Darth Revan9 Hozzászólás ideje: Csütörtök 23:59 Hozzászólás ideje: Csütörtök 23:59 Most hallottam erről a Predator kerregésről... Út egy AVP sztorihoz? Válasz
Darth Riddick Hozzászólás ideje: Péntek 08:25 Hozzászólás ideje: Péntek 08:25 18 órával ezelőtt, Dzséjt írta: A xeno nekem fura, miintha aránytalanul nagy lenne a pofája a testéhez képest. A predator kerregés meglepő. Remélem, ez csak egy easter egg a trailerben. A predator kerregésről én is azt remélem, hogy csak húséti tojás. Nem örülnék, ha valóban (kánonban) összehoznák egy univerzumba a két dögöt. Vagy ha mégis akkor csinálják meg igencsak bitangul és minden szempontból jól! De inkább hagyják így, ahogy most van. Az AVP-k nem kánon művek, hála Istennek, nem véletlenül nem azok! Egyelőre még mindig nem tetszik az az ötlet, hogy a legelső ALIEN mozi eseményei előtt a Földre hozzák a dögöket, holott Ripley egész életének és küzdelmeinek értelme az volt, hogy csak a Földre nem jussanak el a xeno-k! De - ahogy korábban is mondtam - nyitott vagyok, lepjenek meg! Ami a xeno-t illeti. Picit nekem is fura, de lehet, hogy csak ebből a szögből tűnik úgy. Kíváncsi vagyok arra is, hogy ennek a xeno-nak vajon mi lesz a gazdateste? Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Péntek 13:05 Hozzászólás ideje: Péntek 13:05 (szerkesztve) 14 órával ezelőtt, Darth Revan9 írta: Most hallottam erről a Predator kerregésről... Út egy AVP sztorihoz? Az az út már rég nyitva van. Tavaj októberben is beszéltek arról, hogy már gondolkodnak egy AVP sztorin, csak még nem találtak jó ötletet. Ami azért díjazandó. Anno is várhattak volna a jó ötletre, ahelyett, hogy leforgatták azt a két sz*rt. De én is azt gondolom, amit @Darth Riddick, az AVP maradjon meg annak, ami most: egy külön univerzumnak. 6 órával ezelőtt, Darth Riddick írta: Ami a xeno-t illeti. Picit nekem is fura, de lehet, hogy csak ebből a szögből tűnik úgy. Kíváncsi vagyok arra is, hogy ennek a xeno-nak vajon mi lesz a gazdateste? Nekem más szögből is fura,, csak most lett világos számomra, miért éreztem más képeken is annak. Tényleg nagyon széles a pofája és ahhoz képest kicsi a feje. A forgatási képeken lehetett látni már a teljes lényt. Vagyis, majdnem a teljes lényt, mert a háti nyúlványokat itt is inkább CGI-jal teszik rá. Összességében az Alienben látott lényre hajaz, csak mások az arányai, illetve kevesebb a biomechanoid jegy. A pofa rész meg inkább az Alien Resurrection lényeire hajaz, azoknak volt ilyen széles pofája, markáns álla és arányaiban kisebb feje. Szóval szerintem ember lesz a gazdatest. 6 órával ezelőtt, Darth Riddick írta: Egyelőre még mindig nem tetszik az az ötlet, hogy a legelső ALIEN mozi eseményei előtt a Földre hozzák a dögöket, holott Ripley egész életének és küzdelmeinek értelme az volt, hogy csak a Földre nem jussanak el a xeno-k! De - ahogy korábban is mondtam - nyitott vagyok, lepjenek meg! Bár ugyanezen okokból nekem sem tetszik az ötlet, de az eddigi infók alapján ezt a kérdést a sorozat írói sokkal jobban kezelik, mint a két AVP-film íróinak teljes munkássága. Egyelőre úgy tűnik, a széria egy nagyon nagy hányada valójában nem is a Földön fog játszódni. A kikjött képek és vidók alapján legalább egy, de lehet két idegen világ is lesz benne. A mostani videóban is láthattunk egy M-osztályú hajó hibernációs kamráját, hét kriokapszulával, és láthattunk egy hétfős csoportot erdőben bóklászni, meg látható egy hatfős, katonáknak tűnő csapat is egy mezőn, meg egy barlangszerű helyen. Az erdős és a barlangos részt egyes teóriák két külön, mások egyazon bolygónak írják le, de abban konszenzus van, hogy nem a Föld. Mondjuk ettől még lehet a Föld. De szerintem a civil hétfős csapat az M-osztályú hajó legénysége, és az évad egy része arról fog szólni, hogyan kerül a lény a hajóra, hogyan pusztítja el a legénységet és hogyan kerül a lény a Földre. Az is tetszetős, hogy nem egy fészeknyi lény lesz, pláne nem egy amerikai (21. századi) kisvárosban, hanem csak egy lény, amit egyelőre nem is láttunk a Földön. Az is lehet, hogy a xeno elpusztul a becsapódáskor, és akkor ez a vonal teljesen rendben lenne. De még ha életben is marad, hisz tudjuk, hogy szívós kis jószágok (a károgók véleménye ellenére ezt már az Alien: Romulus előtt is tudtuk, kábé azóta, hogy egyre rápottyantottak 20 tonna olvadásig hevített - vagyis több, mint 327 celsiusfokos - ólmot, és simán kigurott belőle). Szóva, ha életben marad, egy drón eltitkolása sokkal hihetőbb, mint egy kisvárosban pusztító seregé (ráadásul az AVP koncepciója ugye az volt, hogy már az emberiség hajnalán is a Földön voltak a lények és egész civilizációkat töröltek el nyom nélkül... ez amúgy már az "Alien", azaz az idegen címet is teljesen semmissé tette, hiszen ezek alapján a modern emberi civilizációnál is régebben élnek a Föld bolygón). Meg szerintem az is jó pont, hogy nem évezredekkel, meg több mint egy évszázaddal, hanem csak két évvel leszünk az Alien cselekménye előtt. Ráadásul ugyanabban az évben (2120), amikor a USCSS Nostromo elindul a Földről a Thedusra, így könnyen lehet, hogy a legénység már rég krioálomban van, amikor a sorozatbeli események lezajlanak. Így, ha lesz is olyan aspektusa, ami globálisan ismertté válik (például az űrhajó becsapódása egy nagyvárosba), akkor sem lesz fura, hogy Ripley-ék erről mit sem tudnak. Ne feledjük, az Alien-univerzumban nem csak az űrutazás, de a csillagközi kommunikáció is baromi lassú. Még az Aliens idején, 2179-ben is egy hét volt, mire az LV-426-ról a nagyteljesítményű antennán át leadott üzenet elért a Földre, most meg még 59 évvel járunk korábban, és a Thedus messzebb van, mint az LV-426. Szóval, az eddigiek alapján már kevésbé aggódom, mint amikor először megvillantották a film koncepcióját. Lehet, hogy a földi vonal csak a Weyland-Yutani és a rivális vállalat közti kavarással fog foglalkozni, míg a xeno vonal az űrben lesz és/vagy egy idegen bolygón. Őszintén szólva, engem most sokkal jobban aggaszt a meta-human vonal, amely alapján egy emberi tudatot át lehet helyezni egy android testébe. Ez nekem még az AR idején is meredek lenne. Szerkesztve: Péntek 15:00 - Dzséjt 1 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: Péntek 13:11 Hozzászólás ideje: Péntek 13:11 Azért az érdekes lenne, ha a Disney azt mondaná, hogy az új, jövőben megszülető AvP filmek már részét képezik egy egységes Alien-Predator univerzumnak. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Péntek 13:33 Hozzászólás ideje: Péntek 13:33 Nem örülnék neki, de ha jól csinálják meg, egye-fene. Ugyanakkor jelenleg azt sem nagyon tudni, van-e bármiféle koncepciójuk a Predator-szériával kapcsolatban. A Prey csak nagyon lazán kapcsolódtak a Predator 2-höz azáltal, hogy feltűnt benne a pisztoly, amit később megkap Harrigan. Szóval legalább a Predator 2 létezése elismert ilyen téren, és mivel abban van utalás az első részre, így azt mondhatjuk, hogy a Disney halkan, de az első két filmet elismeri. Majd a következő két Predator-film talán választ ad arra, mik a terveik ezen a téren. Ha vannak egyáltalán arra vonatkozóan terveik, hogy valami egységes univerzumot kreáljanak. Az biztos, hogy a Prey rendezője ignorálja a Predators-t és a The Predatort - utóbbi mondjuk nem is baj, illetve az előbbi sem kavar semmiféle vizet. A Disney két AVP-t szerintem teljes egészében ignorálja. A jövőbeli AVP filmekkel kapcsolatban is csak úgy nyilatkoznak, hogy új sztorit akarnak, ami nem kapcsolódik a korábbi két filmhez. Egyelőre az a biztos, hogy az Alien-vonalon univerzumépítésben gondolkodnak, és nem ignorálják se a quadrilogy elemeit, se a Prometheus-vonalat. Sőt mint kiderült, az Alien: Isolationt sem, ezért is lesz érdekes annak folytatása. Igazából akkora itt a kupi, hogy tényleg csak új művekkel lehetne rendet vágni. Eleve szerintem ki kéne jelenteniük hivatalosan, hogy a könyvek semmelyike sem a kánon része. Igen, azt a bizonyos trilógiát is, most olvastam újra az első két részt, és képtelenség, hogy az azokban leírtaknak halvány esélye is lenne, hogy megtörténtek, annyi ellentmondás van a filmekkel kapcsolatban. Aztán az új filmekkel rendbe kéne vágni a filmes vonalat. Az Alien: Romulus már elkezdte ezt, ügyesen feloldotta az egyik legnagyobb ellentmondást a Quadrilogi illetve a Prometheus-Covenant között. Az Alien: Earth ezen tovább javíthat. Predator oldalról egyelőre nincs ilyen. A Prey jól sikerült, ugyanakkor egyértelműen a még rendben lévő első két filmre alapozott, és nem foglalkozott a folytatások által behozott és zavart keltő predator-konfliktussal. Az biztos, hogy a Disney-érában is léteznek eltérő rasszú predatorok (hiszen a feral predator a Prey-ben eltér a P1-2-ben lévőktől), ugyanakkor a hivatalos háttéranyagok szerint ez nem genetikai kísérletek meg egyéb marhaságok miatt van, hanem egyszerűen csak az anyaviláguk egy másik tájegységéről jött. Tehát kábé olyan, mint az emberek esetében a mongoloid és az europid közötti eltérés. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: Péntek 14:57 Hozzászólás ideje: Péntek 14:57 A múltban játszódó Prey hogyan tudja ignorálni a Predatorst és a The Predatort? Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Péntek 15:38 Hozzászólás ideje: Péntek 15:38 Ahogy fent írtam, nem történik utalás a filmekre. Lásd az Alien: Romulust. Bár az Aliens, Alien3 és Alien Resurrection előtt játszódik, vannak benne elemek, amik eme filmek jellegzetességei. Spoiler A Romulus modul belseje vagy a Jackson's Star látképe az Aliensbeli Hadley's Hope-t idézi meg, illetve a F44AA karabély mind megjelenésében, mint hangzásában az M41A-t idézi. Ezek fenntartják a kontinuitást, látni, ahogy az Alien látványvilágából fokozatosan áttérünk az Aliens látványvilágába. Az EEV fogalom, amit a hibernátorokat tartalmazó kabinra használtak, az A3-ból lett átvéve. A USS Sulaco mentőkabinját nevezték EEV-nek (Emergency Escape Vehicle). És a filmben látott arctámadók színezete is az A3 bővített változatban látott szuper arctámadót idézi. Az előbbi jelzi, hogy az EEV egy általánosan használt kifejezés, és ugyanúgy használják civil, tudományos és katonai szférában is most, illetve közel hat évtizeddel később. Az utóbbi meg jelzi, hogy nem hagyományos arctámadókról van szó, ahogy az A3 SE-ben sem volt hagyományos. Előkészíti az A3-ban látott másféle xenónak a terepet (plusz a gyors megtermékenyítés is előjele annak, amit az A3-ban látunk, hiszen Ripley-t is gyorsan "felcsinálta" az arctámadó). A film végén megjelent genetikai hibrid Utód pedig elég egyértelműen az AR Újszülöttjének elődje. Aki kronológiailag nézi, az a Romulusnak hála már számíthat arra, hogy az AR-ben is létrejön egy genetikai hibrid. Ráadásul az A:R-ben ugyanúgy mesterségesen teremtett xenók vannak, mint az AR-ben. A Prey nem tartalmaz ilyen elemeket, amik előre vetítenének jövőbeli dolgokat. Kivéve persze Raphael Adolini pisztolyát, amit majd 300 év múlva megkap Harrigan. De lehetett volna több ilyen is. Például a Feral Predator fegyverarzenáljában feltűnhetett volna olyan eszköz, ami a Predators-ban vagy a The Predatorban jelent meg. Például használhatta volna a shurikent, mint a Fugitive Predator (bár ez az AVP-ből származik, a The Predator volt az első, amiben használták ebben az univerzumban - bár ez a film úgy tűnt, inkább az AVP univerzum része, vagy próbálta egybemosni, mert Lex xenofarok-lándzsáját is látni a filmben). Vagy csuklópenge helyett lehetett volna szkimitárja, mint a Berserker Predatornak a Predators-ban. Vagy ugyanebben a filmben elég jellegzetes volt a Falconer Predtor felderítő drónja, amit szintén átvehettek volna. De akár olyan is lehetett volna, hogy megemlítik: a démonok embereket rabolnak el, ami elég egyértelmű utalás lett volna a Predators-ra. Vagy láthattuk volna, amint helyben elvégez egy apróbb genetikai módosítást magán, ami meg a The Predatorra utalás. De a Prey minden téren csak az első két filmből építkezik, ráadásul a lény fegyvereit és a Narunak adott pisztoly alapján a P2-t vették igazán alapul. Az egyedüli, amit talán utalásnak vehetünk, hogy a Feral Predator is más rasszú, mint a Super Predatorok a Predators-ban. Ugyanakkor a filmben történt utalás arra, hogy a Super Predatorok genetikailag is módosítgatják magukat, így valószínűleg nem külön rasz, hanem ugyanúgy genetikailag fejlesztettek, mint a The Predatorban az Upgrade Predator, míg a Feral Predator esetében a készítők ragaszkodnak ahhoz, hogy szimplán csak egy más rasz, ami a bolygó másik közegében fejlődött ki (egész pontosan sivatagos égtájon). Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 21 órával korábban Hozzászólás ideje: 21 órával korábban Egy Predator filmnek nem kell tartalmaznia utalást minden más Predator filmre. Ezt nem tekintem figyelmen kívül hagyásnak. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 18 órával korábban Hozzászólás ideje: 18 órával korábban (szerkesztve) Semmilyen filmnek nem kell utalást tartalmaznia más filmekre, ettől még szoktak utalni, pláne, ha egy szériába tartoznak. És már csak azért is hasznos ez, mert ezzel jelezhetik a nézőknek, hogy egy univerzumba tartoznak. Ezért is okozott annyi szájhúzást, hogy az ep7 minimális mennyiségű utalást tartalmazott a PT-re. És emlékeim szerint te voltál az egyik hangos kiritikus ezen a téren. Akkor figyelmen kívül hagyás volt, most meg nem? Pedig hát egy Star Wars filmnek nem kell tartalmaznia utalást minden más Star Wars filmre. És, ahogy akkor, most is az, hogy te minek tekinted, annyit számít, mint bolha az elefánton. Vagy én, vagy akárki más, aki csak leül a film elé. Az számít, miképpen tekintenek rá a Disney és a 20th Century Fox fejesei, na meg a jövendőbeli filmek alkotói. Lásd Robert Rodriguezt, a Predators íróját és producerét, aki elég konkrétan kijelentette ezt: "Inkább az első film folytatását akartam megcsinálni, úgy téve, mintha az igazi Predator 2 nem is létezne" - by Robert Rodriguez, The Guardian interhú Na kettőt találgathatunk, melyik Predator-mozira nincs egy lepkefingnyi utalás sem. Segítek egy kicsit. A címe Predatorral kezdődik és 2-vel végződik. Szóval lehet, hogy te nem tekinted figyelmen kívül hagyásnak, de a Predators-t úgy forgatták le, hogy az alkotók úgy tettek, mintha nem létezne Predator 2. Ugyanakkor a The Predatornál ez már nem játszott, és nézd már, még egy P2-es karakter fia is megjelent a sztoriban (akit az eredeti színész fia játszott). Szerkesztve: 5 órával korábban - Dzséjt 1 Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.