Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Le kell-e váltani a jelenlegi Dvd formátumot? 50 felhasználó szavazott

1. 1. Le kell-e váltani a jelenlegi Dvd formátumot?

• igen
      15
    • nem
      23
    • nem tudom eldönteni
      10

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a szavazáshoz.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Nem lehet, hogy az LCD-k között is van különbség?

Dehogynem. Írtam is lentebb. Fél millától már konkurenciának számítanak a százötvenezres plazmának.
Hozzászólás ideje:

Sokak szerint a Hz nagy parasztvakítás. Hát nagy lósz*rt! Az én 100Hz-es Full HD-s LED/LCD tévémen tökéletes a fekete, a színek gyönyörűek, tűéles minden. A 100Hz-nek köszönhetően nincs "elmosódás" hanem full folyamatos "csíkhúzásmentes" a kép... és sehol nincs műanyag hatás. Apámék 720p-s Panasonic LCD tévéjén a DigiTV adásai .. hát hagynak kívánni valót maguk után, viszont az MKV és a Blu-Ray nagyon szép rajta... ellenben az én tévémen érdekes módon a DigiTV adása is teljesen elfogadható. (Persze én nem nézek tévét, de ég és föld a különbség édesanyámék tévéje és az én tévém között, pedig LCD mindkettő... szóval igen, van különbség LCD és LCD között!!) ( - természetesen tudom, hogy normális,lapostévék számára is elfogadható tévéadás sugárzást még meglehetősen kevés szolgáltató ad (helloHD pl) vagy a MindigTV HD csatornái, de attól még a sima SD minőségű tévéadás is nézhet ki egyik lapostévén jobban, másikon rosszabbul... de ezeknél a tévé készülékeknél természetesen már a HD-ban sugárzott 16:9-es képaránnyal rendelkező csatornáknak lenne igazán értelme!!)

Ezzel teljesen egyetértek. Az én TV-men is gyakorlatilag tökéletes a képhatás.

Hozzászólás ideje:

Sokak szerint a Hz nagy parasztvakítás. Hát nagy lósz*rt! Az én 100Hz-es Full HD-s LED/LCD tévémen tökéletes a fekete, a színek gyönyörűek, tűéles minden. A 100Hz-nek köszönhetően nincs "elmosódás" hanem full folyamatos "csíkhúzásmentes" a kép... és sehol nincs műanyag hatás.

Csak a rend kedvéért:

"Napjainkban, bárhogy is hívják, minden 100 Hz-es tévé az interpolációs technológiát használja, azaz a meglévő képkockák közé újakat számol ki és illeszt be az elektronika, a két „szomszédos”, valóban meglévő képkocka alapján. A plusz képkockák beszúrásának eredményeképpen az egyes képkockák fele annyi ideig látszanak (20 helyett 10 ms-ig), így élesebbnek tűnnek. A 100 Hz-es technológia járulékos előnye, hogy csökkenti a 3:2-es pulldown okozta judder, azaz a kép rángatózásának mértékét is.

A történet így azonban még nem kerek, a 100 Hz-es megoldásnak hátránya is van. Legyen bármilyen gyors és okos az elektronika, tökéletes köztes képkockát nem tud kiszámolni. Többek között azt sem tudja kitalálni, hogy mi van a mozgó tárgyak mögött, s emiatt az élek mellett vékony sávban a mozgás sebességétől függően csökkenhet a részletgazdagság. Egy rosszul megoldott interpoláció ezen kívül a mozgóképfelbontást is csökkentheti."

Ha egy filmet 24 képkocka/sebességen rögzítettek, akkor azon a Hz-en, vagy annak többszörösén a legjobb lejátszani, mert úgy lesz megegyező.

Hozzászólás ideje:

Tesztlemeznek igen. :P Az Avatart vedd meg e célra. :)

Az megvan gépen. Ha meglesz valamikor a médialejátszó is meg a vinyó, az fog menni. Viszont pendrivera szedtem le pár tesztvideót. Remélem majd valamelyik készülék ( tv, BR lejátszó) lejátssza.
Hozzászólás ideje:

Az megvan gépen. Ha meglesz valamikor a médialejátszó is meg a vinyó, az fog menni. Viszont pendrivera szedtem le pár tesztvideót. Remélem majd valamelyik készülék ( tv, BR lejátszó) lejátssza.

Az attól függ. Gondolom olyan Pana BD -t vettél ami mindent lejátszik.

Hozzászólás ideje:

Az attól függ. Gondolom olyan Pana BD -t vettél ami mindent lejátszik.

Jaja. Egy alap 3D-s lejátszót. Ezen még van optikai kimenet, ami per pillanat az erősítőmnek fontos. A panás ürge épp mondta, hogy mostmár nagyon ritka lesz amit optikai vagy koax digitális kimenettel fognak ellátni, mert ugye ott van a HDMI. Csak hát ugye hiába kényszerítik rá az embert az új erősítők vásárlására, ha egyszer idehaza nem megy egyszerre az átállás. :S
Hozzászólás ideje:

Ugye szerintetek se gagyi tesztlemezként a John Rambot és a Wanted-ot megvenni? :D :D :D

Dehogyis. A gépágyús rész maga a TESZT. :D Majd írd már meg légyszi hogy a br-lejátszó lejátszik-e mindent? Értem ezalatt a torrentekről letöltött 1080-p-s mkv-kat. Különben miért vettél 3D-s lejátszót? Csak az optikai kimenet miatt? Mert ha a tv nem az(ami ugye nem) akkor felesleges.

Viszont ha a tv vagy a lejátszó mindent lejátszik amit szeretnél akkor felesleges a médialejátszó.

Szerkesztve: - Frenkie

Hozzászólás ideje:

Rossz hír hogy a tv csak minimum 160gb-al hajlandó foglalkozni usb-n keresztül. Azaz pendrive kilőve, de a lejátszó még lehet ok.

Hozzászólás ideje:

MEGSZÜLETTEM! :D 24 kg és 116 cm.

Skaccok, még szokja a szobahőmérsékletet, de még így be se kapcsolva is gyönyörű. :) Mindenki megérdemelne egy ilyen szépséget. :)

Délután tesztelés. :cool:

Hozzászólás ideje:

Skaccok, még szokja a szobahőmérsékletet, de még így be se kapcsolva is gyönyörű. :) Mindenki megérdemelne egy ilyen szépséget. :)

Ne feledd két oldal legyen. :D Amúgy gratulálok hozzá.

Hozzászólás ideje:

:rock::yeah::clap:

Hozzászólás ideje:

Kösz, srácok. :peace: Ne tudjátok meg micsoda új dimenziók nyíltak meg. Vagyis, igenis tudjátok meg, mert érdemes koplalni. ;)

Sajnos azonban az örömbe, némi üröm is vegyül azért. :) m2ts fájlokat nem viszi, csak az mkv-t. Szóval hiába töltöttem le egy pár m2ts-t, nem ismeri fel. Majd holnap kipróbálom azért a lejátszóval is, csak ahhoz meg egy hosszabb HDMI kábelt kell majd vennem. mert az 1m-es nem elég. Kicsit nagy a tv, de ez most nem vág földhöz. :lol: Hihetetlen fasza a mozihatás és talán még az eggyel nagyobb méret is "elfért" volna. ;)

Node van így is öröm és bódóttá'. :D

Hozzászólás ideje:

Mindig azt mondják, hogy látatlanban sose vegyünk TV-t, pedig csak úgy szabad. :D Ha az ember jól utána jár akkor nem fog csalódni egy 'vak' rendelés után sem. Sőt... Én láttam később egy olyan típusú TV-t az egyik plázában mint ami nekem is van, és a többi mellett borzalmas gyenge volt a képe, fakó és élettelen. Persze az LCD -k virítottak. Ha csak az alapján akartam volna venni, akkor tuti nem a plazmát veszem meg. A tudvalévő okok miatt be lettem volna csapva. :)

Hozzászólás ideje:

Mindig azt mondják, hogy látatlanban sose vegyünk TV-t, pedig csak úgy szabad. :D Ha az ember jól utána jár akkor nem fog csalódni egy 'vak' rendelés után sem. Sőt... Én láttam később egy olyan típusú TV-t az egyik plázában mint ami nekem is van, és a többi mellett borzalmas gyenge volt a képe, fakó és élettelen. Persze az LCD -k virítottak. Ha csak az alapján akartam volna venni, akkor tuti nem a plazmát veszem meg. A tudvalévő okok miatt be lettem volna csapva. :)

Ezt már én is megfigyeltem: a plazmáknak sokkal csúnyább a képe a boltokban. Számomra nem "tudvalevő" az ok. Miért van ez?

Hozzászólás ideje:

Ezt már én is megfigyeltem: a plazmáknak sokkal csúnyább a képe a boltokban. Számomra nem "tudvalevő" az ok. Miért van ez?

Nem állítják be megfelelően. Az LCD-knek meg felhúzzák a dinamikus kontrasztot, mert azzal a birkának el lehet adni a készüléket. Mert ugye az szép fényes meg éles. Na jah, csak egy esti mozizásnál már agyig égeti a szemet. Ha meg lejjebb veszed a képbeállítást, csúnyán felsülsz az elcédével.
Hozzászólás ideje:

Nem állítják be megfelelően. Az LCD-knek meg felhúzzák a dinamikus kontrasztot, mert azzal a birkának el lehet adni a készüléket. Mert ugye az szép fényes meg éles. Na jah, csak egy esti mozizásnál már agyig égeti a szemet. Ha meg lejjebb veszed a képbeállítást, csúnyán felsülsz az elcédével.

De miért nem állítják be rendesen a plazmát? Azt nem akarják eladni? :)

Hozzászólás ideje:

De miért nem állítják be rendesen a plazmát? Azt nem akarják eladni? :)

Nincs akkora haszon rajta. Mit gondolsz mi történne akkor mikor az eladó a jóval olcsóbb árura akarná rátukmálni a "szőke" vevőt, mondva sokkal jobb mint a dupla annyiba kerülő LCD.
Hozzászólás ideje:

Nincs akkora haszon rajta. Mit gondolsz mi történne akkor mikor az eladó a jóval olcsóbb árura akarná rátukmálni a "szőke" vevőt, mondva sokkal jobb mint a dupla annyiba kerülő LCD.

Az árakkal nem voltam tisztában. Így már érthető. :)

Hozzászólás ideje:

Nem bírtam magammal és ( szigorúan csak tanulás után :P - összeraktam a lejátszót. :D

Jelentem új tv-t kaptam ezáltal. Nem hogy a John Rambo virított gyönyörűen, de a Sithek bosszúja DVD version.... ÁÁÁÁÁ :rock:

Most már tudom, hogy Ody mit érzett annó. :) Én majdnem elsírtam magam.Fantasztikus. :)

Frenkie öregem, bírd ki buli nélkül egy ideig, mert megéri. ;)

Hozzászólás ideje:

Nem bírtam magammal és ( szigorúan csak tanulás után :P - összeraktam a lejátszót. :D

Jelentem új tv-t kaptam ezáltal. Nem hogy a John Rambo virított gyönyörűen, de a Sithek bosszúja DVD version.... ÁÁÁÁÁ :rock:

Most már tudom, hogy Ody mit érzett annó. :) Én majdnem elsírtam magam.Fantasztikus. :)

Frenkie öregem, bírd ki buli nélkül egy ideig, mert megéri. ;)

Én kibírom(már repedezik a plafon :D ) de akiknek szervezem nem biztos. :D

Hozzászólás ideje:

A plazma eleve sötét szobára van tervezve. Ergo egy kivilágított helyiségben semmit nem fogsz megtudni a valós tudásáról, ott az aLCD lealázza. Persze amint megfelelő környezetet teremtesz a plazmának, akkor fordul a kocka. az LCD -nek esélye se lesz. :)

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:

Úgy tűnik hamarosan új lakótárs érkezik majd egy Pattogatottkukorica Óra A-210-es személyében. :D Jézuska most nagyon kitett magáért. :) De innentől hagyom pihizni. :D

Szóval hamarosan kezdődhet az igazi tesztelés. :) Kicsit csitult a hangulat ( vagy lehet, hogy innentől fog majd felerősödni ;) ) , elmúlt a három csodával teli nap. Lekaptam a Hubble és a Grand Canyon 1080p-s doksifilmeket, gondolom lesz tátott száj ezerrel. :)

Hozzászólás ideje:

Úgy tűnik hamarosan új lakótárs érkezik majd egy Pattogatottkukorica Óra A-210-es személyében. :D Jézuska most nagyon kitett magáért. :) De innentől hagyom pihizni. :D

Szóval hamarosan kezdődhet az igazi tesztelés. :) Kicsit csitult a hangulat ( vagy lehet, hogy innentől fog majd felerősödni ;) ) , elmúlt a három csodával teli nap. Lekaptam a Hubble és a Grand Canyon 1080p-s doksifilmeket, gondolom lesz tátott száj ezerrel. :)

Vedd meg az sw br-t. Már csak 30000 ft az Auchanban. Hátha visszajön a kedved. :D

Hozzászólás ideje:

Egy kis rövid összefoglaló következik, mivel a főbb videó összetevőket sikerült beszerezni és beszerelni. :)

A tv fantasztikus a nagy felbontású anyagokkal, gyönyörűen hozza a színeket, a kontrasztot és még a hangot is, melytől én még tartottam az elején. Nem tudok sok különbséget felfedezni képminőségileg a Crt és közte. Viszont messze lekörözi az LCD művíségét, jobban mondva, rendkívül természetes képpel rendelkezik. Médialejátszója ugyan gyenge, szóval erősen javallott valamiféle lejátszó hozzá. Nálam immár a Blu-ray-el és a Pocornnal is remekül összefért; a BR lemezek kristálytiszták, míg a más egyéb médiafájlok a Popcornon keresztül hasonlóképpen köszönnek vissza. ( Egy apró kivételtől eltekintve: a 25 fps-es m2ts fájlt enyhe ricegéssel jeleníti meg valamilyen oknál fogva). Nagy szívfájdalmam viszont eddig az, hogy a médialejátszót nem sikerült összhangba hoznom a számítógéppel. Amint a szakfórumon olvastam, másnak is hasonló okai voltak/vannak; buherálnak mindennel amit csak javasolnak. Nálam egész egyszerűen még a beállítások után se látja a médiafájlaimat a gépen. :S Ellenben Pendriveról, mint fentebb olvasható, szépen lejátssza az anyagokat ( leszámítva azt a fránya 25 fps-es demóanyagot). Most úgy vagyok vele, hogy ha több időm lesz, a két ünnep között még jobban utánajárok a dolognak, illetve várom a vinyók áresését. :S Addig marad a pendrive és a rövid videóanyagok nézegetése.

Szóval aki tv-t tervez venni ( Frenkie, hallod? :D ) az nyugodtan vágjon bele a Pana plazma projektbe. Az eredmény bőven feledteti azon lemondásokat amik végül lehetővé tették, hogy megvegyem a tv-t. Meg is becsülöm a drágasszágot. :D

A folyamat azonban nem ért véget, cél az audió szekció leváltása.......újabb pár év lemondásainak hátszelében. :)

• 2 héttel később...
  • 2 héttel később...

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.