Ben Hozzászólás ideje: 2012. Január 12. Hozzászólás ideje: 2012. Január 12. Akkor a korlát is fénykardálló vagy mi? Válasz
Nabopolasszar Hozzászólás ideje: 2012. Január 12. Hozzászólás ideje: 2012. Január 12. A a tatooine-i porosodás a hoth-i fagy és a dagobah-i párás levegő biztos rontott a fénykard hatékonyságán Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2012. Január 12. Hozzászólás ideje: 2012. Január 12. Akkor a korlát is fénykardálló vagy mi? Itt átvágták a korlátot. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2013. Január 18. Hozzászólás ideje: 2013. Január 18. Luke önszántából zuhant bele a mélybe azért, mert az öngyilkosságot választott az alternatíva (Sötét Oldal) helyett. Biztos volt abban, hogy meg fog halni, csak aztán a szerencse Erő közbeszólt. Ne keverjük ide, mivel ő tudatos döntést hozott. Szerintem nem. Pusztán azt tudta: mit nem akar - Vadert és a Sötét oldalt. Emellett olyan sokkos állapotban volt, hogy kizárt dolognak tartom, hogy ott képes lett volna tudatos öngyilkosságot elkövetni. Csak minél messzebb akart kerülni Vadertől. Ettől még nem tudta, hol fog kikötni az esés végén, csak sejtette, hogy lehet, hogy nem lesz jó vége. Ahogy Obi-wan is az EpI-ben, ettől még nincs arra garancia, hogy ha leesett volna meghal, mivel nem tudta mi van az egész alján. Ha annak is olyan volt az alja, mint a bespini, akkor megúszhatta. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2013. Január 18. Hozzászólás ideje: 2013. Január 18. A Bespin alját nem láttuk, és a Naboon lévő lik kicsit keskenyebb volt. De azért sokkos állapot ide és menekülés oda, ha egy háztömb kerületű szakadék közepén elengeded magad, szerintem nincs olyan ember, aki sanszot adna magának a túlélésre. Arra, hogy Luke megúszta C-3PO egy irdatlan nagy számot köpne ki az egyhez. Mellesleg, a sokkos állapotban azért mégis volt annyi lelki ereje, hogy felmérje a lehetőségeket. Letekint, mielőtt zuhanni kezd, ez nekem erősen azt sugallja, hogy tudta, hogy a halált választja. És például ezért is jó, hogy a BR-ről levették az ordítását, mert ez is a belenyugvást jelzi. Tudta, hogy meghal, és ezzel semmi baja sincs. Legalább nem áll a Sötét Oldalon, mint az apja. Aztán jött a mázli. Válasz
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2013. Január 26. Hozzászólás ideje: 2013. Január 26. BR-ről levették az ordítását? Ne már :S És pontosn azért, amit Dzséjt ír: belenyugvás. Luke itt még minden csak nem egy belenyugvó érett Jedi. Belenyugvás az, amikor az első Halálcsillagon Ben Kenobi rásandít Vaderre hogy "látod, ott mennek elfele a gyerekeid" aztán becsukja a szemét és hagyja hogy keresztbe megfelezze a nem-tanítványa. Az Ep5-ben Luke még egy forró fejű padawan aki belerohant élete egyik első pofonjába. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2013. Január 26. Hozzászólás ideje: 2013. Január 26. BR-ről levették az ordítását? Az eredetiben se volt ordítás, azt csak a SE -re rakták bele. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2013. Január 26. Hozzászólás ideje: 2013. Január 26. Az Ep5-ben Luke még egy forró fejű padawan aki belerohant élete egyik első pofonjába. Aki azon a ponton érett meg. A végén már minden, csak nem forrófejű tanítvány. És ahogy Ody írta, ez az eredeti koncepció, csak az SE-be tették rá valamiért. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2013. Január 26. Hozzászólás ideje: 2013. Január 26. Hát Luke az EpV-ös párbajt követően mindennek tűnik, csak lenyugodottnak nem. Az EpVI elején viszont már szembetűnő a változás. Úgyhogy egyetértek Krandéval. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2013. Január 26. Hozzászólás ideje: 2013. Január 26. Nyilván érzelmileg zaklatott volt, de már nem volt forrófejű. Ha az lett volna, a film végén ő is a Falconban ül. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2013. Január 26. Hozzászólás ideje: 2013. Január 26. De a film vége e tekintetben nem mérvadó, hiszen időben az megint csak kicsit odébb van, mint a párbaj, tehát volt ideje Luke-nak feldolgozni a történteket, aminek a következtében lehiggadt. Válasz
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2013. Január 27. Hozzászólás ideje: 2013. Január 27. Nyilván érzelmileg zaklatott volt, de már nem volt forrófejű. Ha az lett volna, a film végén ő is a Falconban ül. Háááát, frissen kipótolt kézzel? Válasz
ZoliZoltán Hozzászólás ideje: 2015. Szeptember 29. Hozzászólás ideje: 2015. Szeptember 29. Biztos nagyon gonosz vagyok de (most ,hogy este ujraneztuk,megint) a parbajukban,mikor Vader mindenfele targyakkal hajigalja meg Luke-ot....szo szerint sikitva rohogok,ahogy Luke azt se tudja hol van. Amugy is katasztrofa Hamill szineszi jateka az egesz filmben.....de itt kegyetlen szerencsetlenkedes. Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2015. Szeptember 29. Hozzászólás ideje: 2015. Szeptember 29. Ne viccelj. Egyik legjobb jelenetsor az egész eredeti trilógiában. Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2015. Szeptember 29. Hozzászólás ideje: 2015. Szeptember 29. Biztos nagyon gonosz vagyok de (most ,hogy este ujraneztuk,megint) a parbajukban,mikor Vader mindenfele targyakkal hajigalja meg Luke-ot....szo szerint sikitva rohogok,ahogy Luke azt se tudja hol van. Amugy is katasztrofa Hamill szineszi jateka az egesz filmben.....de itt kegyetlen szerencsetlenkedes. Sikítva röhögsz? Jó helyen jársz Te Zolikám? Válasz
ZoliZoltán Hozzászólás ideje: 2015. Szeptember 29. Hozzászólás ideje: 2015. Szeptember 29. Jó mar túlzás volt....meg este fáradt is voltam már. De nagyon nagyot röhögtem. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. Január 22. Hozzászólás ideje: 2018. Január 22. 4 perccel korábban, Dzséjt írta: Ja, és mágikus úton került oda Luke alá. Megvárta még Luke kiesik az antennákra. De most tényleg! Van már HD verzió a filmből, ki kellene vágni azt a valamit és megvizsgálni. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2018. Január 22. Hozzászólás ideje: 2018. Január 22. Néztem már, a HD verzióban is csak egy szürke paca az egész. De eleve lehetetlen, hogy a kard legyen. 1. Percekkel korábban vágják le Luke kezét. Már rég Bespin mélyebb légkörében járhatott volna, mire Luke egyáltalán elengedi magát. 2. Rengeteg olyan légcső van lefelé menet, ami Luke-ot beszívja, és mind máshová vezet. Szinte kizárt, hogy Luke és a keze ugyanott kössön ki. 3. Luke környékén sem látszódott a keze és a kard, mielőtt szétnyílt alatta az ajtó. 4. Amikor Luke kiesik, nem látni előtte semmit átesni a nyíláson. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. Január 22. Hozzászólás ideje: 2018. Január 22. (szerkesztve) Ez a legjobb kép. Összehasonlításul betettem azt is amikor Vader levágja Luke kezét. A második lehet akár egy fénykard is mert olyan alakja van. Persze nem valószínű, hogy az. Meg kellene kérdezni Pablót. Szerkesztve: 2018. Január 24. - Ody Mandrell 1 Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.