Hozzászólás ideje: Csütörtök 02:462 napja Egy újabb "ki gondolta volna akkor" sztori. Ez az etap nem csak elmélyítette a Star Wars fantasy vonalát, de végérvényesen tudatunkba véste, hogy az Erőt nem csak úgy lehet használni, ahogy azt a Jedik és a Sith-ek teszik, noha ők állnak a piramis csúcsán. Hogy azért, mert az ő irányelvük biztosítja a leganagyobb hatalmat vagy csak jó a politikai hátszelük, azon már lehet, hogy lehet vitázni. Akárhogy is, sok szempontból volt ez paradigmaváltó trilógia.Emellett ez az elindítója annak a sztoriszálnak, ami nem csak komoly ráhatással lesz majd a már futó Mandalore-vonalra, de épp most várunk egy újabb felvonást hozzá a Maul - Shadow Lord képében. Amikor megjelent az üveggömben Darth Maul arca, én baromira szkeptikus voltam, hogy tényleg ő az. Nem tudam elhinni, hogy azok után, hogy Lucas azzal a szándékkal vágta ketté és hajította bele egy feneketlen aknába, hogy a rajongók még véletlen se tudják elképzelni, visszatérhet, ő maga ráncigálta vissza. Hű, ennél a résznél de nem akartam elhinni, hogy az tényleg Maul lehet. Bárcsak elmondhatnám az akkori énemnek, hogy Maul nem csak él, de a kedvenc karakterem lett és még egy, az ep3 után játszódó Han Solo mozifilmben is láthattuk, Megnézném, milyen képet vágtam volna, ha ezt az akkori szemmel lehetetlen, téveszmés infót tőlem hallom. És most már jön a saját sorozata.De más szempontból is érdekes volt ezen epizódokat nézni. Például elgondolkodtam azon, hogy vajon ott van-e a háttérben a 13-14 év körüli Merrin, vagy éppen az ifjú Morgan Elsbeth, akik évekkel később olyan eseményekért lesznek felelősek, mint az Ösvény életben tartása vagy Thrawn visszahozása.Technikai szinten talán itt mutatkozik meg először, hogy mekkorát fejlődött a harmadik évados váltás során a TCW. Bár a premier szerinti előző két rész sem volt rossz, azok többnyire a Szenátus folyosóira, irodáira és sötét coruscanti utcákra korlátozódott. Ebben a három részben viszont van űrcsata, több különféle bolygó, egy halom új figura és fénykardpárbaj is. Aporpó, eddig nem tűnt fel, de most pengeélesen szembeötlött, mennyit javult, finomodott a párbajok animációja. Korábban nagyon gyorsak és szögletesek voltak a mozdulatok, olykor-olykor szerintem néhány frame-et is kihagytak, itt viszont bár a sebességet megtartották, már sokkal símábbak a mozdulatok, és a framekihagyás érzése sincs meg. A pengék is sokkal szebbek, mint korábban.
Hozzászólás ideje: Csütörtök 07:421 napja Szerző 4 órával ezelőtt, Dzséjt írta:Ez az etap nem csak elmélyítette a Star Wars fantasy vonalát, de végérvényesen tudatunkba véste, hogy az Erőt nem csak úgy lehet használni, ahogy azt a Jedik és a Sith-ek teszik,Egy másik galaxisból érkező faj megteheti. Bár ha jól emlékszem még így is limitált volt az erejük, mert csak Dathomirra korlátozódott. Kivéve persze Talzint, aki a leghatalmasabb Éjnővérek egyike volt.
Hozzászólás ideje: Csütörtök 12:561 napja Mondjuk akkor még ezt pont nem tudtuk, hogy másik galaxisból jöttek, de szerintem akkor még Filoniék sem. Azóta azért alaposan megismerhettük őket. Például ezeknek az Éjnővéreknek már vajmi kevés köze lehet azokhoz, akik abból a másik galaxisból jöttek, hiszen ezek mind zabrakok, azok meg az ismert Galaxisban lévő Irodiniáról származnak. Az irodiniai zabrakok keveredtek a perideai emberekkel, ám az elmúlt évszázezredek alatt a zabrak gének dominánsabbak lettek, főleg a férfiaknál, de a nők is már inkább zabrakok, mint emberek.Illetve most már azt is tudjjuk, hogy a hatalmuk sem korlátozódik a Dathomirra. Ekkor csak feltételeztük, hogy ez így van, mert nem láttunk Talzinon és Asajj-on kívül más Éjnővért Dathomiron kívül (ráadásul Asajj Jedi/Sith vonalbeli Erőhasználó maradt). Most viszont már azzal is tisztában vagyunk, hogy még a Galaxisra sem korlátozódik a hatalmuk (ami logikus, hiszen az Erő mindenhol jelen kell legyen, ahol élet van). Merrin és a három boszi az Ahsokában is bárhol tudja használni a mágiát, sőt ott van a brendoki boszorkánygyülekezet, ami szintén az Éjnővérek egy ágazata.És ki tudja, még mit tudunk meg az Ahsoka második évadából. A boszik sztorija még messze nincs lezárva. Ugyan a zabrak változat a kihalásba sodródhatott, visszatértek a színtiszta perideaiak, szóval ki tudja, mi lesz még itt. Lehet, Dathomir veszélyesebbé válik, mint bármikor korábban, pedig eddig sem volt egy üdülőparadicsom.
Hozzászólás ideje: Csütörtök 18:031 napja Megfért az erő jedi használata mellett a varázslós formája is, de lehet, hogy jót tett, hogy annak eredetét egy másik galaxisban gyökereztették!Remek epizód nem lehet elvenni tőle, de az egész történetszálban, főleg a 2. részben most frissen megnézve van egy kis kapkodás. Még nem olyan folyamatosak,mint szerintem a 4 részes arc-ok , amik kicsit később jöttek divatba.Sidius-Dooku, Dooku-Ventress, Ventress-Talzin, Vantress/Talzin-Savage, Talzin-Dooku, Savage-Dooku, Kenobi/Anakin-Talzin. És nincs vége, csak meguntam.Szóval végtelenül össze vissza ismer itt mindenki mindenkit, össze vissza kihasználják egymást, össze vissza akarják egymást likvidálni is.Szeretem, de elég hektikus volt most újranézni, sok minden történik egy kissé hirtelen benne. Szerkesztve: Csütörtök 18:041 napja - csoli1138
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.