Obi1 Hozzászólás ideje: 2006. December 25. Hozzászólás ideje: 2006. December 25. Dó! Remélem hasonlóan fog kinézni az itthoni kiadás is. Válasz
SimonZ Hozzászólás ideje: 2006. December 28. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. December 28. A rövid kommentár: A képek szerintem jól érzékeltetik a különbséget a két trilógia között. Az első három epizód színpompásabb, nagyobb léptékű, komplex, sok karakterből áll, sokoldalú. A 4-5-6. részek egyszerűbbek, dísztelenebbek, kevesebb szereplővel. Az 1-2-3 igazi szépsége nem az űrben mutatkozik meg, hanem a bolygók felszínén, míg a 4-5-6 sava-borsát az űrjelenetek adják. Az első trilógia szereplői távolabb vannak egymástól a képen, hiszen ez a 3 film 13 évet ölel fel. A 4-5-6. részek főszereplői ezzel szemben szoros csoportot alkotnak. Az első három rész képén a Vader és Obi-Wan között feszülő ellentét van a középpontban. Padmé és Qui-Gon képei mintha végigtekintenének Anakin sorsán az EP3-ig. Kicsit vádlón néznek középre, amolyan "Miért tetted ezt?" kifejezéssel. Obi-Wan zordan néz szembe a helyzettel: "Teszem, amit tennem kell." Vader elfordul Padmétól és Qui-Gontól, és lentről néz fel Obi-Wanra, bekapcsolt vörös karddal. Padmé és Qui-Gon mögött békés kék-zöld háttér van. Obi mögött sárgás naplemente, ami még reményt kelt, de lentebb ez a Mustafar vörösessárgájába fordul, ahol már nincs remény, és csak Sidious röhög az árnyékban. A kék és a vörös fénykard által befogott ív Anakin és Obi-Wan végső szembehelyezkedését illusztálja: Sidious és a párbaj látható ebben a képrészben, ahol egyértelműen a vörös színárnyalatok dominálnak. A kép bal oldalán Padmé körül a Naboo fenti zöldje középtájt a sárga Coruscant-ra vált, ami aztán Mustafar lávamezőjébe torkollik lentebb, Vader magasságában. Qui-Gon és Obi-Wan feje között egy kék-sárgásvörös váltás van, ez is a dolgok szétválására utal. Ami olyan egyszerű és tiszta volt Qui-Gon idején, az később elromlik. Qui-Gon enyhe szellemszerűsége (ez inkább nagyfelbontásban látszik) "régiesíti" a figurát, és utal arra, hogy ő az első Erő-túlélő. (Nekem ez a kép az egyik kedvencem, mert ezen a képen a színek sokat mesélnek. Nem csak hangulatot adnak, jelentésük is van. Általában szeretek a színekkel meséltetni, és úgy érzem, itt sikerült. ) A 4-5-6 képe egyszerűbb. A háttérben csak két szín van: barnásvörös és kékesfehér. Jók és rosszak egyértelműen elválnak, ezen a képen nincs szükség sokatmondó színátmenetekre. Csak egy kard van, ami zöld, és egy lőfegyver - egész más kor ez. A hangsúly itt az űrjeleneteken van, alul pedig a Tatuin és az Endor látszik: ahol elkezdődik és ahol befejeződik a 4-5-6. rész. A kép egyszerű, semmi túlcicomázás nincs benne. Egyedül Vader esetében vittem bele két apró "trükközést", de az szerintem felismerhetetlen. Egyrészt, ez a kép annak a pillanatnak a képe, amikor az Uralkodó Luke-ra szórt villámai megvilágítják Vader maszkját. Apró utalás, hogy a jó énjét világítják meg, miközben ő maga nagyrészt mégiscsak sötétben van. Másrészt az a csillag nem véletlenül került a maszk bal szemrésze alá: könnycseppként csillog. Ezt a két dolgot szinte lehetetlen észrevenni. (De én tudom, és ez a lényeg. ) És nem is szükséges az észrevételük a kép megértéséhez, sőt, enélkül egyszerűbb, koherensebb és letisztultabb a kép. Tisztábban átjön az üzenete. Viszont nem bírtam ki, hogy legalább ennyire rejtve ne tegyek bele valami ilyesmit. A doboz gerincén, a két trilógiakép között a robotok láthatóak: ők alkotják a hidat a két trilógia között. Az arany szegélyköröket összekötő vízszintes arany vonalak is a hexalógia egységét hivatottak kifejezni, azt, hogy a két epizódhármas elválaszthatatlanul egybetartozik. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. December 28. Hozzászólás ideje: 2006. December 28. A szokásos átgondolt, remek sematika! Bravo Zoli! Válasz
SimonZ Hozzászólás ideje: 2006. December 28. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. December 28. Köszi. Válasz
lokatelli Hozzászólás ideje: 2006. December 29. Hozzászólás ideje: 2006. December 29. A kommentárt csak ezzel tudom kommentálni: Nem tudok mást hozzáfűzni. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2006. December 29. Hozzászólás ideje: 2006. December 29. A rövid kommentár: Ha ez rövid, milyen a hosszú? Szép az elemzés, jó, hogy beírtad ide Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. December 29. Hozzászólás ideje: 2006. December 29. Vader piros kardja miért lóg ki ennyire feltűnően a keretből? Válasz
SimonZ Hozzászólás ideje: 2006. December 29. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. December 29. Lokatelli, Ody, MissKarrde: köszi. MissKarrde: rövidnek indult a kommentár, de ez lett belőle. A hozzászólás elküldése után jutott eszembe, hogy ez a "rövid" jelző tán nem egészen korrekt. Ody: kiemeli, hangsúlyosabbá teszi Vader figuráját. Ez azért fontos, mert Vader a kör alsó részén helyezkedik el, és utalni akartam rá, hogy ő a legfőbb szereplő. Emellett a bekapcsolt kardból nem sok látszana, ha nem lógna ki a keretből, így, kilógatva pedig agresszívabbá válik Vader figurája. (Obi-Wan kardjának nem kell kilógnia, oda neem kell ez a plusz. ) Én úgy vagyok vele, hogy ha ránézek erre a kardra és Vaderre, megszólal a fejemben a fénykard hümmögő hangja is. Ha nem látnám az egész kardját, nem szólalna meg a hangja sem. Emellett gyakran lógatok ki dolgokat a képek kereteiből: hol egy-egy figurát, hol csak a fénykardokat. Itt is ezt az utat követtem. Két kép, két kard lóg ki: apa és fia kardja. Az űrhajók kilógásának oka egyszerűbb: (szerintem) így jobban néz ki, és szépen elkülöníti egymástól a két trilógiaképet. Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2006. December 29. Hozzászólás ideje: 2006. December 29. A hozzászólás elküldése után jutott eszembe, hogy ez a "rövid" jelző tán nem egészen korrekt. Nem számít, élvezet volt olvasni mint a többi elemzésedet. Válasz
lokatelli Hozzászólás ideje: 2006. December 29. Hozzászólás ideje: 2006. December 29. Anyám ez a kardkilógás fel sem tűnt. Mekkora ötlet, és milyen súllyal bír. Luke-nál pont ellenkező hatást kelt, mint a Vadernél felsoroltak. Válasz
Darth Füge Hozzászólás ideje: 2007. Január 4. Hozzászólás ideje: 2007. Január 4. ezek a dobozok eszméletlenül jól sikerültek! én nem nagyon értek hozzá de ha pl lenne egy hasonló doboz akkor azt meg tudnád úgy csinálni hogy egy 3 db 2 dimenziós képet csinálj belőle (elöl, oldalt ,hátul)? Válasz
SimonZ Hozzászólás ideje: 2007. Január 6. Szerző Hozzászólás ideje: 2007. Január 6. Rog, Fuge: köszi! Fuge: Ha elég nagy méretű a 3D-s kép, akkor igen... többé-kevésbé. Viszont nem biztos, hogy jól fog kinézni a végeredmény, mert erősen torzítani kell az eredeti képet. Már a saját dobozom 3D-s képéből indulva is elég rondán nézne ki, ha visszaalakítanám kétdimenziósakra. Válasz
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2007. Január 6. Hozzászólás ideje: 2007. Január 6. Nekem ugye majd ha csinálod akkor nyomtathatósra (2D) csinálod? Válasz
Darth Füge Hozzászólás ideje: 2007. Január 7. Hozzászólás ideje: 2007. Január 7. Hát volna egy 3d-s doboz megmutathatom hogy mekkora a kép Válasz
SimonZ Hozzászólás ideje: 2007. Január 8. Szerző Hozzászólás ideje: 2007. Január 8. Krande: persze. Ezek a lenti dobozképek is megvannak már 2D-s, nyomtatható verzióban, csak azokat még nem tettem fel a netre. Ez a 3D-s nézet csak az ízelítő. Fuge: küldd át mailben! De ha nyomtatni akarnád, nagy kép legyen, különben szinte biztos, hogy ronda lesz. Válasz
SimonZ Hozzászólás ideje: 2007. Január 15. Szerző Hozzászólás ideje: 2007. Január 15. (szerkesztve) (Apró bejegyzés: az oldalamról már elérhetőek a díszdoboz korábban belinkelt képei nagy felbontásban is, a lenti kommentárral együtt.) Szerkesztve: 2007. Január 15. - SimonZ Válasz
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2007. Február 3. Hozzászólás ideje: 2007. Február 3. (halk érdeklődés: a Theatrical díszdobozomat mikorra remélhetem?) Válasz
SimonZ Hozzászólás ideje: 2007. Február 6. Szerző Hozzászólás ideje: 2007. Február 6. (Halk válasz: a posztersorozat után alighanem sor kerülhet rá. ) Válasz
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2007. Február 6. Hozzászólás ideje: 2007. Február 6. (Halk köszönet. Amúgy amit leméricskéltem, az csak a doboz belső része lenne, de szvsz számolhatunk még egy keveset a doboz saját vastagságára. No mindegy, azon a pár millliméteren aligha múlik!) Válasz
Shettard Hart Hozzászólás ideje: 2007. Február 27. Hozzászólás ideje: 2007. Február 27. Csak dolgozom, dolgozom a 2004-es DVD kiadás borítóinak helyrehozatalán, és amikor kész, hirtelen bevillan, hogy ezt már valaki csinálta. Először azt hittem, hiba a Mátrixban, de aztán rájöttem... Válasz
SimonZ Hozzászólás ideje: 2007. Február 28. Szerző Hozzászólás ideje: 2007. Február 28. Nem baj, ujjgyakorlatnak nem rossz. (Egyébként ilyen korrigálásokat nem szeretek csinálni. Ne is legyen rá szükség...!) Válasz
Shettard Hart Hozzászólás ideje: 2007. Február 28. Hozzászólás ideje: 2007. Február 28. (Egyébként ilyen korrigálásokat nem szeretek csinálni. Ne is legyen rá szükség...!) Hát igen, ez is a hazai hozzánemértés tanúsítványa. Joda és Dark Vader - Istenem... Csak ugye én magam nem igazán tudnék sajátot csinálni. Egyébként, ha már itt tartunk, nem úgy volt, hogy tőled is kijön majd egy új sorozat? Vagy rosszul emlékszem? Válasz
SimonZ Hozzászólás ideje: 2007. Február 28. Szerző Hozzászólás ideje: 2007. Február 28. Jól emlékszel. A dobozterv már készen van, a korongtervek szintén, "csak" a filmek borítói hiányoznak. De azokra is van ötletem már... Válasz
Yush Granda Hozzászólás ideje: 2007. Március 20. Hozzászólás ideje: 2007. Március 20. Á, neked ne lenne? Már várom őket... Nagyon... Válasz
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2007. Március 20. Hozzászólás ideje: 2007. Március 20. Talán még nem szólok későn, de aborítóterv-kérésem paraméterei változtak. Letettem arról, hogy díszdobozt kérjek a korongjaimhoz (bár persze ha lesz, akkor nem utasítom vissza ellenben a másolat DVD -k egy-egy slim CD-tokba lesznek majd véglegesítve, és ehhez kérek szépen burkolatot. Ráérősen,. persze, úgysem kapom vissza őket egyhamar. Válasz
Yush Granda Hozzászólás ideje: 2007. Március 21. Hozzászólás ideje: 2007. Március 21. Az én lemezeim eredeti copyright-os SimonZ tokban vannak És már várom a díszdobozt. Jó lesz.Remélem... Válasz
SimonZ Hozzászólás ideje: 2007. Március 21. Szerző Hozzászólás ideje: 2007. Március 21. Krande: Köszi az infót! Nem jött későn. Válasz
Mina Hozzászólás ideje: 2008. Június 11. Hozzászólás ideje: 2008. Június 11. Én azt szeretném megkérdezni, hogy nem-e lenne kedved egy Prequel díszdobozt készíteni? (vagy van már, mert én már láttam valahol egy ilyen díszdobozt és a képek rajta, nagyon a te stílusodat idézték) Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2008. Június 11. Hozzászólás ideje: 2008. Június 11. Már van ilyen díszdoboz, Mina, igaz nem Prequel, hanem Saga (vagyis mind a hat filmnek), SimonZ honlapján meg is nézheted, itt a link: http://simonz.co.hu/cover_hun.html A honlap egyébként a fórum főoldaláról is elérhető Válasz
Mina Hozzászólás ideje: 2008. Június 12. Hozzászólás ideje: 2008. Június 12. (szerkesztve) Már van ilyen díszdoboz, Mina, igaz nem Prequel, hanem Saga (vagyis mind a hat filmnek), SimonZ honlapján meg is nézheted, itt a link:http://simonz.co.hu/cover_hun.html A honlap egyébként a fórum főoldaláról is elérhető Tudom, hogy saga díszdobozt készít, ami tök jó dolog lesz. De én egy Prequel díszdobozra gondoltam addig is, amíg nem készíti el a Sagá-ét, mivel elég hülyén néz ki a polcon a két SW díszdoboz között a ROTS DVD Szerkesztve: 2008. Augusztus 10. - Mina Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.