Jump to content

1x06 - Signal from Sector Six


Ody Mandrell
 Share

Recommended Posts

6. rész - Signal from Sector Six / Jel a hatos szektorból 

 

epguidere106.jpg

 

Írta: Brandon Auman 

Rendezte: Sergio Paez

 

Helyszín: Castilon, Castiloni aszteroidamező  

 

Szereplők:

Kazuda Xiono - Christopher Sean

Poe Dameron - Oscar Isaac

Jarek Yeager - Scott Lawrence

Neeku Vozo - Josh Brener

Tam Ryvora - Suzie McGrath

Synara San - Nazneen Contractor

Kragan Gorr - Gary Anthony Williams

Garma - Greg Proops

Egdir Dee Bradley Baker

R1-J5 "Bucket"

BB-8

CB-23

 

Történet

Poe Dameron ellátogat a Castilonra, hogy Kaz jelentést tehessen neki, egyúttal egy rövid repülésre invitálja. A mókázás azonban csakhamar komolyra fordul, amikor vészjelzést vesznek a közeli aszteroidamezőből.

 

Érdekességek

- Mivel Oscar Isaac menetrendje nehézzé teszi, hogy Poe állandó szereplő legyen a sorozatban, így akkor tűnik fel, amikor az elfoglalt színész - és az elfoglalt Ellenálló pilóta, akinek más kalandjai is vannak a Galaxisban - ráér.
- Az epizód eredeti vázlatában Yeager egy közeli korallzátonyhoz vitte Kazt, ahol Poe és CB-23 landoltak az X-szárnyúikkal. De a "gyorsabb, intenzívebb" Star Wars akció szellemében a légkörbe helyezték az eseményt, mozgásban tartva az epizódot.
- A korai szakaszban Poe kölcsönzött droidját BB-23-nak hívták volna, de két BB nevű droid zavaró lett volna, így átnevezték CB-23-ra - ami tisztelgés Carrie Beck felé, aki a Lucasfilm Történeti Csoport fejlesztési alelnöke.
- A lények, akiket Poe felsorol (rathar, gundark, reek), mint lehetséges fenyegetés a teherhajó fedélzetén mind olyanok, akiket már láthattunk képernyőn más Star Wars produkciókban. A ratharok emlékezetes feltűnése a Kandzsiklub és a Guaviai Halálbanda bűnözői ellen volt látható a Star Wars: Az ébredő Erőben, a gundarkok Obi-Wan Kenobi és Anakin Skywalker életét nehezítették meg a Star Wars: A klónok háborúja 1x11 Dooku Captured c. részében, az orrszarvúszerű reek pedig az Anakin ellen induló arénaszörny volt a Star Wars: A klónok támadásában.
- Az állathordozó ketrecek a teherhajó folyosóin ugyanolyanok, amilyeneket a puffancs malacoknál is használtak a Star Wars: Lázadókban.
- A teherhajó folyosóin lévő törött ketreceken az alábbi szöveg áll (aurebesh betűkkel): "VIGYÁZAT: ÓVATOSAN KEZELNI". Az olvasás alapvető, különösen a messzi-messzi galaxisban.
- A kowaki majomgyík már jó ideje köztünk van - mióta a Star Wars: A Jedi visszatérben bemutatkozott Bujaféreg - de ebben az epizódban látható először a méretes kowaki óriásmajom. A kowakiak ezen válfajának Dave Filoni készítette a hangját, David Acord és Matthew Wood segítségével a Skywalker Soundtól.
- Amy Beth Christenson szerint, aki a sorozat művészeti rendezője, a kowaki óriásmajom-gyík dizájnja annak ötletén alapult, hogy ha a majom-gyíkok a Kowak "fáramászói", akkor az óriásmajom-gyíkok a gorillák. Ezt az inspirációt használva, az óriásmajom-gyík végül rövid hátsó lábakat kapott, az ereje java pedig a hatalmas, izmos, karmokkal teli elülső karjaiból származott. Az arc részleteit a Bujaféreg báb részleteiről akarták mintázni, hogy a kisebb kowaki majomgyík eltorzult mása legyen.
- Synara egy miriali, amely faj először a Star Wars: A klónok támadásában volt látható Luminara Unduli és Barriss Ofee felbukkanásával. A különösen figyelmes nézők kiszúrhatták Synara kalóz mivoltát, mivel már korábban is feltűnt a sorozatban. Az 1x02 The Triple Dark c. epizódban volt látható, amint a módosított Lambda-osztályú kompjával repült, Kragan Gorral a fedélzetén, de az arcát elrejtette a sisakja.
- Közelebbi pillantást vetve Synara öltözésére, látható a birodalmi rohamosztagostól származó csizma és öv, ami utalás kalóz származására.
- Synara korai tervezésekor felmerült, hogy weequay vagy zöldbőrű miriali lesz.

 

Concept Art galéria

 

1.jpg

CB-23 karakter illusztrációja

 

2.jpg

Ketrec illusztráció

 

3.jpg

X-szárnyú illusztráció

 

4.jpg

Az aszteroida mező koncepció rajza

 

5.jpg

Kowakian majom illusztráció I

 

6.jpg

Kowakian majom illusztráció II

 

7.jpg

Komlink illusztráció 

 

8.jpg

Kaz sisakjának jelzései

 

9.jpg

A teherszállitó hajó ládái

 

10.jpg

A teherszállitó hajó külső megjelenése

 

11.jpg

A teherszállitó hajó folyosói

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Egy újabb jó kis epizód, ami bár laza fillernek indult, azért a végére igen komoly helyzet állt elő. De kezdjük az elején. Jó volt kicsit kimozdulni a Colossusról, Kaz is végre elemében érezhette magát röpködés közben, bár azért nyilván még nem olyan ügyes, mint Poe, Hera, Han, Anakin vagy Wedge. De idővel baromi jó pilóta válhat belőle. Tetszik, hogy bevallotta, hogy nincs kiképezve kémkedésre, viszont még mindig nem értem, Poe miért ragaszkodik hozzá még így is. Oké, már mutat fel fejlődést, de az alatt az idő alatt, amíg ő fejlődik, egy képzett kém talán már rég használható eredményeket mutatott volna fel. Kaz minden jó szándéka ellenére még mindig csak találgat, tény nem sok van a kezében. És mi tudjuk, hogy talán csak hónapokra vagyunk a Hosnian-rendszer szétlövésétől. S bár nem biztos, de könnyen lehet, hogy a Colossuson történteken múlik az egész. Akkor viszont Poe már nem csak az Ellenállás majdnem teljes körű felszámolásáért, de a Hosnian pusztulásáért is felelős lesz.

 

Jelenleg pedig pont ez a bajom a Resistance-szel, semmi nem indokolja, hogy ezt a feladatot Kaz lássa el. Kaz semmilyen formában nem használható erre a feladatra jelenlegi tudásával. Nem képzett kém, mégis kémkednie kell. Nem képzett szerelő, mégis szerelőt kell játszania. És már lebukott, Tamről lerí, hogy tudja: Kaz nem az, akinek látszani próbál. És mindemellett Kaz burokban nőtt fel, az élet dolgaiban abszolút tapasztalatlan. Ezt jó szándékkal próbálja kompenzálni, de érzésem szerint ennek máris meglett egy katasztrófába torkolló eredménye: a Colossusra hajtó kalózok egyikét ebben a részben simán felhozta a Colossusra. Megjegyzem, Poe keze ebben is benne van.

 

És míg Kaz fejlődik, tanulja a kémkedést, a szerelést, és élettapasztalatokat gyűjt, addig az Első Rend erősödik, lassan elkészül a Csillagpusztító és több milliárd életet fog kioltani. A támadás, aminek kiderítésére Kazt Poe elküldte, el fog jönni, és miért? Mert Kaz nem alkalmas ennek kiderítésére. Szóval tök jó lenne, ha a sorozatban megindokolnák, Poe miért olyan embert küldött el egy ilyen fontos feladatra, aki alkalmatlanabb már nem is lehetne erre, miközben tudjuk, hogy az Ellenállásnak voltak képzett kémeik. Nagyon jó lenne ezt tisztázni, mielőtt Poe számlájára felírjuk a Honsiant is.

 

Na de most már a részről is essen szó. Tetszett, bár nem annyira, mint a múlt heti. Jó hangulata volt, kicsit paráztatós, na nem nagyon, de a sorozat jellegéhez képest éppen eléggé. Tetszettek a majomgyíkok, jó poénokat hoztak, különösen, amikor egyet Poe lelőtt. A mutáns majomgyík viszont nem jött be, jobban tetszett volna, ha egy gundark mászik elő. (Megjegyzem, Poe azért kicsit mellélőtt a találgatással, amikor a reeket is bedobta, hiszen azoknak nincs mancsa.)

CB-23-mal BB-8 megtalálta a párját. Szerintem később ő lesz Kaz asztromechje, sőt én reméltem, hogy már most Kazzal marad. Már csak azért is, mert jelenleg azt sem tartom indokoltnak, hogy BB legyen Kazzal. Most komolyan, miért? Ezt a szerepet CB és minden más droid is el tudná látni. BB-8 simán a fan service miatt van ott, de most, hogy behoztak mellé egy majdnem ugyanolyan droidot, átvehetné a szerepet.

Az epizód végül a befejezése miatt tetszett meg. Végig ismerős volt a lila csaj ruházata, de csak a Colossus felé közeledve esett le, hogy ez a kalózfőnök "barátnője" (a Triple Darkban ugye végig sisakot visel). És Yeager jóslata, hogy akármi lesz, azért Kaz lesz a felelős, nem sok jót sejtet.

Apróság, de jó ötlet volt a dupla üléses X-szárnyú is. Tetszik, hogy ilyenekkel is előállnak.

 

Összességében tehát tetszett a rész, viszont a sorozat egészét nézve kezd kicsit sok lenni, hogy az alapkoncepciónak semmi értelme. Kaz nem alkalmas annak a fontos feladatnak az ellátására, amire használják, és ennek kataklizma lehet a vége. Szeretem, ha a hősök nem hibátlanok, de azt nem, ha abszolút hibásak. Poe számláján az ep8-nak hála így is sok van, jóval több, mint bármilyen más hősnek, nem kéne még ezt azzal tetézni, hogy a Galaxis sorsának egyik legfontosabb küldetésére olyasvalakit küldött, aki nem alkalmas rá.

Link to comment
Share on other sites

Nos ez a rész nem éppen úgy alakult ahogy gondoltam. De sebaj, mert kicsit többet megtudhattunk a kowakian majmokról. :D Még mindig idegesítő kis férgek...illetve kicsik a fenét. Most megismerhettük a kigyúrt változatot is. :lol: A rész utolsó percéig vártam a csattanót, ami persze meg is érkezett: Synara is egy kalóz, csak ügyesen elbújt a majmok elől. Így Kaz nagy ostobaságot csinált azzal, hogy bevitte a Kolosszusra a nőt. Persze csak a jó szándék vezérelte. 

 

Poe feltűnésének természetesen örültem. Megmutatta milyen rendes ember. Törődik a beosztottjai lelki békéjével. Eljött Kazzal dumálni kicsit mert BB-től hallotta, hogy hiányzik neki. :D Egyébként tényleg jó fej volt. Eleinte arra gondoltam direkt a teher hajó miatt kereste fel a srácot, de nem. Tényleg csak dumálni akart vele és kicsit jobban belelátni mi is folyik a Kolosszuson. 

 

Egyébként tényleg jó volt Poe kérdése. Mit akarhat az Első Rend a Kolosszuson? Minek nekik? 

Link to comment
Share on other sites

21 perccel korábban, Dzséjt írta:

S bár nem biztos, de könnyen lehet, hogy a Colossuson történteken múlik az egész.

Épp ez az, hogy nem biztos. Én valahogy nem hiszem, hogy a Kolosszuson van a Starkiller bázis megtalálásának kulcsa. Eleve egy Első Rend kémet kellene megtalálni, de eddig semmi jele nincs ilyennek. Doza nyíltan üzletel velük. Minek is lenne ott ER kém és miután kémkedne (ettől független már van egy, akit Kaz vitt be)? 

 

21 perccel korábban, Dzséjt írta:

Jelenleg pedig pont ez a bajom a Resistance-szel, semmi nem indokolja, hogy ezt a feladatot Kaz lássa el. Kaz semmilyen formában nem használható erre a feladatra jelenlegi tudásával. Nem képzett kém, mégis kémkednie kell.

Ez igaz, de ami fontos történt a platformon azt kiderítette, és jelentette is. Semmi más olyan nem volt ami eget verően érdekelhetné az Ellenállást. Ebből a szempontból tök mindegy ki van ott, Kaznál kompetensebb ember se juthatott volna sokkal többre. 

 

21 perccel korábban, Dzséjt írta:

És míg Kaz fejlődik, tanulja a kémkedést, a szerelést, és élettapasztalatokat gyűjt, addig az Első Rend erősödik, lassan elkészül a Csillagpusztító és több milliárd életet fog kioltani. A támadás, aminek kiderítésére Kazt Poe elküldte, el fog jönni, és miért? Mert Kaz nem alkalmas ennek kiderítésére.

A támadás így is úgy is eljönne, csak így még léphetne előtte valamit az UK. Kiüríthetnék a Hosniant, vagy megtámadhatnák az ER-t. A Starkiller ellen szerintem már most se lenne sok esély. Mint emlékszünk annak elpusztítása csak Finn hathatós infói segítségével sikerült. Mindenesetre persze jobb lenne előbb tudomást szerezni róla. Meglátjuk hova futnak ki a dolgok. 

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Éppen most , Ody Mandrell írta:

Épp ez az, hogy nem biztos. Én valahogy nem hiszem, hogy a Kolosszuson van a Starkiller bázis megtalálásának kulcsa.

Az első részben Poe ezt mondja: "Az információ, amit hoztál nekünk, egy üzenet volt egy titkos forrástól. Megerősíti, amitől féltünk. Az Első Rend teljes körű támadást tervez az új Köztársaság ellen. [...] A parancsaim úgy szólnak, hogy találjam meg, mikor lesz ez a támadás és honnan indul."

Kaz ennek kiderítésére ajánlott segítséget. Poe ennek nyomán küldte a Colossusra. Vagyis Poe úgy véli, hogy ott is lehet a kulcs, amit ki is mond: "valaki itt az Első Rendnek dolgozik, és mi ki fogjuk deríteni, hogy kicsoda." Ezt a valakit véli kémnek, bár nem feltétlen a szó klasszikus értelmében. Nyilván úgy véli, hogyha meglesz az az alak, abból ki lehet szedni, hogy honnan indul a támadás és mikor.

Szóval ismételten, Poe az első rész tükrében úgy véli, hogy az Első Rend támadására a Colossuson deríthetnek fényt, vagyis számára is kulcsfontosságú a küldetés. És erre küldött egy profi kém helyett egy lelkes amatőrt. Poe nyilván nem a Csillagpusztítót keresi, hiszen arról senki sem tud az Ellenállásban, de azt már tudják, hogy lesz egy támadás. Kaz pedig hónapokat cseszhet el tanulással, míg egy profi kém lehet, hogy napok alatt kiderítette volna azt, amit Kaznak még nem is sikerült.

Nem az a lényeg, hogy tényleg ott van-e a kulcs, hanem hogy Poe ebben a hitben él. És egy amatőrt dobott be. Ha nem ott lesz, akkor oké, Poe fel van mentve. De ha egy fikarcnyi esély marad arra, hogy Kaz megelőzhette volna a kataklizmát, akkor Poe ezt elcseszte. Nyilván ennek még ki kell derülnie, de jelenleg ez a része a sorozatnak baromira nem tetszik. Remélem, a végén mást mondhatok.

12 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Ebből a szempontból tök mindegy ki van ott, Kaznál kompetensebb ember se juthatott volna sokkal többre. 

Csak sokkal előbb jutott volna el, sőt valószínűleg a profizmusából kiindulva már sokkal többet is tudna. Mert ne mond, hogy nincs még mit megtudni és, hogy egy profi nem lenne sokkal eredményesebb, mint az, akinek még pénze sincs, hogy italt vegyen a bárban. (Erről jut eszembe, Kaz nem csak alkalmatlan erre a feladatra, de az Ellenállás még csak nem is támogatja megfelelően.)

Nem mindegy, hogy mit mennyi idő alatt végzel el, amikor tudod, hogy teljes körű támadás indulhat a kormányod ellen technikailag bármelyik pillanatban. Az idő a legfontosabb tényező ebben a misszióban, és Kaz rettentő sok időt elcsesz azzal, hogy semmihez sem ért, amihez kéne a küldetése teljesítéséért.

 

14 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

A támadás így is úgy is eljönne, csak így még léphetne előtte valamit az UK.

Abban a formában semmiképpen sem jönne el, ahogy láttuk. Ha Kaz időben kiderítené, hogy mikor és hol indul a támadás (amiről mi már tudjuk, hogy a Csillagpusztítónál), akkor az egész új köztársasági flotta odavonulhatna és cafatokra szedhetnék az állomást, ezzel megelőzve a kataklizmát. Nem veszne oda a polgári és katonai vezetés, se a flotta gerince, és az Első Rend sem indíthatna első csapást. Abszolút más lenne a helyzet. A háború kitörne, de az új Köztársaság számára sokkal jobb feltételekkel, hiszen még létezne.

 

Amúgy Poe tényleg nagyszerű ember, segítőkész és jó, hogy így szívén viseli olyanok sorsát, akiket egyetlen úszólecke nélkül belökött a kiéheztetett cápákkal teli vízbe, felvágott erekkel. :evil: Ugyanakkor senkinek nem jutott volna eszébe, hogy ellenőrizzék azt a csajt? Igazából még azt sem kérdezték meg, mit keresett azon a hajón. Vagy legalább Kaz hagyhatta volna, hogy a nőszemély intézze el a regisztrálást. Lehet azonnal lebukik. Az a droid nem valószínű, hogy véletlen morgott rá.

Yeager meg... Hát nem tudom, mint aki már látja előre a katasztrófát, de úgy dönt, nem ártja bele magát. Hadd tanuljon a kölyök, akár mások élete árán is. Mert akármit mond Kaznak, ha itt a csaj miatt beüt a balhé, annak ő is felelőse lesz.

Link to comment
Share on other sites

5 perccel korábban, Dzséjt írta:

Az első részben Poe ezt mondja: "Az információ, amit hoztál nekünk, egy üzenet volt egy titkos forrástól. Megerősíti, amitől féltünk. Az Első Rend teljes körű támadást tervez az új Köztársaság ellen. [...] A parancsaim úgy szólnak, hogy találjam meg, mikor lesz ez a támadás és honnan indul."

Ez már részben fel is mentheti Poe-t HA befürdik. Miután az UK-nak bizonyítottan tudomása van a veszélyről és ezek után csak annyit tettek, hogy lepasszolták az ügyet az Ellenállásnak akkor jogosan pusztult az egész a francba. Nem elég, hogy a politikai vezetés egy rakás széthúzó szenátorból áll, még a nyilvánvaló veszély esetén se lépnek ők maguk semmit? Aztán meg ha léptek és nem jártak eredménnyel, akkor mi jogon húzható rá a vizes lepedő Poe-ra? Főleg annak tudatában, hogy itt annyi "ha" kezdetű mondat van mint Tóth nevű magyar ember. Bár írod, hogy még most nem húzod rá Poe-ra milliárdok halálát, de az egész írásodból az jön le, hogy hibázott. Ezt még nem tudjuk, szóval szerintem bánjunk csínján az ilyen elemzésekkel. Lehet, hogy Kaz lesz a legszuperebb kém a végére. 

 

10 perccel korábban, Dzséjt írta:

Vagyis Poe úgy véli, hogy ott is lehet a kulcs, amit ki is mond: "valaki itt az Első Rendnek dolgozik, és mi ki fogjuk deríteni, hogy kicsoda." Ezt a valakit véli kémnek, bár nem feltétlen a szó klasszikus értelmében. Nyilván úgy véli, hogyha meglesz az az alak, abból ki lehet szedni, hogy honnan indul a támadás és mikor.

És ez lehet Doza is. Sőt, a mostani infók alapján aki az ER-rel kavar az Doza. Kaznak csak dicséretére fog válni ha kideríti, hogy más a hunyó.

 

14 perccel korábban, Dzséjt írta:

Ha Kaz időben kiderítené, hogy mikor és hol indul a támadás (amiről mi már tudjuk, hogy a Csillagpusztítónál), akkor az egész új köztársasági flotta odavonulhatna és cafatokra szedhetnék az állomást, ezzel megelőzve a kataklizmát.

Ebben nem vagyok biztos. Az állomás igen jól védett volt, az űrből vagy légi támadással nem tudták volna elpusztítani. Azt is tudjuk, hogy akkor már az ER-nek nagy hadereje volt, szóval egy UK támadás esetén odavezényelhették volna az egész ER flottát aztán.

Link to comment
Share on other sites

2018. 11. 11. - 13:58, Ody Mandrell írta:

Ez már részben fel is mentheti Poe-t HA befürdik. Miután az UK-nak bizonyítottan tudomása van a veszélyről és ezek után csak annyit tettek, hogy lepasszolták az ügyet az Ellenállásnak akkor jogosan pusztult az egész a francba. Nem elég, hogy a politikai vezetés egy rakás széthúzó szenátorból áll, még a nyilvánvaló veszély esetén se lépnek ők maguk semmit? Aztán meg ha léptek és nem jártak eredménnyel, akkor mi jogon húzható rá a vizes lepedő Poe-ra? Főleg annak tudatában, hogy itt annyi "ha" kezdetű mondat van mint Tóth nevű magyar ember. Bár írod, hogy még most nem húzod rá Poe-ra milliárdok halálát, de az egész írásodból az jön le, hogy hibázott. Ezt még nem tudjuk, szóval szerintem bánjunk csínján az ilyen elemzésekkel. Lehet, hogy Kaz lesz a legszuperebb kém a végére. 

Nem húzom rá a vizes lepedőt Poe-ra a Hosnoian miatt (még), és az új Köztársaságot eszem ágában sincs felmenteni. A sztoriban ők a legostobábbak. A politikusok halála nem zavar, csak sajnos lényegesebben kevesebben vannak, mint azok a szerencsétlenek, akiknek semmi közük nincs ehhez a konfliktushoz, aztán mégis meghaltak a Hosnian-rendszerben. De ez is a politikusok hibája főleg, sőt, a sztori jelenlegi szakaszában teljesen. De ez más lapra tartozik. Ahogy Palpatine felemelkedésében, az Első Rend felemelkedésében is sok hibás van, ki kicsi, ki nagy mértékben.

Viszont nem tudom nem hibának értékelni, hogy Poe jelenleg indok nélkül egy olyan embert bízott meg fontos feladattal, aki ehhez látványosan nem ért. Se ahhoz, amit el kéne végeznie, se ahhoz, aminek ki kéne adnia magát. És mindezt úgy, hogy ismerték egymást... Mit tudom én... Fél órája? Szóval a kérdés, amire választ várok: Poe Dameron miért Kazuda Xionót bízta meg ezzel a küldetéssel? Mi oka volt az utcáról beesett, tapasztalatlan senkit választania az Ellenállás profi kémei és veterán katonái helyett? Amíg erre nem kapok kielégítő választ, addig Poe-nak hibaként rovom fel, hogy egy számára ismeretlen, nyeretlen kétévest bízott meg egy fontos feladattal.

 

2018. 11. 11. - 13:58, Ody Mandrell írta:

És ez lehet Doza is. Sőt, a mostani infók alapján aki az ER-rel kavar az Doza. Kaznak csak dicséretére fog válni ha kideríti, hogy más a hunyó.

Kaznak minden siker a dicséretére válik, hiszen sikert elérni olyan szituációba, amiben te teljesen alkalmatlan vagy, az teljesítmény. Ezért csípem Kazt, mert próbál felnőni a feladathoz, és igyekszik eredményeket felmutatni.

 

2018. 11. 11. - 13:58, Ody Mandrell írta:

Ebben nem vagyok biztos. Az állomás igen jól védett volt, az űrből vagy légi támadással nem tudták volna elpusztítani. Azt is tudjuk, hogy akkor már az ER-nek nagy hadereje volt, szóval egy UK támadás esetén odavezényelhették volna az egész ER flottát aztán.

Már egyszer kifejtettem, hogy egy haditervre felfűzött hadseregben nem lehetséges az, hogy csettintek, aztán komplett flották ugranak át A-ból B-be. Az Első Rend az új Köztársaság lerohanására készült. A hajóikat, katonáikat ennek megfelelően csoportosították. Ha az új Köztársaság váratlanul támad, nem lehetne csak úgy odarendelni egy komplett hadsereget. Még egy hajót is nehéz lenne, ha csak nem akarják abszolút feladni a terveiket, de azzal a Köztársaság máris nyert.

Az Első Rendnek valóban volt serege, de az nem a Csillagpusztítónál állomásozott, ráadásul létszámban kisebb volt az új Köztársaság seregénél. Csak modernebb. Szóval a felállás nagyjából kiegyenlített, de az is abszurd, hogy mindkét fél egy helyre rendelné az összes létező haderejét.

Ami meg a védelmet illeti, nos, ugyanúgy el lehetett volna pusztítani a Csillagpusztítót, ahogy végül elpusztították. Han ugyanúgy berepülhetett volna a pajzs mögé, csak mondjuk akkor a Falcon gyomrában ülhetett volna egy köztársasági kommandós alakulat, az égen meg nem 24 X-szárnyú röpködött volna, hanem öt-tíz századnyi X-szárnyú és féltucat MC80-as hadihajó és ki tudja még milyen dögök mászkáltak volna. És láttuk, hogy a Raddus egész jól ellenáll a tűznek, ráadásul fél kilométerrel nagyobb is egy Resurrgentnél. És míg az X-szárnyúak torpedói nem tettek kárt az oszcillátorban, azért egy flottányi MC80-as tuti ledózerolja, mivel egynek is sokkal-sokkal nagyobb a tűzereje, mint 24 X-szárnyúnak összesen.

Akárhogy is, egy biztos: ha időben megszerzi az infót az Ellenállás és a Köztársaság végre hajlandó fellépni az Első Rend ellen és első csapást mér a Csillagpusztítóra, a dolgok másképpen alakulnak. Nem biztos, hogy az új Köztársaság nyerne, még az sem, hogy míg tart a csata, a Csillagpusztító nem rombolja le a Hosniant, de ettől függetlenül nem lenne az a felállás, hogy a Köztársaság egyik percről a másikra megszűnik és az Első Rend simán bevonulhat. Nem hetekbe, és minimális áldozatokba telne elfoglalni a Galaxist, ha egyáltalán sikerülne ez.

De hát tudjuk, hogy ez sosem történt meg. A Köztársaság elcseszte, az Ellenállás nem tudott időben olyan bizonyítékot felmutatni, ami a szenátorokat cselekvésre sarkallta, az Első Rend meg hetek alatt leigázta a Galaxist. A kérdés az, hogy Kazon fog-e múlni, hogy az a bizonyíték nem jutott el időben a Szenátushoz, vagy ez az egész inkább egy vakvágány, és nincs itt semmi, ami kicsit is másképpen alakított volna a történelmet. Nyilván nem Kazon múlik, ő megtesz mindent, hogy megfeleljen a feladatnak. Csak kár, hogy még mindig nem alkalmas rá. Ha előbb kiképzik, aztán vetik be, eredményesebb lenne.

Mert azért valljuk be, Kaz nem csak eredményeket tud felmutatni. Az Első Rend már lődözött rá és mivel kétszer is eléjük került, esélyes, hogy hamarosan rájönnek, kit is szolgál. Tam is gyanítja, hogy nem csak szerelő, Doza tudja, hogy kém, és most egy kalózt hozott az állomásra. Azért egy profi ilyen hibákat nem vét, pláne nem ilyen rövid idő alatt. Azért vessük össze Kazt és Kallust, hát ég és föld.

Edited by Dzséjt
Link to comment
Share on other sites

Az utolsó két rész szerintem kifejezetten erős lett. Ez is tetszett! Ami a sorozat koncepcióját illeti: én nem érzem, hogy különösebb logikai baki lenne benne. Az Ellenállás láthatóan nagyon kevés emberből áll. Az igazi vérprofi kémek valszeg sokkal húzósabb küldetéseken vannak. Erre meg nem volt emberük, úgyhogy megkapta a teljesen újnak számitó Kaz. Mert ha nem ő akkor valszeg senki nem tudna a Colossussal foglalkozni az Ellenállásnál. Legalábbis nehezemre esik elhinni, hogy a sorozat eseményei közben 007-es szintü kémek ott ülnek a D'Qar-on és unatkozva malmoznak, mert nincs mit csinálniuk mivel Kaz lenyúlta a melójukat.

Eleve az animációs sorozatok kevésbé földhöz ragadtak még SW mércével mérve is. Én egyelőre örülök, hogy az Első Rend imázsát nem kezdték lerombolni és nem az ő állandó szivatásuk van a sorozat középpontjában. Emiatt is kifejezetten tetszett a mostani rész. Érdekes lesz látni hogy a Hosnian kiiktatása után merre indul majd a cselekmény.

Link to comment
Share on other sites

5 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Szóval a kérdés, amire választ várok: Poe Dameron miért Kazuda Xionót bízta meg ezzel a küldetéssel? Mi oka volt az utcáról beesett, tapasztalatlan senkit választania az Ellenállás profi kémei és veterán katonái helyett? Amíg erre nem kapok kielégítő választ, addig Poe-nak hibaként rovom fel, hogy egy számára ismeretlen, nyeretlen kétévest bízott meg egy fontos feladattal.

Bomarr leírt alább egy lehetőséget, nekem az tetszik. :P 

 

Engem jobban zavar és nagyobb hibának vélem, hogy a nagyon fontos infók birtokában lévő Tehari tesókat nem hallgatták ki azonnal. Pedig annak kellene lenni az elsődlegesnek, nem az aszteroida övben szórakozni... Kaz jelentése után érthetetlen, hogy miért nem kaptak prioritást a gyerekek. Akár a kimentésük is. Nekem ebből az egészből az látszik, hogy még az Ellenállás se vette túl komolyan az ER-t.

 

 

Link to comment
Share on other sites

6 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Bomarr leírt alább egy lehetőséget, nekem az tetszik. :P

Nekem sajnos nem. :( Nehogy már egy 400+ főt számláló szervezetben, ami eleve azért jött létre, hogy információkat szerezzen az Első Rendről, mindenki olyan rohadtul el legyen foglalva, hogy csak és kizárólag egy tapasztalatlan, képzetlen idegent lehet bevetni. Ha eldobnék egy követ a D'qaron, még az is alkalmasabb embert találna el. :P Na de abbahagyom a nyihogást emiatt, hátha lesz rá magyarázat.

 

6 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Engem jobban zavar és nagyobb hibának vélem, hogy a nagyon fontos infók birtokában lévő Tehari tesókat nem hallgatták ki azonnal.

Biztos nem hallgatták ki őket? A két rész között simán evakuálhatták a kölyköket. Én legalábbis eddig ebben a hitben éltem. Ha mégsem, akkor az Ellenállás valóban egy töketlen banda. Mondjuk a tény, hogy hat év alatt sem tudtak felmutatni bizonyítékot az Első Rend ellen és az az Ellenállás figyelő tekintete mellett is képes volt hadiflottákat és Csillagpusztítót építeni, azért jelzés értékű.

Edited by Dzséjt
Link to comment
Share on other sites

15 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Nekem sajnos nem. :( Nehogy már egy 400+ főt számláló szervezetben, ami eleve azért jött létre, hogy információkat szerezzen az Első Rendről, mindenki olyan rohadtul el legyen foglalva, hogy csak és kizárólag egy tapasztalatlan, képzetlen idegent lehet bevetni.

Nekem ez fölösleges szőrözésnek tűnik. Nem tudjuk hány kémük van és hány bevetésen van rájuk szükség mégis biztosra veszed, hogy a Colossusra tudnak embert küldeni. Mindezt úgy hogy tényleg baromi kevesen vannak, a Lázadás töredéke az egész. És egy csomó tag akit láttunk egyáltalán nem kémfeladatokat lát el. Persze lehet több komolyságot meg realizmust várni de akkor kb. egyetlen Star Wars műnek sincs semmi értelme. Szerintem ilyen elvárásokkal egy gyerek SW sorozat elé nem érdemes ülni. A maga szintjén teljesen kerek az egész. Egyelőre legalábbis szerintem a Rebelsnél mérföldekkel kerekebb a dolog. Aztán hogy mi lesz hosszútávon majd meglátjuk.

Szerintem a Colossus megfigyelése az Ellenállásnak egy sokadlagos feladat. Most van rá ember ezért odatettek valakit de nem lenne nagy tragédia ha senki nem lenne ott. Szerintük.

Link to comment
Share on other sites

Azért az alapkoncepció ne legyen már teljesen nonszensz. Most például miért volt fontos, hogy Kaz szó szerint az "utcáról" beesett ember legyen? Miért ne lehetett volna egy eleve az Ellenállás tagját erősítő figura? Vagy miért fontos, hogy ne értsen a szereléshez? Azért ennél több komolyság volt eddig minden Star Wars műben alapszinten, leszámítva a legegyügyűbbeket, de azokat sem csípem. Én sok mindent képes vagyok lenyelni, mert simán elfogadtam azt a kalapos baromságot is, hogy gyerekeket küldenek parancsnoki posztban háborúba mind a jótét Jedik, mint a Lázadók szövetsége, márpedig ilyet általában nem túl barátságos afrikai és ázsiai hadurak meg nácik csináltak. Volt rá indokuk: velük volt az Erő és ifjú koruk ellenére rendelkeztek azokkal a skillekkel, amik a feladatuk ellátására kellettek. Nem mellesleg, ismerték őket a vezetők.

De ez most nem megy, mert Kaz egy tapasztalatlan nímand, akinél in-universe beli értékes idők mennek el azzal, hogy mindent meg kell tanulnia, és ráadásul úgy bizták meg, hogy az Ellenálláson belül legjobb tudomásunk szerint még csak nem is hallottak róla. Nekem még csak félig sem kerek ez, sőt durván szögletes. Még egy ellenállásbeli szerelőt is jobban el tudnék fogadni ilyen feladat ellátására, lásd: ep8. De még Rose is indokolva volt: szerelő mivolta és Finn-nél lényegesen nagyobb tapasztalata miatt szükség lehetett rá. De Kaznál az indok a nagy büdös semmi. Ennyi erővel Poe miért nem ment el a tatooine-i kantinába és bízta meg az egyik részeg tahót, mondjuk Ponda Babát? Semmivel sem lenne rosszabb, mint Kaz. Sőt Ponda Baba legalább világlátott ember Kazhoz képest.

Link to comment
Share on other sites

31 perccel korábban, Dzséjt írta:

Azért az alapkoncepció ne legyen már teljesen nonszensz. Most például miért volt fontos, hogy Kaz szó szerint az "utcáról" beesett ember legyen? Miért ne lehetett volna egy eleve az Ellenállás tagját erősítő figura? Vagy miért fontos, hogy ne értsen a szereléshez? Azért ennél több komolyság volt eddig minden Star Wars műben alapszinten, leszámítva a legegyügyűbbeket, de azokat sem csípem. Én sok mindent képes vagyok lenyelni, mert simán elfogadtam azt a kalapos baromságot is, hogy gyerekeket küldenek parancsnoki posztban háborúba mind a jótét Jedik, mint a Lázadók szövetsége, márpedig ilyet általában nem túl barátságos afrikai és ázsiai hadurak meg nácik csináltak. Volt rá indokuk: velük volt az Erő és ifjú koruk ellenére rendelkeztek azokkal a skillekkel, amik a feladatuk ellátására kellettek. Nem mellesleg, ismerték őket a vezetők.

De ez most nem megy, mert Kaz egy tapasztalatlan nímand, akinél in-universe beli értékes idők mennek el azzal, hogy mindent meg kell tanulnia, és ráadásul úgy bizták meg, hogy az Ellenálláson belül legjobb tudomásunk szerint még csak nem is hallottak róla. Nekem még csak félig sem kerek ez, sőt durván szögletes. Még egy ellenállásbeli szerelőt is jobban el tudnék fogadni ilyen feladat ellátására, lásd: ep8. De még Rose is indokolva volt: szerelő mivolta és Finn-nél lényegesen nagyobb tapasztalata miatt szükség lehetett rá. De Kaznál az indok a nagy büdös semmi. Ennyi erővel Poe miért nem ment el a tatooine-i kantinába és bízta meg az egyik részeg tahót, mondjuk Ponda Babát? Semmivel sem lenne rosszabb, mint Kaz. Sőt Ponda Baba legalább világlátott ember Kazhoz képest.

 

1 órával ezelőtt, Bomarr írta:

Nekem ez fölösleges szőrözésnek tűnik.

Nekem is.

Link to comment
Share on other sites

Pótoltam lemaradásomat. Izgalmas és tetszetős rész volt, ahol megfelelően használták a karakterek (elsősorban Kaz és Poe) közötti dinamikát. Így a hatodik részre rájöttem, hogy nagyon kedvelem Kaz-t, minden esetlenségével és bénázásával együtt. A szinkronhangja zseniális. :D

 

A megtámadott hajón történő lopakodás kellően félelmetesre sikeredett, egyáltalán nem ment ár burleszkbe, miközben a menekülés a szörny elől is kellően látványosra sikeredett. Gyűlölöm a kowaki majomgyíkokat, és ez a rész sem szerettette meg őket. Kis hiányérzetem volt, hogy a túlfejlett szörnyet nem magyarázták meg... valószínűleg valami illegális kísérleti eljárás produktuma lehet. Mindeközben a rész egyáltalán nem volt filler, hiszen merő jószándékból Kaz és Poe az állomásra szabadított egy Első Rendnek dolgozó szabotőrt. Ebből az is kiderült, hogy akárki nem teheti csak be úgy a lábát a Colossus-ra, ám, ha van egy helyi jótevője, akkor a rendszer gyorsan kijátszható. Ebben az esetben elég volt bemondani egy nevet...

Link to comment
Share on other sites

4 perccel korábban, Nute Gunray írta:

Gyűlölöm a kowaki majomgyíkokat, és ez a rész sem szerettette meg őket. Kis hiányérzetem volt, hogy a túlfejlett szörnyet nem magyarázták meg... valószínűleg valami illegális kísérleti eljárás produktuma lehet.

Erre benne van a válasz az érdekességekben. :) 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Na végre valahára én is elkezdtem nézni a sorozatot. Majd próbálok itt-ott írni róla, egyelőre nem akartam 1-1 epizód egyszeri megtekintése után rögtön véleményt írni az adott részről. Viszont egyre több érdekes téma merül fel, amire érdemesnek látok hozzáfűzni pár szót.

 

Erről a részről annyit, hogy alapvetően tetszett, bár sokszor érzem azt, hogy nem in-universe logika alapján történnek az események, amik kirajzolják a sztorit, hanem a megfelelő "külső" szálvezetés érdekében generálnak eseményeket. Szóval van egy ilyen fordított logika, hogy ha a nagyobb léptékben vett történetet akarják irányítani, vagy egy adott karakterrel akarnak vmit kezdeni, akkor látványosan ehhez kerítenek olyan eseményeket, amik ezt lehetővé teszik. Ez az egész sorozatra igaz.

Például Poe azzal indokolja a személyes és állomáson kívüli találkozás fontosságát, hogy a rádióadásokat le lehet hallgatni. Na de Kaz egyébként nem folyamatosan távoli üzeneteken keresztül jelent az Ellenállásnak? Vagy az ER nem ilyen módon kommunikál Doza-val? Ott is kritikus infók hangzanak el. De mondhatnám a kalózokat is, akikkel szintén ily' módon társalog az ER.

Másik példa Synara esete. Most komoly, hogy egy kalóztámadás után (sőt, igazából közben) talált egyetlen kétes túlélőt mindenféle érdemi kikérdezés és vizsgálat nélkül levisznek az állomásra? Ráadásul még ki is tisztázzák a regisztrációval, hogy szabadon mozoghasson amerre akar. Azért ez nagyon amatőr dolog, főleg egy Poe-tól. Amúgy elsőre is ismerős volt a csajszi, mintha láttam volna már felbukkanni korábban, aztán a végén leesett honnan. Mindenesetre volt benne valami furcsa. Vagy baromi profi, vagy tényleg nem igazán tudta még elsőre mi tévő legyen, mert hitelesen adta az ártatlant.

 

Viszont ami miatt leginkább írok, az Dzséjt felvetése. Ami szerintem teljesen jogos. Őszintén szólva, engem eléggé idegesít Kaz csetlés-botlása. Amúgy is, de annak függvényében meg pláne, hogy itt neki egy igen komoly feladatot kéne teljesíteni. És nem rajta múlik, hogy nem képes rá érdemben, hanem eleve reménytelen helyzetbe hozták. Valahogy nem látom miért van erre így szükség. A kémkedés az egyik legnehezebb, legkockázatosabb és legfontosabb feladat, akár háború van, akár nincs. A legprofibb résztvevőket kívánja, erre itt Poe (és Leia, ill. az Ellenállás) rábízza egy teljesen amatőr gyerekre.

Ami már azért is érthetetlen, mert ennél csak alkalmasabb embert találhattak volna rá az Ellenállásban. Ha nincs is épp szabad totál profi kémük, akkor is küldhettek volna legalább tapasztaltabb fazont, vagy bárkit, akinek minimális köze van a szakmához. Ennél még egy beépített droid is jobb lett volna, de komolyan. Vagy ha felkeres egy helybélit és azt építik be. Ráadásul, ha annyira emberhiány van, akkor pláne nem egy olyat kéne kémkedni küldeni, aki ebben zöldfülű amatőr, miközben amúgy meg kiváló pilóta. Ez kb. olyan, mintha a Barca beállítaná Messit kapusnak, ahol totál fogalmatlan, ráadásul egy klasszis támadót is buknak vele.

Ezt még aztán megfejelik azzal, hogy szerelőként építik be, amihez még annyira se ért, mint a kémkedéshez. Vagy inkább úgy mondom, hogy ehhez még érzéke sincs. Eleve nem értem az egészet. Van egy állomás, ahol folyton versenyeznek jobbnál jobb pilóták, az Ellenállás ide akar küldeni egy kémet, aki történetesen remek pilóta, erre szerelőnek teszik be. Nem sokkal praktikusabb lett volna, ha versenyez?

Kezdjük azzal, hogy szerelőként már az első pillanattól kezdve leesik mindenkinek, hogy valami nem stimmel. Az egy dolog, hogy a saját csapattagjainak, bár ebből is lehetnek komoly gondok. Elég csak a szószátyár gyengeelméjű kollégájára gondolni, aki bármit képes kifecsegni. De amikor máshol jár az állomáson, ott is bizonyítja mekkora balek. Márpedig Yeagert jól ismerik, igencsak gyanús lehet mindenkinek, hogy egy ilyen kiváló szakember miért alkalmaz egy ilyen töketlen újoncot.

A másik, hogy pilótaként sokkal inkább is tudna érvényesülni. Persze bárhol lehet a kém, de azért célszerűbb lenne felsőbb körökben mozogni. Ha ügyesen vezet, akkor hamar bejuthat az ászok közé a toronyba. Na ott elég közel lehetne a tűzhöz, de közben az alsóbb körökbe is maradna bejárása. A történések pedig szépen mutatják mekkora potenciál lenne ebben, elvégre egyrészt az eddigi eredményeinek jó részét pont a toronybeli kalandozásai során szerezte. Másrészt látható, hogy Doza kapitány benne van a buli közepében, még ha nem is negatív szereplőként, bár az sem kizárható. Harmadrészt Torra tökéletes kapocs lenne az egészhez, Kazzal is működik köztük a kémia, kellően kalandvágyó stb..

 

Egyébként halkan jegyzem meg, hogy ha nem is derül ki semmi komoly a Resistance sztorija kapcsán, ha nem is lehetett volna elkerülhető a 7-ben látott világégés, ez akkor se menti fel Poe-t. Ugyanis ezt ő nem tudhatja. Sőt, ő kifejezetten abban hisz, hogy itt nagyon komoly dologról lehetne lerántani a leplet. Az, hogy egy ilyen misszióra egy ismeretlen amatőr kölyköt küld, hát nem túl bölcs és érett döntés. És akkor igen finoman fogalmaztam.

Összességében is azt érzem, hogy ezt az egészet mindenki csak egy jópofa játéknak tekinti. Poe és Kaz is. Ha már ez az alapfelállás, akkor viszont nem kellett volna ekkora komolysággal beharangozni ezt a küldetést, és így indítani a sorozatot. Akkor mondták volna azt, hogy az Ellenállás több helyre is küld kémeket, ez egy kevésbé potens és gyanús világ, de ide is kell valaki, hát beszervezik Kazt. De úgy, hogy eleve azzal nyitnak, hogy itt nagyon komoly reményekkel és bizalommal fordulnak a misszió felé, mert itt hatalmas titkok derülhetnek ki, erre ezt eszelik ki.

BB8-et se értem mit keres Kaz mellett. Azért nem szokták az emberek huzamosabb ideig lepasszolni a saját droidjukat, pláne ha olyan szoros kapcsolatban vannak vele, mint Poe. Eleinte azt hittem, hogy valójában BB8-nek szól a küldetés, Kaz csak az ürügy és fedezet, de aztán hamar kiderült, hogy a kis droidra akkora szerep azért nem hárul. Ezt a feladatot bármilyen másik ügyesebb droid el tudná látni, semmi szükség arra, hogy Poe-é legyen ott. De betudtam annak, hogy talán így nyugodtabb ő is, hogy egy megbízható társa felügyeli Kaz első lépéseit, aztán majd alkalomadtán visszajön érte. Most lett is volna alkalom a cserére, de nem lépték meg.

Link to comment
Share on other sites

Szerintem Kazt egy alsó pozícióból akarták indítani. Yeager tudja kicsoda a fiú, így a szerelősdi még elmegy valahogy. Az se lett volna túl hiteles ha azonnal lever mindenkit a versenyen aztán ő lép Hype Fazon helyébe. :D 

 

Kaz mint kém valóban kérdéses, de én már láttam az évad végét ahol ez a kérdés már nem kérdés. De nem lövöm le a poént. :) 

Link to comment
Share on other sites

10 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Yeager tudja kicsoda a fiú, így a szerelősdi még elmegy valahogy.

Ő igen, de a többi csapattag nem, ahogyan az állomáson lévő más szerelők és egyéb figurák sem. ;)

10 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Az se lett volna túl hiteles ha azonnal lever mindenkit a versenyen aztán ő lép Hype Fazon helyébe. :D

Nem hiszem, hogy bárki helyébe kéne lépnie, csak csatlakozik hozzájuk. :) Miért, egy baromi tehetséges pilóta miért ne kerülhetne be szinte rögtön az ászok közé? Szerintem abban nem lett volna semmi furcsa. Torra is rögtön lenyom mindenkit, mondjuk nem tudom mennyire van ennek köze ahhoz, hogy ki az apja. Valami olyasmi rémlik, hogy aki nyer egy versenyt ott, az már ász lesz?

Spoiler

És amúgy ők se akkora kiemelkedő zsenik, Yeager és az öccse pl. simán zsebre tették a bandát, de Kaz se szerepelt rosszul egy ronccsal Torra ellen. Legalábbis amíg nem jött a műszaki probléma, addig igencsak versenyképes volt. Oké, a tesók közül az egyik valami nagyon híres versenyző (bár inkább csak arrafelé lehet akkora nagymenő, ha még hiteltörlesztés miatt kell versenyezni és kreditekért remegnie), a bratyó meg jobb is nála, de akkor is.

Nem tudom a többiek hogyan kerültek oda, de aligha lenne meglepő, hogy jön egy külsős és hamar komoly sikereket ér el.

10 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Kaz mint kém valóban kérdéses, de én már láttam az évad végét ahol ez a kérdés már nem kérdés. De nem lövöm le a poént. :)

Na, ez jól hangzik, már várom. :) Nem is tudtam, hogy már kint van a teljes évad. Mivel későn kezdtem el, így inkább magyarul ugrottam neki, nem néztem utána mennyivel tart előrébb az eredeti.

Edited by pb69
Link to comment
Share on other sites

3 órával ezelőtt, pb69 írta:

Miért, egy baromi tehetséges pilóta miért ne kerülhetne be szinte rögtön az ászok közé?

Ha Ász lenne akkor sokkal jobban a reflektorfényben lenne, meg mehetne rendre versenyezni meg védeni a bázist. Szerelőként nagyobb a szabadsága. Egyébként tudom hogy kánon meg minden, de azért talán mégis érdemes számitásba venni hogy ez egy kifejezetten kisgyerekeknek készült sorozat. Igen sztori szempontból talán nincs akkora értelme hogy Kaz ilyen ügyetlen, de a gyerekeknek talán (nem tudom, de lehet) ez mókás. Azért az SW nem valami kőkemény hyper-realista világ. Ennyi bőven belefér. Ha az belefért, hogy a Rebelsben fénykarddal vagdosták az AT-AT-k lábát akkor ez is. Ebben a világban Jar Jar is volt már katonai vezető, meg szenátor is...

Link to comment
Share on other sites

31 perccel korábban, Bomarr írta:

Ha Ász lenne akkor sokkal jobban a reflektorfényben lenne, meg mehetne rendre versenyezni meg védeni a bázist. Szerelőként nagyobb a szabadsága.

Így meg elvileg "mindig" szerelnie kéne, ugyanis a szerelők se dolgoznak kevesebbet, mint a pilóták, sőt. Így is elég feltűnő már, hogy folyton "ellóg melóból", ami nem túl szerencsés az álcája szempontjából sem.

32 perccel korábban, Bomarr írta:

Ebben a világban Jar Jar is volt már katonai vezető, meg szenátor is...

Igen, de azért az elég kényelmes megoldás is volt Padmé-nak. Mármint a szenátorság kapcsán. A gunganek szemszögéből már kevésbé volt szerencsés, de ők meg ugye fura szerzetek. Ha "nagy vitéz tábornoknak" megtették, ami igencsak extrém. :D De ugye meg is lett böjtje a dolognak, főleg a szenátori pozíciónak.

8 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Sokszor van EPI feelingem valahogy.

Ezzel önmagában nem is lenne gond. Viszont az Ep.1 10 évvel játszódik a Klónháborúk előtt, amikor még csak tényleg baljós árnyak és viharfelhők gyülekeznek, de alapvetően évezredek óta béke és nyugalom van. Ezzel szemben a Resistance esetében pár nap/hónap választ el a hatalmas drámától, amit egyébként az Ellenállás is pontosan tud/sejt. Nyilván nem gondolnak akkora csapásra, de nagyon komoly támadásra számítanak az ER-től. Ebbe a világképbe kevésbé fér bele egy ilyen alapkoncepció.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information