Jump to content

Kimaradt jelenetek

Recommended Posts

Ez egyáltalán nem Blu-rayes kivágott jelenet, de szerintem érdekes és mivel pár ifjabb is fórumozik itt lehet hogy nekik még újdonság is lesz. Azzal, hogy a Special Edition-ban kicserélték a Jabbánál lévő zenét, egyben pár jelenetet ki is vágtak (és nem csak azt ahol a rettenet bénán kinéző Sy Snootles báb énekel). Az ahogy Jabba magához akarja húzni Oolát rendesen átalakult: az eredetiben nincs megszakitva az énekes(ek) képével és több jelenetből is áll. Az eredetiben tovább tart a lánc-ráncigálás és végén azt is látni, ahogy Jabba a trónusával a rácshoz megy, hogy megnézze a "kivégzést" (viszont az SE-ben látjuk lezuhanni Oolát a verembe... ezt kifejezetten az SE miatt vették fel). Ja és kikerült az a rövid snitt is ahogy Jabba -amennyire tőle telik- rázza magát a zenére.

A jelenet:

És az új verzió Oola "betámadására":

Megnéztem az Origón a Jedi visszatérből kivágott jelenetek egy részét. Hát pár könnycseppet eltöröltem, látva a vadászpilóták sokaságának hiábavalóságát. :( Micsoda feeling lett volna a filmben a Mon cal vagy a sullusti, de a női pilóták is. De remek adalékok lettek volna a Sólyom lövészei is, igaz, érzésem szerint kicsit túljátszották a rángatózást :D Azt viszont nem értem, hogy mit akartak azokkal a kommandósokkal ott a fedélzeten. Megszállni a Halálcsillagot? :D Hurcolásztak pár fegyvert ott a szerencsétlenek. Az a kis szerelőmunka is jó lett....volna.

• 2 weeks later...

Ezek a Halálcsillagos jelenetek tényleg jók, bár megakasztották volna Luke és Vader konfrontációját. Már így is sok szálon haladt a történet, így ezeket nem véletlen vágták ki. Han bunkeres lövöldözése pedig olyan mint valami paródia. :lol: Főleg a vége, ahol szinte nem tudnak tovább haladni a sok hullától. :D Luke kardösszerakása bennem nem igazán mozgatott meg semmit. Vader szólítgatása meg szimplán rossz és semmi értelme nincs. :)

Igen. :) az az idősebb csaj volt a legbeleélőbb. :)

Talán igen, de nekem az egész olyan volt, mintha alámondásos filmet néznék: szinte mindenki ugyanazzal a hangsúllyal mondta végig a szöveget, érzelmek és dinamika nélkül. Jó meló lehet egy ilyen casting, míg a sok pelyva közül kiválogatják a búzát, elkél a türelem. :)

Talán igen, de nekem az egész olyan volt, mintha alámondásos filmet néznék: szinte mindenki ugyanazzal a hangsúllyal mondta végig a szöveget, érzelmek és dinamika nélkül. Jó meló lehet egy ilyen casting, míg a sok pelyva közül kiválogatják a búzát, elkél a türelem. :)

Szerintem ez mind benne lett volna a filmben, csak kivágták. :) Egyébként szerintem ezt úgy kell elképzelni, hogy a felmondott mondatokból bevágtak volna egyet-kettőt a filmbe és kész. Ésszerű, hogy egyszerre vették fel a szöveget. :)

Szerintem ez mind benne lett volna a filmben, csak kivágták. :) Egyébként szerintem ezt úgy kell elképzelni, hogy a felmondott mondatokból bevágtak volna egyet-kettőt a filmbe és kész. Ésszerű, hogy egyszerre vették fel a szöveget. :)

Ja, el is felejtettem, hogy ez a kivágott jelenetek között volt. :D Viszont hiába ésszerű, ezek a szövegek így nem voltak jók, nem csodálom, hogy kivágták őket. :)

Pedig szerintem igen jók voltak. A mai világban se cifrázzák túl a pilóták a dolgot. Egy-kettőt bevághattak volna simán.

A calamari pilótának örültem volna. :) Érdekes volt még látni, hogy eredetileg a calamari cirkáló hídján emberek voltak, az élükön Medin admirálissal. Ezt megváltoztatták, teszem hozzá hála égnek. :)

A calamari pilótának örültem volna. :) Érdekes volt még látni, hogy eredetileg a calamari cirkáló hídján emberek voltak, az élükön Medin admirálissal. Ezt megváltoztatták, teszem hozzá hála égnek. :)

Jaja. Medine jóformán a Felkelők kémszervezetének volt a tisztje, legfeljebb az Endori egységgel folytatott kommunikációját használhatták volna ki....de azt se pont a flotta zászlóshajójának parancsnoki posztján. Oda Ackbar volt a megfelelő személy.