Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Le kell-e váltani a jelenlegi Dvd formátumot? 50 felhasználó szavazott

1. 1. Le kell-e váltani a jelenlegi Dvd formátumot?

• igen
      15
    • nem
      23
    • nem tudom eldönteni
      10

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a szavazáshoz.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
Kicsit vicces, de ez nem TV függő. :D Túl jók ezek a készülékek a földi szórású gány adásokhoz. De ha ennyire fontos a TV adók minősége, akkor szerintem kár venned ilyen TV-t, mert a crt -nél csak akkor lesz jobb az anyag, ha előfizetsz HD adásra. Én havonta 2-3 órát TV -zek.
Mi anno pont azért választottuk azt a Philips tv-t, mert az TV-adást is egészen jól képes megjeleníteni. És valóban :D Persze nem DVD minőség, de közelíti. Csak nem kell nagyon közelről nézni. :D
  • 4 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Most olvastam a CHIP-ben hogy az elérhető árú plazmák(gondolom ami 150000 ft alatt van), kétszer annyit fogyasztanak mint egy lcd tv.Akkor ez a hátulütő.Tényleg már nagyon kedvező áron lehet venni full hd-s lcd - vagy plazma tv-t.Ahoyg írtátok akkor ez még a régi generáció ami zabálja az áramot.De jó hogy kivárom a 3D tv-t. :lol:

Hozzászólás ideje:
Most olvastam a CHIP-ben hogy az elérhető árú plazmák(gondolom ami 150000 ft alatt van), kétszer annyit fogyasztanak mint egy lcd tv.Akkor ez a hátulütő.Tényleg már nagyon kedvező áron lehet venni full hd-s lcd - vagy plazma tv-t.Ahoyg írtátok akkor ez még a régi generáció ami zabálja az áramot.De jó hogy kivárom a 3D tv-t. :)
De az új plazmák már nem esznek annyit, sőt. A képük meg még mindig jobb mint egy lcd -nek. :)
Hozzászólás ideje:
De az új plazmák már nem esznek annyit, sőt. A képük meg még mindig jobb mint egy lcd -nek. :)

Persze.Tudom.A cikk is azt írja hogy az elérhető áruak.Az új generáció nem zabál annyit.Én is plazmát vennék különben.Arra akartam utalni amit írtatok, hogy nagyon csábító a 100000 ft-os lapos tv de az még a régi fejlesztés a hátrányaival együtt.Azaz isten őritt hogy valaki vegyen egy ilyet, hiába olcsó.

Szerkesztve: - Frenkie

Hozzászólás ideje:
Persze.Tudom.A cikk is azt írja hogy az elérhető áruak.Az új generáció nem zabál annyit.Én is plazmát vennék különben.Arra akartam utalni amit írtatok, hogy nagyon csábító a 100000 ft-os lapos tv de az még a régi fejlesztés a hátrányaival együtt.Azaz isten őritt hogy valaki vegyen egy ilyet, hiába olcsó.
Rz így már igaz. Ámbátor azok a TV-k se rosszak. Pl. ha hetente 10 órát vagy kevesebbet használod, akkor semmi jelentősége nincs a fogyasztásának.
  • 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

http://www.sg.hu/cikkek/73879/720p_1080_ug...lso_film_4k_ban

Nem semmi, hogy így mennek a felbontások felfelé. Lassan a HD elavult lesz, pedig még a közelében sincs se tévém, de monitorom :D Na jó, azért még idő, mire a mozikból kikerül egyéb képmegjelenítőkig is. Mondjuk 1-1,5 év?

Hozzászólás ideje:

Ezer éves hír. Nem is beszélve arról, hogy a IMAX Dome 15k-val dolgozik. Ezzel a hírrel szépen betömték a lyukat amit a pangás okoz a sajtóban.

Hozzászólás ideje:

Ody, ez neked szól:

"Aki a nagysikerű Avatar Blu-ray Disc filmváltozatát problémamentesen szeretné megnézni, annak tanácsos Blu-ray lejátszójának rendszerszoftverét a legújabb verzióra frissítenie.

A szórakoztatóelektronikai készülékek rendszerszoftverét amúgy is érdemes az újabb és újabb verziókra frissíteni, mert ezek általában a működés tökéletesítését szolgálják, de a Blu-ray Disc lejátszók esetében ez különösen igaz.

A mozikban hatalmas üzleti sikernek bizonyult Avatar hivatalosan holnaptól Európában is megjelenő Blu-ray Disc filmváltozatával kapcsolatban állítólag a lemez korrekt lejátszása érdekében a műsoros Blu-ray Disc lemezeken alkalmazott extra másolásvédelem, a BD+ miatt van szükség a firmware aktualizálására.

Néhány gyártó a közelmúltban már közzé adta a szükséges frissítést, de például a Pioneer április 20-tól tette elérhetővé weboldalán a BDP-120-as modell kivételével az összes eddigi Blu-ray Disc lejátszójához az aktuális új rendszerszoftver verziót."

Hozzászólás ideje:
Ody, ez neked szól:
Azért ez húzós. Attól, hogy valakinek van BR lejátszója, még nem biztos, hogy van internetje. Jó, ok, hogy már "létszükséglet" de azért ilyet bejátszani, hogy ajánlott frissíteni a firmware-t a film megnézéséhez...

Az ilyen dolgokról mindig az jut eszembe, hogy még régebben akartam a mobilomon is a formware-t frissíteni és teljesen elromlott tőle a mobil, vihettem a szervízbe.

Az új másolásvédelemmel kapcsolatban pedig a Pc-s StarForce meg az EMI-s zenei CD-immel kapcsolatban, hogy hiába eredetiek, nem lehet lejátszani a Hi-fimen őket, mert a király másolásvédelem nem engedi a lejátszást.

Hozzászólás ideje:
Az új másolásvédelemmel kapcsolatban pedig a Pc-s StarForce meg az EMI-s zenei CD-immel kapcsolatban, hogy hiába eredetiek, nem lehet lejátszani a Hi-fimen őket, mert a király másolásvédelem nem engedi a lejátszást.

Nekem ilyen a Star Wars ep4-5-6 zene CD-im. Eredetiek, csak éppen se a diskmanom, se a HI-FI-m, se a PC-m nem játszotta le. Mázli, hogy van DVD lejátszónk, az vitte, de azzal meg kint hallgathatom a nappaliban, ahol meg másokat zavarna, és ahol nem sokat tartózkodom. Szóval amióta megvannak, nem sűrűn hallgattam meg őket CD-ről :(

Hozzászólás ideje:
Ody, ez neked szól:
Köszi! Egyébként már frissítve lett jó pár hete. :( Aztán majd meglátom az mire lesz elég. :D

Nekem ilyen a Star Wars ep4-5-6 zene CD-im. Eredetiek, csak éppen se a diskmanom, se a HI-FI-m, se a PC-m nem játszotta le. Mázli, hogy van DVD lejátszónk, az vitte, de azzal meg kint hallgathatom a nappaliban, ahol meg másokat zavarna, és ahol nem sokat tartózkodom. Szóval amióta megvannak, nem sűrűn hallgattam meg őket CD-ről :)
Igen, nálam az EPII -es gyári CD -t nem vitte a PC, csak néha. :D
  • 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Ma abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy HD-tévében nézhettem meg az EP3-at. Számomra abszolút újdonság volt, a számítógépem monitora és a "mezei" tévém után. :)

Haverom első kérdése a film után: (mert ez előtt még nem látta a filmet, csak a többi ötöt) a 4-5-6-ot miért nem csinálják meg így? :D

Hozzászólás ideje:
Ma abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy HD-tévében nézhettem meg az EP3-at. Számomra abszolút újdonság volt, a számítógépem monitora és a "mezei" tévém után. :oops:

Haverom első kérdése a film után: (mert ez előtt még nem látta a filmet, csak a többi ötöt) a 4-5-6-ot miért nem csinálják meg így? :)

Na és milyen lesz majd a HD kiadás? Attól padlót fogunk remélem. :oops:

Egyébként megjött a levél ami azt jelenti, hogy két új BR filmmel bővül a gyűjteményem. :D 'A csomag úton van" :oops:

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:

Ody-nál teljesen levett a lábamról a hd. Még viszonylag közelröl is eszméletlen jó képe volt a TCW első évadának. Főleg az űrjeleneteknél volt szembetűnő a különbség. Tényleg megéri egy ilyen rendszerbe beruházni.

Szerkesztve: - Frenkie

Hozzászólás ideje:
Ody-nál teljesen levett a lábamról a hd. Még viszonylag közelröl is eszméletlen jó képe volt a TCW első évadának. Főleg az űrjeleneteknél volt szembetűnő a különbség. Tényleg megéri egy ilyen rendszerbe beruházni.
Akkor nem hiába ajnároztam. :oops: Szerintem is teljesen filmszerű az egész.
  • 3 héttel később...
Hozzászólás ideje:

El is felejtettem mondani, csütörtökön a mozi előtt beugrottam nézelődni a Media Marktba. Van már 3D-s tv-jük :D Azon a 35 millás tv-n meg éppen az Avatar ment. :)

Hozzászólás ideje:
El is felejtettem mondani, csütörtökön a mozi előtt beugrottam nézelődni a Media Marktba. Van már 3D-s tv-jük :P Azon a 35 millás tv-n meg éppen az Avatar ment. :D
Volt értelme 3D-s TV-n hagyományos filmet nézni? :P

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:

Elképzelem, ahogy néhány év múlva az esti Barátok közt-höz a családfő szétosztogatja a vateráról jó pénzért vett USB-vevős, szagokat kikeverő kis palackokkal felvértezett 3D-s szemüvegeket mindenkinek. :D

Hozzászólás ideje:
Volt értelme 3D-s TV-n hagyományos filmet nézni? :D
Valami 3D-s demóanyag ment rajta. Csak hirtelen azt vettem észre, hogy furcsa, kicsit szellemképes az adás :P De az ára igen szép volt. Ott valami 700000 ezret kértek érte.
  • 4 héttel később...
Hozzászólás ideje:
Frenkie! Ha az a kép jön be amit Bomarr TV -jén láttál, akkor ne vegyél plazmát! Egyébként azt nevezik "szappanopera" hatásnak. :clap:

Milyen tv az?

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.