Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
Nálam már megvan kétféle verzióban is. :D:fuckoff:
Nálam is. :(

A képregény eddig csak angol jpg-fájlokban van meg de tervezem hogy megveszem magyarul.

Hozzászólás ideje:

Rorschach nekem szimpatikus volt, bár egy beteg állat, de megértem a motivációit.

Komédiás meg egy brutál náci volt.

Éjjeli bagoly a legrendesebb meg a lány.

Hozzászólás ideje:
Rorschach nekem szimpatikus volt, bár egy beteg állat, de megértem a motivációit.

Az, de mégis valahogy úgy bírtam a legjobban, bár nem mondanám, hogy pont a szimpatikus karakter kifejezés jutna eszembe róla.

Hozzászólás ideje:

Komédiás meg egy brutál náci volt.

Éjjeli bagoly a legrendesebb meg a lány.

Lassan már kultfilm lesz belőle. :) Nekem úgy tűnik, hogy sok embernek idő kellett ahhoz, hogy pozitívan értékelje a filmet. Szerintem van benne valami ami miatt bele is borzong az ember. Én legalábbis igen. A hangulata elégé eltérő a szokásos képregényfilmekétől. És ez nem az a film amit elég lenne egyszer megnézni.

A Gamerhez valahogy van némi fenntartásom, de az tuti, hogy szíves vendég lesz a házimozin :D:) Hangkalibrációs tesztlemeznek tuti nem lesz utolsó :D

Hozzászólás ideje:
Nálam is. :)

A képregény eddig csak angol jpg-fájlokban van meg de tervezem hogy megveszem magyarul.

Készülj fel rá, hogy nem olcsó mulatság. Azt hiszem 3000Ft kötetenként és 3 kötet van.

Hozzászólás ideje:
A Gamerhez valahogy van némi fenntartásom, de az tuti, hogy szíves vendég lesz a házimozin :D:)

Nekem meg mindegy min, mert legfőképp a pasi érdekel belőle :D:)

Hozzászólás ideje:

Fura, nekem ez a kép tetszik róluk eddig a legjobban. Ezt a Watchment nekem is meg kéne néznem.

Sötét Lovag

Spoiler:

Tudom, már idejét múlt film, de mostanában néztem újra, és az vetődött fel bennem, hogy vajon ki lehetett ez a Joker? Honnan jöhetett? Miért? Miért van rajta smink? És mik lehetnek a vágások rajta?

Kicsit furcsa, hogy nem sokkal később, hogy Batman feltűnik, megjelenik ő is (Begins legvége). Addig hol volt? És a smink csak Batman miatt van rajta, hogy az ellentétes pólusa legyen? Vagy mi célt szolgálhat?

Egyébként nem tudjátok, hogy mennyi idő telik el a Begins és a TDK között?

Hozzászólás ideje:

Az csak annyit jelent, hogy nem volt benne még a nyilvántartásukba. Legalábbis ezt mondja szó szerint Gordon, hogy sem az ujjlenyomata, sem a DNS-e nem szerepel a rendőrségi adatbázisban.

Dzséjt: azt mondja, hogy egy éve tűnt fel Batman Gotham city-ben, no de a Begins szerintem hosszabb időt ölel fel, mint egy nap, plussz a Begins végén Gordon átadja Joker kártyáját Batmannek, szóval nem hiszem, hogy utána túl sok idő telt volna el a bankrablásig pl., plussz a kastély sem épült újjá, ami talán egy év alatt már meglehetne.

De a többi kérdésem még mindig áll...

(Mi a fenéért ugrik vissza állandóan a kurzor az írás közben az előző sorok közepére?! grr)

Hozzászólás ideje:
Fura, nekem ez a kép tetszik róluk eddig a legjobban. Ezt a Watchment nekem is meg kéne néznem.

Sötét Lovag

Tudom, már idejét múlt film, de mostanában néztem újra, és az vetődött fel bennem, hogy vajon ki lehetett ez a Joker? Honnan jöhetett? Miért? Miért van rajta smink? És mik lehetnek a vágások rajta?

Kicsit furcsa, hogy nem sokkal később, hogy Batman feltűnik, megjelenik ő is (Begins legvége). Addig hol volt? És a smink csak Batman miatt van rajta, hogy az ellentétes pólusa legyen? Vagy mi célt szolgálhat?

Egyébként nem tudjátok, hogy mennyi idő telik el a Begins és a TDK között?

Korántsem biztos, hogy már a Beginsnél is sminkelte magát. Lehet, hogy pont akkoriban őrült meg. :)

Nolan szándékosan nem magyarázta meg, hogy miért vannak vágások rajta és miért sminkeli magát. Ez hozzájárult a karakter rejtélyességéhez.

A Batman Begins és a The Dark Knnight között 1 év telt el.

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:

Donát:

Spoiler:

A Begins szerintem sem pár nap, de Batman első, komplett jelmezes feltűnésétől Dukard haláláig már tényleg csak napok telhettek el. Aztán Ra's al Ghul kifektetésétől a film tényleges végéig megint eltelhetett egy hosszabb idő (hetek), mivel egyrészt, Gordont kinevezték (valószínűleg ekkoriban léphetett hivatalba Dent is a BB-ben megölt államügyész helyett), Loeb-ot is előléptették, illetve Fox is azt mondta, hogy az ellenanyag sorozatgyártásához hetek kellenek (plusz ugye elkészült a Batrefflektor is :) ). Szóval a főgonosz kiiktatása és a film tényleges vége között eltelt időkben szerintem volt ideje "megszületnie" Jokernek. Imigyen lehetséges, hogy a film vége és a TDK kezdete között tényleg nincsen már tetemes idő.

A kastély állapotáról sajnos nem tudunk meg semmit a TDK-ból, lehet, hogy még mindig a törmelékeket takarítják, de az is, hogy már majdnem kész állapotban van, így ez nem elengedő arra, hogy megállapítsuk, mennyi idő telhetett el a két film között.

Joker elmeállapota alapján meg szerintem akár az is lehet, hogy Batman első címlapra kerülése után már felvette ismert alakját, de azt szinte biztosra veszem, hogy ő már előtte is ténykedett. Túl jól felépített sleppje volt, és túl sokat tudott a maffia ügyleteiről. Pl.: hogy ki és hol mossa tisztára a pénzét a maffiának, mikor és hol üléseznek a vezetők, vagy egyáltalán, hogyan működik a szervezet. Ez két dolgot jelenthet: az egyik, hogy ő is tagja volt valaha ennek a baráti körnek valamilyen szinten; a másik, hogy baromi jól szervezett informátorai vannak. Így vagy úgy, mindkettő azt feltételezi, hogy Joker már az imázsa megteremtése előtt is részese volt valahogy a szervezett bűnözésnek (és talán a vágásai is ebből a múltból származnak, és beszámolóival ellentétben talán egy riválisa, vagy hasonló okozhatta, ami egyúttal akár magyarázat is lehet arra, hogy miért is cseszett ki a maffiával is... e témában viszont szinte teljesen biztos vagyok, hogy mindkét mese, amit elmondott, tényleg csak mese volt). Aztán jött Batman, és mivel a fickó szerintem sosem volt teljesen százas, úgy döntött, ő lesz az ellentéte. És innentől kezdve felvette a fehér "maszkot" (ami ugyanúgy takarja az arcát, mint Batman félmaszkja Wayne-ét), a lila "jelmezt" (ami tökéletes kontraszt Batman fekete jelmezével... ez is jól kiemeli, hogy Joker mennyire az ellentéte akart lenni a denevérnek, hiszen az egyikük, a jó tök fekete és "földöntúli", addig a rossz színes, kedélyes és a színektől eltekintve viszonylag hétköznapi - egyszerű öltöny, ugye), és elkezdett úgy ténykedni, hogy az tényleg Batman ellentéte legyen, mindent ennek rendelt alá: ő káoszt teremt, míg Batman rendet próbál.

Mindezek mellett azt is figyelembe kell még venni, hogy Wayne megalkotta azt a "Nagy Testvért" a kutatás és fejlesztésen (vagy minek hívták Fox egykori részlegét), ami szintén nem lehetett kevés idő, és azt mindenképpen csak Wayne hatalomátvétele után kezdhették el.

Hozzászólás ideje:

A top 10 bevételt produkáló film Amerikában 2009 nyarán

1. Transformers: A bukottak bosszúja $399,416,040

2. Harry Potter és a Félvér Herceg $294,258,075

3. Fel $289,639,811

4. Másnaposok $270,237,752

5. Star Trek $256,673,273

6. Jégkorszak 3: A dínók hajnala $193,250,211

7. X-Men Kezdetek: Farkas $179,863,544

8. Éjszaka a múzeumban 2 $176,461,908

9. Nász-ajánlat $160,154,402

10. Angyalok és démonok $133,375,846

Hozzászólás ideje:

Dzséjt:

Spoiler:

Oké, de akkor a Begins és a TDK között nem egy év telik el, hiszen a Begins az említett Jokeres jelenettel ér véget :)

Szerintem amúgy Dent kicsit később lett Főügyész, utána lefolytatta a vizsgálatokat a rendőrök ellen, majd pedig ugye megalakult az MCU. De ez mindegy is igazán.

Jokerről: valóban kiforrott információi vannak. De a bankrablásnál neki nem mindegy volt, hogy kitől lop? Vagy azért lopott a maffia bankjától, hogy lebuktassa a bankot Gordon és Batman előtt? Mert igazából neki szerintem csak pénzre volt szüksége a film elején, ezért rabolta ki a pénzintézetet.

Ez hiteles történetnek tűnik nekem is Jokerről amúgy. A sebhelynél én azt is el tudom képzelni, hogy magának csinálta, és tényleg csak mesél a keletkezésével kapcsolatban. Az tuti, hogy az általa elmondott történetek nem igazak.

A Wayne által kreált cucc viszont nem mérvadó, ugyanis a Fox által használt szonáros ötletet használta fel Bruce a megalkotásához, azaz a hong kongi akció után kezdte el építeni, ami így max csak a "TDK hosszáról" ad infót.

Hozzászólás ideje:

A Transformers: A bukottak bosszúja világszerte eddig 828 millió dollárt termelt. :)

Ami viszont rossz dolog:

"Elhasalt a Terminátor: Megváltás (Terminator: Salvation), hiába volt a sok ígéret. Még a sok szidott 200 millióból készült harmadik felvonás is kihúzta 150 millióig Amerikában és 433 millió volt az összbevétele. A negyedik részt dettó 200 millióból hozták tető alá, ám Amerikában eddig az év bukása címét birtokolhatja, csak 125,2 milliót sikerült összekaparnia, csak a nemzetközi összegek szépítenek rajta valamelyest, így 371,2 milliót írhatunk a T4 mellé, ami azonban kevés, roppant kevés egy ilyen bejáratott franchise név mellett meg pláne." :):D

Hozzászólás ideje:

Revan, tudom, hogy a két fickó ugyanaz, szerinted miért írtam úgy a mondatokat, ahogy? Olvass figyelmesebben...

Donát:

Spoiler:

Eltelhetett akár egy év is, akár kevesebb is. Szerintem mindkettő lehetséges, mert nincsenek olyan dolgok, amik alapján biztosra megsaccolhatnánk az időt.

Joker direkt a maffia pénzét rabolta el, hogy ezzel kényszerítse a pénzmosót menekülésre, ami által aztán Batman elkaphatja, és akinek köszönhetően végül lesittelhették a maffia embereit. Ez pedig végül Dent bukásához vezetett, ami szintén ugye fontos része volt Joker tervének. Plusz azzal, hogy a maffia pénzét vette el, egyben felkeltette a figyelmüket is, így elkezdhette a megtévesztés játékát, vagyis úgy tett, mintha nekik dolgozna (akit felbéreltek Batman elfogására). A pénz tuti nem kellett neki, hiszen még fel is gyújtotta a részét, és mondja is, hogy számára ez nem a pénzről szól.

A szonár kütyüben igazad van.

Hozzászólás ideje:

Úgy tűnik szerencsém lesz a 2012-höz, mert szinkronosan is adni fogják :) Ezzel együtt az is kiderült, hogy a film a korábbi 90 perces játékidő helyett 120 perces lesz :) Ez így azért már jobban hangzik :D

Hozzászólás ideje:
Én simán megértem, hogy a T4 miért nem hozott sokat.

Én annyira nem. Nem lehet arra kenni hogy a gyenge T3 miatt, mert az se lett nagyon sikeres a híres-nevezetes T2 ellenére se. Arra se hogy gyenge lett a film, mert nézzük meg milyen rossz(szerintem) a TF2, még is kasszasiker lett. Benne van Christian Bale, az utóbbi évek legsikeresebb filmjének a főszereplője, a trailerek ütősek. Jó persze hogy ha a T3 se lett sikeres akkor ez se lehetett volna, pláne hogy azt jobban ellehetett adni Arnie-val. De én mindenképp nagyobb bevételre számítottam.

A TF2 meg az első részével nyerte meg a nézőket.

Hozzászólás ideje:

Igaz, hogy jó lenne többet megtudni Joker múltjáról, de nem bánom, hogy végül mégsem tudtuk meg. Szerintem egy kicsit megölné a karakter titokzatosságát.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.