Jump to content

4x11 - Kidnapped


Recommended Posts

11. rész - Kidnapped / Elhurcolva

 

epguide411.jpg

 

Írta: Henry Gilroy, Steve Melching

Rendezte: Kyle Dunlevy

 

Helyszín: Kiros, Coruscant

 

Szereplők:

Anakin Skywalker - Matt Lanter

Ahsoka Tano - Ashley Eckstein

Obi-Wan Kenobi - James Arnold Taylor

Darts D'Nar - Nick Jameson

Atai Molec - Ricardo Mamood Vega

Boil - Dee Bradley Baker

Cody parancsnok - Dee Bradley Baker

Rex százados - Dee Bradley Baker

Yoda - Tom Kane

Wullf Yularen admirális - Tom Kane

Kix - Dee Bradley Baker

Dooku gróf - Corey Burton

Roshti kormányzó - Corey Burton

Kit Fisto - Phil LaMarr

Adi Gallia - Angelique Perrin

Ki-Adi-Mundi - Brian George

Plo Koon - James Arnold Taylor

Shaak Ti - Tasia Valenza

Saesee Tiin - Dee Bradley Baker

Mace Windu - Terrence Carson

R2-D2

 

Történet

A Kiroson élő békés togruta kolónia kénytelen szembenézni Dooku gróf inváziós seregeivel. Ezúttal azonban a szeparatistákkal a rabszolgatartó zygerriai faj képviselői is megérkeznek, akik deportálják a lakosságot. A helyiek megsegítésére Obi-Wan Kenobit, Anakin Skywalkert és szintén togruta padawanját Ahsoka Tanot küldik. Anakin egykoron szintén rabszolga volt, így számára a küldetés a szokásosnál is fontosabbá válik.

 

Előzetes

 

Érdekességek

- A trilógia tulajdonképpen egy retcon, az eredeti történet a Slaves of the Republic című képregényben volt. A dolog pikantériája, hogy ugyanaz a személy írta az epizódokat, aki a képregényt is, így a saját munkáját írhatta felül. Az illetőt Henry Gilroy -nak hívják.

- A togruták eredeti bolygója a Shili, a történetben szereplő Kiros egy általuk kolonizált bolygó.

- A Shili és a Kiros egyaránt a Terjeszkedési Régióban lévő Ehosiq szektorban található.

- Az epizód elején egy Venator osztályú csillagromboló és három Arquitens osztályú könnyű cirkáló érkezik a bolygóhoz, a felszínre azonban egy Acclamator osztályú támadó hajó érkezik meg.

- Darts D'Nar hajója egy zygerriai rabszolgahajó, neve Tecora.

- A Darts D'Nar által simogatott madárka tulajdonképpen egy convor más színnel.

- A ketrecekben feltűntek a momongok is melyek a 3. évad utolsó két részében szerepeltek.

- A képregényben eredetileg szerepelt Waxer, de ő meghalt a 4x10 - Carnage of Krell -ben.

- A togruták épületei a szarvukról lettek mintázva melyeket montrálnak hívnak.

- A Tecora rakterében lévő csápos állat neve Blixus, származási helye ismeretlen.

- A mesterlövész droideka először a Slaves os the Republic képregényben tűnt fel.

- A képregény változatban Obi-Wan Xerius UGG szeparatista parancsnokkal harcol, miközben Anakin a bombákat hatástalanítja. A sorozatban UGG-ot Darts D'Nar váltotta fel, így gyorsabban be lehetett vezetni a zygerriaiakat.

- A Tecora hajó neve Aurebeshel van ráírva a törzsére, csak úgy, mint a "Delta S-9", mely a szárnyak hátsó élén látható.

- A Tecora számítógépe hasonlít az EP IV-ben látott panelhoz, mely Luke garázsában látható.

 

Concept Art galéria

 

k01.jpg

Kiros fővárosának végleges dizájnja I

 

k02.jpg

Kiros fővárosának végleges dizájnja II

 

k03.jpg

A BARC robogón látható Rancor festés

 

k04.jpg

A Zygerriai energiakorbács

 

k05.jpg

A hőbomba tervei

 

k06.jpg

A hordozható letapogató dizájnja

 

k07.jpg

Az orvlövész droid

 

k08.jpg

Kiros madár dizájn, amihez a 3x20 - Padawan Lost -ban látható convor terveit használták fel

 

k09.jpg

A Blixus szörny

 

k10.jpg

A Tecora űrhajó még festetlen tervei

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Bár volt Rex és a 212-esek is Boilllal!, (Természetesen) Krell-ről sem párbeszéd, se semmi.

Én tudtam, hogy ez lesz. De erről ennyit.

 

Nekem tetszett ez a rész.

Bár biztos a folytatásaival lesz tökéletes.

 

Az nem jött be, hogy Obi-wan-t ilyen gyengének állították be egy ökölharcban.

Egyébként megmutatta Obi, hogy ha kell, meddig tart két kommandós droid egy Jedi-nek, nem?

Jó fricska ez a Shadow warriorban látott Anakin - (szükségszerű) - tököléshez.

 

Jó volt a fényostor! Bár abból még lesz bőven.

Többet talán felirat után, várom a folytatást.

Link to comment
Share on other sites

Nos, időközben sikerült lenyelnem az általam már sokat felhozott és heves vitatkozásokat kiváltó zygerriai retcont, tehát teljesen elvárások nélkül ültem le megnézni a Kidnappedet, természetesen először elolvastam a Slaves Of The Republic képregényeket, csak összehasonlításképpen és hogy tudtában legyek annak, mi mindent változtattak meg a képregényhez képest.

 

Valahogy annak ellenére, hogy már olvastam a képregényt, nem folyton az kötötte le a figyelmemet, hogy tudtam, merre tart a történet, hanem hajlamos voltam egy kicsit belefeledkezni a történetbe és elvonatkoztatni a képregénytől, amely annak idején a The Citadel kapcsán annyira nem sikerült. Ez leginkább az alapanyagnak volt köszönhető és annak, hogy rengeteg ötletet átemeltek belőle és nem csak a történet sablonját, ami nagyon jót tett az epizódnak, hiszen Expanded Universe, vagy sem, a Slaves Of The Republic egy nagyon jól megírt történet, bár a végére már egy kicsit untam, átültetve az egész egy sorozat keretei közé valahogy sokkal jobban festett.

 

Kezdjük az elején. Megtartották az eredeti képregényben megismert Roshti kormányzót, aki egy az egyben úgy néz ki, mint a képregényben. Körülbelül az első jelenetsor teljesen ugyanaz maradt, azzal a különbséggel, hogy amikor megérkeznek a szeparatisták, akkor eredetileg csak Dooku gróffal tárgyaltak és nem voltak ott mellette más parancsnokok. Apropó, a helybéli togruták tényleg egy kicsit furán nézhetnek ki, de a képregényben is körülbelül ugyanilyenek voltak, úgyhogy ezért még egy plusz pont. :)

 

Ismét láthattunk egy gyönyörű szép leszállást egy Jedi cirkálóról, ezt pedig még a Gungan Attack és a Mercy Mission után sem untam meg. :) A csata nem volt túl eseménydús, de szórakoztató volt. Ahsoka Tanónak még mindig jól áll a két fénykardos technika és jól néztek ki azok az oldalkocsis BARC robogók. És persze mókás volt rajta az a rancor festés, amelyikben Ahsoka utazott.

 

A csata végén, ahogy arra már számítottam, Obi-Wan Kenobi Boillal beszélt, aok más választásuk nem nagyon volt a készítőknek azok után, hogy Waxer meghalt a Carnage Of Krellben, a képregényben viszont ő szerepelt, de sok különbség nincs a két jelenet között. Aztán a szeparatista parancsnok, Darts D'nar elküldte az üzenetét, miszerint "tárgyalni" akar, ez is egy az egyben benne volt a képregényben, itt azonban már több változás esett.

 

Egyrészt ugye más a parancsnok személye, aki a faját tekintve zygerriai és természetesen most csodálhattuk meg először a zygerriaiak új külsejét. Kétségtelenül sokkal jobban nézett így ki mozgásban, mint a képeken. Meg azt is be kell ismernem, hogy sokkal több fantázia van benne, mint egy egyszerű, tüskés, vörös hajú emberben. Az eredetiben egyébként a parancsnok egy Xerius Ugg nevű besalisk volt, bár kétségtelenül furcsa lett volna még egy besalisk parancsnokkal előrukkolni közvetlenül így az Umbarán játszódó részek után.

 

Tetszett Anakin Skywalker reakciója, amikor megpillantotta, hogy a parancsnok egy zygerriai. Lehet, hogy egyesek szerint egy kicsit túlreagálja a dolgot, vagy úgy érzik, hogy ez már sok, de én valahogy együtt érzek vele, mert hasonló ellenszenvvel viszonyulok a rabszolgatartás és az emberkereskedelem gondolatához. Obi-Wan és Ahsoka beszélgetése is megmaradt, ám ezúttal egy kicsit korábban sütötték el. Akaratlanul is eszembe jutott a The Clone Wars mozifilm, ahol Anakin elég világossá tette Ahsoka számára a sivatagban, hogy esze ágában sincs a múltjáról beszélni vele.

 

Aztán megvolt a klasszikus bomba hatástalanítós hajsza is, bár az eredetiben BARC robogókat használtak hőseink és itt is ésszerűbb lett volna, elvégre az a gyorsabb. Szerencsére a bombák is új megjelenést kaptak és nem úgy néznek ki, mint egy túlméretezett hődetonátor. Bár nem hittem volna, hogy végül ők is megjelennek a történetben, hátha az alkotók túl merésznek és túl gagyinak találnák az ötletet, de mégiscsak megjelentek a mesterlövész droidekák, kicsit megváltozott, ám egyúttal sokkal jobb megjelenéssel.

 

Obi-Wan és a szeparatista parancsnok, esetünkben Darts D'nar fegyvertelen harcát is megtartották, ám míg a képregényben Xerius Ugg életét vesztette, addig a Kidnapped egy teljesen más irányt vett fel, amelynek már semmi köze az alapanyaghoz. Kaptunk egy rövid üldözési jelenetet, amely kifejezetten izgalmasra sikeredett. Apropó, innen lehetett csak igazán látni, hogy a kirosi épületek teljesen ugyanúgy néznek ki, mint a togruták lekkujai.

 

Egyébként Csoli1138, amit Darts D'nar használt, az nem fényostor volt, eleinte én is annak hittem, de ez szerintem csak egy sima energiakorbács. Mert ha fényostor lenne, akkor akárhányszor, amikor rácsapnának egy rabszolgára, azt egész egyszerűen megölné, mert a fegyver szinte kettévágná őt, a zygerriai rabszolgatartóknak pedig sokkal inkább az az érdeke, hogy minél több rabszolgát értékesítsenek a minél nagyobb profit érdekében.

 

És a Kidnapped mindössze csak az első fejezetét dolgozta fel a hátralévő hatból, ami felvet egy kérdést, hogy hogyan akarják ezt megoldani a következő két részben. Nem kizárt, hogy a következő epizódok, a Slaves Of The Republic és az Escape From Kadavo sokkal eseménydúsabb részek lesznek, bár sokkal több minden is lesz kiollózva.

 

Tudom, értékelésemben nagyrészt összehasonlítottam az epizódot a képregénnyel, pedig fentebb azt írtam, hogy sikerült elvonatkoztatnom tőle, ami igaz is, mert annak ellenére, hogy tudom merre tart a történet, nagyszerűen szórakoztatott és ez a lényeg. Örülök, hogy nem húzták át az eredeti történetet, hanem T-Canon szintre emelték azt és sokkal izgalmasabbá tették. És nem ment semmi a kukába, a történet megmaradt, csak egy kicsit más köntösben. :)

 

Apropó, még így utólag megjegyeznék egy két dolgot. Ezek a kirosi madarak egy az egyben ugyanazok voltak, mint a convorok a Wasskahról, csak ezúttal új textúrát és színezést kaptak. És most szerepelt egy polipszerű állat, aminek az a neve, hogy Blixus. Így alig egy résszel az umbarai Vixus után igazán találhattak volna neki valami másik nevet. >.< Kixet is jó volt újra látni. Ja és amikor Darts D'nar beszélgetett Dooku gróffal és egy másik zygerriaival, akit gyanítom, hogy Atai Molecnek hívnak a Wookieepedia alapján. Cikk még nincs róla, de a neve már szerepel, még vöröses színű a link. Hát, sok különbséget nem vettem észre kettejük között így kinézetben.

Link to comment
Share on other sites

KisKósa leírtál minden érdekességet amit én is találtam, de annyit még hozzátennék hogy a hajót amivel Darts D'nar menekülni akart szerintem egy amerikai repülőgépről mintázták mely egyaránt képes helikopterként és repülőgépként is viselkedni, hála a forgatható hajtóműveknek. :) Bár neve nem ugrik be.

Link to comment
Share on other sites

KisKósa leírtál minden érdekességet amit én is találtam, de annyit még hozzátennék hogy a hajót amivel Darts D'nar menekülni akart szerintem egy amerikai repülőgépről mintázták mely egyaránt képes helikopterként és repülőgépként is viselkedni, hála a forgatható hajtóműveknek. :) Bár neve nem ugrik be.

Harrier. :)

Link to comment
Share on other sites

Ne volt rossz, visszatértünk a könnyedebb akció kalandozásokhoz. Jó volt Obi-Wan hús vér alakként látni végre. Jól bírja a pofonokat. Sajnos az előző részek történéseire még egy fél mondattal sem utaltak, ahogy az várható volt. Ugyan így Ahsoka eddigi távol maradására sem. Sajnos a klónok most megint csak díszletnek voltak. A bevonulásnál még kellettek, de a bomba hatástalanításnál, meg a főgenyó üldözésénél már mintha a bolygón sem lettek volna. Legalább utalhattak volna rá, hogy Codyék is kiveszik ezekből a részüket.

A togrutak férfiak rondák. Az viszont óriási volt, hogy az épületek egy az egyben a lekkuikra hajaznak.

 

Csak mert mindig a rosszat látom:

Az elején elég szembetűnő baki, hogy Anakinék egy Venátorral érkeznek, majd egy Acclamatorral landolnak.

 

A legjobb jelenet, amikor Anakin a robogóról levágja a szemből érkező droidot. Tisztára, mint egy lovon vágtató középkori lovag.

 

 

(Természetesen) Krell-ről sem párbeszéd, se semmi.

Én tudtam, hogy ez lesz. De erről ennyit.

 

Egyébként megmutatta Obi, hogy ha kell, meddig tart két kommandós droid egy Jedi-nek, nem?

Jó fricska ez a Shadow warriorban látott Anakin - (szükségszerű) - tököléshez.

Sajnos mindkettő igaz.

 

OFF

Az alapkoncepció közel ugyanaz. :)

Persze, csak mivel az Osprey nagyobb méretű ezért gondoltam arra :)

Ha a függőleges landolást, felszállást nézzük akkor is csak majdnem. A Harrier is szinte mindig egy rövid nekifutás után száll fel.

Egyebekben meg teljesen eltér a két konstrukció. Egyrészt az Osprey légcsavaros gép, de sokkal fontosabb, hogy ott magát a motort forgatják el a két üzemmódnak (helikopter, vagy repülő) megfelelően, míg a Harrier motorja fix, ott csak a gázsugarakat terelik el fúvókákkal.

Link to comment
Share on other sites

Apropó, innen lehetett csak igazán látni, hogy a kirosi épületek teljesen ugyanúgy néznek ki, mint a togruták lekkujai.

Az viszont óriási volt, hogy az épületek egy az egyben a lekkuikra hajaznak.

 

Bocsi, hogy kötekedek, de a Togruta faj a kedvencem, úgyhogy ezt muszáj kijavítanom: lekkunak a fejcsápokat hívják (és elsősorban a twi'lek-ek fejcsápjaira használatos, mert twileki szó). Amikről az épületeket mintázták, azok a togruták szarvai, és montrál-nak hívják őket. :peace:

 

A togrutak férfia rondák.

 

A nők viszont nagyon is szépek :love:

 

Úgy tűnik a togrutáknál végre van egy kis ivari-kétalakúság, a férfiaknak nagy szarvaik, a nőknek pedig hosszú lekku-ik vannak. Végre a készítők nem csak az emberi anatómiát használva próbálják megkülönböztetni a nemeket egy fajnál. Engem enyhén szólva idegesített, hogy pl a Mon kalamári és gungan nők (amik mégiscsak hal, illetve béka-alapú fajok), melleket kaptak, csak azért, hogy megkülönböztessék őket a férfiaktól.

 

Jaaaaj de bánom, hogy nem bírtam megállni és elolvastam a képregényt. :chainsaw::fuckoff::fuck2: Jobb lett vona, ha megvárom, amíg véget ér a sorozatos verzió. :cry: De most már mindegy.

 

Nagyon jó kis rész volt.

 

A Kiros és a telepesek városa gyönyörű lett. Érdekesek voltak az utak, eddig nem is volt még olyan, hogy egy városban járókövek legyenek letéve, igaz? Nagyon tetszettek az épületek is. Egy ici-picit zavart, hogy a látványelemek egy része újrahasznosított volt. A Kiros-i madár persze a convor-ból lett átfestve, de a fák akár egy-az-egyben a Mortisról is származhatnának, arról nem beszélve, hogy egy fél pillanatra még egy teljesen megváltoztatatlan momong is szerepelt. Ja és Ahsoka szemüvege is visszatért a Ghosts of Mortis-ból :D , épp csak azt nem értem minek vette fel, ha egyből le is húzta a szeméről, mikor a droidok jöttek?

 

Jó volt a csata is, igaz az umbara-i mészárlások után szinte könnyed kis seggre-pacsisdinak tűnt. Obi-Wan ökölharca nagyon tetszett, durva volt, ahogy kiguvadtak a szemei, mikor Darts D'nar fojtogatni kezdte. Jó volt az is, hogy a készítők nem feledkeztek meg telepakolni Obi arcát kék foltokkal.

 

Obi-Wan és Ahsoka beszélgetése is jól sikerült. Jó kis visszautalás volt a mozifilmre. Ahsoka reakcióját Anakin múltjára szuperül eltalálták. Nem reagálta sem túl, sem alá.

 

Anakin reakciója D'nar-ra viszont egy kissé eltúlzott volt, elvégre akkor még nem tudhatta, hogy miféle alak, azt leszámítva, egy olyan fajból származik, ahol "kulturálisan" elfogadott a rabszolgaság, de ez önmagában nem jelenti, hogy minden egyes zygerriai rabszolgatartó. Enyhén szólva rasszista volt ez a megnyilvánulása -az más kérdés, hogy az előítélete helytálló volt, tényleg mocsok egy alak. Jó volt viszont újra hallani az Imperial March-ot.

 

Anakin bomba-hatástalanítási módszerén elhűltem. Elég felelőtlen már maga a mószer is, de, hogy erre tanítsa a Padawanját??? :nana::lol:

 

Ja és miért már megint Plo Koon kapott szerepet????????? Ha valamikor, most igazán adhatta volna Filoni valamelyik másik Mesternek azt az egy sort. Nem is tudom....például Shaak Ti-nek? :angry:

Edited by Werebazs
Link to comment
Share on other sites

Ja és miért már megint Plo Koon kapott szerepet????????? Ha valamikor, most igazán adhatta volna Filoni valamelyik másik Mesternek azt az egy sort. Nem is tudom....például Shaak Ti-nek? :angry:

 

Engem az zavar, hogy most már az egész tanácsot láthattuk valamilyen formában, kivéve Oppo Rancisis mestert. Nem tudom, számomra nagyon zavaró, hogy mindig csak a tanács egy részét mutatják. Koth megint sehol, Rancisis meg gondolom nincs lemodellezve. :roll:

Link to comment
Share on other sites

Bocsi, hogy kötekedek, de a Togruta faj a kedvencem, úgyhogy ezt muszáj kijavítanom: lekkunak a fejcsápokat hívják (és elsősorban a twi'lek-ek fejcsápjaira használatos, mert twileki szó). Amikről az épületeket mintázták, azok a togruták szarvai, és montrál-nak hívják őket. :peace:

 

Anakin reakciója D'nar-ra viszont egy kissé eltúlzott volt, elvégre akkor még nem tudhatta, hogy miféle alak, azt leszámítva, egy olyan fajból származik, ahol "kulturálisan" elfogadott a rabszolgaság, de ez önmagában nem jelenti, hogy minden egyes zygerriai rabszolgatartó. Enyhén szólva rasszista volt ez a megnyilvánulása -az más kérdés, hogy az előítélete helytálló volt, tényleg mocsok egy alak. Jó volt viszont újra hallani az Imperial March-ot.

Rendben, elnézést a tévedésemért. :pfff:

 

Hát, ez körülbelül olyasmi, mint a... Mondj egy olyan huttot, aki nem gengszter, vagy nem alvilági alak. Biztos, hogy volt ilyen, sőt tudom, hiszen találkoztam ilyesmivel az EU-ban, de hát az ő népük erről híresedett el, gondolom a zygerriaiak is.

Link to comment
Share on other sites

Egy újabb jó résszel lettünk gazdagabbak. Tetszik hogy a Dookuék ilyen ígéretekkel csalogatják magukhoz a csalódott fajokat, a győzelem után meg félresöpörnék őket a színről.

A motoros üldözés jó volt(nekem Tano kisasszony fejlevágása tetszett a legjobban), bár azok a BARC oldalkocsik nemigazán jöttek be. Anakin érzelmi kirohanása egy kisit erős volt, tudom hogy be kellett mutatni hogy mit érezhet, de elég lett volna a végén előhozni belőle ilyen reakciókat, mondjuk amikor fenyegette azt a... mitt'oménkit. Hamár mitt'oménkinél tarok nem alkotott valami emlékezetest, azt kívánom bárcsak maradtak volna az eredeti elképzelésnél és egy besalisk tábornokot raktak volna be, sokkal látványosabb lett volna a harc, és minimálisan kárpótoltak volna minket az elmaradt múltheti Obi vs. Krell harc miatt.

Anakin bombahatástalanítása tényleg meredek volt egy kicsit, bár pár éves jedi pályafutása alatt lehet nem először látott már efféle robbanószerkezetet. Obi-Wan meg ismét megmutatta hogy is kell elbánni néhány droiddal(és ezzel a szememben "újabb szöget vert a Shadow Warrior koporsójába").

A végéről meg annyit hogy az a háziállat amit mitt'oménki ráereszetnagyon kedvenc főhőseinkre nagyon tetszetős volt, plusz jobban örültem volna ha Anakin abban a bizonyos pillanatban mégis csak megnyomja a fénykardjának a bekapcs gombját.

 

8/10 Várom a folytatást.

Érdekes volt látni, hogy a 212-es katonái az 501-esek lépegetőit használják. Lehet a klónoknál is kurtítottak a költségvetésen. :D

Az elején elég szembetűnő baki, hogy Anakinék egy Venátorral érkeznek, majd egy Acclamatorral landolnak.

Ezeket én is észrevettem :)

 

Ja és miért már megint Plo Koon kapott szerepet????????? Ha valamikor, most igazán adhatta volna Filoni valamelyik másik Mesternek azt az egy sort. Nem is tudom....például Shaak Ti-nek? :angry:

Mintha nem szerepelt volna már így is elég togruta a részben :P

Érdekesek voltak az utak, eddig nem is volt még olyan, hogy egy városban járókövek legyenek letéve, igaz?

Akkor figyelmedbe ajánlom a Lightsaber Lostot, a Senate Murders-t, a Zillo Beast Strikes Back-t és kb. az összes Coruscanton játszódó részt

Link to comment
Share on other sites

Hát, ez körülbelül olyasmi, mint a... Mondj egy olyan huttot, aki nem gengszter, vagy nem alvilági alak. Biztos, hogy volt ilyen, sőt tudom, hiszen találkoztam ilyesmivel az EU-ban, de hát az ő népük erről híresedett el, gondolom a zygerriaiak is.

Persze tudom, ez csak azért szúrt szemet nekem, mert eddig soha nem neveztek "mocsok"-nak le egy egész fajt, ilyen nyíltan. Legalábbis nem emlékszem, hogy találkoztam volna ilyesmivel :)

Link to comment
Share on other sites

Akkor figyelmedbe ajánlom a Lightsaber Lostot, a Senate Murders-t, a Zillo Beast Strikes Back-t és kb. az összes Coruscanton játszódó részt

 

Igen de ilyen "középkorias" macskakőszerű, hogy nem tökéletesek az illesztések, meg helyenként fű nő a lapok közt még nem volt :)

Link to comment
Share on other sites

Ja és miért már megint Plo Koon kapott szerepet????????? Ha valamikor, most igazán adhatta volna Filoni valamelyik másik Mesternek azt az egy sort. Nem is tudom....például Shaak Ti-nek? :angry:

 

Egyetértek, de itt a válasz is; valahol olvastam, hallottam, hogy Filoni személyes kedvence Plo Koon.

(Talán a Rising Malevolence episode commentary-ban?)

 

Igen, Ahsoka mellé elkelt volna ide Shaak Ti is.

Kb. úgy hiányzott, mint a Ryloth trilógiából Aayla Secura.

 

Ha valakinek hazai pálya, hát ott a helye a konfliktus közepén. Ti nem mennétek haza válság idején, őszintén?!

Yoda megengedné. Én ezt vallom. ;)

Link to comment
Share on other sites

Egyetértek, de itt a válasz is; valahol olvastam, hallottam, hogy Filoni személyes kedvence Plo Koon.

(Talán a Rising Malevolence episode commentary-ban?)

 

Igen, Ahsoka mellé elkelt volna ide Shaak Ti is.

Kb. úgy hiányzott, mint a Ryloth trilógiából Aayla Secura.

 

Ha valakinek hazai pálya, hát ott a helye a konfliktus közepén. Ti nem mennétek haza válság idején, őszintén?!

Yoda megengedné. Én ezt vallom. ;)

Ahsoka a Shiliről származik, nem a Kirosról, most azért, mert ő is togruta, nem ismeri jobban azt a kolóniát, mint bármelyik másik Jedi, aki még nem járt ott.

Link to comment
Share on other sites

Egyetértek, de itt a válasz is; valahol olvastam, hallottam, hogy Filoni személyes kedvence Plo Koon.

(Talán a Rising Malevolence episode commentary-ban?)

Igen, tudom, hogy Filoni-nak ő a kedvence, -valahol még egy comiccon-os képet is láttam, amin Plo Koon-nak öltözött be- ezért fogalmaztam úgy, hogy most az egyszer igazán adhatott volna másnak is szerepet. Hiszen Plo mester így is minden második epizódban feltűnik, Shaak Ti meg eddig nem kapott mást, mint egy emlékezetes beszédet, és négy aqua-droidot fénykard végre (és még így is lényegesen jobban járt mint más Tanács Tagok), és erre most, mikor az ő népéről van szó, most is a Kel Dor-nak kell kapnia egy sort?

 

Ha valakinek hazai pálya, hát ott a helye a konfliktus közepén. Ti nem mennétek haza válság idején, őszintén?!

Yoda megengedné. Én ezt vallom. ;)

Szerintem Yoda ezt is veszélyes ragaszkodásnak nézné. Imádom az öreget, de olyan gyöpös tud lenni, hogy az fáj.

 

Ahsoka a Shiliről származik, nem a Kirosról, most azért, mert ő is togruta, nem ismeri jobban azt a kolóniát, mint bármelyik másik Jedi, aki még nem járt ott.

 

De attól még hogy elhagyták a Shili-t, akkor is a fajtársai, a népe maradnak.

Link to comment
Share on other sites

De attól még hogy elhagyták a Shili-t, akkor is a fajtársai, a népe maradnak.

Ez önmagában oké, de attól még, hogy a fajtársai élnek azon a kolónián még továbbra sem fog otthonosan mozogni azon a terepen, hiszen még sosem járt a Kiroson. (Vagy legalábbis nem tudunk róla.)

Link to comment
Share on other sites

Öööö......most akkor ez a sori innentől tök következetlen lesz? Még csak egy említés se sehol Krellről?????

 

Amúgy jó rész volt, önmagában tetszett végig, node mégiscsak egy történetről van szó ami közben azért baljós ha a szereplők "memóriatörlésen" mennek keresztül.

Link to comment
Share on other sites

Öööö......most akkor ez a sori innentől tök következetlen lesz? Még csak egy említés se sehol Krellről?????

 

Amúgy jó rész volt, önmagában tetszett végig, node mégiscsak egy történetről van szó ami közben azért baljós ha a szereplők "memóriatörlésen" mennek keresztül.

De ez a sorozat nem akarja bemutatni a háború minden egyes mozzanatát, csak "csipeget" a eseményekből. (Egyébkét meg már igazán megszokhattad volna hogy az egymást követő sztoriszálak között általában nincs sok összefüggés)

Link to comment
Share on other sites

Korrekt rész volt, de az Umbara-trilógia után a csatározások valóban gyengéd pofozkodásnak tűntek.

Roshti szimpatikus karakter, Dooku-t jó volt újra látni. A droidsereg létszáma végre kellően nagy volt egy komplett bolygó lakosságának az elhurcolásához.

A leszállás is kellően szép volt, bár én is észrevettem azt a bizonyos apró bakit.

Cody, Kix, Boil feltűnése kellemes volt, Rex is szépen aprított.

Kicsit fantáziátlannak éreztem, hogy ugyan olyan állatkákat szerepeltettek a részben, mint a Padawan Lost-ban. Blixus meg ugye....lehetett volna kicsit változatosabb neve, akaratlanul is a Vixus-ra asszociáltam.

Tetszettek az utalások a Zygerriai Birodalomra. Nagy hírnevük lehetett, nem véletlen azért, hogy Anakin így felkapta a vizet.

A bombahatástalanítások élvezetesek voltak, külön piros pont, hogy beraktak orvlövész droidokat.

 

D'nar érdekes karakter volt, jópofa volt a madárka a kezén. Brutálisan jó harcos, Obi-t nagyon csúnyán elkente. :D

Kiros világa, a házak, a szobrok pedig egész egyszerűen sugallták a nyugodtságot, éles kontraszt volt látni a droidok és a klónok harcát. :)

Link to comment
Share on other sites

De ez a sorozat nem akarja bemutatni a háború minden egyes mozzanatát, csak "csipeget" a eseményekből. (Egyébkét meg már igazán megszokhattad volna hogy az egymást követő sztoriszálak között általában nincs sok összefüggés)

Bocs, de én elvárok egy minimális összefüggést, főleg annak a ténynek a tükrében, hogy közvetett utalás történt a 66-os parancs mibenlétére.
Link to comment
Share on other sites

Bocsi, hogy kötekedek, de a Togruta faj a kedvencem, úgyhogy ezt muszáj kijavítanom: lekkunak a fejcsápokat hívják (és elsősorban a twi'lek-ek fejcsápjaira használatos, mert twileki szó). Amikről az épületeket mintázták, azok a togruták szarvai, és montrál-nak hívják őket. :peace:

Ennyire nem voltam képben, kösz.

 

Öööö......most akkor ez a sori innentől tök következetlen lesz? Még csak egy említés se sehol Krellről?????

 

Amúgy jó rész volt, önmagában tetszett végig, node mégiscsak egy történetről van szó ami közben azért baljós ha a szereplők "memóriatörlésen" mennek keresztül.

Mire számítottál? Eddig is így volt. A Mortison történtek se kerültek szóba azóta.

 

 

A droidsereg létszáma végre kellően nagy volt egy komplett bolygó lakosságának az elhurcolásához.

 

D'nar érdekes karakter volt, jópofa volt a madárka a kezén. Brutálisan jó harcos, Obi-t nagyon csúnyán elkente. :D

Szerintem csak az az egy település volt a bolygón, amolyan Csillagkapus utánérzéssel (ott is szinte minden bolygó = egyetlen kis település). Egy spéci kolónia, nem egy komplett togruta világ. Egy egész bolygót (milliónyi vagy milliárdnyi lakót) kitelepíteni a szepiknek is nagy feladat lenne.

 

D'nar semmit nem tudott. Obi-Wan csak hagyta magát és húzta az időt, hogy Anakinék hatástalaníthassák a bombákat. Az asztalnál is csak azért ütött vissza, hogy D'nar fejével tökre tegye a holoadót és az ne hallhassa a droid jelentését. Amikor meg Anakinék végeztek, akkor csak leporolta a vállát és semmi baja nem volt. Nagyon messze volt a csúnyán elkenéstől.

Link to comment
Share on other sites

D'nar semmit nem tudott. Obi-Wan csak hagyta magát és húzta az időt, hogy Anakinék hatástalaníthassák a bombákat. Az asztalnál is csak azért ütött vissza, hogy D'nar fejével tökre tegye a holoadót és az ne hallhassa a droid jelentését. Amikor meg Anakinék végeztek, akkor csak leporolta a vállát és semmi baja nem volt. Nagyon messze volt a csúnyán elkenéstől.

 

Ez való igaz, én abból bátorkodtam feltételezni, hogy profi bunyós, mivel mondta, hogy a Zygerria-n ez a bunyózás néphagyomány. De jogos amit mondasz, Obi húzta az időt.

Link to comment
Share on other sites

 

Szerintem csak az az egy település volt a bolygón, amolyan Csillagkapus utánérzéssel (ott is szinte minden bolygó = egyetlen kis település). Egy spéci kolónia, nem egy komplett togruta világ. Egy egész bolygót (milliónyi vagy milliárdnyi lakót) kitelepíteni a szepiknek is nagy feladat lenne.

 

Lehet egy település volt csak de Wookie szerint 80 millió togruta él a Kiroson és Yularen azt mondja hogy mind eltűnt, miután az egész bolygtót végigscaneltette.

Link to comment
Share on other sites

Szerintem csak az az egy település volt a bolygón, amolyan Csillagkapus utánérzéssel (ott is szinte minden bolygó = egyetlen kis település). Egy spéci kolónia, nem egy komplett togruta világ. Egy egész bolygót (milliónyi vagy milliárdnyi lakót) kitelepíteni a szepiknek is nagy feladat lenne.

 

Lehet egy település volt csak de Wookie szerint 80 millió togruta él a Kiroson és Yularen azt mondja hogy mind eltűnt, miután az egész bolygtót végigscaneltette.

 

Llew-vel értek egyet, a képregényben röhejesen eltúlozták a dolgot. 80millió lakost kitelepíteni...ez kb ugyanaz megfordítva, minthogy mit értett Lama Su az Ep2-ben egység alatt. Kétszázezer klón katona harcra készen és további egymillió képzés alatt, egy fél Galaxis-nak. Na peeeersze. :nana:

 

Szerintem egyébként Yularen azért ilyen stílusban jelentette, hogy sehol sincsenek a togruták, mert mindenki arra számított, hogy csak a városból telepítették ki őket a Szepik nem pedig magáról a bolygóról.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information