Jump to content

3x14 - Witches of the Mist


Recommended Posts

14. rész - Witches of the Mist / A homály boszorkái

 

epguide314.jpg

 

Írta: Katie Lucas

Rendezte: Giancarlo Volpe

 

Helyszín: Dathomir, Coruscant, Toydaria, Serenno

 

Szereplők:

Obi-Wan Kenobi - James Arnold Taylor

Anakin Skywalker - Matt Lanter

Savage Opress - Clancy Brown

Asajj Ventress - Nika Futterman

Dooku gróf (Darth Tyranus) - Corey Burton

Talzin anya - Barbara Goodson

Talia - Angelique Perrin

Trauma parancsnok - Dee Bradley Baker

Viscus - Stephen Stanton

Halsey - Corey Burton

Boss - Dee Bradley Baker

Fixer - Dee Bradley Baker

Sev - Dee Bradley Baker

Scorch - Dee Bradley Baker

Katuunko király - Brian George

Yoda - Tom Kane

Mace Windu - Terrence "TC" Carson

Plo Koon - James Arnold Taylor

Adi Gallia - Angelique Perrin

Saesee Tiin - ???

Darth Maul - ???

 

Történet

A Jedi Tanács Obi-Want és Anakint küldi a Dathomirra, hogy utána járjanak a titokzatos zabrak gyilkosnak, aki megölte Halsey-t és a tanítványát. Eközben Darth Tyranus elküldi Savage-t, hogy rabolja el Toydaria királyát, Katuunkot. A Jedik a Toydarián találnak rá Savage-ra, majd követik a szeparatista zászlóshajóra, ahol Dooku várja tanítványát. Ám amit Tyranus nem tud, hogy Asajj is a hajón van, és Savage valójában hozzá hűséges.

 

Érdekességek

- A Halsey és Knox holtesteit a Coruscantra kísérő klónok a Köztársasági kommandó tagjai, a Delta egység. Ők négyen voltak a főszereplői a 2005-ös Republic Commando című videó játéknak. A parancsnok a sárga mintás Boss, száma szerint RC-1138, azaz Delta-38. A technikai specialista a zöldmintás Fixer, azaz RC-1140, csapatszáma Delta-40. A vörösmintás RC-1207, azaz Delta-07 Sev a mesterlövész. A kéthengeres hátizsákot viselő RC-1262, csapatszáma szerint Delta-62, becenevén Scorch pedig a robbantási specialista. A klón háborúk elején a Geonosison a katakombákban megölték Poggle főtestőrét, Sun Facot, majd megjárták Mygeetot, levadászták az áruló kaminoi tudóst, Ko Sait és a háború végén a Kashyyykon kiszabadították Tarfful főnököt a trandoshan rabszolgakereskedők karmaiból. A kashyyyki csata alatt elvesztették bajtársukat, Sevet, akinek nyoma veszett a küldetés alatt.

- Bár a TCW-ben Boss hangja is Dee Bradley Baker, a játékban a Jango Fettet és az ep3-ban a klónok egy részét alakíto Temuerra Morrison kölcsönözte a hangját. A többi kommandós hangja sem volt egyforma: Fixer hangját Andrew Chaikin, Sevét Jonathan Cook, Scorchét Raphael Sbarge kölcsönözte.

- Fixer a nevét az ep4-ből kivágott Laze Loneoznerről kapta a nevét, aki Luke barátja volt a Tochie állomáson. Az ő beceneve volt Fixer.

- Az EU-ban a Jedik sosem tudták meg Darth Maul nevét, és végig azt hitték, hogy a zabrakok szülővilágáról, az Iridoniáról származik. Az előbbi következetlenségére a készítők is rájöttek, hiszen az ep1 végén elfogott Nute Gunray és Rune Haako ismerték a nevét, és a kihallgatás folyamán el is árulhatták. Az utóbbira pedig utalnak az epizódban is.

- Dooku pont ugyanúgy fogja ollóba Savage nyakát, ahogy az ep3-ban ő maga elveszti a fejét.

S03E14.jpg

- Katuunko király az egyik első karakter volt, akit a sorozat folyamán láthattunk. Dooku már az 1x01 Ambush óta vadászhat rá, mikor a király elutasította az ajánlatát, hogy csatlakozzon a Konföderációhoz.

- A hajó, amivel Obi-Wanék üldözőbe vették Savage-ot, ugyanolyan volt, mint amivel Katuunkó az 1x01 Ambushban a Rugosára ment.

- Dooku menekülő alagútja egy másik hajón már látható volt az 1x11 Dooku Capturedben. Bár Savage nem tudott két mestere után menni, mert a Jedik megzavarták, kérdéses, hogy méretei miatt képes lett volna beférni az alagútba.

- A starwars.com episode guide-ja szerint Savage a Peremvidéken száműzetésben élő bátyja valóban Darth Maul.

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Hát ez a rész gyerekek, ez mindent odaver. Katuunko kinyírása, az ötös fénykardpárbaj, a zene, a látvány, és a VÉGE! Atya úr isten. Darth Maul ÉL???? Hajaj. Ez egyszerre tetszik és aggaszt is. Remélem valami értelmeset találtak ki, és nem csak visszaráncigálnak valami idiüta EU ötlettel egy cool karaktert.

Jó volt látni a köztársasági kommandósokat, bár remélem, lesz azért még jelentősebb szerepük is később. Mint ahogy Seassee Tiinnek is, mert itt ez csak cameo volt. Jó volt a humor is, kellő mennyiségben adagolták. Maul hátteréről is kaptunk némi infót (tetszik a kikacsintás a rajongók felé :D).

Egy pillanatra azt hittem, Ventress-nek harangoztak, de végül megint megpattant. Azért milyen jópofa, a Sötét Oldal képviselőinek háromnegyede menekült :D Végül Kenobi és Skywalker kicsit talán egyszerűen lógott meg, de ezt betudom az epizód rövidségének.

Ami még nagyon tetszik, hogy ahhoz képest, mennyi minden történt, nagyon kiegyensúlyozott volt az epizód. Eddig az évad legjobbja ez az epizód!

Link to comment
Share on other sites

Teljes mértékben egyetértek Dzséjt áll leesésével. Néha azon vettem észre magam, hogy csukd már be a szád.

Az egész rész tömény akció volt csodás látvánnyal és még remekebb zenével.

Nagyon szépen fel lett vezetve, ahogy a Delta Squad hazahozta a halott Jediket. Ha csak pár másodpercre is, de jó volt őket látni, remélem még lesznek, akár egy teljes részt is kaphatnának!!

Obiék nyomozása is nagyon jó volt, ahogy ellátogattak a férfiak falujába, de hát Savage kiképzése sem volt semmi. Meg kell állapítani, hogy jól bírta a villámokat. :D Amennyit elnyelt egy egész erőművet lehetett volna működtetni. :D Én azt mondom hogy Dooku tanítási technikája nem feltétlenül volt a legjobb, legkifizetődőbb, de hát ő a mester... :D

És a végén a harcok, kezdve szegény toydariaiakkal...Savaget olyan volt látni mint egy megállíthatatlan Brute Force-t aminek semmi sem állhat azt útjába, csak megy és rombol. Nagyon durva volt látni. Talán még ütősebb is volt mint az előző rész végén a Jedikkel.

Na és a vége. Az ötös fénykardpárbaj, mindenki egy ellen, egy mindenki ellen, ahogy az a kifordított mondás tartja. Nagyon állat volt. Anakinéknak nagyon jól áll ez az új skin. Kicsit sajnáltam, hogy Assaj meglépett, de hát kellenek még ezek a szereplők.

A cliffhangeren pedig aztán leestem a székről. Maul él, és ő fogja tanítani SOt??? Anyám, mi lesz itt mééééégg!!! :D

9,5/10

Link to comment
Share on other sites

Tényleg az évad legjobbja ez nem kétség. A Deltának én is örülök, Katoonkot is jó volt újra látni(utoljára), a nemtetszésemet Maul iránt meg már egypárszor kifejeztem és a végén az a sok fénykardpárbaj meg eszméletlen volt. Furcsa hogy Anakin és Obi nem érezték meg se Dookut se Assajt pedig a szomszéd szobában voltak. Külön kuriózum amikor Ani int egyet távozásul a zabrak falu vezetőjének, ott tényleg éreztem azt az Anit akit a filmekben is láthattunk.

 

Összességében jó humor, jó akció, és rengeteg elvarratlan szál. 9,5/10

Link to comment
Share on other sites

Ez az évad eddig egymás után kínálja az izgalmasnál-izgalmasabb epizódokat.Felirattal biztos még jobb lesz.

A Delta Squadnak én is örülök, illetve Saesee Tiin feltűnése nagyon bizsergetően hatott rám. :yes:

Akcióban is látni fogjuk, ebben biztos vagyok.A Jedi Templom és a körülötte lévő épületek nekem iszonyatosan tetszettek.

Talán, ami ebben a részben kicsit sok volt, az szegény Katuunko halála.A halála még rendben is van, de ahogy Oppress húzza maga után mint valami krumplis zsákot, kicsit megalázó.Mellesleg nekem volt egy kis Children of the Force érzésem.

Maul életben van?!?!?

Érdekes.....de nekem még mindig van egy olyan sejtésem, hogy csak szívatják Oppress komát.De, ha tényleg életben van, remélem szép magyarázatot találnak ki.

Edited by Embo
Link to comment
Share on other sites

Ha az előzőekre azt mondom, hogy nagyon bejöttek, akkor erre azt kell mondanom, hogy örömlányosan bejött.

Dooku tanítási módszerei igazi Sith-re vallanak, jól feltöltötte Opresst egy kis 240-nel :P

Anakinék kutatgatása is nagyon bejött, de az, hogy Obi-Wan, mikor megpillantotta Opresst, akkor egyből Maulra asszociált, nem valami boldogságos. Attól, hogy zabrak, még nem kell minden fajtársra Mault mondani :o

Toydarián pedig :o nagyon állat volt Opress, szegény Katuunko királyt is kinyírta és végre gondolkodott, hogy lelökte Anakinék űrhajóját. Ez nagyon tetszett.

Az 5 vérvörös karddal vívott párbaj pedig a rész non plus ultrája, iszonyatosan jól nézett ki, szemet gyönyörködtető volt. Opress nem lacafacászott, a két "mesterére" is rátámadt, de kevés sikerrel :(

 

Nagyon kíváncsi vagyok Maulra és ahogy majd tanítja fivérét. Egy ilyen karaktert nem lenne jó elhanyagolni, remélem az évadban még látni fogjuk Opresst. Mivel spoileres vagyok, így már jó ideje tudtam Maulról, nem volt számomra meglepetés :P

Link to comment
Share on other sites

Azért Opressnek nem kicsit volt "sz-r" napja. Elég sok mindenkivel kellett megküzdenie:

Tojdariaiak - Obi+Ani - Dooku - Dooku+Ventress - Obi+Ani - Droidok... :D

 

Hát..igen, de a végén eléggé megviselt feje volt. :D

Ilyen nap után nem csodálom.

Link to comment
Share on other sites

hogy Obi-Wan, mikor megpillantotta Opresst, akkor egyből Maulra asszociált, nem valami boldogságos. Attól, hogy zabrak, még nem kell minden fajtársra Mault mondani :o

Nem minden zabrakra lehet mondani, hogy Maul, de a tetovált fejű (ráadásul mintájában nagyon hasonlító), Jedi gyilkoló zabrakoknál elfoghatja az embert a gyanú. :)

Link to comment
Share on other sites

Milyen jó az a jelenet is, amikor Dooku úgy fogja ollóba Savage fejét, mint ahogy később ő veszti el a sajátját :)

Azt hallgattátok, hogy Savage fénykardjának más a hangja, mint a többi kardé? Anno Maul hangja is kicsit másabb volt (az mélyebb, ez mintha magasabb lenne).

A Force Unelashedes Erőkitörés is nagyon baba.

Link to comment
Share on other sites

Azt viszont kár, hogy nem mutatták, hogy lenyisszantják Opress egyik szarvát. Vajon Anakin vagy Obi-Wan volt ennyire pontos? :D

Dooku meg hogy nyomja. Se Ventress, se Opress nem ellenfele, még együtt sem igazán. Az milyen lett volna, ha Obi-Wanék is befutnak, mikor még vívtak. Két Jedi, egy Sith, két sötét tanonc. Már-már megidéződött volna az ősi Sith háborúk (kicsit így is). :)

Link to comment
Share on other sites

Állat volt. Nem tudok mást mondani. Veszettül sűrű, de nagyon jó.

A Delta Squad feltűnése, bármily rövid is volt, remek. Remélem lesznek még, de ha nem az akkor is gyönyörű rajongó kényeztetés volt.

Obi-ék képbe kerülése kicsit felpörgette Talzin anya tervét. Az biztos, hogy nem lennék sith tanonc. :D Fárasztó, és fájdalmas iskola. Vajon Sidi is így "oktatta" Dookut? Mert az elég megalázó lehetatt az öregnek. Persze nyilván nem, ő akkor már elég sokat tudott az erőről, nem kellet ilyen makacs kölyökként kezelni.

Katuunko elrablása érdekes volt. Ott kicsit éreztem a kapkodást a sztori vezetés kapcsán. Dooku elküldi Opresst egy küldetésre, pont mint az előző részben, aztán utána megy egy egész hadihajóval, mikor a Toydaria már a katonailag a Köztársaság szövetségese?

A király testőrei jó hülyék voltak. Helyzeti előnyük van, hogy egy magas toronyban felrepülve eltávolodhatnak a támadótól és lőhetnék (nem mintha úgy megállíthatták volna), amire a támadó belépője okot is adott volna, erre testközelből támadják. Nem volt túl gyerekbarát, ahogy a zebrak a leszállóteraszon levágta azt a hármat. Katuunko vonszolás meg elég morbid volt. Nekem tetszett, de nem gyerekmese kompatibilis.

Ventress sorsára kíváncsi leszek, szerintem Talzin őt is ugyan úgy felhasználta, mint Opresst. Semmivel nem voltak előnyösebb helyzetben Dooku ellen, mint a múltkori éjnővéres támadás során. Én örültem volna, ha meghal. Kezd sok lenni az érinthetetlen szereplő. A jó oldalon ott a sok névtelen jedi, de a rosszaknál nincs ilyen tömegbázis komoly feláldozható szereplőkből.

A végső fénykardpárbajok eszméletlen jók voltak. Főleg az öt vörös karddal vívott. Dooku elegáns, és roppant hatékony stílus fenomenális. Opress alaposan fel volt már spanolva mire Anakinkkal szembe találkozott. Kíváncsi lennék egy kevésbé heves párbajban mire mennének egymással. Remélem lesz még ilyen, ahol nem kell ennyire rohanni.

A filmekre utalások (Ollóba tett fej, "Együtt kapjuk el", mentőkabinból a távolodó hajó képe) meg csak a pontot tették az i-re.

 

 

A hologramokon mindenki kék :)

Hogy is mondják, sötétben minden tehén fekete? :D

 

Itt azért lehet látni, hogy sárga a búrája :)

ac1f15116221143.jpg

Csak mert te már eleve tudod. Így bele látod. Az agyad kiszínezi a képet. Ami sárgásnak tűnik az Windu barna válla, ami átlátszik a hologrammon.

 

Hát..igen, de a végén eléggé megviselt feje volt. :D

Ilyen nap után nem csodálom.

A levágott szarv az marha jó. Obi-Wan, vagy Anakin elég közel járt a fejéhez, mert mikor a teremből kifelé rájuk ront még megvan.

Edited by Llew
Link to comment
Share on other sites

"Maguknak nem kéne itt tartózkodniuk."

 

:lol: Hatalmas. a TCW eddigi legütősebb droid beszólása. :lol:

 

Amúgy marha jó rész volt, a zene vitt mindent. Már majdnem az eddigi legjobb résznek könyveltem el magamnak amikor a végén berakják Mault. :pfff: Ezt nagyon nem kellett volna.

Link to comment
Share on other sites

Amúgy marha jó rész volt, a zene vitt mindent. Már majdnem az eddigi legjobb résznek könyveltem el magamnak amikor a végén berakják Mault. :pfff: Ezt nagyon nem kellett volna.

Ne Ítéljünk elhamarkodottan, eddig mindig maximálisan meg tudtak alkotni mindent. Ha úgy ítélték meg, hogy Mault behozzák, akkor biztos nem gagyin hozzák be, ami nem méltó a TCW-hez.
Link to comment
Share on other sites

Ne Ítéljünk elhamarkodottan, eddig mindig maximálisan meg tudtak alkotni mindent. Ha úgy ítélték meg, hogy Mault behozzák, akkor biztos nem gagyin hozzák be, ami nem méltó a TCW-hez.

Nem sejtek semmi jót. Akit már egyszer kettévágtak, de nagyon, azt "értelmesen" nem fogják összeragasztani. :S
Link to comment
Share on other sites

Hogy is mondják, sötétben minden tehén fekete? :D

Nem tudom, még sosem láttam sötétben több külömböző színű tehenet :)De most mond, hogy az ep1-2-3-ban és a TCW-ben nem kék vagy vörös mindenki a holokon. :P

 

Amúgy marha jó rész volt, a zene vitt mindent. Már majdnem az eddigi legjobb résznek könyveltem el magamnak amikor a végén berakják Mault. :pfff: Ezt nagyon nem kellett volna.

Én is kissé tartok ettől. Pláne, hogy az EU-ban már annyiféle formában feltámadt szegény Maul. Volt már félgép, Erő által feltámasztott, droid által lemásolt, hallucináció által életre kelt. És attól tartok, hogy pont az Erő általi feltámasztás mellett döntenek, ami viszont nem kompatibilis a filmekkel. Szóval, egyelőre felemásak az érzéseim. Egyrészt, díjazom, hogy ilyen merészek, és így megdöbbentettek (így most már kétszeresen bánom, hogy egy másik valakiről megtudtam idő előtt az a bizonyos dolgot, áldassék mindenki neve, aki közreműködött ebben). Másrészt, tartok attól, amivel megoldották a dolgot :para:

Link to comment
Share on other sites

Én bízok Lucas lányában. Ő nem járatná le apja művét olyannak amit írtál Dzséjt.

100, hogy rendesen és érthetően meg van magyarázva Maul visszatérése. Vagy látomás-szerűen, vagy holokron formájában vagy csak egyszerűen Talzin kamuzott Opressnek. Én a 2.-at tartom a legkézenfekvőbbnek.

Viszont felmerült az is bennem, hogy nem fogjuk látni Mault, csak azt, hogy Savage visszatér.

Link to comment
Share on other sites

Én örülnék Maul visszatérésének, de valami épkézláb magyarázattal álljanak elő.

Klónozás, sebészeti beavatkozás, erő általi gyógyítás stb. nagyon gagyi lenne.

Savage szarva pedig, a hangárba történő érkezés előtt tört le valamikor.Ha nem lett volna így túlspékelve, a droidok sz*rrá lövik. :yes:

Link to comment
Share on other sites

Viszont felmerült az is bennem, hogy nem fogjuk látni Mault, csak azt, hogy Savage visszatér.

Ez kizárt. Egyrészt, ilyen felütött lasztit nem leütni nagy baklövés lenne. Másrészt, csak ennyiért nem animálták volna le ilyen jól az arcát :) De szerintem is lesz itt valami trükk. Az a medál nem véletlen ragyog ott a nyakában. Egy másik Erőhasználót szimplán az Erővel is meg lehetne találni (ráadásul, Talzin akár meg is mondhatta volna, ha már azt tudja, hogy a Peremvidéken él száműzetésben).

Link to comment
Share on other sites

Elöljáróban remek rész volt, viszont egy dolog nem igazán tiszta. Opress miből következtetett arra, hogy Ventress elárulja?

Továbbá, elméletileg nem támadhatott volna rá semmilyen körülmények között, az Éjnővérek szertartásának köszönhetően.

Link to comment
Share on other sites

En csak azt ereztem HATALMAS tulzasnak hogy Savage folytogatta Dookut es Assajj egyszerre,meg hogy a hangarban tulelte azt a renget lovest.

De amikor Assaj folytogatta Anakint es Obit akkor azt sokan tulzasnak tartottak de ezt nem,nem ertem, biztos azert van mert valakik szimpatizalnak Oppressel.Az egyik pillanatban meg egy par kovet alig bir felemelni, aztan mar egy Sith nagyurt es egy Sith tanitvanyt folytogat. :?

Edited by Grievous8
Link to comment
Share on other sites

Elöljáróban remek rész volt, viszont egy dolog nem igazán tiszta. Opress miből következtetett arra, hogy Ventress elárulja?

Továbbá, elméletileg nem támadhatott volna rá semmilyen körülmények között, az Éjnővérek szertartásának köszönhetően.

Szerintem amiatt orrolt meg rá Opress, hogy Ventress bolondnak és gyengének tartotta, holott nem volt az, csak éppen a képzése még marhára az elején járt (ráadásul bagoly mondta verébnek, mert Ventress sem brillírozott).

A támadást nem háríthatta el semmilyen "varázslat". Agy mosott, nem agyhalott :D Hiszen ébredése után is megtámadta Ventresst, aki csak akkor tudta leállítani, mikor nyugodtan, kimérten szólt rá (Talzin még figyelmeztette is). Ezúttal viszont nem parancsolt rá így Asajj. Ráadásul, van egy olyan gyanúm, hogy Opress felül is emelkedett kissé a dolgon a sok cseszegetés után.

 

En csak azt ereztem HATALMAS tulzasnak hogy Savage folytogatta Dookut es Assajj egyszerre,meg hogy a hangarban tulelte azt a renget.

Miért lenne túlzás bármelyik is? Asajj nem gyenge az Erőben, és meglepte Obi-Wanékat. Nem sűrűn támadnak rá így Jedire, sőt, időrendben ez volt az első eset nagyjából ezer év óta. Opress esetében ugyanígy előnyt jelentett a meglepetés ereje, hiszen Sith-re és sötét tanítványra sem sűrűn csapnak le így. Ráadásul, akkor Savage már legyengültnek tűnt. Persze, pont Dookunak kellett volna tudnia, hogy mit hoz ki tanítványából az, ha feldühítik. Hiszen pont ő tanította meg rá, hogyan merítsen erőt a gyűlöletből. És akkor speciel Savage már mindenkit baromira gyűlölt azon a hajón :D

A lövéseket a páncéljának hála élhette túl még mindig, ez hótziher.

Link to comment
Share on other sites

Hát, miután Obi-Wan és Anakin a sorozat főszereplői, így nem csoda, hogy ők vannak túlsúlyban. Ahsoka az eddig elkészült részek nagy részében meg nem is szerepelt, szóval róla nem állíthatjuk, hogy a sorozat róla szólna (pedig kellene). Szóval, a háború nem róluk szól, de a The Clone Wars sorozat rajtuk keresztül meséli el a háborút. De még így is sokkal több hangsúlyt kapnak a mellékszereplők, mint a hat filmben együtt véve, pedig itt olykor azt a hatszor két órát húsz percben überelik (most is, már ebben a részben több szerepe volt Adi Galliának, mint az ep1-2-ben). :)

Obi-Want és Anakint pedig vétek lenne kihagyni egy Darth Maul Jr. epizódból. Csak ők köthetőek ehhez a sztorihoz. Ráadásul, elnézve Opress-t, nem sok Jedi ér fel hozzá. Kit küldhettek volna, Saesee Tiint? Ő brillírozott Sidious ellen is :evil: Eddigiek alapján legfeljebb Yoda és Windu jöhettek volna még szóba, akik még bizonyítottan jó párbajozók.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information