Ugrás a kommentre

Star Trek

Melyik a kedvenc Star Trek-sorozatod?  

25 felhasználó szavazott

1. 1. Melyik a kedvenc Star Trek-sorozatod?

• Star Trek: The Original Series (TOS)
    • Star Trek: The Animated Series (TAS)
      0
    • Star Trek: The Next Generation (TNG)
      0
    • Star Trek: Deep Space Nine (DS9)
    • Star Trek: Voyager (VOY)
    • Star Trek: Enterprise (ENT)
    • Star Trek: Picard (PIC)
    • Star Trek: Discovery (DIS)
      0

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
Spoiler

Mármint biszexuális párt, mivel mindkettőnek volt korábban férfival is kapcsolata. Hetesnek két pasival is, Raffi meg egy ideig férjnél volt és született egy fia is.

Mondjuk azt nem bánom, hogy Chakotay ment a levesbe, mert húúúha, az a szerelmi szál de kínos és izzadtságszagú volt. De ezt sem kellett volna erőltetni, mert húúúha, de erőltetett és ötlettelen volt, ráadásul iszonyú sz*rul hozták be az első évad legvégén. A slusszpoén, hogy sehová sem vezet az egész, szóval tök fölösleges is volt. Szó szerint csak azért erőltették bele, mert csak.

Valószínűleg az első évad showrunnerének, Michael Chabonnak köszönhetjük, aki szinte minden regényében és egyéb művében szerepeltet homoszexuális, biszexuális és zsidó karaktert.

Hetes és Raffi amúgy szerintem tök jól működött párban, de lehettek volna csak sima barátok.

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)
Spoiler

Hát ez az! Elég lett volna sima barátság. Ez az erőltetetett leszbi láv csak azért kellett, mert most ez a trend. Borzaszóan kilógott a lóláb ennél az esetnél. Ez a Chabonn vagy ki, pedig szívjon lóf*szt, akkor hátha kielégül és így nem kell elrontania karaktereket.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
Hozzászólás ideje:

Én azt sem értem, hogy az őt váltó Akiva Goldsman és Terry Matalas miért vitte tovább. Az első évad végén, amit látunk, az annyira nem volt előkészítve, és annyira rövid (ha rosssz felé nézel, észre sem veszed), hogy simán hagyni lehetett volna az egészet a francba. Mondjuk hallottam olyan pletykákat, hogy Matalas nem is akarta erőltetni ezt, de akkor neki még kisebb volt a befolyása - Goldsman már az első évadban is az írók között volt, Matalas csak a második évadban csatlakozott. Aztán Goldsman is távozott a PIC éléről, így a harmadik évadra Matalas teljesen magához ragadhatta a gyeplőt, aminek nem is kicsit van olyan hatása, mintha nyomtak volna egy soft-rebootot. Ugyan nem ignorálják az első két évadot, de semmit sem erőltetnek, ami nem működött azokban.

Nekem jelenleg az új Trek-sorozatok közül a kedvencem a Lower Decks mellett. Mindkét évad remek lett. Tematikáját tekintve közelebb áll a TOS-hoz, azaz az eredeti sorozathoz. Bár van egy halvány átívelő sztori, lényegében a "minden héten új bolygó" felfogást követi. A látvány színesebb, a szereplők vidámabbak, családiasabb a legénység, a sztorik is lazább kalandokat ígérnek, noha van néhány igencsak elgondolkodtató, meg pár meglehetősen sötét hangulatú epizód is (maga az egész sorozaton eddig átívelő szál is elég horrorisztikus).

Szerkesztve: - Dzséjt
Hozzászólás ideje:

Annak ellenére, hogy az első két évad tetszett, és nem láttam az utolsó kábé másfél évadot, mégis úgy vélem, hogy a DIS-nél kábé csak a TAS rosszabb. A harmadik évaddal és a negyedik első kb. felével nálam totál elásták azt a sorozatot. Lenyeltem, hogy baromira szembement mindennel, ami a Star Treket Star Trekké teszik, elfogadtam a klingonok megváltoztatását is, még azt is, hogy az első évadban lévő Föderáció-Klingon háború valójában csak melléktörténet... A második évad meg Pike miatt végig tetszett (hogy mennyire jó volt már ott, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját show-t kapott a Strange New Worlds képében), pedig a sztori alapjai totálisan ugyanaz volt, mint a PIC első évadának (mesterséges lények ki akarják irtani az élőlényeket - de mivel a PIC később jött, így ezt annak róttam fel).

Szóval elég toleráns voltam a DIS-sel, de azt, hogy a harmadik évad már megint ugyanarról szólt, mint az első kettő (veszélyben minden a galaxis/univerzum), miközben egy teljesen új Star Trek világot építhettek volna fel a távoli jövőben, ám nem tettek semmit ezzel kapcsolatban (kimerült mágnes-LEGO székekben és konzolokban, meg abban, hogy teljesen értelmetlenül a hajó egyes alkatrészei egymás mellett lebegnek - ez szerintem díjat érdemlő hülyeség), Ráadásul a Föderáció újjáépítése messze érdekesebb lett volna, mint egy hisztis gyerek galaktikus fenyegetése... Aztán a "itt a világvége" sztorit negyedszerre is előhúzták... Nos, hát kapják be! Én addig bírtam a DIS-t, a negyedik évadot nem fejeztem be, az ötödiket el sem kezdtem.

Hozzászólás ideje:

Huhhh ez a Picard harmadik évad ritka bosszantó volt! 

Spoiler

Amíg nem tudtam hova fut ki a történet, nem volt rossz. De utána.... A Borg megint? Komolyan? :roll: Ráadásul ezzel teljesen kukázva lett a korábbi Borg szál, ami duplán bosszantó. Ennyire nincs ötlet? Aztán ott volt Laris. Jean Luc nője volt az első részben, utána úgy nyelte el a föld, hogy híre-hamva se maradt. Egyetlen említést se ért meg többet. 

Úgy általánosságban az jutott eszembe, hogy az SW-ben feltámadt emberek semmik ahhoz képest, amik itt mentek. A sorozat csak megerősített abban, miért is vagyok SW rajongó ST helyett. :)

Hozzászólás ideje:

PIC 3. évad

Spoiler

A 3. évad borg sztorija folytatta a PIC 1. évadában megkezdett szálat, és mindkét szezon szorosan kapcsolódik a Voyager utolsó két részéhez (ez a királynő pontosan ugyanaz a királynő, amit az alternatív Janeway admirális megfertőzött a vírussal). Mert ezek a borgok a Prime Universe eredeti borgjai voltak, akik ott voltak az Enterprise-ban, a The Next Generationben, a First Contact-ban, a Voyagerben és persze a PIC 1. évadban lévő döglött kocka is ehhez a kollektívához tartozott. Tehát nem "már megint", hanem "még mindig".

De nem lett kukázva az előző évad borg szála sem, a másik idősíkról érkezett borgok továbbra is védik azt a szingularitást Jurati-királynővel az élen. És mivel a Prime Universe kollektíváját ezzel végleg kiirtották, de az alternatív univerzumból érkezett "jó borgok" még mindig megvannak, az is meg lett magyarázva, hogy a Lower Decks flash fowardjában, a távoli jövőben miért látunk borgokat békében élni más fajok tagjai között.

Laris nem tűnt el, azzal váltak el, hogy majd találkoznak a Chaltok IV-en. Semmi sem mutat arra, hogy ez nem történt meg. Azt viszont nem csodálom, hogy a Tal Shiar ex-ügynöke nem kapott érdemi szerepet egy olyan évadban, ami végig a Föderáció hajóin játszódik és a Csillagflotta ügyről van szó. Mintha egy ex-KGB ügynököt beavatnának egy US Navy berkein belüli válságba. Finoman szólva is abszurd. :)

Nem mintha a többi szezonban olyan marha nagy szerepe lett volna. Összesen 6 epizódban jelent meg a három évad alatt (az 1. évadban 3. részben, a 2. évadban 2-ben és a 3. szezonban 1-ben). Ráadásul az első évadban még csak nem is Picard csaja, hanem van egy férje, akit elég furán írtak ki (off-screen kinyírták, hogy lehessen Picardnak nője).

Ja, hát a feltámadásosdi az SW-ben smafu a Trekhez képest. Eleve, minden sorozat majdnem minden szereplője minimum egyszer feltámad valamilyen módon (a Lower Decks már ki is figurázta ezt ötletes módon). Data meg már a franc sem tudja hányszor és hányféle változatban tért vissza. Csak ebben a sorozatban szerepelt az eredeti Data memóriájának másolata, mert ugye az eredeti Data felrobbant a Nemesisben. Aztán ez a "szellem" Data is kimúlt. Erre jött az M-5-10-es android, amiben visszatért Data, sőt még a kinyiffantott Lore, B4 és Lal is. Hogy aztán ezeket szépen asszimilálja Data. És akkor arról se feledkezzünk meg, hogy az első évadban Picard is kinyiffant, csak a tudatát átmásolták egy golem android testbe. És ez csak a Picard, ami mindössze három évados volt. :lol:

Hozzászólás ideje:

Picard 3. évad.

Spoiler

Így már érthetőbb a Borg kiléte, de csak annak aki benne van mélyebben, vagy rajongó. Én simán összekötöttem volna az újakkal. Pl. hogy Picard tőlük kér segítséget. De teljesen úgy tűnt mintha nem is léteznének.

A Laris dologhoz... sokszor, főleg a végén már úgy lehetett érezni Jack kapcsán, hogy Picard és Beverly egy pár. 

Na mindegy. Remélem a SNW nyújt valami egyedit. :)

Hozzászólás ideje:

PIC 3. évad

Spoiler

Igen, annit valóban megemlíthettek volna, hogy nem kérnek tőlük segítséget, mert mondjuk nem bíznak bennük. Ugyanakkor, mire kiderült, hogy a borg állt a háttérben, már úgy ellepte őket a sz*r, hogy nagyon esélyük sem volt segítséget kérni. A Csillagflotta gerincét asszimilálták, a Föld támadás alatt volt, az egyetlen remény meg a közel 40 éves, újjáépített Enterprise D volt, amivel lehet, nem is tudtak volna időben kapcsolatba lépni Jurati-királynővel. Plusz egyetlen borg hajó lehet baromi kevés lett volna a Csillagflotta 339 legmodernebb hajója ellen. Szóval in-universe védhető a távollétük, bele is passzol a képbe, hogy kimaradtak a buliból, ugyanakkor az valóban igaz, hogy a Trekben kevésbé járatosak kedvéért lehetett volna valami megjegyzés ezzel kapcsolatban - de hát ez sajnos olyan "hiba", amit az SW-ben is elkövetnek rendre. Hányszor kellett már magyaráznunk bizonyos dolgokat. Sőt hányszor kellett már rajongóknak is magyaráznunk. :) 

Laris: ehhez azért hozzátartozik az, hogy a showrunner direkt nem akart egyértelmű választ adni. Mert helyesen látta, hogy ha Picard-t egyértelműen Larisszal köti össze, akkor a Picard-Beverly kapcsolat rajongói kezdenek hisztizni, ha meg Crusher mellé teszi egyértelműen, akkor meg a Picard-Laris kapcsolat rajongói kezdenek kaszát-kapát lengetni. Szóval inkább úgy csinálta meg, hogy mindkét lehetőséget bele lehessen látni. Larisszal folytathatta az életét a Chaltok IV-en, ahogy azt az első rész sugallta, vagy maradhatott Crusher mellett, ahogy azt a vége sugallja, de igazából mindkettő csak sugallatt. Én úgy gondolom, Larisszal maradt, mert Beverly-vel elég egyértelműen nem működött a dolog. És azért na, én elég zabos lennék arra a nőre, aki 20 éven át eltitkolja, hogy van egy fiam. Emiatt nem igazán tudom elképzelni, hogy Picard Crushert választotta Laris helyett, aki őszintén szerette. Csak a fiúk miatt tartották a kapcsolatot, de az én head-canononban abban az egy évben, amíg Jack elvégezte az akadémiát, nem is találkoztak.

Igazából az SNW már azon a téren tudott újat villantani, hogy megtették főgonosznak a Trek egyik legelhanyagoltabb és a TOS-ban legnevetségesebben megelevenített fajt úgy, hogy komolyan lehet őket venni és tényleg elég félelmetesek. Már-már horrorba illő a megjelenésük.

Hozzászólás ideje:
14 perccel korábban, Dzséjt írta:

de hát ez sajnos olyan "hiba", amit az SW-ben is elkövetnek rendre.

Nem mosnám össze a kettőt. Az Sw-ben még a legvadabb ötletnek is van alapja. Itt meg olyan ad-hoc az egész mert már annyi kavarás volt, annyi idővonalon, hogy úgy is belefér. Remélem a drága SW-nk sose jut ide.

Az SNW-t még nem kezdtem el nézni, szóval köszi a spoilert. :roll:

Itt is mindennek megvan az alapja, és te is tudnád, ha annyira ismernéd a Treket, mint az SW-t. Cska hát érthetően nem ismered, szóval egy rajongó szavára kell hagyatkoznod. Ahogy egy nem SW rajongónak is a rajongók szavára kell hagyatkoznia. Szóval de, totálisan összemosható.

Mit spoilereztem? Ha te ennyiből tudod, hogy melyik fajra gondoltam, akkor jobban ismered a Star Treket, mint én. :o Szó szerint közel száz faj jöhet szóba.

De, még ha ki is találtad, akkor is, ez spoileres topik. Ott virít a spoiler címke a topik címe alatt. :wink:

Szerkesztve: - Dzséjt
2 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

ez spoileres topik. Ott virít a spoiler címke a topik címe alatt. :wink:

Nem figyeltem. De akkor már eddig is kár volt a spoiler kapcsoló használata.

A spoiler meg bármilyen formában az, ha tudom miről van szó, ha nem. 

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.