Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Le kell-e váltani a jelenlegi Dvd formátumot? 50 felhasználó szavazott

1. 1. Le kell-e váltani a jelenlegi Dvd formátumot?

• igen
      15
    • nem
      23
    • nem tudom eldönteni
      10

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a szavazáshoz.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Most akciózik ugye az MM. Gondoltam benézek. Sajnos elég kevés nézhető film maradt ami megérné a letöltés alternatívájaként a vásárlást. Ennyit nem sajnálok néhanapján kiadni egy jó filmért.

Hozzászólás ideje:

Most akciózik ugye az MM. Gondoltam benézek. Sajnos elég kevés nézhető film maradt ami megérné a letöltés alternatívájaként a vásárlást. Ennyit nem sajnálok néhanapján kiadni egy jó filmért.

Érdekes egy hely ez a MM, a sok tucatáru néha olyan kincsek is vannak ott, hogy húha. Találtam már olyan hiperszuper limitált kiadás lemezt is ott, amiről szerintem a betérők 99,9%-ának fogalma sincs, hogy mi az... nekem meg csak pénzem nem volt egy 6700 forintos kiadványra :D De tényleg csodálkoztam rajta, sokkal inkább rétegigényeket kiszolgáló boltokban is csodálkoztam volna a meglétén.

De bakelitek között is vannak jó darabok, néha komolyan megingok, hogy jó lenne fejest ugrani az LP-zésbe is :)

Hozzászólás ideje:

Érdekelne ez a médialejátszó lehetőség. Mit is tud ez konkrétan és hogy lehet a TV -re kötni? A BD asztali lejátszóm mellé kellene. Gyerünk oldie... :D

Emberedre akadtál. :D

Már egy jó középkategóriás ( árban ezek olyan húszezertől kezdődnek) lejátszik (kezel) minden videó és hangformátumot amire szükséged van és a torrent utcai tékákban megvannak. Nálam eddig remekül működik a Popcorn Hour A-210-es. A két terrás vinyóm most kezd félig megtelni és eddig már negyven full hd-s film és kb ennyi losless zenei album rajta csücsül :D

Összeköttetésre a tv-re HDMI kábel kell, régi erősítők felé pedig valamelyik digitális ( optikai vagy koax) kábel szükséges. Ha már van új erősítőd akkor oda is HDMI kábel dukál. ( ezzel ki is lehet váltani a tv felé irányulót mert a képet úgyis az erősítődön keresztül fogod vezetni)

Márkákból inkább a Sigma chipes gépeket ajánlom. De ha mondasz egy összeget akkor konkrét gépet is tudnék ajánlani. :)

Hozzászólás ideje:

Köszi! Ez nagyon jól hangzik. Végül is azért gondoltam erre, mert új BD asztali lejátszót nem akarok venni. Ráadásul az sokkal drágább is mint egy ilyen eszköz. Az meg rohadtul idegesít, hogy a TCW WEB-DL részeit nem tudom a plazmán nézni. :D Még annyit árulj el, hogy ezt a tárolót sima usb-n lehet a számítógéphez csatlakoztatni? Összegben? 20 ezer körül gondoltam.

Hozzászólás ideje:

Dettó. Sigma chipes gépek a legjobbak. De manapság már a Realtek chipesek is egyre jobbak. Amit én ajánlanék, azok az Új Popcorn-ok illetve a HDI DUNE médialejátszói (bár ezek a drább kategóriát képviselik, de teljesen meg is értem, hogy miért!) Na azok vérprofi masinák. De teljesen jól mondja Oldie, 20-25 ezer forintos (alap) mégia lejátszók is ma már szinte mindent megzabálnak. Nagyon fejlődik a médialejátszó piac! :)

Szerkesztve: - Darth Riddick

Hozzászólás ideje:

Én csak az itthoniakról tudok nyilatkozni: nálunk két O! Play médialejátszó van. Egy a régi CRT TV-re csatlakozik sima SCART csatlakozón keresztül. A másik az új TV-re HDMI kábelen keresztül. Ezek 18 ezer forint körül voltak.

Hozzászólás ideje:

És milyen tapasztalataid voltak Bomarr az O! Play masinálkkal?

Kiválóak! Most már több mint három hónapja használom az egyiket: még nem volt olyan videóformátum ami kifogott volna rajta. A feliratokat is remekül kezeli. Biztos vannak ennél sokkal többet tudók is, de az én igényeimet teljesen jól kielégiti. Clone Warst is ezen szoktam nézni.

Hozzászólás ideje:

Köszi! Ez nagyon jól hangzik. Végül is azért gondoltam erre, mert új BD asztali lejátszót nem akarok venni. Ráadásul az sokkal drágább is mint egy ilyen eszköz. Az meg rohadtul idegesít, hogy a TCW WEB-DL részeit nem tudom a plazmán nézni. :D Még annyit árulj el, hogy ezt a tárolót sima usb-n lehet a számítógéphez csatlakoztatni? Összegben? 20 ezer körül gondoltam.

Én bevallom nem kötöttem össze számítógéppel, mert valami iszonyú nehézkes a hálózati beállítás. Nekem legalábbis. :S Ezért is alkalmazok dokkolót és vinyót. Ezt USB-vel kötöm hol a pc-hez, hol pedig a Popihoz. De alapjaiban routeren keresztül szokták összehozni a médiajátékost és a pc-t.

Én a helyedben még megtoldanám azt az összeget minimum egy tízessel. ;) Érdemes olyan készülékben gondolkodni melybe azért be tudsz szerelni egy vinyót is. Nem lehet tudni, hogy mikor csődöl be a hálózat pl. Arról nem is beszélve, hogy a fentebbi árkategóriákban több megbízhatóbb gép is szerepel. :) Amit ajánlok, hogy nézz szét a www.lejatszo.hu oldalon, illetve a prohardver médialejátszós topicjába is nézz be ( http://prohardver.hu/tema/asztali_medialejatszok_audio_video/hsz_1-50.html).

Szívem szerint én neked vagy Dune-t vagy Popcornt javasolnék. De ezek kicsit magasabb árkategóriába tartoznak.

Hozzászólás ideje:

Hát olyan van, amire rádugod a pendrive-ot vagy a külső vinyót akár dokkolós megoldással is, de akkor nem tudod rámásolni az eszközre, csak lejátszani az éppen csatlakoztatott adathordozóról a cuccokat. (Én is így oldom meg)

Azok, amikben beépített HDD van azért drágábbak.

Hozzászólás ideje:

Köszönöm, de látom már ez se egyszerű dolog. :) Vinyós kellene. Én úgy képzeltem mint a pendrive -ot. Rádugom usb-n a gépre, aztán rámásolom ami kell aztán meg nézem a TV-n.

Biztos egyszerű a hálózati összeköttetés, csak nekem volt pechem. :) De én több értelmét látom annak, ha vinyóra másolom a filmeket és megőrzöm magamnak a legjobbakat. :) Most is azon vagyok, hogy az un. többször nézős mozifilmeket eltároljam magamnak.

Szóval nekem a dokkoló + vinyó tökéletesen bevált. :) Oks, többletköltség, de számomra praktikusabb.

Azóta feleannyi cigit szívok és a piát se vedelem úgy mint előtte. :lol:

Hozzászólás ideje:

Köszönöm, de látom már ez se egyszerű dolog. :) Vinyós kellene. Én úgy képzeltem mint a pendrive -ot. Rádugom usb-n a gépre, aztán rámásolom ami kell aztán meg nézem a TV-n.

Végülis ahogy Riddick írja, majdnem ez a helyzet csak annyi különbséggel, hogy kell egy külön pendrive amire rámásolod amit megakarsz nézni és azt utána bedugod a médialejátszóba és már tudod nézni. Én külső winchesterre másolom a dolgaim és arról is nézem őket, de anyáméknak akik ugyis csak egy-két filmet néznek egyszerre rámásolom egy pendrive-ra és azt rakják a médialejátszóba.

Persze amilyen drágák ma a külső winchesterek lehet hogy Oldi megoldása a nyerő, vagyis már eleve olyat veszel, amire lehet másolni.

Hozzászólás ideje:

Én ezt használom. Igaz ez elsősorban egy Blu-Ray lejátszó, de a beépített mediapaleyere kiválóan működik. Úgyan olyan dokkolós - HDD-s megoldást alkalmazok nála, mint Oldie... és valóban nagyon jó megoldás. + ehhez a Blu-Ray lejátszóhoz kiadott a Samsung egy faja kis szoftvert, amit feltelepítesz a PC-dre és ha routeren keresztül meg van osztva a hálózat, akkor akár wi-fi kapcsolaton keresztül is megtalálja azonnal a kapcsolatot a Samsung eszközzel és mehet a hálózatról is a cuccos. Remek kis masina, és mivel a 3D-t is tudja, majd ha beruházok 3D tévére máris nézhetem a 3D-s mkv-kat vagy BD-ket. :)

Hozzászólás ideje:

Persze amilyen drágák ma a külső winchesterek lehet hogy Oldi megoldása a nyerő, vagyis már eleve olyat veszel, amire lehet másolni.

Belső vinyó is drága, de nagyon nem is lesz olcsóbb a későbbiekben se. :S De én azt mondom, ha az ember évente vesz egy két terrásat, azzal bőven kihúzza. Sőt! Majd száz full hd-s BD25-ös film ráfér. 50 teljes Blu-ray film meg biztosan. :) Én harmincezerért vettem ami felér 50 négyezer forint körüli teljes Blu-ray filmmel. Lehet számolgatni. ;)
Hozzászólás ideje:

Sajno a winchesterek most brutálisan drágák. Amig le nem megy az áruk érdemes egy 16 gb-os pendrive-ot venni.

Hozzászólás ideje:

Sajno a winchesterek most brutálisan drágák. Amig le nem megy az áruk érdemes egy 16 gb-os pendrive-ot venni.

A pendrive full filmekre kevés. Legfeljebb sorozatokra jó. Azokat én is azon keresztül nézem.

De még mindig olcsóbb harmincezret költeni 40-50 Blu-ray filmre, mint megvenni azokat 200-300 ezerért. ;)

Hozzászólás ideje:

Végülis ahogy Riddick írja, majdnem ez a helyzet csak annyi különbséggel, hogy kell egy külön pendrive amire rámásolod amit megakarsz nézni és azt utána bedugod a médialejátszóba és már tudod nézni. Én külső winchesterre másolom a dolgaim és arról is nézem őket, de anyáméknak akik ugyis csak egy-két filmet néznek egyszerre rámásolom egy pendrive-ra és azt rakják a médialejátszóba.

Majd osztok szorzok. De nekem az a megoldás is jó lenne, mint ami anyukádéknál működik.

• 1 hónappal később...
  • 4 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Hol vagyunk mi még ettől?! :pfff:

http://www.pto.hu/post/1/8042

Nemhogy ettől de az átlag Nyugattól is. Az USA-ban már a netflix megy azaz hazamegy Jack benyomja a tv-t a tv fel a netre kiválassza a filmet, zenét vagy sorozatot és online nézi mindezt havi 30 dollárért és HD-ban.

Hozzászólás ideje:

Ez itthon is megy, hála az "intelligens smart márnemcsaktvvagyok" tv-knek, ami szerintem baromság. A minőséget feláldozzák a funkcióknak, meg a marketingmaszlagnak.

Várom mit hoz majd az OLED. Idéntől már elstartol az LG és a Samsung készüléke.

Hozzászólás ideje:

Amúgy nem egyedi esetről van szó, amint arról értesültem. A hipermarketek ugye nem nagyon törődnek azzal, hogy normálisan helyezzék el a hangsugárzókat ( tisztelet a kivételnek) és a sok nűnűke meg csodamókus onnan lopja az ötletet. Így valósulnak meg a lenti képek. :D Még jó, hogy nem valódi 11.2-es rendszert választott az idot.

Más. A DIY hangelnyelő és hangszétszóró rendszer kiépítésébe kezdtem. :D A front részre a sarkokba kiépítettem a speciális hangdiffúzor rendszeremet. :lol: Fogtam néhány szokványos papírdobozt és itt-ott megvagdostam őket, terelőlapokat alakítva ki belőlük. Az összkép brutális, gagyi, de pénzbarát :D és ami meglepő, nem romlott a hangzás! :D :D :D

Később keresek valami valódi megoldást de addig ez is megteszi. :)

Hozzászólás ideje:

Én arra is kíváncsi lennék, hogy ki milyen cuccon hallgatja ezeket a zenéket, mert sokat elárul a felhasználóról, ha PC krehács és ha hangcuccból szól ami szól!

Nekem 4 ilyen és két Schneider hangfalam van, ezzel vakolatot lehet bontani! :)

hangfal_orion_hs_280_hangfal.gif

Remélem azzal mindenki tisztában van, hogy ez MAGYAR! :)

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.