Ugrás a kommentre

6x09 - The Disappeared (Part 2)


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

9. rész - The Disappeared (Part 2) / Az eltűntek (2. rész)

 

epguide609.jpg

 

Írta: Jonathan Rinzler

Rendezte: Bosco Ng

 

Helyszín: Zardossa Stix, Bardotta

 

Szereplők:

Julia királynő - Ami Shukla

Jar Jar Binks - Ahmed Best

Mace Windu - Terrence Carson

Peteen - Cas Anvar

Talzin anya - Barbara Goodson

 

Történet

Mace Windu és Jar Jar Binks a hipertéren át követik azt a hajót, amivel elrabolták Bardotta királynőjét. A nyomok egy eldugott bolygóra vezetnek, ahol az egyre inkább összecsiszolódó páros meglepő felfedezést tesz.

 

Előzetes

 

Érdekességek

- Talzin anyát legutóbb a 4x22 Revenge című epizódban láthattuk. A története ezzel a résszel még nem ért véget.

- Az epizód végén hőseink ellovagolnak a sivatagba csak úgy, mint ahogy tették azt az Indiana Jones and The Last Crusade című film végén.

- Mace azt tanácsolja Jar Jar -nak, hogy ne a szorongásaira figyeljen. Qui-Gin Jinn is hasonlóan figyelmeztette padawanját, Obi-Wan Kenobi -t a The Phantom Menace elején.

- A rész egyik kiindulópontja volt Mace Windu és Jar Jar furcsa párosa. Ezt a felállást a The Man című sorozat ihlette, amiben Samuel L. Jackson és Eugene Levy alkot hasonlóan szokatlan kettőst.

 

Concept Art galéria

 

01.jpg

A Zardoss Stixen található piramis

 

02.jpg

Zardoss Stix kikötője

 

03.jpg

Zardossai nő

 

04.jpg

A piramist őrző droidok egyike

 

05.jpg

Zardossai suhanó

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 1 hónappal később...

Ez az Erőlopkodás még mindig nem teljesen kóser - lehet aludnom kéne rá egyet (kiegészítés alvás után: nem használt*) - a megoldás már tetszetős volt. Fél füllel hallottam valahol, hogy Talzin mama bepillant még egy utolsó körre, de akkor ez a kósza hír számomra el is illant, így kellemes meglepetésként ért. Noha, amikor mindennek anyjáról kezdtek diskurálni (így hívták a "magyarok" is az istenüket a Clone Warsban :)), már felrémlett bennem, hogy csak nem a zöld szmötyi boszija konspirál itten. És hát nem bejött? :D És végre magyarázatot kaptunk arra, hogy a banya miért ilyen erős: hát összelopkodta a hatalmát, a drága mama. Viszont Windu szavaiból ítélve, még így is inkább csak illúziókkal bírt, nem tényleges hatalommal. Oké, Darth Maul lába és a többi varázsa azért "kicsit" több lehetett, mint illúzió, de úgy érzem, mégsem olyasféle hatalom, mint amivel például a Jedik és a Sith-ek bírnak. Talán ezért sem szállt soha szembe Talzin Erőhasználókkal, mert azok átlátnak a szitán. Hoppon is maradt, de a nagy kérdés is nyitva maradt: akkor most kinyiffant? Meg vajon hány szektája volt még? Ott voltak a dathomiri boszik, itt a Frangawl kultusz, talán még a magyar ajkú neelvanok is az ő kegyeltjei voltak. Nem egy visszafogott lélek.

Jar Jar és Windu párosa továbbra is remek, ami még mindig szokatlanságukból ered (mondjuk itt talán annyi előnye van Windu szerepeltetésének, hogy Talzinnal azért mégsem kerülhet szembe akárki). A lovas túrájuk, a harcuk a droidokkal remek momentumok voltak.

Mégis, összességében ezt a szálat gyengébbnek éreztem, mint az előző kettőt, főleg annak tekintetében, hogy míg az előző történetek alaposan hozzátettek a filmekhez, ez tulajdonképpen még a TCW néhány kérdésére sem adott minden téren kielégítő választ. Bár ez valószínűleg abból eredt, hogy még akartak foglalkozni Talzinnal. Csendben megjegyzem, csak ennél az egy sztorinál érzem azt, hogy nem átverés ez az egész "a már befejezett epizódokat vetítjük csak le" dolog. :)

 

*Az első bejegyzéseket még Worldben írtam meg, mert amikor megnéztem a részeket, még nem volt nyitva a topic. Szóval, mikor ide bemásoltam, már bőven aludtam egyet az epizódokra.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Talzin elenyészett, kevés ereje maradt és átlépett az árnyvilágba, nagyjából úgy, mint Sauron, amikor a Gyűrűt Isildur levágta az ujjáról (illetve az ujját a kezéről). A fizikai halál ott sem és Talzinnál sem jelent véglegességet, csak annyit, hogy a visszatéréshez bizonyára nem maradt elég ereje (jelenleg). A boszikban nincsen midichlorian, ezért közvetlenül nem képesek kommunikálni az erővel, így fizikailag kell azt adoptálniuk. Feltöltekeznek a mások erejével és ezt a rítust bizonyára rendszeresen gyakorolják. Ez persze nem jelenti azt, hogy a hatalmuk illúzió, ezért Windu kiszólását ismét abból a bizonyos "másik nézőpontból" kell értelmezni. Nem úgy valóság, ahogy a jedik ereje és ezért a jedik szempontjából (akik igazságra és hamisságra bontják a világot) az a fajta erőhasználat csak hamisság lehet, ergo megtévesztés - illúzió. Talzin ereje is ugyanúgy manifesztálódik, mint a jedik ereje, csak Ő rítusokkal gyűjti magába az erőt. Az illúzió szót inkább hamisságként kell értelmezni, ez pedig megint a szokásos jedi nézőpont. Megjegyzem, Talzin azért nem gyenge, sőőőt....a TCW ezzel a folyamatos eltünéssel sejtetni véli, hogy bizonyos mértékben képes legyőzni a fizikai halált. Inkább az a kérdés, hogy mennyi ideig képes megőrizni szellem valójában a tudatát.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Olyan nincs, hogy valakiben nincs midi-chlorian, hiszen azok nélkül nem is élhet. Inkább nem megfelelő számú. Ráadásul, Asajj Ventress rá az élő példa, hogy még ez sem általános jelenség.

 

Magára a szektára értettem, hogy módszertanuk az erő elbitorlása. Ez persze nem zárja ki, hogy oda is születnek potenciális és természetes erőhasználók. A boszik tehát mesterei annak, miként használd úgy az erőt, hogy nincs meg hozzá a szükséges midichlorian potenciál a testedben. Az már más kérdés, hogy a lopott erőt is használják, tehát mégis van bizonyos affinitásuk az erő használatára, csak a metódus, ahogy azt magukévá teszik, némileg eltér a született erőhasználók természet adta képességétől.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Lassú, bohókás (mit is vártunk egy Jar Jar száltól) szál, bár vannak benne komyoly elemek, mint például a "Végzet Templomára" emlékeztető emberkék, de ezeket mindig feledteti Jar Jar. A sztori nem nagy szám szerintem, Talzin vissza akar térni, ezért alattvalói segítségével Jar Jar szerelmének a népét lopkodja, hogy kisajtolja belőlük az Erőt. Jó kis lezárása Talzin anyó történetének, végre szétfoszlott végleg a vén hárpia. A Talzin vs Windu bár rövid volt, de nagyon tetszett.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Tudtam! :D Talzin mama felbukkant. De ne rohanjunk ennyire előre. ;) A TCW széles spektrumát jól jelzi az utóbbi két szál. Míg az előzőekben banki kölcsönökről és hitelekről volt szó, most a misztikus és mágia vonalán haladtunk tovább. Csodálatos! Mindig is ezt szerettem a sorozatban, hogy nem egy dimenziós, hanem sokszínű, sokfajta történettel.

 

No de nézzük a konkrét részt. Itt is folytatódik a bohókás és darkos hangulat egyvelege. Bardotta után ha lehet, még csodálatosabb világot kapunk. Zardossa roppant hangulatos a kis utcáival, házaival és piacterével. Olyan kis otthonos. Mintha egy kis olasz faluban járnánk. :) Nagyon tetszett az egész. De persze a hangsúly a szektásokon volt, akik célja mindennél jobban izgatott. Nos nem is kellett csalódnom. És miközben Jar Jar és Mace egyre jobban összecsiszolódtak, addig megtudtuk mi is folyik itt tulajdonképpen. Talzin anyó végre magyarázatot kapott. Ki is ő valójában és mi az a zöld trutymó! Szerintem ez zseniális volt! Egy boszorkány aki mások életerejét használja fel arra, hogy magát nagyobbá és hatalmasabbá tegye. Amint láttuk korábban, eléggé a végére ért a mágiának, hisz már Maul összerakásakor is alig tudott materializálódni. Gondolom kellett neki már az új anyag. Na de hogy ilyen módon szerzi be a "lelkeket", sose gondoltam volna! :o Ráadásul még el is árul magáról egy-két dolgot. Dathomiron rengeteg zöld löttyöt láttunk, még a sziklákból is azok folytak, megspékelve a zöld gömbbel. Ha belegondolunk mennyi ártatlan lelket kellett ehhez megszerezni? Ezentúl már úgy fogjuk nézni a korábbi Talzinos részeket, hogy tudjuk mi fán terem az öreg. Bár a Maul kavarásra továbbra se kaptunk választ, én azért megelégszem a boszorkány ilyetén való magyarázataival. Sajnos azt is tudjuk, hogy lenne még folytatás Talzinnak, amit valószínűleg nem fogunk látni. Maximum olvasni. Mindent egybevetve remek kis rész volt, különleges pikantériával.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez az Erőlopkodás még mindig nem teljesen kóser - lehet aludnom kéne rá egyet (kiegészítés alvás után: nem használt*) - a megoldás már tetszetős volt. Fél füllel hallottam valahol, hogy Talzin mama bepillant még egy utolsó körre, de akkor ez a kósza hír számomra el is illant, így kellemes meglepetésként ért.

Mert nem az Erőt lopkodják (azt nem is lehetne), hanem inkább az életerőt ami Talzin fekete mágiájához kell. :) Ugye mondják Jar Jar -nak is, hogy nem számít mennyire béna, benne is van egy kis erő, szóval azt is kiszívják.

 

Noha, amikor mindennek anyjáról kezdtek diskurálni (így hívták a "magyarok" is az istenüket a Clone Warsban :)), már felrémlett bennem, hogy csak nem a zöld szmötyi boszija konspirál itten. És hát nem bejött? :D És végre magyarázatot kaptunk arra, hogy a banya miért ilyen erős: hát összelopkodta a hatalmát, a drága mama. Viszont Windu szavaiból ítélve, még így is inkább csak illúziókkal bírt, nem tényleges hatalommal. Oké, Darth Maul lába és a többi varázsa azért "kicsit" több lehetett, mint illúzió, de úgy érzem, mégsem olyasféle hatalom, mint amivel például a Jedik és a Sith-ek bírnak.

Talzin hatalma illékony. Láthattuk mi lett Savage -ból a halála után. Vagy éppen Maul ha lövést kapott egyből sz9várogni kezdett a zöld lötty. Ez azért elég tünékeny hatalom.

 

Talán ezért sem szállt soha szembe Talzin Erőhasználókkal, mert azok átlátnak a szitán. Hoppon is maradt, de a nagy kérdés is nyitva maradt: akkor most kinyiffant? Meg vajon hány szektája volt még? Ott voltak a dathomiri boszik, itt a Frangawl kultusz, talán még a magyar ajkú neelvanok is az ő kegyeltjei voltak. Nem egy visszafogott lélek.

Én is azt hittem most tényleg vége van, de egyszerűen csak annyira gyengévé vált, hogy már nem képes materializálódni. Emlékezz, hogy amikor megérkezett a hajójával, eleve párolgott belőle ez a zöld izé. Nem csodálom, hogy szüksége lett volna az újabb adagra. Persze ezentúl még az érdekességek rovat is megjegyzi, hogy visszatér. :D

 

Jar Jar és Windu párosa továbbra is remek, ami még mindig szokatlanságukból ered (mondjuk itt talán annyi előnye van Windu szerepeltetésének, hogy Talzinnal azért mégsem kerülhet szembe akárki). A lovas túrájuk, a harcuk a droidokkal remek momentumok voltak.

Nekem a Julia és Windu, ezáltal a bardottaiak és a Jedi rend esetleges újra egymásra találása tetszett a rész végén. Itt végre nem érhette szó Mace -t. ;)

 

Mégis, összességében ezt a szálat gyengébbnek éreztem, mint az előző kettőt, főleg annak tekintetében, hogy míg az előző történetek alaposan hozzátettek a filmekhez, ez tulajdonképpen még a TCW néhány kérdésére sem adott minden téren kielégítő választ. Bár ez valószínűleg abból eredt, hogy még akartak foglalkozni Talzinnal. Csendben megjegyzem, csak ennél az egy sztorinál érzem azt, hogy nem átverés ez az egész "a már befejezett epizódokat vetítjük csak le" dolog. :)

Kétségtelen, hogy ez másabb volt mint az előző szálak. Jar Jar miatt könnyedebb volt, bár az alapsztori nem ilyen humoros. Ha megfigyeljük, eleddig a három sztori szál homlokegyenest más stílusú volt. Ezért szeretem ezt a sorozatot. :D

 

Talzin elenyészett, kevés ereje maradt és átlépett az árnyvilágba, nagyjából úgy, mint Sauron, amikor a Gyűrűt Isildur levágta az ujjáról (illetve az ujját a kezéről). A fizikai halál ott sem és Talzinnál sem jelent véglegességet, csak annyit, hogy a visszatéréshez bizonyára nem maradt elég ereje (jelenleg). A boszikban nincsen midichlorian, ezért közvetlenül nem képesek kommunikálni az erővel, így fizikailag kell azt adoptálniuk. Feltöltekeznek a mások erejével és ezt a rítust bizonyára rendszeresen gyakorolják.

Gyönyörűen megfogtad a lényeget Zééé bátyó! :clap: Talzin pedig vissza fog térni. :P

 

Ez persze nem jelenti azt, hogy a hatalmuk illúzió, ezért Windu kiszólását ismét abból a bizonyos "másik nézőpontból" kell értelmezni. Nem úgy valóság, ahogy a jedik ereje és ezért a jedik szempontjából (akik igazságra és hamisságra bontják a világot) az a fajta erőhasználat csak hamisság lehet, ergo megtévesztés - illúzió. Talzin ereje is ugyanúgy manifesztálódik, mint a jedik ereje, csak Ő rítusokkal gyűjti magába az erőt. Az illúzió szót inkább hamisságként kell értelmezni, ez pedig megint a szokásos jedi nézőpont.

Ebben is lehet valami, de azért az is érdekes, hogy Windu az éjnővérek felkiáltásra ragadott kardot. Vajon tudják, hogy Maul az ő mágiájuk miatt kelt újra életre?

 

Megjegyzem, Talzin azért nem gyenge, sőőőt....a TCW ezzel a folyamatos eltünéssel sejtetni véli, hogy bizonyos mértékben képes legyőzni a fizikai halált. Inkább az a kérdés, hogy mennyi ideig képes megőrizni szellem valójában a tudatát.

Amint az ábra is mutatja, véges a hatalma... Kell neki még egy kis lélek-leves.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hát kiderült minden. A Királynő nem a Birodalom felemelkedését látta előre hanem Talzin Anya eljövetelét. Már az elején feltettem egy kérdést magamnak ésa rész sem adott rá választ. Honnan tudta Windu merre ment a Királynőt szállító hajó? Egyszerűen csak fogta és a hiperűrbe lépett.

A kis falu tényleg hangulatos, éles kontrasztban az ott elkövetni kivánó gonoszsággal. Jar-Jar most kicsit idegesített a bénaságával. Mikor kiverte Windu kezéből a fénykardot, legszívesebben megfojtottam volna. :D Persze aztán a bátorságával helyrehozta ezeket a malőröket.

Talzin meg ezek szerint lopja az erejét. A harca jó volt Windu-val, a zöld trutyiból milyen kardot csinált már magának. Szerintem most sem halt meg csak visszavonult, aztán majd új ádozatokból szed magának erőt a folytatáshoz. Az is világos miért nem száll szembe Sidious-al. Mert gyenge hozzá. A kőből kilépő palotaőrők jó nagyok és félelmetesek voltak a fegyverük meg brutális.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Windu mondja, hogy képes lokalizálni őket az Erőn át, mert az Erőmachinálásukat lehet érezni.

 

 

Ezt én is hallottam. ;) Bár lehet rosszul tettem fel a kérdést. A menekülők beléptek a hypertérbe. Hogyan érezte meg Windu ilyen messziről a gömböt? Mert azért azt kétlem hogy bármennyi legyen a távolság a Jedik akkor is képesek érzékelni dolgokat az Erőn át. A bolygón már semmi gond nem volt, na de egy hypertérben lévő és rohadt gyorsan távolodó gömböt hogyan? Ha jóindulatú akarok lenni akkor talán csak egy perc lehetett az a távolság hogy a Királynőt szállító hajó belépett a hypertérbe és aközött hogy Winduék hajója felért az űrbe.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A távolság szinte biztos, hogy mindegy, hiszen Luke a Hoth-ról eltalált a Dagobah-ra, és szerintem jórészt az Erőt használta irányjelzőnek (legalábbis nekem erre utal a kézi irányítással repülés :hmm: ). Vagy ott van a Children of the Force című epizód, amiben Windu, Yoda és Obi-Wan az Erőn át keresik a gyerekeket. Az Erőben a tér és idő nem számít ("Az Erőn át sok mindent láthatsz, a jövőt, a múltat, távoli világokat, tovatűnt barátokat.").

Szerintem az azért több volt, mint egy perc, hiszen miután a gömbőccel leléptek, Windu és Jar Jar a katakombákból még visszament a palotába, beült egy tanácsülésre, leadták a bolygó vezetőinek a jelentésüket, aztán még a dokkba is ki kellett bandukolniuk, beindítani a hajót, és még felszállás után, hipertérváltás előtt is trécseltek egy sort. Csak a két epizódban több, mint öt perc telik el a rossz fiúk lelépése és Winduék térváltása között, ez a felsorolt eseményeket tekintetbe véve, sokszorosa lehet az univerzumon belül.

De az is lehet, hogy a Bardottaiak tudták, hol székel a kultusz. :hmm:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ugye a gömb színtiszta Erővel volt tere, és valószínűleg az efféle természetellenesség olyan zavart kelt maga körül, amit egy tapasztaltabb jedi, mint Windu vissza tud követni. Szerintem kb. úgy nézhet ki, mintha valaki végighúzza az ujját egy tükörsima vízfelületen, de te még utána is megtudod állapítani az irányát a víz fodrozódásából. Amint megvolt az irány, már csak a turbulencia helyét kellett megtalálni, ami (az előző analógiából kiindulva) egy örvény szerű valami lehetett. De amint megvolt az örvény helye (a bolygó/hold (már nem emlékszem)) a magas turbulencia megakadályozta, hogy méterre pontosan bemérje a helyzetét.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hú Nabo ez ám a tudományos magyarázat. :D Bár szerintem valahol Dzséjt példájában lehet a megoldás:

De az is lehet, hogy a Bardottaiak tudták, hol székel a kultusz. :hmm:

Viszont az Erő dolgot se vetném el, mert láttuk Windu meditálni Zardossa -n. Ugyanígy megtalálhatta az emberrablókat is korábban abból az okból kifolyólag, amit Dzséjt is írt. Erre viszont azét volt képes, amit Te is írsz. A gömb "ereje" vezette célhoz.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Na, míg várunk a befejező szál felirataira írok kicsit erről a részről.

A furcsa pár folytatta a kalandot ahol abbahagyta. Kivételesen nem akadtam fenn azokon a dolgokon, amit lentebb tárgyaltatok, hogy pontosan mi van a gömbökben, meg, hogy Windu honnan tudta a jó irányt.

(Dzséjt gyönyörű magyarázattal szolgált egyébként! :clap: )

Volt a történetnek sodra és egyszerüen vitt magával. Tudtam a Trailer miatt, hogy Talzin ebben a történetben lesz, de azt nem hogy ennyit mélyül a karaktere.

Viszont Őt már külön kezelem az éjnővérektől. Akkor állt be ez a szakadás, mikor a Grievous elrendezte a lánykollégiumot. (vagy nővérszállót? :hehe: )

Fura volt, hogy egy szösszenetre sem gyászolta sem Daka-t sem a lányokat. Ő egy teljesen autonom hatalom a galaxisban és csak önös érdekei vannak.

Kár, hogy nem tudjuk meg, hogy mi volt az ő terve Maulékkal-vagy inkább, hogy mire számított általuk?- mert ugye mondott ilyet.

De nem kalandozok tovább, mert a lényeg, hogy rövid szereplése ellenére is tudtunk meg róla újat.(már leírtátok)

Összecsapása Mace-mesterkedővel egy kicsit hosszabb misét megért volna. Kihagyott ziccer! :angry:

A rögtönzött varázsfénykard és Windu egysorosa is ütött, de nagyon kevés volt a harc.

Olvasom, hogy története itt nem ért véget, nem tudom hogy ez megint mi de ha nem a Rebels, hanem valami képregény lesz, akkor nálam ez a "sikolyban foszlok szerte" a karakter halálát jelenti majd.

Tetszett még Jar-jar indoklása, hogy szereplése végülis egy önmagát teljesítő jóslat.. ügyes.

Nem volt rossz kis dupla ez, nem hiánypótló, mint a 66-os és a Yoda-arc de szórakoztató TCW részek voltak.

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Viszont az Erő dolgot se vetném el, mert láttuk Windu meditálni Zardossa -n. Ugyanígy megtalálhatta az emberrablókat is korábban abból az okból kifolyólag, amit Dzséjt is írt. Erre viszont azét volt képes, amit Te is írsz. A gömb "ereje" vezette célhoz.

Én alapból az Erő mutatta az utat elmélet híve vagyok. ehhez a misztikus szálhoz nekem jobban illik ez a misztikus megközelítés. :) A két epizód között off-screen Windu simán kimeditálhatta az utat. Persze ettől a másik is lehetőség, annak sem mond ellent semmi. Szóval ki-ki a vérmérséklete szerint választhat. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

De nem kalandozok tovább, mert a lényeg, hogy rövid szereplése ellenére is tudtunk meg róla újat.(már leírtátok)

Összecsapása Mace-mesterkedővel egy kicsit hosszabb misét megért volna. Kihagyott ziccer! :angry:

Ebből én is megnéztem volna többet. :) Meg ez a varázslósdi is nagyon érdekelne, miként csinálja Talzin. Nagyon impresszív.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Talzin anya számomra nagy meglepetés volt! Pedig lehetett volna sejteni az egész varázslós-fekete mágiás előzményekből, hogy ki más is lenne a mesterek eltűnése mögött, mint ő. :) Azért azzal túlvállalta magát, hogy úgy vélte, egy Jedi mestert is le tud győzni - bár az eredeti tervben az szerepelt, hogy mire a mentőcsapat odaér a piramishoz, az ő hatalmát már Julia királynő életereje is erősíti, ami végül hajszál híján, de nem jött össze. Talzin az a szereplő, aki talán a legkevésbé illik bele a Star Wars korábban megismert világába, de végül is olyan jó karaktert formáltak belőle, hogy ilyesmi nekem már nem is jut eszembe, ha meglátom, hanem csak örülök. :) Nagyon illik hozzá a módszer, amit most végre megismertünk, hogy miből is származik a hatalma, a varázsereje.

Jar-Jar és Windu remekül megoldották a feladatot, legyőztek minden akadályt és még időben is érkeztek. Ahogy végigverekedték magukat az egész városon és utána a piramis őrein, az nagyon tetszett :D - és megint óriási Indy hangulat volt. :) Windu abszolút felülmúlta önmagát végig, amire a zárómondata tette fel a koronát, akár terápiás céllal is felirhatták volna neki ezt a küldetést az általa korábban nagy ívben lenézett gungan-nel, mert tanult belőle valamit. :)

 

Nekem tetszett ez a történet nagyon, kis felüdülés a komoly témák között, ami ezt a záróévadot alkotja :) - ugyan még nem láttam a többi részt, csak a következőt, de az itt-ott elejtett megjegyzésekből sejthető, hogy nem lesz piskóta az utolsó három epizód. Ha már záró évad, akkor a komoly mondanivaló mellett jól esett látni egy ilyet is, ami leginkább csak szórakoztató volt, de annak igen jól sikerült. :) Ilyen típusú történet minden évadban szerepelt eddig, és most is kár lett volna kihagyni.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Windu a végén már tényleg kezdett szimpatikussá válni. :) Egyébként egyetértek, kellenek az ilyen könnyedebb részek is, bár itt ez szerintem csak a látszat volt. Az továbbra is érdekelne, hogy Talzin mennyire lett volna hatalmas. Amit előadtak, hogy a Jediknél és a sith -eknél is hatalmasabbá vált volna....hááát ezt kicsit nehéz elhinni. De ha így is lett volna, akkor valamit jóvátett Jar Jar a klónsereg rendeléses bakijából. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Azért amikor valaki ennyire nyögvenyelősen tud csak hatalmat szerezni (egyesével kiszakítja másokból, akiket előtte el kell fogni stb.) és azt ugyanilyen nehézkes fenntartania, az nem lehet igazi nagyhatalom, amikor vannak a galaxisban olyanok, akik születésüknél fogva rendelkeznek ilyen képességekkel. :) Talzinnak nagyratörő tervei voltak és lesznek is még (elfogadom, hogy csak anyagi valója semmisült meg, és lelke a visszatérésre vár), de jobban tenné, ha megpróbálna a saját kiskirályságában megmaradni, mert komoly ellenféllel nincs egy súlycsoportban, pont a fentiek miatt. Sérülékeny a rendszer, ami hatalmassá teheti.

 

Jar-Jar felelőssége pedig létezik a klónsereg megrendelése kapcsán, de biztos vagyok benne, hogy ha nem ő, akkor valami más módon manipulálva talált volna Palpatine egy másik jóhiszeműt, aki a hadsereg felállítását javasolja. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Talzin hatalmának korlátait én is ebben látom, de amire célozta az az epizódban hangzik el, kíváncsi lettem volna miként Talzin mama ekkora nagy májer. Persze továbbra is érdekelne, hogy mi célja volt Maul visszahozásával? Talán idővel saját csatlósának akarta, akkor amikor már kellően erőssé válik, hogy felvegye a harcot sithekkel és a Jedikkel? :hmm:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez a rész is tetszett a maga módján, bár nem gondoltam volna, hogy egy nap Mace Windu, Jar Jar Binks és Talzin lesz a főszereplője egy epizódnak. Ha csak ezt a szereplőgárdát nézzük, már elég érdekes az alapfelvetés. :):D

 

Az epizódot különösebben nem találtam izgalmasnak, végül is egy nagy, elnyújtott üldözési jelenet az egész.

 

Ami viszont nagyon megmozgatta a fantáziámat, az egyértelműen Talzin. Mert eléggé összezavartak most a készítők. Utaltak rá, hogy Talzin hatalma nem természetes és Windu mester is azt mondta, hogy a fekete mágia csak illúzió. De ezzel azért vitába kell szállnom. (A ti gondolataitokat még nem olvastam, de amint megírtam ezt az értékelést, sort kerítek rá.)

 

Szóval... Eleve nem értem, hogy Talzin miért áhítozik ennyire a természetes hatalomra, mondván, hogy ettől sokkal erősebb lesz. Ez az egész számomra annyira ellentmond azzal, amit eddig láttunk. Talzin áhítozik az Erőre, de miért? Mire képesek a Jedik? Tárgyakat mozgatni, gondolatokat olvasni és jövőbe látni, ennyi. Persze, a gyakorlatban azért több mindenre is képesek, de annyira mégsem széles az eszköztáruk. A Sithek pedig? Ugyanazt tudják, csak ők még tudnak csillivilli villámokat lőni. Most csak abból indulok ki, amit a filmekben és a sorozatban láthattunk. (És ami eszembe jutott. (>-<))

 

Na és mit tud Talzin? Tud zöld villámokat lőni, pajzsot vonni maga köré, nagyon pontosan megjósolni a jövőt, megtalálni embereket, a semmiből tárgyakat formálni, zabrak harcosokat úgy felturbózni, hogy egy szem baltával lerohan egy templomot és megöl két Jedit, élőlényeket láthatatlanná tenni, érintésével elaltatni az embereket, elhullott alkatrészekből új, működő robotlábat készíteni Darth Maulnak, egyúttal kigyógyította az elmebajból, anyagtalanná válni (!!!), sőt még a Galaxis túloldaláról megkínozta és majdnem megölte Dooku grófot.

 

Ha csak a gyakorlati részét nézzük a dolognak, akkor Talzinnak ijesztően széles eszköztára van és emellett kicsit furán hangzik amikor az EPIV.-ben a mindenható Erőről beszélnek, amivel bármire képesek vagyunk. (Sőt, bár azt nem Talzin csinálta, de meg sem említettem a fekete mágiával történő zombi mozgatást.) Akárhogy nézem, Talzin sokkal erősebb, mint egy Jedi, vagy egy Sith. Mindig is arra gondoltam, hogy szerencséje van a háborús feleknek, hogy egyelőre a semleges oldalon áll. A sötét visszhangok, amiket hallhatunk, amikor beszél, hasonlít az Egyetlenekre a Mortisról, ezért úgy gondoltam, hogy biztos a hatalma nagyságának köszönhető ez.

 

Windu mester még is letudta az egészet ennyivel, hogy ez csak illúzió. Oké, nem természetes és nem igazi hatalom, de... Egy fekete mágiával felturbózott zabrak lerohanta a devaroni templomot, kinyírt minden klónt és Jedit egy baltával, továbbá végzett a Jedi Tanács egyik vezető tagjával. Ugyan Talzin nem mutatta, hogy tud tárgyakat lebegtetni, de amikor a dathomiri csatában felemelte magát a levegőbe, utalt arra, hogy képes rá. Talzin minden szempontból erősebb egy Jedinél, sőt, kb. a jelenlegi Sith Nagyurakkal egy lapon emlegetném.

 

Szóval emiatt nem értettem ezt az egész hercehurcát, bár simán belefér az, hogy Talzin még a jelenleginél is erősebb akart lenni. Ennek a nőnek a tervei egyszerűen kiszámíthatatlanok, sajnálom, hogy már nem nagyon lesz többé alkalom, hogy kibontsák ezt a szálat rendesen.

 

Szerk.: Óóó, értem, efelett elsiklottam. Szóval Talzinnak csak akkor van hatalma, ha ellopkodja mások életerejét? Mert ez nekem annyira nem jött át ebből az epizódból. Azt hittem azért mondja azt, amit, mert hogy nem természetes a hatalma, nem Erő érzékeny, ezért ha elveszi mindezt a királynőtől, akkor ő is az lesz. (>-<) Érdekes volt, így fogta azt a kevés zöld füstöt a kezében, mielőtt eltűnt volna. Ami olyan volt, mintha most akarata ellenére foszlott volna szét. (Bár nem hiszem, hogy meghalt volna.)

Szerkesztve: - KisKósa
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Talzin legnagyobb gyengesége, ami miatt sose lesz egyenrangú az Erőhasználókkal az itt derült ki. Az ő hatalma ugyanis nem természetes, hanem lopott dolog. Amit mindig újra kell tölteni mert különben lemerül... Na de olvasd el mit írtunk alább aztán folytatjuk. ;)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Talzin legnagyobb gyengesége, ami miatt sose lesz egyenrangú az Erőhasználókkal az itt derült ki. Az ő hatalma ugyanis nem természetes, hanem lopott dolog. Amit mindig újra kell tölteni mert különben lemerül... Na de olvasd el mit írtunk alább aztán folytatjuk. ;)

Igen, most, hogy nézem, már akkor is így... Foszladozott, amikor a királynővel beszélgetett. Nem tudom, hogyan kerülte el a figyelmemet. :o

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ettől független megnéztem volna egy komolyabb csatát közte és Windu között. :) Ami pedig a hatalmas erejét illeti, egy droid hadosztály úgy hazavágta az egész bagázst mint annak a rendje. Ennyit a hatalmas erejükről. :) Nyilván ezúttal nagyobb szabású tervei voltak.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ettől független megnéztem volna egy komolyabb csatát közte és Windu között. :) Ami pedig a hatalmas erejét illeti, egy droid hadosztály úgy hazavágta az egész bagázst mint annak a rendje. Ennyit a hatalmas erejükről. :) Nyilván ezúttal nagyobb szabású tervei voltak.

Dooku grófot pedig elkapta egy csapat kalóz azzal, hogy körülvették és fegyvert fogtak rá, holott a papírforma szerint simán elintézhette volna őket. Jó, Talzin, azért más eset, mert ott kvázi egy egész hadosztályt ráküldtek Grievous tábornok vezetésével és csak a csata elején vett részt, utána elment, hogy megkínozza Dooku grófot. Olyan igazán hatalmas ereje egyedül Talzinnak volt, meg talán Dakának, a többi Éjnővér inkább csak harcos volt. Ráadásul bevetettek ellenük szuperfegyvereket is. Mindenesetre így lényegesen sokkal gyengébb Talzin, mint amilyennek elsőre tűnt. Sokkal legyőzhetőbbnek tűnik. Szerintem elég kiegyenlítettek voltak az erőviszonyok közte és Windu között, úgy, hogy elvileg fogyott az ereje.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem ez a harc kevés volt ahhoz, hogy megítélhessük. Talzinnak szerintem nagyobb a füstje mint a lángja. Nem véletlen nem tört galaxis uralmi tervekre. Persze jó lenne több infó is róla, és mint írták a története ezzel még nem fejeződött be.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem ez a harc kevés volt ahhoz, hogy megítélhessük. Talzinnak szerintem nagyobb a füstje mint a lángja. Nem véletlen nem tört galaxis uralmi tervekre. Persze jó lenne több infó is róla, és mint írták a története ezzel még nem fejeződött be.

Esetleg a Son Of Dathomir érdekelne téged? EU-nak számít, mert végül is képregény, de a hatodik évad el nem készült epizódjainak adaptációja, ami Darth Maulról szól.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.