Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
Az viszont becsülendő, hogy a nagy tudás birtokában inkább szolgálni akarták a népet, sem mint uralkodni felette. Ez a Jedi rend egyik legnagyobb erénye a szememben.

Ez lehetett a szakadás oka is valamikor a kezdetekkor. Szolgálat vagy uralkodás.

Hozzászólás ideje:
És valaki azt megtudná nekem mondani, hogy mindebbe hogyan lehet beleötvözni a KOTOR által leírtakat? Csak mert ha jól emlékszem, az 800. B.B.Y, és akkor a Sith-eknek márcsak titokban lett volna szabad létezniük, ehhez képest ott inkább a Jedik állnak a kipuszulás szélén...

Donát.

Nem ismerem ezt a játékot (mert ugye az, ha nem tévedek), ezért fogalmam sincs, hogyan lehet beleilleszteni. Elvileg BBY 800 körül a Sith-ek már titokban tevékenykedtek. A KOTOR-ban a Jedik miattuk kerülnek a pusztulás szélére? Vagy pedig más oka van? Mert ha más az ok, akkor bele lehet illeszteni, másképpen elég bajos lesz.

Úgy vettem észre, hogy ezek a játékos cuccok nagyon mások, mint a könyvek.

Hozzászólás ideje:
És valaki azt megtudná nekem mondani, hogy mindebbe hogyan lehet beleötvözni a KOTOR által leírtakat? Csak mert ha jól emlékszem, az 800. B.B.Y, és akkor a Sith-eknek márcsak titokban lett volna szabad létezniük, ehhez képest ott inkább a Jedik állnak a kipuszulás szélén...

Donát.

Nem 800 évvel, hanem 4000-3900 évvel játszódik a Birodalom előtt, pár évtizeddel Exar Kun eltűnése után. És elméletileg ez az az időszak, amit Windu úgy emleget az ep3-ban, hogy:

"The oppression of the Sith will never return."

A Galaxis nagyrészét ugyanis elfoglalják a Sithek, a Jedik megfogyatkoznak, a Köztársaság vállságba jut. És ennek a vége az 1000 évvel ezelőtti a ruusani vérfürdő, aminek egyetlen túlélője Darth Bane, aki megalakította a két Sith törvényt és elkezdte tovább örökíteni a Darth nevet.

Ekkor születik újjá a Köztársaság is, és ettől kezdve nem keveredik nyílt háborúba egészen a klónok háborújáig (bár azt hiszem ez főként valami Stark hipertér háborúhoz köthető, nem tudom pontosan).

Hozzászólás ideje:

Akit tényleg érdekel a Jedi és a Sith rend története az mindenképp olvassa el az ide tartozó képregényeket, amiknek a legtöbbje igen jóra sikeredett. Ezek közül a legtávolabbra a Golden Age of the Sith cimű sorozat visz (5000 évvel a filmek elött játszodik). Nagyon érdekes, ahogy a galaxis korai képét megvalositották. Igy nézett ki egy régi fénykard például:

zStar_Wars_-_TOTJ_-_The_Golden_Age_of_the_Sith_00_-_17_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Ime egy Sith vallási vezető ekkorról (jól látható, hogy nem simán ember... és a többiek is hasonlóan néznek ki):

zStar_Wars_-_TOTJ_-_The_Golden_Age_of_the_Sith_02_-_12_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

És csak úgy érdekességként az 5000 évvel ezelötti Coruscant:

zzStar_Wars_-_TOTJ_-_The_Golden_Age_of_the_Sith_04_-_06___07_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Edit: Vajon miért nyomja össze a képeket a fórum?

Szerkesztve: - Bomarr

Hozzászólás ideje:
Igen, de annak nincs ilyen vékony farok része. Amúgy hasonlóak :sick:

Donát.

Igen, Dooku kardja ugyan ezen alapok alapján készült, a fénykard-fénykard elleni küzdelem szellemében. Ez a régi Coruscant baromi jó.

Hozzászólás ideje:
Akit tényleg érdekel a Jedi és a Sith rend története az mindenképp olvassa el az ide tartozó képregényeket, amiknek a legtöbbje igen jóra sikeredett.

És honnan lehetne ezeket beszerezni?

Tényleg jó ez a régi Coruscant :sick:

Hozzászólás ideje:
És honnan lehetne ezeket beszerezni?

Tényleg jó ez a régi Coruscant  :sick:

Nos file-megosztóknál meglehet probálni keresgélni (idehaza ugyanis tudtommal nem adták ki őket), de ha sokakat érdekel itt és nagyon szépen megkértek (:o) akkor felrakok mondjuk hetente egy ilyen képregényt. Mondjuk utolag annyit modositanék, hogy nem "igen jóra sikeredettek" inkább "igen érdekesek" :D Azért érezhetően nem egy Lucas áll a történetek mögött, viszont mivel az SW régmúlt eseményei csak ezekben a füzetekben vannak kerek történetté kovácsolva, igy érdekesnek érdekes...

Hozzászólás ideje:
de ha sokakat érdekel itt és nagyon szépen megkértek (:o) akkor felrakok mondjuk hetente egy ilyen képregényt. Mondjuk utolag annyit modositanék, hogy nem "igen jóra sikeredettek" inkább "igen érdekesek" :D

Részemről nagyon szépen megkérlek, hogy oszd meg velünk ezeket az érdekességeket :sick: Ha tényleg nem jelent ez problémát Neked.

Hozzászólás ideje:

Bomarr: Tudom, hogy sok mindenben nem értünk egyet (ami nem baj :D ), és sok mindenről más a véleményünk, de mindketten imádjuk a Star warst (az itt lévőkhöz hasonlóan) ezért mint Star wars rajongó a Star wars rajongót megkérnélek, hogy kérlek szépen tedd fel, mert annyira szeretném megismerni ezt az időszakot! :sick:

Donát

Hozzászólás ideje:

Namostmár felszenvedtem az első részt a kepfeltoltes.hu-ra. Kicsit talán körülményes lesz igy letöltelni, de egyelőre megteszi :sick:. Illetve ez nem az első, hanem a nulladik rész, s mint ilyen kellően semmitmondó, viszont legalább bemutatja a mostani (filmek elött 5000 évvel ezelötti) helyzetet, illetve a főbb szereplőket (a testvérpár, a gyik jedi meg a többiek...). Szerintem holnap fölteszem a normál első részt is.

Boritó

Készitők plusz idővonal

1. oldal

2-3. oldal

4. oldal

5. oldal

6. oldal

7. oldal

8. oldal

9. oldal

10. oldal

11. oldal

12. oldal

Látványtervek a képregényhez I.

Látványtervek a képregényhez II.

Látványtervek a képregényhez III.

Látványtervek a képregényhez IV.

Hozzászólás ideje:

Én is örülök, hogy örültök! Komolyan! Ha ezt tudom, már rég felpakoltam volna az egészet :sick: Mindenesetre közben rájöttem, hogy butaság lenne hetente újat felrakni, mert akkor sose jutunk a végére. Ugyhogy 1-2 naponta jönnek a kövi számok.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.