Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Ez kicsit elszomorító, hogy ilyen ellentmondásokra nem figyelnek. Mi lesz majd később, mikor 3-4x ennyi kiadott anyag lesz, ha már most nem figyelnek.

Hozzászólás ideje:

Szánalmas komolyan. :angry: A legjobb érvük volt az EU eltörlése mellett, hogy katyvasz az egész (ami egyébként igaz is) erre jó úton haladnak afelé, hogy egyszer majd ugyanott tartsunk. 

Hozzászólás ideje:
15 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

2. Az uralkodó megemlíti, hogy az eltelt időszakban a politikáé volt a főszerep, ám mostmár ideje katonai módszerekhez nyúlni --> ez is azt sugallja - a szöveg kontextusa legalábbis ezt támasztja alá - hogy több éves időugrással számolt az író.

Elolvastam én is a 13.számot. Palpatine konkrétan ki is mondja, hogy 3 év telt a felemelkedése óta. 

Egyébként nagyon tetszett ez a szám is.

Spoiler

Lee-Char-t is jó volt újra látni a TCW után, de volt itt még Raddus, Ackbar is.

Te kire tippelsz ki a rejtőzködő Jedi Mon Calán? Jelenleg fogalmam sincs ki az. Vos-ra tippelnék, mert ő szerepelt a túlélő jedik listáján az egyik korábbi számban.

Szerkesztve: - luke19

Hozzászólás ideje:
Spoiler

Lee-Chart tényleg jó volt újra látni, kíváncsi vagyok a további sorsára. Raddus szerepe érdekes volt, Ackbart pedig mindig örömmel fogadom. :D 

Vos nekem is az egyik gyanúsítottam, jó lenne, ha visszatérne, érdekelne, hogy a Ventress -es kaland óta mennyit változott. De lehet akár még egy új jedi is, nevezetesen Kayce Beradun is, akiről eddig semmit se tudunk. 

Szerkesztve: - Bence1997

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Május 23-án megjelenik a Doktor Aphra 1. kötete. (Doctor Aphra 1-6. szám) és a Sikolyok Fellegvára (The Screaming Citadel, Star Wars 31, Doctor Aphra 7, Star Wars 32, Doctor Aphra 8.)

Hozzászólás ideje:

A júniusi képregényáradat:

1. Star Wars #49: befejeződik a Mutiny at Mon Cala c. történetszál. (megjelenés: június 6.)

499?cb=20180320204630

2. Poe Dameron #28 --> a leírás alapján kicsit elidőzünk a Starkiller bázis elleni támadásban. (megjelenés: június 20.)

500?cb=20180320210057

3. Thrawn #5: a regény képregényváltozatának következő száma, amely az utolsó előtti rész. (megjelenés: június 13.)

4. The Last Jedi képregényadaptáció #3 --> Finnek milyen sérója van, te jó ég!!! :D (megjelenés: június 6.)

499?cb=20180320205526

5. Lando: Double or Nothing #2 (megjelenés: június 20.)

500?cb=20180320210811

6. Doctor Aphra #21: A Broken, Inside történet folytatása. Erre nagyon kíváncsi vagyok, pláne, hogy úgy tűnik, Sana fel fog tűnni. :) (megjelenés: június 27.)

500?cb=20180320211255

7. Darth Vader: DLotS #17: Vader és az inqvízitorok rálelnek a Mon Calán rejtőzködő jedire, és elkezdődik a harc. (megjelenés: június 13.)

500?cb=20180320203835

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Ahogy belenéztem, nagyon jónak ígérkezik az első sztori szál. Érdekesség: első körben tavaly a kiadó a 2018-as képregények válogatásakor még nem igazán akarta a Doktor Aphrát, de sikerült meggyőznöm őket arról, hogy érdemes belevágniuk.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Hamarosan előkészítik a 2019-es magyar képregény megjelenéseket. Eddig a Star Wars Volume 7, 8, 9, a második Darth Vader Volume 2, 3, a Doktor Aphra Volume 2, 3 esélyesek. A minikről még nem született döntés.

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:
  • Szerző

A Sikolyok Fellegvára első részében feltűnik egy úgynevezett ezaraa.

És úgy néz ki, mintha egyike lenne a galaxis ismeretlen hatalmi frakcióinak. Lehet, hogy egyike az Ismeretlen Régiókban rejtőző hatalmasságoknak. A galaxis leigázásáról beszél.

Hozzászólás ideje:

Darth Vader: Dark Lord of the Sith #14

Ez a képregény sorozat magas színvonalon kezdett, és részről-részre egyre jobb.

Az előző szám megjelenésekor említettük, hogy 3 év telt a 12.rész óta. Ennek a számnak az elején az szerepel, hogy némi idő telt el. 

Spoiler

Szóval egy eddig ismeretlen jedi rejtőzködött a bolygón, ami érdekes, hogy vannak tanítványai is ennek a Barr mesternek. Az is igaz, hogy lézerstukkerük volt nem fénykardjuk, szóval szerintem csak erőérzékenyek.
A flashback-ek nagyon tetszettek. 

A rész végi B-tervre se számítottam, várom a folytatást nagyon. :)

Szerkesztve: - luke19

Hozzászólás ideje:
46 perccel korábban, luke19 írta:

Darth Vader: Dark Lord of the Sith #14

Szerintem is egyre jobb a széria, a mostani rész szerintem az egyik legjobb volt.

Igen, az a némi idő szerintem azért van, mert korrigáltak egy kicsit, így nem 3 év telt el, hanem max. 1. És Tarkint se nevezték Grand Moff -nak, amelynek örültem. :)

Spoiler

Elsőnek azt hittem, hogy Saesse Tin -t látjuk, de aztán rögtön eszembe jutott, hogy már régen a kozmikus erőben tengeti napjait. :D 

Érdekes volt ez a Baar mester - vagy kicsoda - és hogy vannak tanítványai/követői, az egy érdekes pluszt vihet a történetbe, amely már eddig is nagyon pöpec volt, mostantól viszont még inkább izgalmas lesz.

A végén lévő B terv -re én se számítottam, azt hittem, hogy majd jönnek a Dac -i halak, de tévedtem. Viszont így nagyon váróssá vált az amúgy is várós folytatás. :P 

Arra azért kíváncsi vagyok, hogy hova fog kifutni ez az egész? Mármint egy dolgot biztosan tudok, mert ez a történetszál harmóniában van az SW jelenlegi történetével, de azon kívül lesz -e bemutatva

Spoiler

más jedi, esetleg Baar mester ismer -e más jedi tartózkodási helyét stb. Vos -ra már nagyon kíváncsi vagyok, érzem, hogy lassan előfog kerülni.

Hozzászólás ideje:

A júliusi képregényáradat :) 

Poe Dameron #29: Mi történt Snap -el, Jessica -val és a többi Black Squadron -os taggal a TLJ ideje alatt? Ebben a számban elmesélik a történetüket. (megj.: július 18.)

500?cb=20180417215457

2. Thrawn: Július 11. -én befejeződik a Thrawn regény képregényre vétele.

500?cb=20180418172605

3. The Last Jedi Adaptation: a 4. szám tovább meséli a 8. rész izgalmas, és fordulatokkal teli eseményeit. (megj.: július 4.)

500?cb=20180417221139

4. Lando: Double or Nothing #3: Lando és L3 kalandjai folytatódnak, ahol egy Batalla nevű szereplővel is megismerkedhetünk. (megj.: július 25.)

500?cb=20180417214730

5. Darth Vader #18: Ez a szám egy új történet első darabja lesz(?), ahol Tarkin és Vader lesznek a főszereplők. Többet egyelőre nem lehet tudni (megj.: július 11.)

500?cb=20180417175730

6. Darth Vader Annual #2: A Geonosison folynak a munkák a Halálcsillag körül Tarkin és Krennic vezényletével, amikor is szabotázs történik, így az Uralkodó Vadert küldi, hogy intézkedjen. (megj.: július 18.)

499?cb=20180417175946

7. Star Wars #50 - 51: Hope Dies c. történetszál, amely állítólag az egyik legepikusabb képregényt fogja elhozni. (megj.: július 4 és 18.)

8. Doctor Aphra #21: Broken, Inside part 3: Aphra kalandjai tovább folytatódnak. (megj.: július 25.) --> azt azért hozzá kell tennem, hogy míg az egyes szériák kapnak valamikor hónaponként 2 számot is, addig itt lassan egy éve, hogy nincs így. Csak nekem fura ez? :hmm: 

500?cb=20180417215955

Hozzászólás ideje:

A Darth Vader új történetszála, és a különszám is jónak ígérkezik. Aphra meg látom megismerkedhet a Bor gullettel.  :D

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

A második Darth Vader-nél a 18. szám nem hinném, hogy új sztori szál kezedet lenne. Ugyanis a Darth Vader Dark Lord of the Sith Volume 3-as gyűjteménye a  sorozat 13-18. számait tartalmazza majd. Fura lenne, ha a gyűjteményes kiadás egy új történetszál 1. részével érne véget. Szerintem inkább egy részes sztori lesz.

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Kiderült a Darth Vader legújabb számából, hogy kit rejt a 10. testvér kiléte:

Spoiler

a neve Prosset Dibs!

Ez onnan érdekes, mert ő volt az, aki a Mace Windu képregényben a csapat ellen fordult, és a végén a rend elé vezették, majd bűnösnek nyilvánították. Úgy tűnik, nagyon fogékony lett a dark side -re. 

Hozzászólás ideje:
Spoiler

Érdekes, mert a Windu képregény alapján pont, hogy az eredeti Jedi eszmékben hitt, ezért is vágta el a szerinte önmagából kifordult Rendhez fűződő kötelékeit. Furcsa, hogy ezek után egy Sith-eket szolgáló Inkvizítor lett belőle. 

Kissé Barriss Offee-ra emlékeztet az útja, aki hasonló okokból fordított hátat egykori társainak (bár ő szerintem nem lett kimondottan a sötét oldal szolgája). Igaz, én sokáig reménykedtem benne, hogy Barriss a Hetedik Nővér. 

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Jelen pillanatban úgy néz ki, hogy a következő képregény csomag akár 10 kötetet is tartalmazhat. Még nem biztos, hogy ennyi lesz. Az is lehet, hogy csökkentenek valamennyit. A jelenleg esélyesek:

Kieron Gillen: Star Wars Volume 7: Ashes of Jedha Tartalma: Star Wars 38-43. szám.

Kieron Gillen: Star Wars Volume 8: Mutiny at Mon Cala Tartalma: Star Wars: 44-49. szám.

Kieron Gillen: Star Wars Volume 9: Hope Dies Tartalma: Star Wars: 50-54. szám.

Charles Soule: Star Wars: Darth Vader: Dark Lord of the Sith Volume 2: Legacy’s End Tartalma: Darth Vader második sorozat 7-12. szám. A The Dying Light című 4 részes, és a The Rule of Five című 2 részes történetek.

Charles Soule: Star Wars: Darth Vader: Dark Lord of the Sith Volume 3: Burning Seas Tartalma Darth Vader második sorozat 13-18. szám.

Kieron Gillen: Star Wars: Doctor Aphra Volume 2: Doctor Aphra and the Enormous Profit Tartalma: Doctor Aphra 9-13. szám és a sorozat 1. éves különszáma.

Kieron Gillen és Simon Spurrier: Star Wars: Doctor Aphra Volume 3: Remastered Tartalma: Doctor Aphra 14-19. szám.

Jeremy Barlow: Darth Maul: Son of Dathomir (Marvel kiadás)

Greg Rucka: Star Wars: Shattered Empire (a 2016-os kiadás, melyben a C-3PO képregény is ott van)

Matt Owens: Jedi of the Republic: Mace Windu

Természetesen változások még történhetnek.

Szerkesztve: - Darth Revan9

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Természetesen azok, melyek most nem férnek bele a következő turnusban (mondjuk 2020-ra) bekerülhetnek.

Szerkesztve: - Darth Revan9

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.