Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Hiba van a feliratban, hagytatok ki pár mondatot! ( Ami nem volt benne a feliratban )

1 perc-től 1:11 perc-ig

Szerkesztve: - TheMilkyWay

Hozzászólás ideje:

Hiba van a feliratban, hagytatok ki pár mondatot! ( Ami nem volt benne a feliratban )

1 perc-től 1:11 perc-ig

:D :D :D

Az Mandalóriai nyelven volt.

Még csak alapszinten beszélem azért nem tudtam lefordítani. :)

Szerkesztve: - Fulcrum

Hozzászólás ideje:

Mondjuk a Vizsla név pont nem Traviss-tól származik. Amiket átvett a nyelvünkből, az hogy nyelvtanilag nincs különbség a férfiak és a nők között, illetve ők is -ika toldalékkal becézgetnek (szegény Bard'ikát át is kereszteltem Bandikának, mert egyszerűen könnyebb volt kiolvasni :D )

Szerkesztve: - Nabopolasszar

Hozzászólás ideje:

Mondjuk a Vizsla név pont nem Traviss-tól származik. Amiket átvett a nyelvünkből, az hogy nyelvtanilag nincs különbség a férfiak és a nők között, illetve ők is -ika toldalékkal becézgetnek (szegény Bard'ikát át is kereszteltem Bandikának, mert egyszerűen könnyebb volt kiolvasni :D )

Értem. Akkor csak annyi, hogy nem az első eset, hogy a nyelvünkhöz nyúlnak. És ott van még a Nelvániai nyelv is, ami 90%-ban magyarul szólt a GT-CW-ban.

Hozzászólás ideje:

A Vizsla szerintem csak véletlen alaki egyezés.

A Vizsla szó angol nyelvben is meghonosodott kifejezés a névre jellemző kutyafajtára: Vizsla -- a dog of a breed of golden-brown pointer with large drooping ears.

Szóval ha esetleg a kutyafajtáról kapta a nevét a klán valamiért, akkor direktben az jöhetett az angolból is, más kérdés, hogy a szó maga már az angol szókincsbe is a magyarból szivárgott be. :)

Lásd még:

http://www.dictionary.com/browse/vizsla

Hozzászólás ideje:

:D :D :D

Az Mandalóriai nyelven volt.

Még csak alapszinten beszélem azért nem tudtam lefordítani. :)

:lol: Néhány trágár szóig és családtagok elnevezéséig megy a nyelv, tovább nem :D

Hozzászólás ideje:

Több időbe fog telni most a szerkesztés az átlagosnál mert, az eredeti angol feliratban sok táblánál siet a felirat a képhez képest így folyton a képhez kell igazítani.

Hozzászólás ideje:

Szerkesztem. Tagolás, sorösszevonás-felosztás és időzítés a magyar nyelv miatt ha kell, plusz átnézem a szöveget is és abba is belenyúlok ha kell és feljegyzem Werebazsnak hogy ő is átgondolja.

De most a gyári időzítés sok helyen hibás így lassan haladok.

Hozzászólás ideje:

Ok. Most nem azért mondom, de nem lenne egyszerűbb egy jó web-dl felirattal dolgozni? Egy perc alatt találtam egy másikat.

De, már én is váltottam amikor megszaporodtak a hibák. De mivel nem tudom hogy lehet átmásolni 1-1-ben így csak a jó timecode-t tudom használni a rossz tábláknál. Közben elkellet ugornom ezért állt a munka de már túl vagyok a felénél.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.