Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2013. Május 14. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. Május 14. Én a twitter bejegyzéseit követtem figyelemmel, pár hónapja a világűrből kedélyesen eltársalgott a Star Trek színészeivel (Kirk, Spock, Sulu) és Buzz Aldrinnel Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
JakeSully Hozzászólás ideje: 2013. Augusztus 2. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. Augusztus 2. 1952-ben készült űrprogram, ami végül nem valósult meg, de nagyon érdekesek az akkori elképzelések http://io9.com/the-great-1952-space-program-453511252 De érdekes lett volna az űrállomás http://24.media.tumblr.com/c8c6b9fde37d790a9ac98ce0894fce00/tumblr_mqt9842edA1qzy0ygo4_1280.jpg Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
JakeSully Hozzászólás ideje: 2013. Augusztus 23. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. Augusztus 23. Így fogná be a NASA az aszteroidát 2013 kezdete óta beszél arról a NASA, hogy elfognak egy aszteroidát, aztán a Föld közelébe vontatják, ahol meg tudják látogatni az űrhajósok, és mintát tudnak venni a talajából. Mostanra kiderült, hogy ez a misszió egyáltalán nem vicc, az űrügynökségnek már terve és pontos időpontja is van: 2025-re nálunk lesz az aszteroida. A NASA elkészített egy videót is, amely bemutatja, hogy pontosan hogyan működne ez az egész. Az elképesztő képek és animációk az eddiginél részletesebben bemutatják az akciót: az űrügynökség ionhajtóművet használna az űrbeli objektum elfogására, az egyelőre fejlesztés alatt álló Orion kapszulával, kilenc nap alatt két űrhajós hajtaná végre a küldetést. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Merr-Sonn Hozzászólás ideje: 2013. Augusztus 23. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. Augusztus 23. Ez nagyon érdekes, csak a végén ne kelljen egy olajfúró csapatot felküldeni rá, hogy időben helyezzenek el egy atombombát a belsejében. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2013. Szeptember 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. Szeptember 13. A Voyager-1 elhagyta a Naprendszert Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2013. Szeptember 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. Szeptember 13. Már mióta úton van, és még most jutott ki, nagyon durva. Amúgy itt követhető milyen messze járnak. 20 másodperc alatt tesznek meg 1000 km-ert. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2013. Szeptember 14. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. Szeptember 14. Szép teljesítmény. Három éves voltam amikor indult. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2013. Szeptember 26. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. Szeptember 26. Elég víz van a Mars felszínén az élethez Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Riddick Hozzászólás ideje: 2013. Szeptember 26. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. Szeptember 26. Így fogná be a NASA az aszteroidát 2013 kezdete óta beszél arról a NASA, hogy elfognak egy aszteroidát, aztán a Föld közelébe vontatják, ahol meg tudják látogatni az űrhajósok, és mintát tudnak venni a talajából. Mostanra kiderült, hogy ez a misszió egyáltalán nem vicc, az űrügynökségnek már terve és pontos időpontja is van: 2025-re nálunk lesz az aszteroida. A NASA elkészített egy videót is, amely bemutatja, hogy pontosan hogyan működne ez az egész. Az elképesztő képek és animációk az eddiginél részletesebben bemutatják az akciót: az űrügynökség ionhajtóművet használna az űrbeli objektum elfogására, az egyelőre fejlesztés alatt álló Orion kapszulával, kilenc nap alatt két űrhajós hajtaná végre a küldetést. Érdekesek a kommentek, rögtön a második már a Holdraszállást kérdőjelezi, LOL! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2013. Szeptember 26. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. Szeptember 26. Érdekesek a kommentek, rögtön a második már a Holdraszállást kérdőjelezi, LOL! Amíg világ a világ, mindig lesznek kétkedők. Mert ugye azt is tudjuk, hogy Gagarin sem járt az űrben, legalábbis aki visszajött az már nem ő volt... Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2013. Szeptember 27. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. Szeptember 27. Nekem ilyenkor eszembe jut, hogyha mégsem járt ember a Holdon, akkor mégis miért szeretnék elhitetni velünk, hogy de mégis, és főleg miért öltek bele annyi pénzt, amit másra is költhettek volna Szóval járt ember a Holdon Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2013. Szeptember 28. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. Szeptember 28. Szerintem meg Kolumbusz sem járt Amerikában, a könyvnyomtatást sohasem találták fel, Neumann János meg sosem készített számítógépeket, ezért írom jelen soraimat egy barlang falára valahol Európában. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2013. Október 4. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. Október 4. Hajmeresztő elmélet a Hold keletkezésére Szerintem érdekes felvetés. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
JakeSully Hozzászólás ideje: 2013. Október 22. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. Október 22. A Hold az űrturizmus új célpontja Hamarosan elindulnak az első űrturista járatok... http://www.origo.hu/tudomany/vilagur/20131016-szalloda-a-holdon-az-urturistak-a-hold-fele-kacsingatnak.html Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2013. Október 22. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. Október 22. A hamarosan az mennyi? 100-200 év? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2013. November 14. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. November 14. Az ISON üstökös jobban teljesít. Viccen kívül érdemes egy pillantást vetni rá ha éppen hajnalban kint jártok az ég alatt. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2013. November 15. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. November 15. Már látni szabad szemmel? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2013. November 15. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. November 15. Már látni szabad szemmel? Hajnalban igen. Benne van a cikkben is. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2013. November 16. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. November 16. Hajnalban igen. Benne van a cikkben is. Majd akkor megnézem Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2013. November 23. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. November 23. Csodálatos hajnalban! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
JakeSully Hozzászólás ideje: 2013. December 10. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 10. 2018-ra már egy leszállós egység mehet a Marsra! A Lockheed Martinnal és az SSTL műholdgyártó céggel írt alá megállapodást a Mars One program, melynek célja, hogy elsőként juttasson el embereket a Mars felszínére. Az asztronauták kolóniát alapítanának a bolygón, és valószínűleg sosem térnének vissza a Földre. http://www.origo.hu/tudomany/vilagur/20131210-mars-one-lockheed-martin-sstl-bejelentes-a-mars-one-elso-marsi-kuldeteserol.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter 2026-ra így fest majd a marsi kolónia Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2013. December 10. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 10. Jake. Tele a padlás ilyen tervekkel. Nekem egy rakat dokumentumfilmem van ami 2010 -es és mai dátumok körüli Mars utazásokról szól. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
JakeSully Hozzászólás ideje: 2013. December 10. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 10. De azért jó látni a lelkes magáncégeket Reméljük belátható időn belül megvalósul valamelyik projekt.. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2013. December 10. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 10. Én pesszimista vagyok ezzel kapcsolatban. Szerintem a mi életünkben nem jutunk el oda. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2013. December 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 11. El is jutnának oda szerintem megkrepálnának elég hamar. ISON-ból meg már nem lesz semmi. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
JakeSully Hozzászólás ideje: 2013. December 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 11. ISON-ból meg már nem lesz semmi. Béke poraira Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
JakeSully Hozzászólás ideje: 2013. December 12. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 12. Nagyon érdekes Szimulációk szerint hologram a világunk http://www.nature.com/news/simulations-back-up-theory-that-universe-is-a-hologram-1.14328 Japán fizikusok egy csoportja olyan elmélettel állt elő, amely szerint az univerzum csupán egy hatalmas hologram. Erre állításuk szerint bizonyítékokat is találtak, tanulmányukat Nature idézi. magyarul a cikk: http://index.hu/tudomany/2013/12/12/szimulaciok_szerint_a_vilagegyetem_egy_hologram/ Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Bomarr Hozzászólás ideje: 2013. December 12. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 12. Nyilván én vagyok zokni a témához, de az elmélet között meg aközött a kijelentés között, hogy a "világunk hologram" semmi kapcsolatot nem találtam. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
JakeSully Hozzászólás ideje: 2014. Január 28. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. Január 28. Lassan de biztosan az idegen űrhajók féknyomait kezdik kutatni a csillagászok. SETI 50 éve nem talál semmit, alternatív keresés szükségeltetik http://www.origo.hu/tudomany/vilagur/20140128-dyson-gombok-seti-elkepeszto-otletek-idegen-civilizaciok-keresesere.html?sec-2 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2014. Január 28. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. Január 28. Lassan de biztosan az idegen űrhajók féknyomait kezdik kutatni a csillagászok. SETI 50 éve nem talál semmit, alternatív keresés szükségeltetik http://www.origo.hu/tudomany/vilagur/20140128-dyson-gombok-seti-elkepeszto-otletek-idegen-civilizaciok-keresesere.html?sec-2 Mert tán nem rádióhullámokat kellene keresni. Kétségkívül van alapja az elgondolásnak de ha olyan fejlett civilizációkat akarnak keresni akkor szerintem azok már a rádióhullámos korszakon régóta túlvannak. Az a baj itt, hogy rossz helyen vagyunk, úgymond a Tejút külvárosában ami sok szempontból jobb, de idegeneket nagyobb sansszal találnánk a belső régiókban ahol több csillag van. És mivel csillagok nagy többségének vannak bolygói, ha csak azoknak 1%-a is alkalmas az élet fenttartására akkor így is több ezer civilizáció lehet odakint, más galaxisokról nem is szólva. Másik lehetséges dolog, hogy azért nem fogtak semmit mert nem tartanak még ott hogy ilyenekkel kommunikáljanak, vagy már rég kihaltak és lekéstünk a jelekről. De szerintem az idegenek már rég idetaláltak (van rá elég bizonyíték) maximum nem érdekeltük őket vagy eltitkolják az egészet ami érthető. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.