Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Szerintem alapvetően nem probléma, hogy a Marvel terepe az eredeti trilógia korszaka, összességében nekem nagyon tetszik amit alkottak, bajom egyedül az ep5-ep6 közötti egy éves korszak rétestészta szintű elhúzásával van. 

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Ez valószínűleg azért is lehet, mert nem tudnak továbblépni A Jedi visszatér utáni időkre. A mandalori és  a többi sorozat, mely a korszakban játszódik gátolhatja. Ki kell találniuk, hogy meddig menjenek el. Még az is lehet, ha beindul A Jedi visszatér utáni képregények sora még jó sokáig az Endor és a Jakku között lesznek. Az is egy év, és már megmutatták, hogy jól ki tudnak tölteni egy éves periódust.

Hozzászólás ideje:

De a Dark Droids-nak egy része direkt folytatása lesz a Lando sorozatnak, legalábbis ezt posztolta Charles Soule. 

Úgyhogy a magyarul még meg nem jelent két kötetes Han Solo képregény után újabb sorozat került elő, ami fontos lehet a sztori szempontjából.

received_306748048584099.jpeg

• 2 héttel később...
  • 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Hírek a NYCC-ról:

- A Bounty Hunters képregényszéria a 42. számmal véget fog érni!

- Ethan új munkája márciusban kezdődik el, méghozzá Jango kapja a rivaldafényt! :yeah:

Image

- Thrawn: Alliances képregény, amely az azonos nevű könyvet fogja adaptálni képregényre, januárban fog elkezdődni.

Image

- A Baljós Árnyak 25 éves évfordulója alkalmából januárban érkezik egy Windus képregény!

Image

Hozzászólás ideje:

Na ezek már érdekesebbnek hangzanak. Kiváncsi vagyok ha a Fejvadászok a 42.számmal lezárul akkor a többi OT-s képregény meddig fog menni.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Kár, hogy nem a Marvel adja ki a Qui-gon képregényt. A Windu és a Jango képregények minik lesznek? Valahogy sejtettem, hogy a Thrawn: Szövetségeket adaptálják.

Hozzászólás ideje:
4 perccel korábban, Iqvi írta:

Na ezek már érdekesebbnek hangzanak. Kiváncsi vagyok ha a Fejvadászok a 42.számmal lezárul akkor a többi OT-s képregény meddig fog menni.

3 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Kár, hogy nem a Marvel adja ki a Qui-gon képregényt. A Windu és a Jango képregények minik lesznek? Valahogy sejtettem, hogy a Thrawn: Szövetségeket adaptálják.

A Windu és Jango képregények szerintem minik lesznek (az is lehet, hogy one-shotok, de majd a SW.com elmondja nekünk néhány órán belül).

Hogy a többi OT projekt mikor zárul az jó kérdés, szerintem a jövő évben valamikor végetérnek. Ugye a Fejvadászok 42. száma pont januárban jön ki, szóval az már hamarosan kifut. A többit eltudom képzelni, hogy elvezetik egészen a ROTJ-ig, ami lehet a teljes jövő évet lefedi majd, de az is lehet, hogy nem. A Dark Droids crossovert egy kulminálódásnak nevezték, ami lehet azt jelenti, hogy az utolsó crossovert követhetjük figyelemmel. Meglátjuk, hogy az elkövetkezendő hónapokban mit hogyan fognak bejelenteni.

Hozzászólás ideje:
On 10/15/2023 at 8:24 PM , Bence1997 said:

Thrawn: Alliances képregény, amely az azonos nevű könyvet fogja adaptálni képregényre, januárban fog elkezdődni.

Az első könyv adaptációja annyira nem érdekelt, de ez már felcsigázott, mert végre meglesz benne a gryskek első ábrázolása. Lehet ha megjelenik magyarul akkor megveszem az első könyvnek az adaptációjával. 

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Nos én kétfélét tudok mondani neked, az egyik egyszerű, a másik picit bonyolultabb (és szerintem ez se teljes), de előre leszögezném, hogy a Fejvadászok háborúja történet után a következő két crossovert véleményem szerint úgy olvashatja el az ember, ahogy akarja.

Mi az egyszerűbb opció?

- Vörös uralom miniszéria

- Doctor Aphra: Vörös uralom (16-21)

- Star Wars: Vörös uralom (19-24, a 25. egy különszám)

- Darth Vader: Vörös uralom (18-24)

- Fejvadászok: Vörös uralom (18-23)

Ami még közvetlenül folytatja ezeket a történeteket 

Doctor Aphra: The Spark Eternal (22-25)

Star Wars: Path to Victory (26-28)

Darth Vader: The Shadow's Shadow (25-27)

Fejvadászok: Raid on the Vermillion (24-26)

Mivel nincs az, mint a Fejvadászok háborújánál vagy a régebbi crossovereknél, hogy van egy központi esemény, ami köré épül a többi, így a fentebbi változat szerintem egyszerűbb. A Vörös uralomban megismerjük a Vörös Hajnal szervezetét, a többi széria pedig a saját pecsenyéjét sütögeti, annyi kapcsolódás van a minivel, hogy Qi'ra birodalma a háttérben van és néha-néha feltűnnek.

Hogyha egy konkrétabb listát szeretnél, akkor alább megosztom a teljes Qi'ra trilógiás anyagot, amit eddig elolvastam és betettem a saját Idővonalomba. Nem rövid. :D Nem is feltétlen teljes, mert van olyan képregényszéria (khm... Aphra és Fejvadászok), amiknél levagyok maradva. :oops:

War of the Bounty Hunters: Alpha – Precious Cargo

War of the Bounty Hunters: Jabba the Hutt

Doctor Aphra #10: The Invitation

War of the Bounty Hunters 1 – Most Wanted

War of the Bounty Hunters – 4-LOM & Zuckuss

Bounty Hunters #12: Target Solo

Bounty Hunters #13: Showdown on Smuggler’s Moon

Bounty Hunters #14: The Following

Star Wars #13: The Hunt for Han Solo

Darth Vader #12: Into the Trap

Doctor Aphra #11: The Wreckage

Bounty Hunters #15: The Gathering

Darth Vader #13: Sound of Metal

Star Wars #14: Save Solo

Darth Vader #14: The Blade Behind the Curtain

(Darth Vader #15: The Assasin’s Choice)

Doctor Aphra #12: Party Tricks

War of the Bounty Hunters 2 – The Scoundrel’s Ball

Star Wars #15 – Friends and Enemies

Doctor Aphra #13: Guest of Honor

War of the Bounty Hunters 3 – The Crimson Blade

Star Wars #16 – Missing in Action

War of the Bounty Hunters 4 – Attack at Dawn

Bounty Hunters #16 – Shadow Soldiers

Doctor Aphra #14 – Repeat Offenders

Darth Vader #16 – Target Skywalker

Star Wars #17 – The Chase

War of the Bounty Hunters 5 – Attack at Dawn

Doctor Aphra #15 – Party Favors

Star Wars #18 – Collision Course

Darth Vader #17 – Just Rewards

Bounty Hunters #17 – Escape From the Executor

Doctor Aphra #16 – Resurrections

Doctor Aphra #17 - Evocations

Bounty Hunters #18 – Galaxy’s Greatest

Darth Vader #18 – Red Revenge

Star Wars #19 – Dangerous Turn

Star Wars Crimson Reign #1 – The Orphans

Darth Vader #19 – Dark Order

Bounty Hunters #19 – Flight of the Dark Squadron

Bounty Hunters #20 – With Friends Like This

Star Wars #19 – Dangerous Turn

Star Wars #20 – Dangerous Lessons

Doctor Aphra #18 – Conjurations

Star Wars Crimson Reign #2 – The Assassins

Darth Vader #20 – Queen’s Shadow Returs

Doctor Aphra #19 – Ascension

Star Wars Crimson Reign #3 – The Archivist

Star Wars Crimson Reign #4 – The Knights

Darth Vader #21 - The Return of the Handmaiden

Doctor Aphra #20 - Eternity

Doctor Aphra #21 - Desperate Measures

Doctor Aphra #22 - Echoes

Bounty Hunters #21 - The Corellia Gambit

Bounty Hunters #22 - Chaos in Coronet City

Bounty Hunters #23 - A Clear and Present Dengar

Star Wars #21 - Trapped on a Star Destroyer

Star Wars #22 - The Dawn Division Part 1 - The Last Division

Star Wars #22 - The Dawn Division Part 2 - The Dawn Division

Star Wars #24 - The Dawn Division Part 3 - The Final Hunt

Darth Vader #22 - Crimson Havoc

Darth Vader #23 - The Shadow’s Shadow

Darth Vader #24 - Old Friends

Darth Vader #25 - No Calm Before the Storm

Darth Vader #26 - Into the Sand

Darth Vader #27 - The Queen’s Heart

Bounty Hunters #24 - Raid on the Vermillion, Part 1

Bounty Hunters #25 - Raid on the Vermillion, Part 2

Bounty Hunters #26 - Raid on the Vermillion, Part 3

Doctor Aphra #23 - Machinations

Doctor Aphra #24 – Descent

Doctor Aphra #25 – Desocation

Doctor Aphra #26 – Friends and Enemies

Star Wars Crimson Reign #5 - The Scarlet Queen

Darth Vader #28 – The Shadow in the Fire

Bounty Hunters #27 - Havoc at the Accretion Disco, Part I

Bounty Hunters #28 - Havoc at the Accretion Disco, Part II

Star Wars #26 - The Path of Victory

Star Wars #27 - The Good People

Star Wars #28 - The Calculus of Loss

Bounty Hunters #29 – Bedlam on Bestine, Part I

Hidden Empire #1-5

Hozzászólás ideje:

Én csak a fő minit olvastam el, mind a Vörös Uralomból, mind pedig a Rejtett Birodalomból, és nem nagyon volt hiányérzetem így sem. Talán az Aphra az egyedül amit fontosnak érzek az eseményekhez. 

Hozzászólás ideje:

Hiányérzet szerintem senkiben se lenne, mert pont annyira elvannak szeparálva egymástól a történetek (1-2 apró kivételen kívül), hogy simán követhető a történet.

Az Aphra valóban fontos, pláne, mert az ő szála kapcsolódik a Rejtett Birodalomhoz, szóval nem árt ama mini előtt elolvasni a 26. számig az Aphrát. A Fejvadászok egy szereplő miatt fontos, de annyira azért nem, hogy ne lehetne érteni nélküle Qi'ra hadjáratát. A Star Wars tök más irányt vett, van 2 Luke-al foglalkozó szám (19-20), amik baromi jók, de a crossoverhez vajmi keveset adnak, aztán meg a Zehrás leszámolás történik meg, ami megint csak olyan dolog, ami a saját történetét helyezi előtérbe. Vader meg a szolgálóleányokkal van elfoglalva több füzeten keresztül, ez is teljesen érthető, ha valaki csakis ezt olvassa. :)

Hozzászólás ideje:
On 6/25/2016 at 6:26 PM , Nute Gunray said:

Elég nagy kudarc volt a képregénykiadás, szerintem nem fognak belevágni.

Ezt is annyira érdekes utólag olvasni :D Mennyire érdekes hogy az akkori pesszimista, de amúgy megalapozott, gondolkodással szemben mekkora bumm lett a képregénykiadásban az elmúlt pár évben. Kár, hogy a válság most visszavetette, de remélem egyszer újra el fog jönni. 

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
21 órával ezelőtt, Iqvi írta:

Ezt is annyira érdekes utólag olvasni :D Mennyire érdekes hogy az akkori pesszimista, de amúgy megalapozott, gondolkodással szemben mekkora bumm lett a képregénykiadásban az elmúlt pár évben. Kár, hogy a válság most visszavetette, de remélem egyszer újra el fog jönni. 

Igen, szerencsére azóta sok SW képregény meg tudott jelenni.

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Kijött a februári Marvel képregények listája. Nem szerepel köztük a Doctor Aphra. Egyelőre nem jelentették be, hogy befejeződne a széria, bár a 40. szám leírása kicsit úgy hangzik, mintha az utolsó lenne. De majd meglátjuk, hogy írnak-e róla valamit vagy ha nem, akkor a márciusi listában szerepelni fog-e a 41. szám.

Amúgy a SW és Darth Vader leírások is inkább úgy hangzanak, hogy lehet előbb véget ér majd az 5-6 közti mesélés, nem fognak elmenni az év végéig. Aztán lehet, hogy elhúzzák addig. :D

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Az Aphra 7. gyűjteményes kötete a 32-40. számokat tartalmazza. Ez elég sok. Ilyen sok füzetet nem szoktak egybegyűjteni. A Yodánál is meglepő volt, hogy 10 füzetet egy kötetbe paszíroztak.

Hozzászólás ideje:

Az a helyzet, hogy nem kommunikáltak az Aphrával kapcsolatban semmit, pedig ha januárban az is végetérne, akkor arról illene a Fejvadászokhoz hasonlóan bejelentést tenni. Szóval én most arra tippelek, hogy márciusban folytatódni fog a széria, vagy az is lehet, hogy majd az elkövetkezendő hetekben valami bejelentést tesznek, hogy tavasszal az Aphra is befejezi a pályafutását. Meglátjuk majd.

Közben a Marvel bejelentette, hogy májusban Free Comic Book napkor közzétesznek majd néhány képregényt, köztük egy Star Warsos is lesz, amit Soule és Pak ír közösen és a történet szerint a Hothon ragadt lázadókat akarja kimenteni a Luke-Leia-Lando-Chewi négyes, de eközben Vader is Skywalker után lohol. Az egészet megfűszerezi az, hogy Sabé is visszatér a történetbe, hogy Luke után loholjon. Gondolom ez is kvázi a véghajrának az előszele lehet? :hmm:

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:
17 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Na valahogy sejtettem, hogy mégis vége lesz. Remélem óriási lesz a finálé.

Ez viszont felveti a kérdést: a Darth Vader és a fő SW szériák meddig fognak menni? A múltkor láttam, hogy mivel jövőre lesz 10 éves a Rebels (te jó ég... :shocked:), ezért a Marvel képregények az év első hónapjaiban külön borítóval is megjelennek majd, jelen esetben a Lázadók egyes karakterei lesznek rajta.

Ahogy láttam, legalább áprilisig menni fog mindkét széria (addig mutattak karakter borítókat, a SW és a Darth Vader is eljut minimum a 45. számig). Esetleg májusban finálézik mindkettő bevezetve az eseményeket a Jedi visszatérbe? Vagy eme két szériát végülis elhúzzák az év végéig? Ami még reális lehet, az egy kerek szám elérése, jelen esetben ez az 50-et jelentené, ami valamikor szeptemberre datálható. :hmm:

Szerkesztve: - Bence1997

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

@Darth Revan9 szerinted ha a Szukitsnál lezárul az ep5-ep6 közötti képregényeknek a kiadása akkor lesz esély az olyan, eddig még ki nem adott képregényeknek a megjelentetésére mint a Han&Chewbacca meg a Yoda? Vagy ennyire még nem tervez előre a kiadó?

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
4 órával ezelőtt, Iqvi írta:

@Darth Revan9 szerinted ha a Szukitsnál lezárul az ep5-ep6 közötti képregényeknek a kiadása akkor lesz esély az olyan, eddig még ki nem adott képregényeknek a megjelentetésére mint a Han&Chewbacca meg a Yoda? Vagy ennyire még nem tervez előre a kiadó?

Lesz, ami megjelenik, lesz, ami kimarad.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.