Dzséjt Hozzászólás ideje: 2005. Szeptember 27. Hozzászólás ideje: 2005. Szeptember 27. Hát igen, ez a robogós jelenet tökéletesen jelzi azt, hogy Anakin szó szerint száguld a Sötét Oldal felé. A napjai megszámlálva, lealkonyulnak, s Darth Vader előtörni készül belőle. Szerint a jawák csak útba estek nekik, nem pont oda akart menni. És mivel ők is a dűnék közt töltik életük java részét, Anakin gondolhatta, hogy lehet arról fogalmuk, merre járnak a buckalakók. És gondolom az egy hónappal azelőtti mészárlásról is hallottak. Válasz
Szisz Hozzászólás ideje: 2005. Szeptember 27. Hozzászólás ideje: 2005. Szeptember 27. Talán nem bunkóság volt csak sürgette az idő, céltudatosan jött, és különben nem hiszem hogy a jedik a társasági élet etikettjét tanították volna. Ez alapvető és természetes dolog, másnál, viszont mint tudjuk Anakin fő jellemvonása, hogy gyenge benne az alázat, a sötét oldal pont ezt tanítja meg neki, a sötét oldal hatalmával szemben alázatos, egyébként mindig megy a saját feje után. A különbség abból fakadhat, hogy itt Padméról van szó és a beszélgetés után már megváltozott benne a kép és már nem Larsékban kereste a bűnbakot. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Szeptember 27. Szerző Hozzászólás ideje: 2005. Szeptember 27. Igazad van szisz, talán bizalmatlan volt velük elsőre, de aztán rájött, hogy ártalmatlan, "good people"-ok. Nekem ezekben a jelenetekben Padmé is tetszik. Szinte nem mondd semmit, de látszik rajta, hogy nagyon sajnálja Anakint. Válasz
lokatelli Hozzászólás ideje: 2005. Szeptember 27. Hozzászólás ideje: 2005. Szeptember 27. Talán nem bunkóság volt csak sürgette az idő, céltudatosan jött, és különben nem hiszem hogy a jedik a társasági élet etikettjét tanították volna. Ez alapvető és természetes dolog, másnál, viszont mint tudjuk Anakin fő jellemvonása, hogy gyenge benne az alázat, a sötét oldal pont ezt tanítja meg neki, a sötét oldal hatalmával szemben alázatos, egyébként mindig megy a saját feje után.A különbség abból fakadhat, hogy itt Padméról van szó és a beszélgetés után már megváltozott benne a kép és már nem Larsékban kereste a bűnbakot. Viszont Qui-Gon és Obi-Wan teljes mértékben otthon van a társasági etikettben. QG Amidalával szemben, majd Shmi házában, mint egy Angol úriember. Obi-Wan se valami modortalan fráter a Kaminon... Abban viszont igazad van, hogy Anakinból pont ez az alázat hiányzik. Szerintem azért is volt Larsékkal bizalmatlan, mert őket hibáztatta elsősorban. Válasz
Szisz Hozzászólás ideje: 2005. Szeptember 28. Hozzászólás ideje: 2005. Szeptember 28. Viszont Qui-Gon és Obi-Wan teljes mértékben otthon van a társasági etikettben. QG Amidalával szemben, majd Shmi házában, mint egy Angol úriember.Obi-Wan se valami modortalan fráter a Kaminon... Ez alapvető és természetes dolog, másnál. Anakin jóval később került a rendbe és gyerekkorában ott a sivatagbolygón másfajta modorhoz szokott, ezt nem nevelte ki belőle a rend. Emlékszem amikor a kis Anakinnal gúnyolódnak a környékbeli kölökök. Talán azt gondolja:" csak rabolják az időmet én anyám miatt jöttem, minden perc drága." S amint látjuk tényleg... Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Szeptember 29. Szerző Hozzászólás ideje: 2005. Szeptember 29. Attack of the Clones Chapter 31: Dooku's Separatist Plot Time: 1:12:17-1:14:35 Tartalom Obi-Wan Kenobi egy furcsa, toronyszerű genosisi építménybe folytatja felderítő útját. Kisvártatva felfedezi, hogy az építmény belsejében egy robotkatonákat gyártó üzem van. Folytatva útját rátalál a szeparatisták vezetőire, akik Dooku gróf vezetésével az aktuális helyzetet beszélik meg. Dooku szerint az a legfőbb, hogy meggyőzzék a vállalat szövetséget, és a kereskedő testületeket. Gunray helytartó azután érdeklődik, hogy sikerült-e megölniük Amidala szenátort? Csak akkor hajlandó szerződni a gróffal, ha a szenátort holtan láthatja. Dooku biztosítja róla, hogy állja a szavát, és hogy a nő halott lesz. A Techno Unió vezetője szerint, a tőlük kapott új rohamdroidokkal a grófé lesz a galaxis legütőképesebb hadserege. A megbeszélés egy tanácsteremben folytatódik tovább. Dooku azzal győzködi összegyűlt szövetségeit, hogy még további 10000 naprendszer csatlakozik a szakadárokhoz, ha a megjelentek támogatásukról biztosítják az ügyet. Shu Mai szerint ez voltaképpen hazaárulás. A Techno Unió vezetője azonban ismét csak támogatásáról biztosítja a grófot. Ezt látva, a bankár-klán képviselője is hajlandó aláírni a szerződést. Dooku nagy örömét fejezi ki, és hozzá teszi, hogy ha a Techno Unió rohamdroidjai egyesülnek a Kereskedelmi Szövetség droidhadseregével, erősebbek lesznek mint bárki a galaxisban. A jediknek sem lesz semmi esélyük, és a Köztársaság teljesíteni fogja minden követelésüket. fejezet vége ------------------------------------------------------------------------------------------------ Az egyik kedvenc chapterem az EPII-ből! Iszonyat feelinges, és darkos. A zene maga a tökéletesség. Obi-Wan besurranása, és "kémkedése" nagyon jó. Végre jobban is megismerjük Dookut, és a szeparatista vezetőket. Arra is választ kapunk, milyen módon akarják véghez vinni terveiket.Dooku nagyon jól elhúzza a mézesmadzagot az összegyűltek előtt, a legyőzhetetlen droidsereggel és a 10000 csatlakozó rendszer ígéretével. Amúgy nagyon jól tudták a Sithek, kiket kell bevonni ebbe az összeesküvésbe; a galaxis legbefolyásosabb szervezeteit. Ha sikerül bevonni őket egy ilyen nagy volumenű konspirációba, akkor később lesz ok arra, hogy felszámolják ezeket a szervezeteket, és ezáltal Palpidious korlátlan hatalmat gyakoroljon a galaxis felett. És mindezt a kettős játéka teszi lehetővé. Zseniális. Meg kell említeni Nute Gunray Amidala iránti bosszúvágyát is. Úgy látszik nem felejtette el a Naboo-n történt eseményeket. Örülök, hogy Lucas gondolt ilyen kisebb dolgokra is, ezáltal is összekötve az egyes epizódokat. Ja igen. Még soha nem láttam ennyi hullajelöltet egy asztalnál. Mind meghalnak...naív lények. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2005. Szeptember 29. Hozzászólás ideje: 2005. Szeptember 29. Mikor először váltott a kép Tatooine-ról Geonosisra én azt hittem (és később a húgom is), hogy az épület, ami előtt Obi-Wan áll a Tatooine-on van, és csak lassan esett le, hogy ez az a másik bolygó Itt van egy érdekesség, Obi-Wan ugyan-úgy kuksizik ki egy fal mögül, mint az ep4-ben a vonónyaláb energiaellátója mögül. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Szeptember 29. Szerző Hozzászólás ideje: 2005. Szeptember 29. Mikor először váltott a kép Tatooine-ról Geonosisra én azt hittem (és később a húgom is), hogy az épület, ami előtt Obi-Wan áll a Tatooine-on van, és csak lassan esett le, hogy ez az a másik bolygó Tatooinon éppen éjszaka van, míg a geonosison hajnalodik. Nagyon eltalálták ezt a részt. Válasz
Lenci Hozzászólás ideje: 2005. Október 3. Hozzászólás ideje: 2005. Október 3. Ekkor látjuk előstör Dooku-t, ami számomra nagy dolog, mert nagyon eltalált karakter. Az eleganciája és a magabiztossága egyenesen lenyügöző. Nagyon tetszik a sok szeparatista vezető is, mert újabb olyan típusu "nemhumanoid" lényeket láthatunk, amilyeket azelőtt soha, bár a techno unio vetérdroidja szerintem kimondottan idétlen, ezzel a figurával soha sem tudtam megbarátkozni, ellentétben a bankár klános csávóval, aki nagyon ott van... Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Október 3. Szerző Hozzászólás ideje: 2005. Október 3. Érdekes, nekem éppen a techó uniós faszi jön be a legjobban. Válasz
Lenci Hozzászólás ideje: 2005. Október 3. Hozzászólás ideje: 2005. Október 3. Érdekes, nekem éppen a techó uniós faszi jön be a legjobban. Szerintem rém idétlen. A jelmezét tekinteve jobban illetve pl. a Flash Gordon látványvilágéhoz, a sw-hoz szerintem gagyi... Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2005. Október 3. Hozzászólás ideje: 2005. Október 3. Szerintem rém idétlen. A jelmezét tekinteve jobban illetve pl. a Flash Gordon látványvilágéhoz, a sw-hoz szerintem gagyi... Jó kis hasonlat, föleg annak fényében, hogy a régi SW-k rengeteget meritenek a Flash Gordonból... techno uniós faszi rulez Válasz
Lenci Hozzászólás ideje: 2005. Október 3. Hozzászólás ideje: 2005. Október 3. Nekem az olyan kaliberű "scifiket" juttatja eszemben, amikben pl. a kávédarálógép hangja volt egy űrhajó zöreje + stb. És akkor a hangjáról, meg a "nyikorgásáról" ne is ejtsünk szót. Amúgy hogy hívják az ipsét? Már, ha fiúrobot egyáltalán... De szerintem travi Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2005. Október 3. Hozzászólás ideje: 2005. Október 3. Nekem az olyan kaliberű "scifiket" juttatja eszemben, amikben pl. a kávédarálógép hangja volt egy űrhajó zöreje + stb. Szerintem ez is volt a cél, mint ahogy az aréna-küzdelemmel és az ott használt beállitásokkal pedig az ősrégi Harryhausen filmek megidézése (amit mondanak is a komementárban) Válasz
Lenci Hozzászólás ideje: 2005. Október 3. Hozzászólás ideje: 2005. Október 3. Nekem az olyan kaliberű "scifiket" juttatja eszemben, amikben pl. a kávédarálógép hangja volt egy űrhajó zöreje + stb. Szerintem ez is volt a cél, mint ahogy az aréna-küzdelemmel és az ott használt beállitásokkal pedig az ősrégi Harryhausen filmek megidézése (amit mondanak is a komementárban) Nos ezzel ellentétben az arna jelenet engem lenyűgöz. A látvány a színek, amegcsillanó lézerkardok, a sok együtt harcoló jedi, a kamera mozgása, már-már orgazmus közeli élményem volt, amikor először láttam a moziban. Kivéve C3PO idétlenkedését.... De most túl előre szaladtunk, ezen Chapter elemzése még odébb van... A Droidos faszi pedig annyira jelentéktelen, hogy eddig is túl sok szót ejtettünk róla... Az említett jelenetben pedig egyértelműen Dooku viszi el a pálmát, bár Obi is jó, de a gróf itt debütál, s mit ne mondja jól csinálja, nagyon is jól! Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Október 3. Szerző Hozzászólás ideje: 2005. Október 3. Amúgy hogy hívják az ipsét? Már, ha fiúrobot egyáltalán... Wat Tambor a becsületes neve, és fiú. Lenci kérésére, egy kép róla: Válasz
Lenci Hozzászólás ideje: 2005. Október 3. Hozzászólás ideje: 2005. Október 3. Amúgy hogy hívják az ipsét? Már, ha fiúrobot egyáltalán... Wat Tambor a becsületes neve, és fiú. Lenci kérésére, egy kép róla: Köszi a képet. El van baszva az egész estém Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2005. Október 3. Hozzászólás ideje: 2005. Október 3. Wat Tambor remek... kár hogy az ep.3-as kivégzését kivágták, pedig még kép is van róla Egyébként mit gondoltok Dooku miért nem érzi meg Obi-Want? Szimplán mert a tárgyalásra figyel vagy épp ellenkezőleg: a terv része az is, hogy Obi-Wan értesitse a Kancellári irodát, hisz ebből fog kitörni a háború meg emiatt fog Palpi diktatorikus jogokat kapni... tehát Dooku csak úgy csinál mintha nem érezné? Vajon ennyire részletekbemenően kivan dolgozva az a bizonyos terv? :39: Vagy csak túl késő van és hülyeségeken töröm a fejem Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Október 3. Szerző Hozzászólás ideje: 2005. Október 3. Szerintem Obi-Wan itt nem használja az Erőt. Szimplán bújkál. Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2005. Október 3. Hozzászólás ideje: 2005. Október 3. Szerintem Obi-Wan itt nem használja az Erőt. Szimplán bújkál. Zam se használja az Erőt, aztán Obi mégis megérzi és kapásból levágja a kezét... nem hinném, hogy az Erőhasználók csak az Erőhasználatot érzik, söt a példa mutatja, hogy nem igy van... Válasz
Lenci Hozzászólás ideje: 2005. Október 3. Hozzászólás ideje: 2005. Október 3. Szerintem Obi-Wan itt nem használja az Erőt. Szimplán bújkál. Valamiért az erőhasználók nem mindig érzik meg egymást. Palpi nem érzte a Holding Office felé tartó Yodát, a Jedik nem érezték meg a Palpatine-ban lakozó sith-et stb. Biztos amikor ninxs erőhasználat, akkor nincs érzés sem. + az említett jelenetben Obi sem használ erőt... Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Október 3. Szerző Hozzászólás ideje: 2005. Október 3. Én nem is azt mondtam, hogy az erőhasználók csak egymást érzik! Zam-et azért érezhette meg Obi, mert gonosz szándékkal közeledett felé. Egy "semleges" embert nem hiszem hogy megéreznek. Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2005. Október 3. Hozzászólás ideje: 2005. Október 3. Valamiért az erőhasználók nem mindig érzik meg egymást. Palpi nem érzte a Holding Office felé tartó Yodát, a Jedik nem érezték meg a Palpatine-ban lakozó sith-et stb. Biztos amikor ninxs erőhasználat, akkor nincs érzés sem. + az említett jelenetben Obi sem használ erőt... Honnan gondolod, hogy Palpi nem érezte Yodát? Talán elé kellett volna menni... szerintem rendben van, hogy bevárja. A 'jedik nem érzik a sithet' dolog más. Ott egy konkrét személyben nem érzik az Erő megnyilvánulását, de erre már máshol találtunk logikus magyarázatot (illetve maga Lucas adott). Viszont az teljesen más dolog, hogy valakinek a jelenlétét érezzék a jedik/sithek függetlenül attól, hogy az illető használja-e ez az Erőt avagy sem (még Luke is érzi Yoda jelenlétét, pedig Luke elég porbafingó... és ott van Obi, aki észleli Zam Wesselt stb.). Válasz
Lenci Hozzászólás ideje: 2005. Október 3. Hozzászólás ideje: 2005. Október 3. Fogadnám, hogy nem érezte, hiszen rendesen meglapődött, akárcsak Dooku az ep2-ben, amikor a kis Yoda betoppan... Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Október 3. Szerző Hozzászólás ideje: 2005. Október 3. Ez a chapteren túlmutató téma már. Megyek aludni. Jó éjt! (ez meg OFF ) Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2005. Október 3. Hozzászólás ideje: 2005. Október 3. Fogadnám, hogy nem érezte, hiszen rendesen meglapődött, akárcsak Dooku az ep2-ben, amikor a kis Yoda betoppan... Palpi arcán nyoma sincs meglepődöttségnek, amit mond az inkább szinpadiasság, de ez egy másik chapter, ráadásul másik film is Válasz
Lenci Hozzászólás ideje: 2005. Október 3. Hozzászólás ideje: 2005. Október 3. Ody! Lassan jööhet a következő Chapter... Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2005. Október 4. Hozzászólás ideje: 2005. Október 4. Zamat azért érezte meg, mert veszélyt jelentett rá (ha külön meg tudnának érezni emberkéket, akkor Zamat nem várják be a pultnál, hanem egyenesen hozzá mennek). De szerintem valamikor Dooku is megérezhette Obi-Want elvégre az a bogár nem azért látta meg kedvenc Jedinket, mert éppen arra járt egy halom droidekával Csak hagyta, had hallgatózzon, ha már oda talált és ha már a cél az, hogy amint lehet, kitörjék a háborút. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2005. Október 4. Hozzászólás ideje: 2005. Október 4. Obi nem csak úgy volt ott, mint egy épp arra járó ember, hanem hallgatózott, figyelte a tárgyalást, ezt a célzott figyelmet biztos megérezte Dooku, mert rá irányult. Egyébként a techno unios pasit én sem bírom. Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2005. Október 4. Hozzászólás ideje: 2005. Október 4. Zamat azért érezte meg, mert veszélyt jelentett rá (ha külön meg tudnának érezni emberkéket, akkor Zamat nem várják be a pultnál, hanem egyenesen hozzá mennek). Nem is azt mondtam, hogy konkrétan és pontosan betudnak azonositani valakit vagy valamit a tömegben, hanem hogy pusztán egy jelenlétet tudnak érezni, mint ahogy Luke érzi, hogy valaki áll mögötte és nézi a Dagobah-n; és ahogy mondod, valoszinüleg Dooku is érezheti, hogy "valaki figyel". Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.