Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Szerintem arra célzott, hogy TELJESEN UGYANAZ a zene nincs kétszer. Az más kérdés, hogy egy témát, dallamot kicsit átvariálva hallhatunk újra, mert olyan mindenütt van.

Nekem egészen másnak tűnik a zenei felépítés.

Hozzászólás ideje:
Szerintem arra célzott, hogy TELJESEN UGYANAZ a zene nincs kétszer. Az más kérdés, hogy egy témát, dallamot kicsit átvariálva hallhatunk újra, mert olyan mindenütt van.  

Nekem egészen másnak tűnik a zenei felépítés.

De itt alább épp arról volt szó a régi trilógiában is vannak egy az egyben ugyanolyan részek...

Hozzászólás ideje:

Bár tényleg nem a teljes szám a maga 9 percével, de a Rescue From Cloud City-ben benne van pontosan ugyan az a zene, mint ami Han és Luke hósiklós keresésénél szól (a hósiklós keresés viszont sehol nem szerepel a CD-n - ennyit az időrendről :( - a helyén meg olyan szól, ami ebben a formában nem is hallható a filmben).

Hozzászólás ideje:
Bár tényleg nem a teljes szám a maga 9 percével, de a Rescue From Cloud City-ben benne van pontosan ugyan az a zene, mint ami Han és Luke hósiklós keresésénél szól (a hósiklós keresés viszont sehol nem szerepel a CD-n - ennyit az időrendről  :(  - a helyén meg olyan szól, ami ebben a formában nem is hallható a filmben).

Így van, de ott van még az első és a második halálcsillag elleni támadás zenéje. Ugyanaz megy mindkettőnél. (a Jediben akkor, amikor berepülnek a halálcsillagba... remélem jól mondom) Különben a Force theme-et miért nem említjük, hogy ismétlik többször, ha már az ismétlésekről van szó?

Force theme alatt az iker naplementés zenét értem.

Hozzászólás ideje:

A régi epizódokban is volt belső copy-paste, ez igaz. De azt, hogy az EP6-ban, amikor Vader kétszer is tiszteletét teszi a Halálcsillag tróntermében, ugyanazt a verzióját játsszák a birodalmi indulónak, tehát csináltak egy kopizást, össze sem lehet hasonlítani azzal, hogy az EP3-ban egy kulcsmomentum kapott duplán kopizott zenét. Ez inkább olyan, mintha az EP6-ban Vader legyőzése kapna kopizenét, vagy az EP4-ben Ben halála.

Ki-Adi-Mundi: az EP6-ban a HCS elleni támadás zenéje nem annyira copy-paste, inkább csak egy téma visszatérése. Teljesen más hangszereléssel adják elő (ami nekem nagyon bejön). Ugyanez igaz az Erő-témára. Most nem jut eszembe olyan eset, hogy azt valamelyik filmben kétszer ugyanúgy felhasználták volna. Copy-paste akkor lesz valami, ha a már előzőleg felvett zenei anyagot egyben, változtatás nélkül (esetleg a végeit lekeverve) emelik be valahová, nem oda, ahol eredetileg szerepelt. És ilyen copy-pastékból bizony az EP2-3-ban van a legtöbb.

Zenei CD-kben szerintem a felújított változat idején megjelent duplalemezes verziók a legjobbak. Nem csak a filmzenét tartalmazzák, ami szólt, hanem néha az alternatív verziókat is (pl. a Sarlacc-akciónál, vagy Vader égetésénél - ott szól a legtökéletesebb Erő-téma, amit fel sem használtak soha :( ), megfejelve még az önálló zenekari darabokkal is, amiket eleve nem filmzeneként vettek föl (Imperial March, Yoda's Theme, Luke and Leia stb.).

Hozzászólás ideje:

Szerintem is a dupla lemezesek voltak a legjobbak. Az új filmekből össze tudnának állítani egy ilyen kiadványt? Félek, hogy nem... Az ilyen Baljós Ultimate Edition nevetséges dolog volt a régi részekhez kiadott cd-khez képest.

Hozzászólás ideje:

Nekem az a Baljós dupla CD is tetszett :)

Szerintem össze tudnának szedni az új filmekre is két cdnyi anyagot, már csak azért is, mert mindegyik részben van olyan zene, amit nem hallani a CD-ken.

Én azt nem értem, hogy copy pastetnek nevezitek az templomi nyomulás zenéjét. Most Simon Z azt írtad, hogy "Copy-paste akkor lesz valami, ha a már előzőleg felvett zenei anyagot egyben, változtatás nélkül (esetleg a végeit lekeverve) emelik be valahová, nem oda, ahol eredetileg szerepelt." De ez a zene eredetileg sehol sem szerepelt ebben a formában filmben, tehát itt új. Még az ep2 CD-n sem így van, ott más az eleje, hisz hozzá tartozik a Love Pledge, s eleve máshogy kezd rá az ütemezésre - emelkedik a hang, a CD-n más a felvezetés, a végéből úgy 5 perc hiányzik - ez kicsit sok a lekeveréshez - valamint a nyugis rész is sokkal előbb jön a filmben. Ezen fellül, egymás mellett meghallgatva a zenét - ment a film mellette a zene - totálisan máshogy szólt ez a rész, más ütem, más hangfekvés. Ezek után még azt is ki merném jelenteni, hogy újra felvették, mert ez biztos nem copy, ebben a formában még a Kashyyyknál sem szerepelt, ahol pedig csak 5 másodperc kb, míg ez szól. Ha ezután mondjuk ugyan ebben a kiszerelésben hallanánk az ep4-5-6 valamelyikében, akkor lenne copy pastet.

Hozzászólás ideje:
Az ilyen Baljós Ultimate Edition nevetséges dolog volt a régi részekhez kiadott cd-khez képest.

Miért is? Szerintem egy szinten vannak. Imádom az EPI két CD-s, teljes zenéjét. Szóval nem értem miért lenne annyival jobb a 4-5-6 kétlemezes kiadványa...

Hozzászólás ideje:
Szerintem a legjobb az EpI UE kiadás.MINDEN zenét tartalmaz.

Az azfrikai etno zene az nagyon ott van. :)

:)

The Street Singer

Ez a zene hol hallható a filmben? :?

Hozzászólás ideje:

Ez a zene hol hallható a filmben? :)

Akkor amikor Mos Espa utcáin sétálnak.

Azt gondoltam, benne is van a nevében hogy utca :?

Csak hogy pontosan hol, mert nem emlékszek rá.De minnyá megnézem DVDn, most végeztem a klónokkal. :)

Hozzászólás ideje:

Nem vagyok oda túlzottan az epI dupla kiadványáért. Az epIV-V-VI dupla cd-nél sokkal rosszabb hallgatni. Félre ne értsétek, ebben nem a zene a hibás :) Csak éppen zavar, pl. a végén, hogy az egymással párhuzamosan futó kb. 4 cselekményszál zenéi egyfolytában váltakoznak egymással. Hol a Duel szól, hol ez, hol az. Borzasztóan idegesít.

Hozzászólás ideje:

A Baljós dupla cd olyan, mintha a filmet nézném csak épp nincs kép. (az más kérdés, hogy a fejemben végigkövetem az egészet :)

De akkor van váltás, mint a filmben is. Azért nem tetszik, mert ha zenét akarok hallgatni, akkor egy teljes számot szeretnék hallani és nem azt, ami a filmben van. Lényegében ezért lenne több a filmzene kiadása a filmnél.

Pl. egy droid indulót is teljes egészében szívesen végighallgatnám úgy, mint az Imperial Marchot a Birodalom cd-jén.

Egyszóval én összecsapottnak érzem a Baljós dupla cd-jét.

Hozzászólás ideje:

Ezért hallgatom azt többet :)

Szép, hogy híven követi a filmet, de csak zeneként hallgatva már nem is annyira oké. Nálam nagyon fontos szempont, hogy önálló, képek nélküli zeneként is megállja a helyét, és kellemes hallgatnivaló legyen filmtől függetlenül is.

Hozzászólás ideje:

Pedig nagyon sok remek téma van a korongokon, ami a szimpla CD-ről lemaradt (pl. Anakin destroy the fed. battleship). Én ezért is imádom.

Egyébként a filmzenének a nevében is benne van, hogy nem önálló műnek készült, hanem egy képi mű kiegészítése, ha úgy tetszik egyik fele. Kétlem, hogy bárkinek aki hallgatja az SW zenéjét, ne a film egyes jelenetei ugorjanak be...

Hozzászólás ideje:

Nekem legalábbis mindenképpen a képek ugranak be, ha nem egyből, akkor szándékosan idézem fel, ezért is szeretem jobban a baljós duplát, ráadásul tényleg tartalmaz nem egy olyan zenét, ami nincs is rajta a többi kiadványon. Ennek ellenére az 1cds verziót is szeretem éppen a komplet témák miatt (ha pl csak a Duel of the fatesre vagyok kíváncsi, akkor ezt veszem elő).

Hozzászólás ideje:

Az SE-dupla-CD-k annyival jobbak a TPM-nél, hogy mint írtam, rajtuk vannak a zenekari darabok is (együtt a film zenéjével), sőt, egyes jelenetekhez alternatív zenéket is találhatunk a CD-n. Ezek azok, amikkel többet az, mint a TPM Ultimate Edition, amin nincs pl. rajta a Duel és az Anakin's Theme. Ha ezek ott lennének, már oké lenne.

Ha jól tudom, anno Lucasék hivatalosan is bocsánatot kértek a rajongóktól az UE megjelentetése után a fenti probléma miatt.

Dzséjt: "Egyben" alatt nem azt értettem, hogy a teljes zeneszámot illesztik be, ami a CD-n van, hanem azt, hogy változtatás nélkül kiemelnek belőle egy hosszabb-rövidebb részletet, és azt bekopizzák. Egyébként ha eltekintenénk attól, hogy az EP2 CD-n is rajta van (ugyanígy, csak a filmben dobokkal is megspékelték a felülnézeti képnél, mert ott loopoltak egyet, ha jól hallom), akkor is gond van, mert a Kashyyyk feltűnésekor is ugyanez ment le, tehát egy filmen belül is duplázott copy/paste lenne. Mivel pedig szerintem fontos jelenetről van szó, nem tudok eltekinteni ettől. :)

• 7 hónappal később...
  • 3 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Annak a zenének tudja valaki a címét, amit Vader és a klónok templomba vonulásakor nyomnak?

Hozzászólás ideje:
Annak a zenének tudja valaki a címét, amit Vader és a klónok templomba vonulásakor nyomnak?

Rajtavan az EpII cd-n.

Love pledge and the Arena.

Bár a 3. részben egy kicsit módosított verzió hallható.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.