Ugrás a kommentre

Könyvek és képregények

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
  2012. 07. 05. - 15:37, Bomarr írta:

Lehet, hogy rossz könyvekkel probálkoztam, de bennem nem hagyott mély nyomokat. Föleg az fura benne mikor egy rakás jelzőt pakol egymásra és ettől kéne érezni, hogy milyen félelmetes valamiről van szó.

Az esszéi viszont nagyon tetszettek. Egyrészt elképesztő háttértudásról árulkodnak, másrészt nagyon olvasmányosak is.

Gépen olvasva nekem annyira nem jönnek át a jelzők, ha könyvbe olvasnám akkor vizuális típus lévén lehet ilyesztő lenne :) Elképesztő a háttértudása igen, de a világ amit felépített a Vénekkel, Chutulhuval, Necronomiconnal stb-vel együtt, na az a zseniális :)

2012. 07. 05. - 15:59, reaper írta:

Megvan a teljes Szukits-féle életműsorozat, én nagyon szeretem Lovecraft stílusát. Valóban, kicsit szokni kell, de ha egyszer magával ragad, akkor nagyon tud hatni. Mai szemmel néha lehet kicsit lassú és körülményes, de valahol ez is adja meg a zamatát :)

Szokni kell bizony :D Őrület hegyeit majdnem abbahagytam, 30 oldalon át csak a pleisztocén kor, a kréta kor, az ilyen saurus, az olyan saurus, az ilyen földréteg, olyan földréteg... fú mondom ha ilyen az egész könyv abbahagyom rögtön :D Azt végére szerencsére abbahagyta a rizsát és áttért az érdekesebb részre. :)

Hozzászólás ideje:
  2012. 07. 05. - 17:31, Bomarr írta:

Én könyvben olvastam és ugy is hatástalannak bizonyult a jelzőhalmozás. A kevesebb néha több tipikus esete nálam ha egy iró félelmet akar kelteni az olvasójában.

Hát ez személyfüggő :)

Hozzászólás ideje:
  2012. 07. 05. - 15:18, NorbiLordi írta:

Nekem e-bookban megvan az összes magyarul megjelent műve, ha kell elküldöm neked :) Nagyon jó egyébként, az Őrület hegyei viszik eddig a prímet, bár még csak 2 művén vagyok túl :)

Kedves tőled, de nem szeretek monitorról olvasni, a városom könyvtárának állománya elég jó, majd onnan kölcsönzök ki könyvet.

Hozzászólás ideje:
  2012. 07. 05. - 14:30, NorbiLordi írta:

Lovecraft-ot valaki olvasott küzöletek? :)

Én nagyon sok film adaptációját láttam, de többségét be is tiltották egyes országokban... Sátánista, nem tiszteli az emberi életet és fura kirohanásai vannak. Vagyis a filmekből ez jött le. Nekem kifejezetten tetszettek, mivel kiszámíthatatlan volt mindig a végkimenetel, a főhősök hullottak rendesen és a happy end sem volt soha garantálva. Pl. a Reanimátor első része remek, megvan műsors DVD-n, extrákkal, baromi szórakoztató. Mondjuk a Holtak könyve már kicsit erősebb volt, 1-2 olyan effekt is belekerült, amin inkább mosolyogtam... A Dagon pedig a legfurább átdolgozás tőle, többször is láttam, érdemes megnézni!

Hozzászólás ideje:

Varjak lakomája (Tűz és jég dala IV.)

Annak azért örülök, hogy már olvasás előtt belefutottam néhány értékelőbe, amikből kiderült, hogy a harmadik könyv elképesztő eseménydússágát és pörgését itt hiába várnám vissza. Ugyanakkor hál istennek az a vád miszerint "semmi nem történik" hamisnak bizonyult. Igaz, hogy Martin egyre szívesebben foglalkozik a világépítéssel a sztorimesélés mellett, és sokszor nem előre hanem inkább széltében halad a történet, ahogy egyre több új helyszint/családot von be az események forgatagába... de közben van egy két jó fordulat, néhány szál végre elindul egymás felé, a karakterek pedig még mindig szenzációsak. Az utolsó negyedétől már nem is tudtam letenni. És akkor ennél kicsit konkrétabban a spoiler mögött:

Spoileres tartalom megtekintése

Hozzászólás ideje:
  2012. 07. 08. - 14:29, Bomarr írta:

Varjak lakomája (Tűz és jég dala IV.)

Örülök, hogy tetszett! Néhány reflektálás, bár az a baj, hogy annyi minden történt, hogy van, amit már elfelejtettem (pl. a mesteres szál végét):

Hozzászólás ideje:

Varjak lakomája

Hozzászólás ideje:

Már majdnem a 2. kötet felénél járok, szóval haladok én is. Érdekes módon sokkal jobban tetszik ez a kötet, mint a Trónok előtte, kivéve két szálat, amelyek már a sorozatnál sem volt a kedvenceim.

Hozzászólás ideje:
  2012. 07. 08. - 18:58, MissKarrde írta:

Már majdnem a 2. kötet felénél járok, szóval haladok én is. Érdekes módon sokkal jobban tetszik ez a kötet, mint a Trónok előtte, kivéve két szálat, amelyek már a sorozatnál sem volt a kedvenceim.

Spoiler mögött elárulod melyik ez a kettő?

Hozzászólás ideje:
  2012. 07. 08. - 19:00, Bomarr írta:

Spoiler mögött elárulod melyik ez a kettő?

Hozzászólás ideje:
  2012. 07. 08. - 21:18, MissKarrde írta:

Hozzászólás ideje:
  2012. 07. 09. - 9:09, Bomarr írta:

Hozzászólás ideje:
  2012. 07. 08. - 9:53, zilllosarkany írta:

Assasin's Creed regényeket olvasta vki? Milyenek voltak? Én a Reneszánsz felénél járok, bár most a Sötét Találkozó elsőbbséget élvez.

Még nem, de szeretném, állítólag nagyon jók.

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)
  2012. 07. 09. - 15:47, Darth Revan9 írta:

Mit szólnátok egy ilyen végkifejlethez a Tűz és Jég dala könyveknél:

a végén mindenki veszít, meghal és a Mások fogják uralni a világot?

Martint ismerve lazán elképzelhető :D

Szerkesztve: - NorbiLordi
Hozzászólás ideje:
  2012. 07. 09. - 15:33, MissKarrde írta:

Ez majdnem olyan csalódás lenne mintha mindenki feltámadna és győzne a jó. Ez a kettő igazából egymás tökéletes ellentéte, de mindkettő egy olcsó közhely. Ennél valami izgalmasabbat várnék. Ami azt illeti Martin elhintett már pár infót a befejezés kapcsán. Persze semmi konkrétum a szereplőkre nézve, de aki halovány porhintést se szeretne olvasni, az ne kapcsoljon a spoiler-re:

Hozzászólás ideje:

Nagyon nem szeretném, ha ez volna a vége, akár elképzelhető, akár nem.

2012. 07. 09. - 16:01, Bomarr írta:

Hozzászólás ideje:

Revan én is megkérdeztem egy Ultra Big Fan Warhammeres ismerősöm (angolul írt már cikket egy WH-s újságba és meg is jelent ez, plusz egy rövid novellája), szerinte a törpék olyanok, mint a magyarok számára a kun nép. Régen léteztek és voltak róluk írásos emlékek, de mára már teljesen eltűntek, így a faj emlegetése felesleges, ideje múlt, értelmetlen. Kb. annyira, mint a Warhammer világát összekötni a Földdel, mivel ma már ez sem mérvadó elmélet. Szerinte, az, hogy egy inkvizítor különféle FAJOKKAL dolgozott együtt és segítették egymást pedig 100%ban kizárt, hiszen a fedhetőségét veszélyeztetné ezzel, ma már csak a SM-ek tarthatnak Inkvizítorokat, ők pedig folyamatosan egymást is figyelik, így ha valaki pl. egy Eldárral tárgyal máris feltűnő és veszélyes lesz a Birodalom számára. Magyarul a régi könyvek felejtősek, ha érteni akarod az újakat, mert ott bizony lesz rá precedens, hogy egy kapitány vádolnak meg eretnekséggel, csak mert BESZÉL egy Eldárral....

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

Azért szidják, mert a neveken kívül semmi köze a Warhammerhez, ahogy a játéknak sem. Terepasztalon és a kódexekben pl. 2.000.000-3.000.000 Ork előörsnek számít, ezt követően baromi nagy, város méretű gépekkel indulnak csatába, egy Warboss pedig 6-7 méter magas és még a legkeményebb SM-ek is maguk alá piszkítanak, ha meglátják. A játék és a könyv is az egyik legnagyobb és legerősebb klánt szerepelteti, ennek ellenére nevetséges a zöld bőrűek szerepe.

A könyv 1-1ben a játékot írja le, így a rajongók elégedetlenek, milvel pl. van az a jelenet, amikor egy Gárdista komiszár beszélget egy SM-el és elég durvákat beszól. Na, ha ez a Warhammer igazi világában lenne, akkor 1 beszólás után, azonnal, helyszíni kivégzés...

Szerintem kialakult két különféle WH világ, van a terepasztalos és kódexes, ami sokkal sötétebb és ott nincsenek közösködések, meg fajok egymással a többiek ellen történetek. Plusz van a könyv és játék világ, amit eladhatóbbá és élvezhetőbbé próbáltak tenni. Mivel én a kódexeket olvastam, de a játékok, könyvek és filmek jobban bejöttek, így semmi ellenvetésem egy Ork-Chaos szövetségnek. Főleg, abból a szempontból, hogy a Chaos sosem száll meg Orkokat, mivel ahogy a többiek észlelik, hogy valaki már nem annyira zöld, meg furán viselkedik, azonnal kivégzik unorkiság miatt... magyarul ez a két faj megfér egymás mellet, a harc és vér imádata miatt.

A folytatás szintén remek lesz, nálam kiadási sorrendben csökken a pontozás, első könyv 5/4, 2. könyv 5/3 a zárás pedig 5/2..

Jah és a Birodalmat, meg a Space Marineket ne keverd egybe, ők nagyon ritkán harcolnak együtt, csak olyan esetekben, ahol több faj is feltűnik egy bolygón, vagy igen nagy gáz van, de baromi ritka, hogy IG és SM közösen támad, inkább várnak és bevetnek még 2.000.000 IG-t.

Szerkesztve: - FlóriBá
Hozzászólás ideje:

Chris Pierson: Az istenek kiválasztottja.

Tényleg az egyik legjobb DL-regény. Ez még csak a trilógia első része, de máris felveszi a versenyt a klasszikus DL könyvekkel. Beldinason már most fel lehet fedezni azokat a jeleket, amik később az Összeomláshoz vezetnek.

5/5

Hozzászólás ideje:

Kardok vihara

Hozzászólás ideje:

George R. R. Martin: Sárkányok tánca

Hozzászólás ideje:

Ian Watson : Harlekin

Logikailag 1es. Pedig még csak a felénél tartok. Az Inkvizítor, akinek legfőbb feladata a Káosz lények megölése és végleges kiirtása, oda dob egy egész bolygót a főellenségének. Mindezt úgy, hogy a könyv sokszor kitér arra, főhősünk mennyire remek hazudozó és sokszor maga is elhiszi amit állít. Mégis, azokat a kulcs embereket, akik megmenthetnék a planétát lemészárolja... Magyarul feláldoz több ezer életet, annak az Istennek aki a szenvedéstől és vértől válik erőssé... Mindezt azért teszi, mert 100 év után felébredve reméli, hogy amit anno megtett, annak van hatása a jelenre. Közben a bolygót amit elhagy el kéne pusztítania exterminatussal, hogy a Káosz ne fertőzzön tovább...ez is kimarad.

A másik a néhol végletekig menő, visszatérő személy leírások, amik már az előző könyvben is megvoltak, most még idegesítőbbek, aztán felülnek a hajóra és a hiperűrben utaznak 3-4 napot, amiről egy értelmes mondat sincs. Tehát az információ eloszlás aránya kicsit felborult az írónál...

Végül a kedvencem, mikor kiderül, hogy a navigátoruk halott, két fejezet után újra szerepel és a fejezet közepén rájön, hogy ez így nem jó, ezért tesz utalást arra, hogy ez egy fél nappal előtti eseményre való megemlékezés... Magyarul, ha az így megy tovább, az egyik legbénább Warhammer könyvet fejezem be nemsokára.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.