Oszd meg ezeken az oldalakon:
A hozzáállásukkal van baj. De ezt máshogy már nem tudnám részletezni. Furcsa, no. :)
Továbbra se értem mi a gond. :D Szerintem nem baj ha valaki olyan büszke, hogy nem tartja elfogadhatónak, hogy a Mandalore népe a fekete piacról üzletel.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Oszd meg ezeken az oldalakon:
Node "Sprite"?!?!

 

:)

 

Oldiekám, sör ivó ember létedre nem ismersz fel egy Heinekkent? :D :D

 

Egyébként nekem csak a tea szóval volt bajom, ahelyett találhattak volna SW-sebbet.

 

Átvehették volna a magyarból az "árdét" a la Jawa juice. :D

Szerkesztve: - Donát

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Oszd meg ezeken az oldalakon:
Uh, kösz a helyreigazítást, már majdnem szégyenbe maradtam :)
A sok mérgezett sprite -os sörtől már én is ott láttam magamat a Mandalori gyengélkedőn. :D

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Oszd meg ezeken az oldalakon:
A sok mérgezett sprite -os sörtől már én is ott láttam magamat a Mandalori gyengélkedőn. :)
Jut fejembe, abban a feszülős cuccban mászkáló nővérkét szívesen felbéreltem volna....ápolásra :D

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Oszd meg ezeken az oldalakon:
Átvehették volna a magyarból az "árdét" a la Jawa juice. :D

Azt hiszem az episode guide-ban fent van, hogy pont ez a neve. :) Az eredeti szöveg szerint ardee volt csak az utolsó pillanatban írták át az EPII.-ben is jawa juice-ra, ha jól tudom a sztorit.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Áhá! Szóval ez a megoldása az Ardee misztikumnak... már nem egy fórumtalin találgattuk, ha jól emlékszem, Bomarral, hogy hogy a francba lett Ardee a Jawa Juice-ból a magyarban. Hát akkor ezek szerint így!

 

Az meg külön poén, ha ennek a löttynek is az volt a neve :)

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Oszd meg ezeken az oldalakon:

"Pedig olyat még nem nagyon írtál. Vagy menny, vagy pokol. Nincs köztes út. " -eddig minden epizódot imádtam, a legutóbbi annyira nem jön be, de azért tisztelem a bele fektetett energiát, mit ahogy már ezerszer kiemeltem, hogy csodálatos a megvalósítása.

 

Dehát könyörgöm...Satin büszkélkedik Padménak, hogy Mandallor mennyire is tiszteli a hagyományait. :D Ezt most komolyan gondolta Filoni? Pont az a lényeg, hogy Satine szakítani szeretne a mandallorok eddigi életitelével. Na mindegy....majd a jövő hét utáni rész már jobb lesz. Remélem. :)

 

Kíváncsi vagyok, hogy Dzséjt miként vélekedik az epizódról. Ő különösen "háklis" tud lenni, ha egy részben baromság van...várom Dzséjt a véleményedet, őszintén érdekel, akkor is ha imádtad, akkor is ha utáltad. :D (ide ez a sunyi ikon a megfelelő)

Szerkesztve: - Zééé

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Már nagyon kiváncsi voltam, hogy mi ez a nagy ellenérzés a rész iránt. Megnézve, sincs róla fogalmam mi a baj vele. Nekem nagyon bejött. Tulajdonképpen bemutatta az epizód, hogy milyen romlott a Köztársaság Mandalorén keresztül. Madalore nagyon jól néz ki. Az durva azért hogyha nem állsz egyik oldal mellé sem akkor megszívod. Én megint a Kereskedelmi Szövetséget sejtem mögötte, mert őnekik áll hatalmukban a kereskedést leállítani. Satine itt is nagyon szimpi volt. Ja és volt benne akció a végén nem csak politika.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Regisztrálj, vagy jelentkezz be a hozzászóláshoz

Regisztrálni kell a hozzászólási jogosultsághoz

Regisztráció

Egyszerűen regisztrálhatsz közösségünkbe.

Regisztráció új felhasználóként

Bejelentkezés

Már regisztráltál? Lépj be!

Belépés

  • Jelenlévő felhasználók:   0 tag

    Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

×

Fontos információ