Ugrás a kommentre

3x06 - Imperial Supercommandos


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

6. rész - Imperial Supercommandos / Birodalmi szuperkommandó

 

epguider306.jpg

 

Írta: Christopher Yost

Rendezte: Steward Lee

 

Helyszín: Concorde Dawn, Atollon

 

Szereplők:

Kanan Jarrus - Freddie Prinze Jr.

Ezra Bridger - Taylor Gray

Garazeb Orellios - Steve Blum

Hera Syndulla - Vanessa Marshall

Sabine Wren - Tiya Sircar

Fenn Rau - Kevin McKidd

Gar Saxon - Ray Stevenson

Jun Sato parancsnok - Keone Young

C1-10P

 

Történet

Megszakadt a kapcsolat a Concord Dawn-rendszerben élő mandalore-iakkal, ezért Sabine és Ezra a lázadók fogságában lévő Fenn Rauval a harmadik holdra látogat, hogy kiderítsék, mi történt a protektor embereivel.

 

Rebels Recon

 

Érdekességek

- A birodalmi szuperkommandósok először A Birodalom visszavág korai koncepciórajzain szerepeltek először. A történet első vázlatában szuper rohamosztagosoknak nevezték őket, és teljesen fehér páncélzatot viseltek. Később, ahogy a sztori átalakult, ebből a kinézetből fejlődött ki Boba Fett és az öltözéke.

- A történet első változatában Sabine és Rau dejarikkal játszott volna, ám a készítők valami olyan játékot akartak, ami jobban megfelel a mandalore kultúrának. Ezt aztán egy cu’bikad elnevezésű Legends játék alapján alkották meg, ami a Republic Commando-regényelben szerepelt. Az új játékot viccesen "stabble"-nek nevezték el.

- A Phantom II-n látható egy nagy tibidee festés, ami az eredeti Phantom egyik emlékezetes kalandjára utal ezekkel a lényekkel.

- A Phantom II beceneve Ghost Fighter C volt, ami a hajó harmadik verziójára utal. A második volt a Ghost Fighter B ami az eredeti módosított változata volt annyiban, hogy abba már Chopper is be tudott csatlakozni.

- A kanyon, amiben az üldözés zajlik az évad során korábban látott ryloth-i kanyonnak az újratextúrázott változata. Itt most láthatunk vizet is és a távolban fákat is.

- Gar Saxon karaktere a Darth Maul: Son of Dathomir című képregényben bukkan fel először.

- Két olyan színész találkozott újra a stúdióban, akik korábban az HBO Róma című sorozatában már szerepeltek együtt. Kevin McKidd (Fenn Rau) Lucius Vorenust játszotta, míg Ray Stevenson (Gar Saxon) Titus Pullot.

 

Concept Art galéria

 

1.jpg

Fenn Rau teljes karakterillusztrációja

 

2.jpg

Gar Saxon teljes karakterillusztrációja

 

3.jpg

A Ghost vadászgépének illusztrációja

 

4.jpg

Gar Saxon Chopperre lő. Digitális festmény

 

5.jpg

Sabine a Concorde Dawnon. Digitális festmény

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 3 héttel később...

Ez jó kis rész volt. Egyrészt sikerült egy kicsit tovább mélyíteni Sabine karakterét, a legutóbbi karakterközpontú epizódban, ahol ő volt főszerepben nem túl sok infót tudtunk meg róla, itt viszont ügyesen építgették tovább egyszerre az ő karakterét, a kapcsolatát Ezrával (szerintem nagyon jó kis párost alkotnak így együtt), másrészt még a mandaloriai kultúráról is megtudhattunk egy-két dolgot.

 

A dizájn is jól sikerült, gondolok itt a szuperkommandósokra. Egy kicsit továbbvivő ezt a korai Boba Fett koncepciót, tényleg megcsinálták a „repülő rohamosztagosokat”, noha Saxon a képregényben szerintem ütősebben nézett ki. Mandalore sorsára is kíváncsi vagyok, hogy mennyire fognak még ebben az évadban ide visszatérni valamilyen formában az írók, Rau bosszúja mindenesetre még várat magára. Mondjuk két ekkora mandalori harcost teljes felszerelésben egymás ellen… megnéznék egy ilyen csatát!

 

Ezek az új jetpackek is jól néztek ki, valahogy áramvonalasabb, letisztultabb volt formára, mint a régi és milyen jó kis üldözéseket is kibírtak. Mondjuk a végén a jetpackes üldözésnél a Chopperen utazó Ezráról eszembe jutott az R2-t meglovagoló Palpatine a TCW-ból. :lol:

Ezra és Sabine között nem tudom lesz e valami, de mintha Sabine inkább ilyen testvéri szempontból tekintene rá, Ezrában ilyen szempontból már nem vagyok biztos. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem is tetszett, főleg Mandalore miatt, ezekben a figurákban nagy potenciál rejlik, remélem még többször látjuk majd őket. Szinte biztos vagyok benne, mert a TCW-ből még van pár potenciális visszatérőjük, ill. most Sabine anyja is képbe került. Jók voltak a harci koreográfiák, a kézitusa ritkábban kap szerepet, de mindig jól működik, a jetpack szintén. Sabine esetében már nagyon kiáltott magáért a dolog, végre hozzájutott egyhez. Mondjuk a végén csak kilőtték róla, pedig el tudtam volna még nézegetni benne. Elég jól nyomta amúgy, durva, hogy mennyire képzett harcos. Pontosabban harcosként is mennyire sokoldalú, miközben tech zseni és több nyelven is beszél stb. Azt hiszem, hogy a csapat legszínesebb karaktere, minden tekintetben. :)

 

Ami nekem kicsit bökte a szemem, az Rau. Jó lenne kicsit elszakadni ezektől a velem-ellenem huzavonáktól. Elég sokszor megesett már, hogy először harcolni kellett valakivel, aztán később összefogtak, majd a lázadókhoz való csatlakozásról is ment a variálás. Itt is vagy lehetett volna Rau nyitottabb az együttműködésre, vagy akkor továbbra se adta volna be a végén így a derekát. Kicsit olcsónak éreztem, hogy az elején leszögezte, hogy nem érdeklik a lázadók, aztán a hajón elkábította Ezráékat, utána is csak magával törődött. Később megpróbálták előadni, hogy lelép egyedül, de persze mégis visszament, sőt a mentőakció után még kérte is a felvételét a lázadókhoz.

 

Egyrészt sikerült egy kicsit tovább mélyíteni Sabine karakterét, a legutóbbi karakterközpontú epizódban, ahol ő volt főszerepben nem túl sok infót tudtunk meg róla, itt viszont ügyesen építgették tovább egyszerre az ő karakterét

Ilyen téren nekem még mindig hiányérzetem van. Annyira szűken mérik az infómorzsákat a csajszival kapcsolatban. Most is annyi pluszt tudhattunk meg, hogy az anyja a Birodalom szolgálatába állt, miután ő elszökött az akadémiáról. Feltéve persze, hogy igaz. Ez fontos, de nem sok, ahhoz képest, hogy megint a szokottnál nagyobb szerepet kapott. Bár az is igaz, hogy a többiekről se jellemző, hogy annyi mindent elárulnának egy-egy részben. Ettől függetlenül Sabine esetében érzem ezt leginkább. Lehet csak azért van, mert ő eleve jobban érdekel, vagy mert nála komolyabb potenciált érzek az előtörténetében, nem tudom.

 

A dizájn is jól sikerült, gondolok itt a szuperkommandósokra. Ezek az új jetpackek is jól néztek ki, valahogy áramvonalasabb, letisztultabb volt formára, mint a régi

Jól illettek a Birodalom stílusához: letisztultak, minimalisták és unalmasak. Nekem emiatt mindkét esetben kevésbé tetszettek, mint a korábbi verziók, de ez már ízlés kérdése. A lényeg, hogy a koncepció átjön a dizájnon.

 

Ezra és Sabine között nem tudom lesz e valami, de mintha Sabine inkább ilyen testvéri szempontból tekintene rá, Ezrában ilyen szempontból már nem vagyok biztos. :D

Ezra szerintem egyértelműen komolyabb érzelmeket táplál Sabine iránt, ez már korábban észrevehető volt. Most ezt nem igazán tolták előtérbe, noha lett volna alkalmuk rá. Engem mondjuk nem zavar, ha ezt kihagyják. :) Sabine eddig nem mutatott igazán érdeklődést Ezra iránt. Kérdés, hogy szimplán csak nem érdekli a srác ilyen téren, vagy egyáltalán ezzel a románc vonallal nem akar foglalkozni más dolgok fontossága miatt. Majd kiderül.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ami nekem kicsit bökte a szemem, az Rau. Jó lenne kicsit elszakadni ezektől a velem-ellenem huzavonáktól. Elég sokszor megesett már, hogy először harcolni kellett valakivel, aztán később összefogtak, majd a lázadókhoz való csatlakozásról is ment a variálás. Itt is vagy lehetett volna Rau nyitottabb az együttműködésre, vagy akkor továbbra se adta volna be a végén így a derekát. Kicsit olcsónak éreztem, hogy az elején leszögezte, hogy nem érdeklik a lázadók, aztán a hajón elkábította Ezráékat, utána is csak magával törődött. Később megpróbálták előadni, hogy lelép egyedül, de persze mégis visszament, sőt a mentőakció után még kérte is a felvételét a lázadókhoz.

 

Nekem úgy jött le a részből, hogy érzékeltetni akarták, hogy Rau mennyire autonóm és őt mindenek előtt Mandalore sorsa érdekli, hozzájuk hűséges és a többiek, a nagyobb egész, a Lázadás is csak epizódszereplők lehetnek az ő történetében, ahol igenis a mandalóriaiak a főszereplők. Talán hasonlóan, mint ahogy Cham gondolkodott korábban Ryloth-tal kapcsolatban.

Ugye az epizód elején még igencsak feldúlt Rau - ami érthető is, mikor meglátják a pusztítást a Concord Dawnon - és a Lázadókat okolja, hogy kvázi elhurculták és így nem tudott ott lenni a szükség idején, hogy az embereit kisegítse. Ez egy azonnali érzelmi reakció, amit a helyzet súlyossága váltott ki belőle. Később már mintha differenciáltabban látná a történéseket, mert utána már azt mondja Sabinenak, hogy valószínűleg ő is itt halt volna meg, ha az embereivel van, akkor meg már nem tudna a népéért tenni semmit sem.

Másrészt az epizód során Sabineban meglátja felcsillani azokat a mandaloriai erényeket, amelyek okán - meg talán a szuperkommandósok tevékenysége és Saxon árulása - más megvilágításban látja a nagyobb egészet és könnyebben el tudja benne helyezni a mandaloriaiakat is. Ezért volt fontos Sabine szerepeltetése és szerintem azért ezt így jól összekötötték kettejükkel. Ezzel együtt értem amit mondasz és szerintem is persze kiszámítható volt, hogy abban a helyzetben Rau nem fogja otthagyni őket és visszamegy hőseinkért, hogy végül ő legyen a megmentő.

 

Ilyen téren nekem még mindig hiányérzetem van. Annyira szűken mérik az infómorzsákat a csajszival kapcsolatban. Most is annyi pluszt tudhattunk meg, hogy az anyja a Birodalom szolgálatába állt, miután ő elszökött az akadémiáról. Feltéve persze, hogy igaz. Ez fontos, de nem sok, ahhoz képest, hogy megint a szokottnál nagyobb szerepet kapott. Bár az is igaz, hogy a többiekről se jellemző, hogy annyi mindent elárulnának egy-egy részben. Ettől függetlenül Sabine esetében érzem ezt leginkább. Lehet csak azért van, mert ő eleve jobban érdekel, vagy mert nála komolyabb potenciált érzek az előtörténetében, nem tudom.

 

Itt én igazából arra számítok, hogyha majd visszatérnek ehhez a szálhoz egy későbbi részben/évadban, akkor újra felvehetjük majd Sabine családjának fonalát. Ugye ez a szál Rau vs. Saxon, Mandalore sorsa... még nincs elvarrva és azzal, hogy most belengették Sabine múltját egy későbbi visszatérésben szerintem erre remek alkalmat kínálnának itt. Esetleg korábbi híres mandaloriaiak is feltűnhetnének... khm. Bo-Katan. :)

 

Ezra szerintem egyértelműen komolyabb érzelmeket táplál Sabine iránt, ez már korábban észrevehető volt. Most ezt nem igazán tolták előtérbe, noha lett volna alkalmuk rá. Engem mondjuk nem zavar, ha ezt kihagyják. :) Sabine eddig nem mutatott igazán érdeklődést Ezra iránt. Kérdés, hogy szimplán csak nem érdekli a srác ilyen téren, vagy egyáltalán ezzel a románc vonallal nem akar foglalkozni más dolgok fontossága miatt. Majd kiderül.

 

Most megkerestem, kb. olyan 15.50-nél amikor Sabine megöleli Ezrát és ketten elszállnak, nekem ott Ezrán az a meglepettség nagyon úgy tűnt, hogy Sabine intim közelségének szól, bár lehet csak én látom ezt bele. Egyébként szerintem azért is alkotnak érdekes párost, mert valamilyen szinten mindketten elég lobbanékonyak, viszont mikor ketten vannak, akkor hol Sabine, hol Ezra vesz egy kicsit visszább magából és támogtják egymást. Ezzel együtt mikor így ketten vannak, az idősebb csapattagok nélkül, azért látszik, hogy mennyire "gyerekek" még.

Annak amúgy én sem örülnék, ha behoznák ezt a románc vonalat (mondjuk valószínű nem fogják), nem kell az ide, én legalábbis nem igénylem.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Tegnap este én is sort kerítettem rá, csak olyan fáradt voltam, hogy néztem, de nem láttam. :) De még így is tetszett! Szerintem most kifejezetten szépen adagolták Sabine múltjáról az infókat, miközben árnyalták a karakterét is. Kíváncsi vagyok, hová jutunk majd ki.

 

Minden esetre sokat sejtet, hogy a fekete fénykard nem ebben az epizódban tűnt fel. Vajon Maulnál van? Vagy a Mandalore-on?

 

A birodalmi mandik páncélja is bejött, de valahogy most jobban megfogott az új Ghost. Ez a hajótípus sosem tetszett, de most a lázadó átalakításokkal egész frankón néz ki. Ezra és Sabine között én most kifejezetten azt éreztem, hogy inkább testvérként üzemelnek, és ezúttal mindkét szereplő részéről. Korábban Ezrában volt egy kis kamaszos túlfűtöttség a lány irányába, de ezt mintha mostanra kinőtte volna, és inkább harcostársak.

Rau átállását én sem érzem "olcsónak". Kiszámítható volt, persze, de ez azért egy húszperces epizód esetében nem olyan meglepő, pláne, ha a főhősök élete múlik rajta. Viszont ahogy Wilde is írta, remekül levezették, hogy alakul át Rau világképe. Fogoly volt, de legalább biztonságban tudta a sajátjait, aztán azok végül mind meghaltak, amiért a lázadást okolta, mígnem rájött, hogy úgyse tehetett volna semmit. Lassan azt is megértette, hogy Sabine sem áruló, és ennek a frissen kialakult szimpátiának köszönhető, hogy visszafordult. Nekem teljesen jól működött, és sokkal szimpatikusabbá tette most Raut, mint amikor megismertük.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

 

Minden esetre sokat sejtet, hogy a fekete fénykard nem ebben az epizódban tűnt fel. Vajon Maulnál van? Vagy a Mandalore-on?

 

 

 

Úgy tudom, hogy Maul már nem birtokolja a fegyvert. Amúgy, ha visszatérünk Mandalorera és esetleg Sabine múltjához is, meg meglátnánk, hogy alakul Rau népének sorsa, akkor szerintem jobb lenne, ha ezen a vonalon tűnne fel.

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Most megkerestem, kb. olyan 15.50-nél amikor Sabine megöleli Ezrát és ketten elszállnak, nekem ott Ezrán az a meglepettség nagyon úgy tűnt, hogy Sabine intim közelségének szól, bár lehet csak én látom ezt bele.

Szerintem inkább az egész szitunak. Elég gyorsan pörögnek az események, már korábban is többször láttuk Ezrán, hogy ilyenkor, ha nem ő diktálja a tempót, akkor meg tud lepődni. Szerintem most is ez történt, kicsit elveszett az események forgatagában, ahogy Sabine terve bejött, majd felkapta őt és elrepültek a jetpackkel.

 

Egyébként szerintem azért is alkotnak érdekes párost, mert valamilyen szinten mindketten elég lobbanékonyak, viszont mikor ketten vannak, akkor hol Sabine, hol Ezra vesz egy kicsit visszább magából és támogtják egymást.

Igen, ez jó meglátás. Ha eléggé egymásra vannak utalva, akkor mindkettejüknek fontosabbá válik a másik és próbálnak minél érettebben viselkedni, hogy ezzel segítsék a másikat. Két "gyerek" nem sokra megy a harcmezőn, így valakinek átmenetileg felnőtté kell válnia, de ezt mindketten érzik és komolyabban veszik a dolgokat. Ezért tud olyan jól működni a duójuk.

 

Ezzel együtt mikor így ketten vannak, az idősebb csapattagok nélkül, azért látszik, hogy mennyire "gyerekek" még.

Ezt viszont pont ellenkezőleg látom. Ahogy fentebb is írtam, ilyenkor próbálnak felnőttként viselkedni, ami ha nem is mindig sikerül, általában működik. Sabine mondjuk jóval érettebb típus, mint Ezra, nála a többi csapattaggal körítve se érzem, hogy annyival másképp viselkedne. Ezra már más tészta, ő hajlamos nagyon gyerek lenni, ha körbeveszik a "nagyok". Még akkor is kicsit szeleburdi, ha egyedül van, Sabine mellett viszont többnyire érettebben igyekszik ténykedni.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ezt viszont pont ellenkezőleg látom. Ahogy fentebb is írtam, ilyenkor próbálnak felnőttként viselkedni, ami ha nem is mindig sikerül, általában működik. Sabine mondjuk jóval érettebb típus, mint Ezra, nála a többi csapattaggal körítve se érzem, hogy annyival másképp viselkedne. Ezra már más tészta, ő hajlamos nagyon gyerek lenni, ha körbeveszik a "nagyok". Még akkor is kicsit szeleburdi, ha egyedül van, Sabine mellett viszont többnyire érettebben igyekszik ténykedni.

 

Sabinenál a mandalóriaiak között éreztem őt kissé még inkább gyereknek, mondjuk Rau mellett... bár azt meg kell hagyni, hogy Saxonnal nagyon jól küzdött, még ha utóbbi valószínüleg jobb harcos is nála.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Sabinenál a mandalóriaiak között éreztem őt kissé még inkább gyereknek, mondjuk Rau mellett... bár azt meg kell hagyni, hogy Saxonnal nagyon jól küzdött, még ha utóbbi valószínüleg jobb harcos is nála.

De viselkedésre, vagy kinézetre? Nem tudom, nyilván látszik meg érződik rajta, hogy alapvetően igen fiatal, de amúgy nem mondanám gyerekesnek. Sokszor érettebben viselkedik és gondolkodik, mint az idősebbek. Ezra vagy Zeb is sűrűn gyerekesebbek, de Ahsoka vagy Anakin is az volt szerintem anno. Néha már-már furcsán "koravénnek" tűnik, alighanem korán fel kellett nőnie, mert nem lehetett könnyű sorsa neki se, csak nála másképp csapódott ez le.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Úgy látszik ebben az évadban nem tudnak hibázni Filoniék! Egy újabb nagyszerű résszel gazdagodtunk!

 

Újra előkerült Rau és a Mandalore szál. De amíg az előző hasonló rész csak bevezetés volt, itt már mélyebben is belementünk az aktuális viszonyokba. Ez nagyon tetszett, főleg Gar Saxon karaktere akit nagyon jól eltaláltak. A csúcs az volt, ahogy átlátott Ezra hazugságain. Nem hülye az ipse na. :) A másik szép ív Fenn Rau pálfordulása. A Keretekhez mérten szerintem remekül megoldották. Eme két karakterhez még Ezra nőtt fel, aki tényleg egy minden hájjal megkent felkelővé nőtte ki magát. Jót mosolyogtam a kamu szövegein, bár ezek most nem igazán jöttek be Saxonnál, mégis üde színfoltot jelentettek. :D Főleg Lando emlegetése. Úgy látszik Jabba után ő lett a fiú alias neve. :lol: Végre megtudhattuk, hogy Mandalore-on Birodalomhoz hű erők uralkodnak és azt is, hogy Sabine anyja él és haza várja. :D Én 90% -ot adok arra, hogy Bo-Katan lánya. Főleg az elmondottak alapján. Az epizód vége azt sugallta, hogy lesz még folytatása ennek a szálnak aminek roppantul örülök. :)

 

Meg kell még említenem a látványvilágot ami pazar volt. Az üldözéses akciójelenet nagyon izgalmas és jól megkomponált, a robbanások pedig gyönyörűek. Ráadásul sikerül bővíteni a bolygót is pár növénnyel. Fejlődik a sorozat, és ez talán ebben az évadban csúcsosodik ki leginkább.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ami nekem kicsit bökte a szemem, az Rau. Jó lenne kicsit elszakadni ezektől a velem-ellenem huzavonáktól. Elég sokszor megesett már, hogy először harcolni kellett valakivel, aztán később összefogtak, majd a lázadókhoz való csatlakozásról is ment a variálás. Itt is vagy lehetett volna Rau nyitottabb az együttműködésre, vagy akkor továbbra se adta volna be a végén így a derekát. Kicsit olcsónak éreztem, hogy az elején leszögezte, hogy nem érdeklik a lázadók, aztán a hajón elkábította Ezráékat, utána is csak magával törődött. Később megpróbálták előadni, hogy lelép egyedül, de persze mégis visszament, sőt a mentőakció után még kérte is a felvételét a lázadókhoz.

Közben azért történt egy apró, icipici esemény. Kiderült, hogy ha marad már ő se élne. :D A részben mindaz szertefoszlott amiért ő a lázadókat nem szerette, illetve nem akart csatlakozni hozzájuk. Szerintem még jól is oldották meg azzal, hogy Rau lelépett és csak később tért vissza. Azért gondolom átrágta magában ezt a dolgot. Több mint valószínű, hogy már a cellájában is voltak hasonló gondolatai csak elhessegette őket.

 

Ilyen téren nekem még mindig hiányérzetem van. Annyira szűken mérik az infómorzsákat a csajszival kapcsolatban. Most is annyi pluszt tudhattunk meg, hogy az anyja a Birodalom szolgálatába állt, miután ő elszökött az akadémiáról. Feltéve persze, hogy igaz. Ez fontos, de nem sok, ahhoz képest, hogy megint a szokottnál nagyobb szerepet kapott. Bár az is igaz, hogy a többiekről se jellemző, hogy annyi mindent elárulnának egy-egy részben. Ettől függetlenül Sabine esetében érzem ezt leginkább. Lehet csak azért van, mert ő eleve jobban érdekel, vagy mert nála komolyabb potenciált érzek az előtörténetében, nem tudom.

Szerintem akkor teljesedne ki ha ellátogatnánk Mandalore-ra. Ami egyébként nem elképzelhetetlen. :)

 

 

Jól illettek a Birodalom stílusához: letisztultak, minimalisták és unalmasak. Nekem emiatt mindkét esetben kevésbé tetszettek, mint a korábbi verziók, de ez már ízlés kérdése. A lényeg, hogy a koncepció átjön a dizájnon.

 

Ezra szerintem egyértelműen komolyabb érzelmeket táplál Sabine iránt, ez már korábban észrevehető volt. Most ezt nem igazán tolták előtérbe, noha lett volna alkalmuk rá. Engem mondjuk nem zavar, ha ezt kihagyják. :) Sabine eddig nem mutatott igazán érdeklődést Ezra iránt. Kérdés, hogy szimplán csak nem érdekli a srác ilyen téren, vagy egyáltalán ezzel a románc vonallal nem akar foglalkozni más dolgok fontossága miatt. Majd kiderül.

Szerintem ezen már túllendültek a szereplők. Itt sem éreztem semmi romantikus felhangot. Ok, Ezra meghökkent, hogy Sabine felkapta de ennyi volt az egész. :)

 

A birodalmi mandik páncélja is bejött, de valahogy most jobban megfogott az új Ghost. Ez a hajótípus sosem tetszett, de most a lázadó átalakításokkal egész frankón néz ki.

Nekem is nagyon bejött a hajó, remekül átalakították. Sokkal jobban tetszik mint a Phantom.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

... de valahogy most jobban megfogott az új Ghost.

Mármint az új Phantom ;)

 

Amúgy érdekes Legends utalás volt a részben, ugyanis Traviss RepCom sorozatában is úgy volt, hogy a Halálőrség megmaradt tagjai csatlakoztak a Birodalomhoz

Szerkesztve: - Nabopolasszar
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Főleg Lando emlegetése. Úgy látszik Jabba után ő lett a fiú alias neve. :lol: Végre megtudhattuk, hogy Mandalore-on Birodalomhoz hű erők uralkodnak és azt is, hogy Sabine anyja él és haza várja. :D Én 90% -ot adok arra, hogy Bo-Katan lánya. Főleg az elmondottak alapján. Az epizód vége azt sugallta, hogy lesz még folytatása ennek a szálnak aminek roppantul örülök. :)

 

A Lando nevet először, ha jól emlékszem Hondo-nak használta Ezra, amikor először találkoztak.

 

Amúgy egyáltalán nem biztos, hogy Bo-Katan lesz az anyja. Még a Darth Maul - Son of Dathomirban megismert Rook Kastnak is nagy az esélye, aki ráadásul nagyon hasonlít Sabine-ra (főleg, amikor Sabine fekete hajat visel a Wedge-s részben), és ő is abban a storyline-ban tűnik fel, mint Gar Saxon. Emiatt is rossz, hogy az a storyline nem lett kész. Sokkal kevesebb emberhez jutott el, pedig iszonyú fontos lett volna, ráadásul most a Sabine- és a Maul-szál miatt is fontos lenne a Rebelsben.

 

Egyre inkább olyan szerkezetűvé válik a sorozat, mint a TCW, azt leszámítva, hogy itt egy csapat körül forog az egész. A főhős mindig Ezra, de mindig valamelyik karakterre, annak a múltjára van helyezve az adott epizód: többek közt van a Maul-vonal, Rex-vonal, Hera és a twi'lekek, Zeb és a lasatok, Sabine és a mandaloriak. Nekem ez a struktúra baromira tetszik.

Szerkesztve: - IndianaAndrisSolo
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Tetszett a rész! Igen, csak most néztem meg. Annyi mindent leírtatok, nem tudok sokat hozzátenni.

Remélem én is hogy Sabine anyja Bo Katan lehet. Egyébként Ody, ez már nagyon korán is szóba jött, de most már megalapozottabban sejthetjük valóban.

Akkor is megjegyeztem azt a fura félgondolatot, hogy akkor Kenobi Sabine nagybátyja "bizonyos szemszögből nézve". ;)

 

A fekete kard remélem a Mandalore-on maradt és úgy kerül majd újra képbe.

 

Az epizód zenéje nagyon John Williams-es volt és persze most nem a klasszikus dallamokra gondolok, amikor néha felcsendülnek, mint a Phantom II és Rau visszatérésekor, hanem az általános aláfestő dallamokra, ami mondjuk a "jet pack chase" alatt szólt. Szóval soha rosszabb epizódot!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem még Obi-Wan sem tudna úgy ránézni erre, hogy Sabine az ő unokahúga legyen - már, ha Bo-Katarn az anyuka -, mivel Kenobi sosem vette el Satine-t, ráadásul még csak nem is jártak. Attól meg, hogy valaki szerelmes lesz valakibe, még nem lesz rokon. Akkor Palo és Clovis is Ryoo és Pooja nagybáttya, nem csak Anakin. :)

 

Én azért kicsit remélem, hogy nem Bo-Katan az anyja. Nekem az már kicsit sok lenne az árukapcsolásból. Jöhet Bo-Katan, de Sabine anyja lehetne egy új karakter, aki ugyan ott lehetett a TCW-s eseményekben, de csak mint az egyik noname Nite Owl.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem még Obi-Wan sem tudna úgy ránézni erre, hogy Sabine az ő unokahúga legyen - már, ha Bo-Katarn az anyuka -, mivel Kenobi sosem vette el Satine-t, ráadásul még csak nem is jártak. Attól meg, hogy valaki szerelmes lesz valakibe, még nem lesz rokon. Akkor Palo és Clovis is Ryoo és Pooja nagybáttya, nem csak Anakin. :)

 

Én azért kicsit remélem, hogy nem Bo-Katan az anyja. Nekem az már kicsit sok lenne az árukapcsolásból. Jöhet Bo-Katan, de Sabine anyja lehetne egy új karakter, aki ugyan ott lehetett a TCW-s eseményekben, de csak mint az egyik noname Nite Owl.

Nem volt ám full komoly! Csak egy jelentéktelen kis éle lehetne a dolognak, inkább, a mi lehetett volna HA...ha..ha. ;)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem még Obi-Wan sem tudna úgy ránézni erre, hogy Sabine az ő unokahúga legyen - már, ha Bo-Katarn az anyuka -, mivel Kenobi sosem vette el Satine-t, ráadásul még csak nem is jártak. Attól meg, hogy valaki szerelmes lesz valakibe, még nem lesz rokon.

Szerintem ennél közelebbi kapcsolatra gondolt csoli. ;):P:D

 

Én azért kicsit remélem, hogy nem Bo-Katan az anyja. Nekem az már kicsit sok lenne az árukapcsolásból. Jöhet Bo-Katan, de Sabine anyja lehetne egy új karakter, aki ugyan ott lehetett a TCW-s eseményekben, de csak mint az egyik noname Nite Owl.

Bele gondolva tényleg sok lenne már a kötődésből, de ez nagyon benne van a pakliban. Főleg Satine emlegetése okán is. Úgy látszik egyre inkább el kell fogadni, hogy ez a sorozat a TCW folytatása. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Sajnos csak most jutottam hozzá, hogy megnézzem, kész szerencse, hogy ebben a hónapban kéthetente vannak az új részek.

Nos, ez a rész is tetszett. :) Sabine és Ezra együttműködése teljesen jól megy, én sem érzem, hogy baráti érzelmeknél több lenne közöttük, de ez épp elég értékes dolog, tekintve hogy kezdetben Sabine egyáltalán nem vette komolyan Ezrát, most meg már partnerként kezeli, sőt, még inkább olyanok már, mint két testvér, akik ugyan néha civakodnak, de alapvetően jóban vannak. Hera és Kanan pedig kvázi szülői szerepben küldi őket közös küldetésre, hogy egymásra támaszkodva szerezzenek tapasztalatokat.

 

Talán meglepő, de nekem ebben az epizódban legjobban Rau tetszett. Igaz, kezdetben ellenségként kezelte a lázadókat, és erőszaknak azt, hogy őt fogva tartották, de végül is teljesen hiteles volt abban is, ahogy megváltozott a véleménye. Először csak azt értékelte, hogy Sabine kitartó abban, hogy őt próbálja a lázadás oldalára állítani, de a végére azt is belátta, hogy Sabine pont annyira hű az eszméihez és az embereihez, mint ő, és ez a lényeg. :) Mondjuk én abban teljesen biztos voltam, hogy visszamegy majd értük, mert abban helyzetben, miután tisztázták, hogy a lázadók nem hogy nem ártottak neki, hanem az életét nekik köszönheti, már csúnya árulás lett volna otthagyni a két srácot az ellenség prédájának. És ez nem volt benne a karakterében. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 1 hónappal később...
  • 2 évvel később...
2016. 11. 10. - 15:40, Dzséjt írta:

Én azért kicsit remélem, hogy nem Bo-Katan az anyja. Nekem az már kicsit sok lenne az árukapcsolásból. Jöhet Bo-Katan, de Sabine anyja lehetne egy új karakter, aki ugyan ott lehetett a TCW-s eseményekben, de csak mint az egyik noname Nite Owl.

Imáim meghallgatásra kerültek. Új karakter lett a Rebels-ben és ott volt a TCW eseményeiben, bár addigra már nevesített karakter lett. :D

Na, ez a rész is odabatyott most. Sok mindent elárul a Birodalomról, hogy Gar Saxont utoljára bilincsben láttuk és árulásért vezették el, most meg ő Mandalore helytartója. És Maul egykori csatlósa nem is hazudtolja meg magát. Simán kiirtotta a Protektorokat. És nem azért, mert a Birodalom így kívánta, hanem csak mert aznap éppen ez esett jól neki. Mondjuk ez a csávó amúgy sem semmi. Immár a harmadik Sith Nagyúr ülepét nyalogatja. Mondjuk ilyen hátszéllel nem is csoda, hogy fölvitte az isten a dolgát.

Szegény Raut azért sajnálom, elég sokat vesztett itt. Az átállása szerintem szépen le van vezetve, nekem teljesen átjött, miért fordult meg a végén és tért vissza Sabine-ért és Ezráért. És tetszetős, hogy már itt elkezdett egyfajta tisztelet kialakulni benne Sabine felé, aki annak ellenére, hogy Mandalore árulójának lett kikiáltva, még mindig ezerrel teper a népe szabadságáért. És akkor hol vannak még a jövőbeli események?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.