Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Milyen osztályzatot adnál a hetedik epizódnak? 44 felhasználó szavazott

1. 1. Milyen osztályzatot adnál a hetedik epizódnak?

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a szavazáshoz.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
16 perccel korábban, Iqvi írta:

Nem biztos, eleve a csehó vendégei miért sikoltanának fel úgy, mintha épp egy halálsugár tartana feléjük?

Az esemény és a döbbenet láttán? Talán hallottak a Halálcsillagról a történelem órákon...

Hozzászólás ideje:

Végignézve az eseményeket az @Iqvi által felvetettek tükrében, szerintem sokkal valószínűbb, hogy nem a kocsmatöltelék sikítozott, hanem Finn "meghallotta, amint milliók kiáltanak fel rémületükben".

Egyrészt, Maz vendégei akkor még a kocsmában vannak, nem láthatták az épületből a sugarakat. Ráadásul egyik sem tűnt annak a pánikolós sikoltozós fajtának. :) 

Másrészt, csak Finn reagál a sikoltozásra, a Meson Martinet másik két tagja tök nyugodtan pakolászik.

Harmadrészt, a sikolyok, amikre Finn reagál, majdnem teljesen ugyanolyanok, amiket Hosnian Prime robbanása előtt hallhattunk. Nem mellesleg, baromi hangos a sikoly a Takodanán, mintha a tömeg ott lenne a Meson Martinet mellett, pedig korábban láthattuk, hogy a leszállóhely jó pár száz méterre van a kastélytól.

Negyedrészt, ha a sikolyok a kocsma felől jönnének, Finn arrafelé pillantana először, és csak, miután látja, hogy mindenki felfelé néz, akkor pillantana ő is fel. Az ember ösztönösen abba az irányba néz, ahonnan a hirtelen érkező hangok jönnek. Ezzel szemben Finn nem hátra, nem jobbra vagy balra, hanem azonnal, gondolkodás nélkül az égre tekint.

És ötödrészt, a jelenet folytatásában látható, hogy a kocsmából csak a rendszer felrobbanása után kezdenek kisorjázni a vendégek. És senki sem sikoltozik, meglehetősen csendben, döbbent csendben, csak egy-egy halk suttogást hallatva szemlélik az eseményeket. És, hogy mennyivel később értek ők ki, minthogy Finn felnézett, azt jól példázza, hogy Finn visszaért a leszállóhelyről, és a tömeg még csak akkor kezdett gyűlni a kastély előtt. Han is csak akkor ért ki.

Kronológiailag tehát így néz ki a dolog a film alapján:

- Finn sikolyokat hall, erre azonnal felnéz az égre.

- A Hosnian Prime-on és a szomszéd bolygókon a lakók észreveszik az égen a feléjük tartó sugarakat, és az apokaliptikus esemény hatására sikoltozni kezdenek.

- Felrobbannak a bolygók a Hosnian-rendszerben.

- Kanata kastélyából elkezdenek kijönni az emberek, köztük Han is, és döbbent csendben figyelik az eseményeket. Ugyanekkor ér vissza Finn is a pár száz méterre lévő leszállóhelytől.

• 8 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Félelmetes hogy mennyire jól öregedett ez a film. Csak berakod és képtelenség abbahagyni annyira magával ragadó. Lehet itt jönni az EpIV copyval és társaival, de az igazság az, hogy ez a film sokkal jobb mint a IV. Eddig az SW maratonomon csak egy számozott epizód ért fel a VII-hez (a III.). Mondjuk ez a következő résszel bővülni fog villám gyorsan. 

• 4 hónappal később...
Hozzászólás ideje:
  • Szerző
2021. 11. 13. - 1:10, Donát írta:

Félelmetes hogy mennyire jól öregedett ez a film. Csak berakod és képtelenség abbahagyni annyira magával ragadó. Lehet itt jönni az EpIV copyval és társaival, de az igazság az, hogy ez a film sokkal jobb mint a IV. Eddig az SW maratonomon csak egy számozott epizód ért fel a VII-hez (a III.). Mondjuk ez a következő résszel bővülni fog villám gyorsan. 

Tegnap én is rácsodálkoztam mennyire remekül összerakott és kiváló film ez. Nem véletlen lett annyira sikeres.

• 6 hónappal később...
Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Kicsit visszás, hogy megint én írok ide, de.... :P az Andor után nagyon jólesett kicsit felmenni a felső szintre. ami még kellemesebb volt, hogy annyira de annyira harmóniában van a folytatásokkal, hogy végig csak vigyorogtam. Klasszikus Star Wars lesz ebből, ha már most nem az. 

• 2 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Hétfőn SW kocsmakvízre megyek, és ezzel készülök fel, mert a többi trilógiát (szerintem) ismerem eléggé :) ezt pedig a legkevesebbszer láttam (meg valószínű mások is, így jól jöhet ezt felfrissíteni).

• 8 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Tegnap hosszú idő után újra megnéztem ezt a filmet. Még mindig baromi jó! Valahányszor belekezdek, lehetetlen abbahagyni. Abrams nagyon odatette magát ennél a filmnél. Komolyan mondom, baromi nehéz lenne rangsorolnom a VII. és a VIII. között, mert mindkettő nagyon jó. A hangulata, a ZENE, a karakter, a látványos helyszínek (Takodana zöldje Maz kastélyával, vagy Illum havas fái), de még a nem látványos Jakkunak is olyan hangulatot sikerült varázsolni, hogy ihaj!

Reyt és Daisyt imádom ebben a filmben, annyira kis ártatlan és bár tehetséges, de érezhetően nyers, kiforratlan, hibákkal és önbizalomhiánnyal. De ebben a filmben Finn is sziporkázik! Annyira bátor, gondoljatok bele: elszökik az Első Rendtől ahelyett, hogy teljesítené a parancsot, pedig tudja, hogy mivel áll szembe. Elmegy a Starkiller bázisra, hogy kikapcsolja a pajzsot pedig dunsztja sincs, hogy kell. Kiáll Kylo ellen egyetlen fénykarddal, pedig tudja, hogy esélytelen. És mindemellett hatalmas szíve van. Ebben a részben Finn egy tök jó pályára került. A későbbi filmekben neki húzott ívről már nincs ilyen jó véleményem, de hátha majd a mostani nézésnél ez megváltozik. :) 

• 9 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Az Ep7 is jól öregszik. :) Már régen láttam, s újból rácsodálkoztam, mennyire szórakoztató, jó a ritmusa, nagyszerűek az új karakterek, a régieket meg különleges élmény volt 1 hét után ismét, de már öregnek látni. A humor jól adagolt, Finn szövegein most is sokat kuncogtam, de más is a nézőtéren. :D A film zenéje méltó az elődökhöz, Rey témája csodálatos. 

És szerintem egyre kevésbé érződik a hasonlóság az Ep4-gyel. Tételesen végiggondolva persze megvan az, de az újdonságok, egyediségek már sokkal dominánsabbnak hatnak. A film nagyon egyben van, kiváló nyitánya az új trilógiának. :)

• 2 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Tegnap újra megnéztem.

Most már jó pár éve láttam utoljára.Hihetetlen,hogy mindjárt 9 éves a film....:o

Elkezdtem és tényleg nem lehet abbahagyni.

Mikor Han&Chewie belepnek a Falconra;

"Chewie,hazatértünk!"

Még mindig bekönnyezem.:hmm:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.