Jump to content

Box Office


Rajmesz

Recommended Posts

Én nem tudom elképzelni, hogy a Rogue One minősége és/vagy sikere komolyabban befolyásolja az Ep.8 bevételeit. Bármilyen eredményeket is produkáljon majd az a film, szerintem az nem a Rogue One-nak lesz köszönhető.

Osztom. Ma napig hallom, hogy valaki nem tudja, hogy idén is lesz Star Wars film. Ma pl villamoson:

-Te! Tudtad, hogy idén is lesz egy Star Wars film?

+Nem.

Tehát azt akarom kimondani, hogy nincsen szétreklámozva a Rogue One mint a TFA (ezért nem is számítok rá, hogy nagyon sok bevétele lesz) ezért kevesebb embert fog érinteni és ezért kevesebb hatásaal lesz a 8. részre.

Link to comment
Share on other sites

Most még nincs agyonreklámozva, de most még csak február van. Majd térjünk erre vissza november végén, december elején, amikor már valószínűleg a csapból is Halálcsillagok csöpögnek majd. :)

A TFA valahogy egy évvel a bemutatója előtt szét lett reklámozva. :D

Link to comment
Share on other sites

A TFA valahogy egy évvel a bemutatója előtt szét lett reklámozva. :D

Mármint akkor, amikor ment a sirám, hogy mennyire nincs reklámozva (a sirám, ami talán még októberben is tartott)? :evil: Agyon csak a premierhez közeli időben lett reklámozva, addig volt egy semmitmondó teaserünk, meg később egy nem sokat többet eláruló trailerünk. Nem utolsó sorban, az egy új érát lőtt be, ennek már ez a háttérlöket nem kell, hiszen a Disney-éra már berobbant a köztudatban, mindenki tudja, hogy újra adnak Star Wars-filmet a mozik.

Link to comment
Share on other sites

Majd térjünk erre vissza november végén, december elején, amikor már valószínűleg a csapból is Halálcsillagok csöpögnek majd. :)

Imádni fogom azt az időszakot (is) :D

Nem lesz rekorddöntögető a film bevétele, de valószínűleg hozni fog néhány százmilliót itt is, ott is :) Nemzetközi szinten akár 1 milliárdot is tekintve, hogy az utóbbi években hány film átlépte ezt a határt. És egyik sem SW volt (kivéve ep7).

Link to comment
Share on other sites

Mármint akkor, amikor ment a sirám, hogy mennyire nincs reklámozva (a sirám, ami talán még októberben is tartott)? :evil:

Konkrétan olyan cikkek is készültek akkoriban hogy nem az ep.7 az év legjobban várt filmje hanem az új Éhezők viadala és az átlag moziba járó nem is biztos hogy tudja hogy jön egy új SW film... :D

 

Én a Rogue One-nak egy 400 millió feletti USA bevételt tippelek. De ha Darth Vader komoly szerepet kap a marketingben, egyöntetű dicsérő kritikákat kap és jól lesznek összerakva a trailerek ez a szám kúszhat feljebb is.

Link to comment
Share on other sites

Ki tudja mekkora szerepe kap benne Vader? Bármi benne lehet ebben a filmben, nagyon sok múlik a minőségén. Nagyon sokat fog jelenteni egy trailer!

Ami jöhetne lassacskán!

Olyan március-április körülre várhatjuk, ha az ep7-ből indulunk ki?

Edited by Yoda József
Link to comment
Share on other sites

Nagyon sokat fog jelenteni egy trailer!

 

+ Az hogy mennyire tudják egyértelműsíteni, hogy ez most nem az Ep7 folytatása. Nyilván a marketingen most különösen sok fog múlni. Kíváncsi vagyok hogyan oldják majd meg ezt a helyzetet.

+ Vader és esetleg Palpatine nagyon sokat tudna dobni a filmen. (Meg egyéb ismert szereplők pl Mon Mothma, Ackbar, Organa stb.)

 

Meg az is lényeges, hogy milyen lesz a hangulata. Olyan amit kisebb gyerekekkel is meg lehet nézetni, vagy sokkal sötétebb, háborúsabb. (Ugye erre mondták hogy eléggé eltérő lesz a hangulata a számozott részekétől?)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

A teasernél kevesebb mint három nap után csak a Star Wars főcsatornán több mint 26 milliónál tart a megtekintések száma. Jó előjel.

Emlékszik valaki esetleg, hogy anno az EpVII teaser hogy indult? Csak hogy legyen összehasonlítási alap.

Link to comment
Share on other sites

Én úgy emlékszem, hogy az olyan 50 millió körül volt. E szerint már 24 óra után megvolt a 20 misi

Viszont ez összevont adat, nem csak a Star Wars főcsatornáját mutatja. Közben találtam egy Deadline cikket: ők úgy tudják, hogy 29 óra után közel 30 millió nézésnél járt a Rogue One teaser.

Link to comment
Share on other sites

De az első teasert nem is a SW főcsatornáján nézték meg a legtöbben (ott a mai napig is csak 23 milliónál jár). Először a Movieclips Trailers csatornájára került fel, és mivel ezt linkelték a legtöbb helyre, ezért ennek a legnagyobb a nézettsége (ma 76 milliónál tart) ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Egyelőre úgy látom, hogy a november közepén érkező Harry Potter spin-off (Legendás állatok és megfigyelésük) körül sokkal nagyobb a hype mint az új SW körül. Szerintem ha jól teljesít a Rogue One akkor az idei második vagy a harmadik legsikeresebb film lesz.

 

Tavaly a különféle médiumok minden lehetőséget megragadtak csak hogy írhassanak az SW-ről: ha semmi hír nem volt akkor az újságírók fabrikáltak egyet vagy lehozták valamelyik bődületesen béna fan teóriát. Most elég nagy a némaság, aminek szerintem az egyik oka, hogy most nagy rejtélyek nincsenek: az ep.7-nél még azt is el tudták titkolni hogy mi lesz a nagybani galaktikus helyzet, most viszont már pontosan tudjuk a sztori vázát. Az egyetlen igazi rejtély a szereplők sorsa, de egyelőre még azt se tudjuk hogy érdekelni fog-e minket ha meghalnak. Így érthető hogy a filmes sajtó nem pörög annyira a témán.

 

Emiatt viszont az első hétvége szerintem nem fog akkorát szólni: most olyan 130 milliós hétvégét tippelek. Viszont ha jó lesz a viszhangja és a közönség megszereti, akkor sokat segít majd a karácsonyi időszak: kis esésekkel összejöhet Amerikában a 3-400 millió is.

Link to comment
Share on other sites

A Rouge One szerintem nagy talány. Megjósolhatatlan mennyit fog hozni.

Szerintem nem annyira, elég sok mindenből meg lehet jósolni körülbelül mennyit fog hozni. Én olyan 1 milliárd körülire teszem +- 200 millió. Ettől lejjebb csak akkor fog hozni ha valamit elcsesztek és ha valami nagyon komolyat leraknak akkor meglehet 1,5 milliárd is.

Link to comment
Share on other sites

Azért tavaly mégiscsak 10 évnyi SW hiányt elégített ki az epVII. Arról nem is beszélve, hogy 32 év után folytatták az eredeti trilógiát. Ezeket figyelembevéve, plusz az a tény, hogy szinte egy ismerős arc sem lesz, teljesen érthető, ha ez csak olyan 600-700 misiig jutna el. Max 1 milliárdot mondok, de ez már nagyon optimista becslés a részemről

Link to comment
Share on other sites

Ugyebár az EpVII hozott 936.6 milliót domestic Box Office-ban, abból érdemes kiindulni, és egyértelműen majorálja szerintem a Rogue Onet-t, azaz ennél kevesebb lesz, hiszen a hype is kisebb körülötte, nem is epizód rész és most csak 1 éves várakozás övezte a soron következő SW filmet. Ezzel szemben egy + érvet lehet felhozni a másik oldal mellett: Darth Vader. Mivel azonban Vader nem címszereplő lesz és keveset lesz a filmben, nehezen hiszem, hogy elegendő lenne, mint ellensúlyozandó tényező.

 

Szerintem a filmet szeretni fogják a nézők, így összejöhet 500-600 millió domestic, 900 millió foreign.

Link to comment
Share on other sites

Szerintem kizárt a 1,5 milliárd, de még az egy is nagyon karcos.

Hát ha a Jurassic World hozott 1,6-t akkor sztem egy nagyon jó Rogue One film is képes lehet. De ezt én se tartom reálisnak viszont sztem az 1 milliárd meglehet ha az idei évet nézzük ahol The Jungle Book hozott 996-t és Batman v Superman: Dawn of Justice pedig 873-t.

Link to comment
Share on other sites

Csak mintegy érdekességképp, az idei Box Office top 5 most így néz ki:

 

1. Finding Dory (Szenilla nyomában) 485 millió

2. Captain America: Civil War (Amerika Kapitány: Polgárháború) 408 millió

3. The Secret Life of Pets (A kis kedvencek titkos élete) 365 millió

4. The Jungle Book (Dzsungel könyve) 364 millió

5. Deadpool 363 millió

 

És a nemzetközi top 5:

 

1. Captain America: Civil War (Amerika Kapitány: Polgárháború) 1,1 milliárd

2. Zootopia (Zootropolis - Állati nagy balhé) 1 milliárd

3. Finding Dory (Szenilla nyomában) 1 milliárd

4. The Jungle Book (Dzsungel könyve) 966 millió

5. Batman v Superman: Dawn of Justice (Batman Superman ellen – Az igazság hajnala) 873 millió

Link to comment
Share on other sites

Hát ha a Jurassic World hozott 1,6-t akkor sztem egy nagyon jó Rogue One film is képes lehet.

De a Jurassic World előtt egy évvel nem volt másik JP franchise-ba tartozó film bemutatva. És sajnos a filmek sem annyit hoznak, mint "amilyen jók". A pozítív kritika persze sokszor segít, de ha az emberek "telítődnek" egy franchise-zal (mint ahogy az évenként érkező SW-szal könnyen lehet is telítődni), akkor szinte kizárt, hogy hozza ugyanazokat a számokat, mint egy népszerű sorozat újraélesztésének első része (TFA, JW stb.).

 

Ezalól talán kivétel az MCU, ahol úgy kerülik el a telítődést, ugyan ugyanabban a világban játszódnak a történetek, de mindig más (vagy legtöbbször más) szemszögéből figyelhetjük az eseményeket, így évente akár 2-3 filmet is kihozhatnak, mégsem lesz rókabőr hatás (vagy legalábbis nem annyira nyilvánvaló), és nehezebben unják meg a karaktereket.

Link to comment
Share on other sites

Hát ha a Jurassic World hozott 1,6-t akkor sztem egy nagyon jó Rogue One film is képes lehet. De ezt én se tartom reálisnak viszont sztem az 1 milliárd meglehet ha az idei évet nézzük ahol The Jungle Book hozott 996-t és Batman v Superman: Dawn of Justice pedig 873-t.

A JP Kínában átlag felett hozott, azért is vannak ilyen erős számai. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Egyelőre úgy látom, hogy a november közepén érkező Harry Potter spin-off (Legendás állatok és megfigyelésük) körül sokkal nagyobb a hype mint az új SW körül.

Csúnyán felülbecsültem az új HP-t. A Legendás állatok csak 75 millió körül hoz az első hétvégén. A Rogue One-nak ezt lazán túl kéne szárnyallnia.

Link to comment
Share on other sites

Nem tudom, persze, maga a cím miatt valószínűleg lazán megugorja, de valahogy most a film körül nem érzem azt a nagy hype-ot. Három és fél hétre van, mégsem érzem a levegőben, hogy új Star Wars film közeledik. Persze lehet, hogy csak az ep7 körüli nagy felhajtás (mára talán már kicsit meg is szépült) emlékei okán mondom ezt, de szvsz az ep3 idején is ennyi idővel a premier előtt már elég nagy volt a felhajtás. Most meg valahogy nem tudom, olyan érzésem van, mintha a Disney le sem csokizná a filmet. Persze nyilván nincs így, csak nem érzem azt, amit tavaly.

Másfelől, ez talán jó is annak tekintetében, hogy az embereknek nem lesz túl nagy elvárása, így még nagyobbat üthet a film.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information