Ugrás a kommentre

1x05 - The Children from Tehar


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

5. rész - The Children from Tehar / A Tehar gyermekei

 

epguidere105.jpg

 

Írta: Paul Giacoppo

Rendezte: Saul Ruiz

 

Helyszín: Castilon

 

Szereplők:

Kazuda Xiono - Christopher Sean

Neeku Vozo - Josh Brener

Kel - Antony Del Rio

Eila - Nikki SooHoo

Imanuel Doza kapitány - Jason Hightower

Tam Ryvora - Suzie McGrath

Pyre parancsnok - Liam McIntyre

Phasma százados - Gwendoline Christie

Jarek Yeager - Scott Lawrence

Z'Vk'Thkrkza "Z néni" - Tovah Feldshuh

Ello Asty - Matthew Wood

Garma - Greg Proops

Glem - Dee Bradley Baker

Bolza Grool - Fred Tatasciore

Narb - Fred Tatasciore

Chl'parr - Frank Welker

Vilpac - Frank Welker

Opeepit - ???

Yani - Bobby Moynihan

4D-M1N - Mary Elizabeth McGlynn

BB-8

 

Történet

Kaz pénzszűkében van, ami megnehezíti az életét a Colossuson. Így, amikor kiderül, hogy két "elveszett" gyermek fejére hatalmas vérdíjat tűztek ki, úgy dönt, felkutatja őket és megszerzi a pénzt. Ám hamar kiderül a számára, hogy a két gyermeket nem akárkik üldözik, és nem is annyira elveszettek.

 

Érdekességek

- A gyorsító kompenzátorok olyan eszközök, amik a repulzorliftekhez (vagy antigravitációshoz) használt technológiát használják, hogy elkerüljék a gyorsítás során keletkező G-erőket, vagy megváltoztassák a siklók és csillaghajók irányát.
- A korai vágásban Kaz és Neeku megkérdezték volna a Beszerzést, hogy kiderítsék, Flix és Orka mennyit tudnak az eltűnt gyerekekről, aztán a belépési hivatalhoz mentek volna, mielőtt végül belebotlanak Kelbe és Eilába a piacon.
- Az ugnaught ételárusnak saját, egyedi standja van, ahol megkérdőjelezhető menüt szolgál fel kék tintahal, lila kebab, rejtélyes leves és kék szalonna felhasználásával.
- Az étel, amit Kel és Eila ellopnak a piacon, egy puffancs malac szalonna. A disznó-szerű ugnaught meglehetősen kelletlenül árulja. 
- A Kolosszus mind a négy kvadránsában vannak piacok. Az, amelyikbe Kaz és barátai gyakran eljárnak, az "A" kvadránsban található, Yeager műhelye felett, és Z néni kocsmájának szomszédságában. Számos árus árul fűszert, gyümölcsöt és növényeket, mindenféle főzhető ételt, csecsebecséket és eszközöket. A piac legvégén, néhány hulladékgyűjtő mellett van Bolza Grool élő gorg standja.
- Bolza Grool gorg standján a következő szöveg fordítható: "A LEGÍZLETESEBB. LEGJOBB ZAMAT. GARANTÁLT." (Ebben nem vagyunk biztosak.) A közeli táblán az áll: "FRISS NEKED".
- A korai változatban Kel és Eila karakterét "Bo"-nak és "Dopa"-nak hívták, ami huttul az "egy" és "kettő" jelentése.
- A Kolosszus gépészeit úgy tervezték, hogy a Castilon őshonos fajának tagjai legyenek. Kétéltűek, de jobb szeretnek a víz felett élni, és magukkal hozni a tulajdonaikat, a páncéljukon cipelve. A hímeknek van arcszőrzetük, míg a nőstényeknek nincs, és ennek a bizonyos csoportnak/törzsnek hasonló orr gyűrűik vannak.
- A chelidae neve egyezik a bolygónk egy valóságban is létező teknősfajának nevével.
- Válaszként Phasma századosra, Pyre parancsnoknak is saját, egyedi páncélt terveztek. Míg az alap páncél egyezik a standard első rendi rohamosztagosokéval, végül aranyozott króm festést kapott. Pyre egy fekete váll lapot visel és egy hozzá illő arany-fekete sugárvetőt.

 

Concept Art galéria

 

1.jpg

Kel teljes karakter illusztrációja

 

2.jpg

Eila teljes karakter illusztrációja

 

3.jpg

Makró vizsgáló műszer

 

4.jpg

Pyre parancsnok teljes karakter illusztrációja

 

5.jpg

Pyre sugárvetője

 

6.jpg

Kredit diszk 

 

7.jpg

A Chelidae illusztrációja I

 

8.jpg

A Chelidae illusztrációja II

 

9.jpg

A Kolosszus gépterme

 

10.jpg

A gépteremben látható kijelzők

 

11.jpg

A gépterem kijáratának részletei

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Ody Mandrell megváltoztatta a címet erre: 1x05 - The Children from Tehar
  • Ody Mandrell megnyitotta a topikot

Volt olyan jó rész, mint a múlt heti, sőt, mivel itt Neeku is normálisan viselkedett, még jobb is. Érdekes rejtélyt hoztak be a történetbe tehar utolsó két túlélőjével. Az világos, hogy az Első Rend azért akarta őket megölni, mert tanúi voltak valami szörnyűnek, egy mészárlásnak. A kérdés csak az, hogy mifélének. Kylo Ren vezette, ami sok jót nem jelenthet. Apropó, Kylo ezzel már képbe is került, Poe küldetésen van, Phasma pedig tervekről beszél. Lehet, hogy tényleg karnyújtásnyira vagyunk a Hosnian Prime szétrobbantásától?

Tetszik, hogy Doza is belefogott valamiféle játékba. Vajon felismerte azt a szimbólumot? És miért tartotta meg? Láthatóan Kazzal is vannak tervei. Tudja, hogy a srác körül valami nem kóser, de még nem lépett ez ügyben. Kíváncsi vagyok, miben mesterkedik a kapitány úr.

Az új faj egész érdekes lett, bár lajhár lassúságuk miatt felrémlett benne a Zootopedia lajháros jelenete. :) De jó fejek voltak, érdekes fajnak tűntek, és láthatóan jóravaló teremtmények.

És ismét méltatnám Kaz fejlődését. Tetszik, hogy egyre jobban képes érvényesülni. Ugyan a szerelés még mindig marhára nem az erőssége, de mint kém és ellenálló egyre ügyesebb. A múltkor is jó tervvel állt elő, itt meg rá is kontrázott. Kihasználni a mélységet és a teknőcök hibernáló képességeit, ráadásul mindezt nehéz helyzetben, szép húzás volt. De azért gyúrhatna kicsit. Két kézzel alig bírja el azt, amit Tam fél kézzel megtart. :lol:

Szóval jó résszel álltak elő ezen a héten, én megkockáztatom, hogy eddig ez tetszett a legjobban.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem is nagyon tetszett, az új faj képviselői kimondottan szimpatikusak voltak. A gyerekek animációja is jól sikerült, nagyon megsajnáltam őket.

Kaz mondjuk ritka ostoba volt, hogy nem fogott gyanút, hogy 20.000 kredit van kitűzve rájuk. Nyilván nem csak két eltévedt gyerekről van szó... :roll: :lol: 

 

Szerintem olyan nagyon közel azért nem lehetünk még a VII. eseményeihez - a Poe képregényekben a VII-et megelőző közvetlen szálakban mindig ott van BB-8 Poe mellett emlékeim szerint, úgyhogy még azok az események odébb vannak.  

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

15 perccel korábban, Donát írta:

Szerintem olyan nagyon közel azért nem lehetünk még a VII. eseményeihez - a Poe képregényekben a VII-et megelőző közvetlen szálakban mindig ott van BB-8 Poe mellett emlékeim szerint, úgyhogy még azok az események odébb vannak.  

Pont, hogy már túl vagyunk rajtuk. A sorozat első évada a Poe képregény 25. száma és az EpVII között játszódik. :)

 

Amúgy nekem is nagyon tetszett, az előző rész után most is egy erős részt hoztak össze. Később részletesen elemzem majd a részt. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

14 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

Pont, hogy már túl vagyunk rajtuk. A sorozat első évada a Poe képregény 25. száma és az EpVII között játszódik. :)

 

Amúgy nekem is nagyon tetszett, az előző rész után most is egy erős részt hoztak össze. Később részletesen elemzem majd a részt. :)

Ohh. Na ezt nem tudtam, köszi az infót.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Kezdenek komolyodni a dolgok, bár az alaphangulat azért megmaradt. :) 

 

Először is ejtsünk szót az alapsztoriról, ami nagyon érdekes! A Tehar bolygó két túlélője bujdokol, akik népét a Kylo Ren (Pyre jött Kylo féle hajóval ) irányította rohamosztagosok kiirtják. Már Kylo emlegetésénél kellemes érzés fogott el, amit csak növelt Phasma hosszabb felbukkanása és Pyre első szereplése. Főleg ez utóbbi kettő párbeszéde adja a titokzatosságot a dologhoz. Mit akart ott Kylo? Ezt még a gyerekek se tudják, vagy legalábbis nem tudatosult bennük, mert valamit láthattak ha likvidálni akarták őket. Főleg ha Tehar az ismeretlen régióban van lesznek még itt meglepetések vele kapcsolatban. 

Aztán itt van Doza kapitány, a spicli. Nem tudom eldönteni, hogy ennyire naiv és bolond, vagy vakon képes megtenni mindent az állomása nyugalmáért. Valószínűleg az utóbbi. A gyerekek származását csak a lelkiismerete megnyugtatása céljából veszi be. Érdekes lesz a további történetük az állomáson, mert gyanítom nincs még vége!

Kaz és Neeku megint bizonyítottak! Igazi jótét lelkek. Kaz azonnal segítséget nyújt amint csak a szikrája is felmerül annak, hogy itt áldozatokról van szó és nem szökevényekről. Később már nem is érdekli a pénz. Igazi Ellenálló kém. :) Neeku pedig ebben a részben vált kedvencemmé. A jószívűség megtestesítője. Amint látható van pénze, és költi is ha jó célokra kell. Nagyon bejön a karakter, és az év végi szavazásnál nálam eséllyel indul valamelyik kategóriában. 

Még meg kell említenem az újabb lényeket, melyekkel gazdagodott az SW univerzum. Nagyon jópofák voltak ezek a teknős utánzatok, főleg a maguk lassú ritmusával. A legnagyobb poén az volt amikor üldözték Kazékat, és az egyik chelidae csigalassúsággal nyúlt a gomb felé. :lol: És ha már poénok, itt is volt pár jól elhelyezett apróság, mint pl. szegény Bolza Grool újbóli felrúgása, aki persze megint szétszórta az árút. :lol: Ami viszont kicsit csalódás nekem az Yeager. Az utóbbi két részben szerepelt kb. 3 másodpercet. Azt hittem neki központibb szerep jut, de persze van még hátra jócskán.

 

Ami nem tetszett az a platform lottó elnevezés. A darts után lottó. Legalább elnevezték volna másnak. :) Túl földiek nekem.

 

A lényeg, hogy minden résszel egyre inkább várósabb a következő! 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2018. 11. 04. - 13:37, Dzséjt írta:

És ismét méltatnám Kaz fejlődését. Tetszik, hogy egyre jobban képes érvényesülni.

Kihagytam az előbb, de remek volt az első(?) jelentése, mit több Ello Asty feltűnése is. 

2018. 11. 05. - 21:24, Donát írta:

Kaz mondjuk ritka ostoba volt, hogy nem fogott gyanút, hogy 20.000 kredit van kitűzve rájuk. Nyilván nem csak két eltévedt gyerekről van szó...

Szerintem őt akkor csak a pénz, illetve annak nagysága izgatta, semmi más. :) 

2018. 11. 05. - 21:40, Bence1997 írta:

Később részletesen elemzem majd a részt.

Már alig várom!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

19 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Ami viszont kicsit csalódás nekem az Yeager. Az utóbbi két részben szerepelt kb. 3 másodpercet. Azt hittem neki központibb szerep jut, de persze van még hátra jócskán.

Ugye ő az első részben mind Poe, mind Kaz számára tisztázta, hogy ki akar maradni ebből a kémkedősdiből. Szerintem most ezért is került ki a képből. Kaz többet kémkedett most, és nyilván nem fordulhat ezzel Yeagerhez, amikor az kerek-perec megmondta, hogy nem akar ebben segíteni. Persze nyilván idővel ez változni fog majd. Gondolom.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem eddig ez a rész tetszett a legjobban. :)A szereplők és a szituáció bemutatása után végre történt valami igazán érdekes és izgalmas! Kaz is fejlődik, nem annyira szerencsétlen már: amint rájött, hogy a 20 ezer kredit mocskos pénz lenne, ha megszolgálná, le is tett róla. Lehet, hogy ez az élmény változtatja meg a hozzáállását az egész küldetésével kapcsolatban. Eddig úgy tűnt, csak egy nagy kalandnak tekinti a kémkedést, ahol az is szempont, hogy ő közben jól érezze magát, de innentől kiderülhetett számára, hogy ez nem csak móka, és van igazi tétje annak, amit csinál. A két gyerek sorsán keresztül megtapasztalhatta, miért is fontos, hogy az Első Rend ellen fellépjenek.

Én arra számítok, hogy innentől kicsit komolyabb hangvétel irányába mozdulunk majd el, és Kaz is komolyodik jócskán. A parancsnokból nem sok jót nézek ki, most, hogy felhívta magára a figyelmet a srác, kétlem, hogy élheti a szerelők hétköznapi életét - bár azt eddig sem tette. :D

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

20 perccel korábban, Pildi írta:

Lehet, hogy ez az élmény változtatja meg a hozzáállását az egész küldetésével kapcsolatban. Eddig úgy tűnt, csak egy nagy kalandnak tekinti a kémkedést, ahol az is szempont, hogy ő közben jól érezze magát, de innentől kiderülhetett számára, hogy ez nem csak móka, és van igazi tétje annak, amit csinál.

Ez egy jó meglátás, még nem is tudatosult bennem ez pedig a napnál is világosabb. Kaznek ez valahol egy játék is, nem igazán érzi át a súlyát a dolognak. Ez itt megváltozhat, hisz gyerekeket akar gyilkolni az Első Rend. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Bejövős rész volt, ahogy Pildinek, eddig nekem is ez tetszett a legjobban. Kiegyensúlyozott epizódot kaptunk, minden a helyén volt: a két kis szökevény drámája, az Első Rend fenyegető jelenléte, miközben megismerhettük a Colossus alsó, műszaki szintjének egyik szegmensét is. Emellett végre Neeku is a szerethető oldalát mutatta, egy remek barát, aki ráadásul Kaz számára is hasznos tudott lenni. Ez a rész (is) megmutatta, hogy a korosztályi célközönséget illetően azért annyira nem kell félnünk. Kendőzetlenül beszéltek egy falu kiirtásáról, miközben emellett Doza kényes helyzetét is igyekeztek bemutatni, aki a békés viszony megtartása érdekében időnként egy-egy kisebb szívességet kénytelen tenni az Első Rendnek. Phasma most még inkább fenyegetőbb volt, mint eddig, és debütált a már korábban emlegetett Pyre parancsnok is (nagyon kíváncsi vagyok, hogy a páncélzatok különböző színeinek van-e valamilyen jelentéstartalma, akár valami hierarchiát is feltételezve).

 

Kaz az elején naiv, de aztán hamar be kell látnia, hogy nem két elveszett gyermekről van szó. Most azonban, tovább folytatva fejlődését kémkedés-ügyben, teljesen hasznosnak bizonyul az Ellenállás számára, bizonyítva Poe helyes megérzését a sráccal kapcsolatban. Nagyon örültem Ello felbukkanásának. Szegénynek csak pár hónap van hátra az életéből. :( Yeager most kicsit háttérbe szorult, de lesz ez még másképp, abban bizonyos vagyok. Az új faj, a chelidae-k (ez egy létező teknős-féle család latin elnevezése) nagyon szimpatikusak voltak. 

 

Imádtam ezt a részt, nem tudok rosszat mondani róla. Talán csak azt, hogy nagyon gyorsan eltelt a 20 perc.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

10 órával ezelőtt, Nute Gunray írta:

nagyon kíváncsi vagyok, hogy a páncélzatok különböző színeinek van-e valamilyen jelentéstartalma, akár valami hierarchiát is feltételezve

Elvileg azok, akiknek egyéni színű páncélja és neve is van, különleges státuszban állnak, feltételezésem szerint Brendol Hux maga válogatta ki őket (Phasmából és Cardinálból kiindulva).

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Na még mielőtt belekezdenék az új részbe, gyorsan kielemzem ezt a részt. :)

 

Egyetértek, nekem is ez tetszett a legjobban az eddigi felhozatalból. Ebben a részben minden tetszett nekem, maga a történet, a karakterek, a hangulat.

Kaznak még mindig van hova fejlődnie mint szerelő, ám mint kém, egyre jobban fejlődik. Már az előző részben támadt egy jó ötlete a komlinkekkel kapcsolatban és itt is jól feltalálta magát. Fejlődik a srác, ennek nagyon örülök.

Aminek mégjobban örültem, hogy Neeku végre normálisan viselkedett. Nekem nagyon szimpatikus Neeku a maga ártatlanságával, de eközben mindig is zavart az, hogy a niktói egyszerűen hülye. Itt szerencsére ezt visszavették, aminek nagyon örültem, remélem a későbbiekben is ezt a vonalat fogják képviselni nála.

 

A chelidae faj szvsz egy érdekes fajjal bővítette a Star Wars amúgy sem kicsi fajvilágát. Bejöttek a teknősök, különösen az a kettő, akik a rész egyik fénypontjait hozták el nekem. Az egyik az volt, amikor Kaz megijed a chelidae -től, amikor az lelassította a keringési rendszerét. A másik pedig, amikor Kazék menekülnek Pyre és rohamosztagosai elől és amikor leérnek az alsó szintre, az egyik chelidae olyan lassan zárta le az ajtót, hogy komolyan mondom, hatalmasat nevettem. :lol: És azok a piercing karikák a teknősök orrán. :lol:

 

Az alapsztori nagyon érdekes volt. Már az, hogy a valaki 20.000 kreditet ajánl fel annak, aki megtalálja a Tehari gyerekeket, nagyon érdekessé tette az egész történetet. Ekkor felmerült bennem egy kérdés: miért akarná valaki ennyiért ezeket a gyerekeket? Aztán jött Phasma és Doza kapitány beszélgetése. Hamár Doza, örültem, hogy újra láttam őt. Phasma hazugsága szerintem egy másik embernél hatással lett volna, de érezhetően Dozát más fából faragták. Érdekes, hogy Doza azért tartja a kapcsolatot az Első Renddel. Mondjuk szerintem érzi, hogy valami nem kóser, de belemegy a játékba, én úgy sejtem, hogy próbálja kiismerni az Első Rendet, de eközben szimpatizál velük, mert ha köpi őket a Köztársaságnak, az Első Rend simán megteszi ugyanezt a bűnözői apparátusnak. Érdekes lesz még ez a játszma, kíváncsian várom a következő történést, amiben Doza kiveszi a részét. :)

 

Visszatérve a gyerekekre. A kérdést feltevése után - hogy ki akarja őket igazán - kiderült, hogy az Első Rend valamiért nagyon akarhatja a gyerekeket. Phasma feltűnésének amúgy roppant örültem, remélem egyre többször jelen lesz majd, kell építeni az imázsát az EpVII-VIII miatt. :D

A gyerekekről elsőnek azt hittem, hogy erőhasználók és pont ezért keresi őket az Első Rend. Hiszen Kylo Ren és a Ren lovagjai jediket gyilkoltak le Luke akadémiáján és mibe fogadjunk, hogy az azóta eltelt időszakban ha találkoztak is erőhasználóval, azoknak befellegzett. De utána jött Eila története: az otthonukról elszöktek, mert az Első Rend leigázta a bolygót, Kylo Rennel az élén. Kylo Ren nevén felkaptam a fejem és igazán izgatott állapotba kerültem. Belegondolni is szörnyű, hogy mit kellett a két fiatal gyermeknek átélnie, miközben a Tehart az Első Rend szétzilálta.

 

Kylo Ren hajójának megjelenése üde színfolt volt és Pyre feltűnése is érdekesre sikeredett. (Khm... ki is mondta, hogy Kylo fog megjelenni? :P) Hamár Pyre: érdekes az Első Rend színválasztéka. :P Kíváncsi vagyok, hogy Pyre háttere mi - ugyancsak ilyen kíváncsi vagyok Vonreggel kapcsolatban - és a beszélgetése Phasmaval még érdekesebb volt. Milyen tervekről beszélt Phasma? Csaknem a Starkiller bázisról és egyéb fegyverekről? :hmm:

 

Kaz kémként mint említettem, egyre jobban fejlődik. Most például szépen kihasználta a Chelidae faj egyik speciális képességét, így szépen átverték a rohamosztagosokat. Dejó, hogy nem volt erőhasználó az Első Rend erői között. Lett volna probléma. :D A gyerekek sorsa érdekes fordulatot vett azzal, hogy a Chelidae -k befogatták őket. Remélem még viszontlátjuk őket.

 

Kaz és Ello beszélgetése is tetszett. Mondjuk én arra számítottam, hogy Kaz végülis lebukik és Tam vagy éppen Neeku rajtakapja, de szerencsére nem történt ez meg. Az, hogy a Tehar az Ismeretlen Régióban van, felkeltette az érdeklődésemet. Nagyon örülnék neki, ha elkalauzolna minket a sorozat a Régiókba, mégha csak egy kis ideig, hogy ott milyen is az élet.

Poe küldetése is érdekes. Tippre mivel a következő részben szerepel Dameron, így ráfogunk jönni a küldetésére.

 

Összességében az évad eddigi legjobb része. Nekem nagyon tetszett, szerintem itt éreztek rá arra, hogy tkp. milyennek is kell lennie a sorozatnak. Csak így tovább! :clap:

Szerkesztve: - Bence1997
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

6 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Biztos nem hallgatták ki őket? A két rész között simán evakuálhatták a kölyköket. Én legalábbis eddig ebben a hitben éltem.

Ez is a jövő zenéje, de nekem az a gyanúm, hogy még mindig ott vannak a chelidae-loknál. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem, ha a Hosnian Prime-ra vinnék őket, az pont valamilyen lépés lenne, hiszen ott a Szenátus, a sok hülye szenátor, és végül is őket kéne meggyőzni az Első Rend fenyegetéséről. Szemtanúk felvonultatása erre a célra pont jó lenne.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jó ksi rész volt. A gyerekek szerintem egy olyan mészárlást éltek túl amit Kylo művelt az EP 7 elején. Még az is eszembe jutott hogy onnan jöttek, de aztán bevillant hogy Tehar nem egyenlő Jakkuval. Ez azért jó mert kiderült hogy bizony kedvenc frusztrált fiatalkánk nem csak Jakkun írtott ki egy falut. Szerintem több esetről is szó van mint a 2 ismert. Valahogy ez a tehari írtás szerintem kapcsolatban lehet a Csillagpusztítóval. Vagy megláthatták magát a fegyvert, vagy a Teharon csináltak valami elemet hozzá amit avatatlan szemek megláthattak.

Ami feltünt hogy lassan minsdenki úgy utazik az Ismeretlen régió és az ismert Galaxis között mintha metróval járna. De hát oda nagyon nehéz bejutni, Palpatine szerkezetei és évekig oldották meg a biztonságos bejutás rejtélyét. Nekem ebből az következik, hogy Csak az Elsdő Rend járhat oda ki-be. De egy csomó civil is használja,

Ekkora már köztudott lett hogyan lehet oda be- és kijutni?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem csak a régió szélén lehetnek. Persze ettől még az Első Rend mélyebben is ismerheti az ottani hiperűr útvonalakat. Pontosabban Snoke. Erről mintha lett volna valahol infó (talán egy könyvben?)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A Jedik is ki-be tudtak járkálni, hiszen Ilum az Ismeretlen Régiókban volt. Ezt az információt végül a Köztársaság megszerezhette a Császári Palotából. Azt sem szabad elfeledni, hogy az obszervatórium a Jakkun, ami segített Palpatine-nak utat találni, szintén a Köztársaság kezére jutott. Meg hát ugye Thrawn és a chissek is ismernek utakat. Bejutni nehéz, de ha egyszer megvan az út, akkor már könnyű rajta járni-kelni. 

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

11 perccel korábban, Dzséjt írta:

A Jedik is ki-be tudtak járkálni, hiszen Ilum az Ismeretlen Régiókban volt. 

Ezt nem tudtam, de még jobban bonyolódik akkor az ügy. Felmerül az a kérdés, hogy akkor Palpatine minek szórakozott az oszervatóriummal? Mivel ez a Jediknek egy nagyon fontos bolygó és úgy jártak oda mintha hazajárnának, az azt jelenti hogy az Ismeretlen régióba az utazás nem violt ismeretlen. A Templomban kellett lennie feljegyzéseknek.

Elég ellentmondást érzek itt. Palpatine műszereket rak ki, kérdezget évekig. Tudjuk azt hogy hogy fekete lyukatól meg mindenféle űrdolgoktól hemzsegő úton kell átvágni hogy odajuss. Aki elindult szinte kivétel nékül eltünt. Aztán Palpi obszervatórumai kiszámítják az utat és az Endor után 1 évvel a Birodalom maradéka elindul oda.

Erre kiderül a hogy a Jedik odajártak kristályért , évezredeken keresztül.

Akkor megvan az út. De minek kereste akkor Palpatine a létező utat?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem az Ismeretlen Régiókat, vagy legalábbis egy részét úgy kell elképzelni, mint egy hatalmas labirintust, amiben fekete lyukak, pulzárok, kvazárok, csillagködök, meg a többi anyámkínyja alkotják a falakat és rengeteg bejárata van. Mindegyik szerteágazó, és a legtöbb út a halálba vezet, de néhány adott helyekre, ahonnan akár újabb labirintusok is elindulhatnak - vagy éppen onnantól szabad a menet. A Jedik biztosan ismertek egy ilyen utat, ami az Ilumra vezetett. Ezt a Birodalom meg is találta, az Ilumot szét is cincálta, ezt biztos tudjuk. A térképek alapján gyanúsan közel épült hozzá a Csillagpusztító, sőt az sem kizárt, hogy a Csillagpusztító valaha az Ilum volt.

Hogy onnan hová lehetett tovább menni, egyáltalán lehetett-e, mennyit ismertek a Jedik, az jó kérdés. Egy biztos, az Ilum mellett még ott volt az Ahch-To is, szintén az Ismeretlen Régiókban. Vagyis a Jedik eleve onnan származtak.

Ami viszont a Jedik tudását illeti, az biztos, hogy nem került minden Palpatine kezére. Vader képregényekből következik spoiler:

Spoiler

Jocasta Nu ugyanis elkezdte törölni az Archívumot, sok adat elveszett - később a Rebelsben ezért mondja azt a Főinkvizítor, hogy az Archívum jórészt érintetlen. Szóval lehet, hogy a Jediknek akár térképük is lehetett az Ismeretlen Régiókról, de Jocasta ténykedésének köszönhetően az elveszett. Az Ilum meg csak azért lehetett meg a Birodalomnak, mert annak helyét és az odavezető utat Vader ismerte.

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2018. 11. 16. - 0:39, Dzséjt írta:

Szerintem az Ismeretlen Régiókat, vagy legalábbis egy részét úgy kell elképzelni, mint egy hatalmas labirintust, amiben fekete lyukak, pulzárok, kvazárok, csillagködök, meg a többi anyámkínyja alkotják a falakat és rengeteg bejárata van. Mindegyik szerteágazó, és a legtöbb út a halálba vezet, de néhány adott helyekre, ahonnan akár újabb labirintusok is elindulhatnak - vagy éppen onnantól szabad a menet. A Jedik biztosan ismertek egy ilyen utat, ami az Ilumra vezetett. Ezt a Birodalom meg is találta, az Ilumot szét is cincálta, ezt biztos tudjuk. A térképek alapján gyanúsan közel épült hozzá a Csillagpusztító, sőt az sem kizárt, hogy a Csillagpusztító valaha az Ilum volt.

Hogy onnan hová lehetett tovább menni, egyáltalán lehetett-e, mennyit ismertek a Jedik, az jó kérdés. Egy biztos, az Ilum mellett még ott volt az Ahch-To is, szintén az Ismeretlen Régiókban. Vagyis a Jedik eleve onnan származtak.

Ami viszont a Jedik tudását illeti, az biztos, hogy nem került minden Palpatine kezére. Vader képregényekből következik spoiler:

  Spoiler elrejtése

Jocasta Nu ugyanis elkezdte törölni az Archívumot, sok adat elveszett - később a Rebelsben ezért mondja azt a Főinkvizítor, hogy az Archívum jórészt érintetlen. Szóval lehet, hogy a Jediknek akár térképük is lehetett az Ismeretlen Régiókról, de Jocasta ténykedésének köszönhetően az elveszett. Az Ilum meg csak azért lehetett meg a Birodalomnak, mert annak helyét és az odavezető utat Vader ismerte.

 

Jókor jut eszembe nekem is megnézni a választ. Totál kiment a fejemből egy ideig, ma jutott eszembe hogy valahova én ezt beírtam. Úgyhogy bocsi.

Így már én is el tudom képzelni. Számomra az Ismeretlen Régiók mindig azt jelentették hogy a Galaxis feltérképezetlen területei. Azaz nagyon sok ezer ével korábban feltalálták az űrutazást, majd a hiperhajtóművet és ezen technológiákkal felvértezve elkezdték kutatni az űrt és mindig új bolygót találtak, új rendszereket. Így nőttön nött az ismert Galaxis területe az évezredek során. Aztán az általad említett csúnyaságokba(fekete lyukak tömkelege, pulzárok stb..) ütköztek és nem tudtak tovább menni. Ezért inkább hagyták a francba az egészet és elnevezték  a mögötte lévő területet Ismeretlen Régióknak. Persze páran(pl Palpatine) próbálkoztak továbbra is átjutni. Namost énezt az akadályt egy hosszú "falnak" képzeltem el ahol bonyolult számításokkal valahogy át lehet jutni, de csak egy úton.

Ezért volt nekem furcsa hogy a Jedik átjártak.

De így ahogy írod így már rendben van és el is tudom képzelni. Arra kiváncsi lennék hogy Thrawn el-e árulta Sidiousnak az általa ismert átjárást. A kékbőrü admirális tarthatott attól hogy Palpatine megtámadhatja a Chisseket az út ismeretében.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Semmi gond. :) 

Valamennyit biztos elárult Thrawn, mert A Birodalom vége című könyvben azt írták, hogy Palpatine az út kiszámításához Thrawn információit is használta. Bár azt én is kétlem, hogy a Chiss-re vezető pontos út lett megadva.

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.