Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Április 30. Hozzászólás ideje: Április 30. Megnéztem a negyedik részt. Gyerekek! Egy deka akció nem volt, csak szövegeltek de én úgy tapadtam a képernyőre mint légy a légypapírra. 5 1 Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: Április 30. Hozzászólás ideje: Április 30. Na jól van, nem hangzik rosszul! Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: Április 30. Hozzászólás ideje: Április 30. Én ezért imádom az Andort. Persze az akciójelenetekért sem kell szégyenkeznie, de nem ezért nézem elsősorban. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Április 30. Hozzászólás ideje: Április 30. @Nute Gunray láttad már a negyediket? Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: Április 30. Hozzászólás ideje: Április 30. Nem, majd késő délután. A másik két részt meg a napokban. Utána meg egyben megnézem a három részt egy-két nappal az új etap előtt. Igyekszem elnyújtani az Andor-élvezetet az egész hétre. 1 1 Válasz
Cpt. Rex Hozzászólás ideje: Május 1. Hozzászólás ideje: Május 1. (szerkesztve) 2025. 04. 30. - 10:12, Ody Mandrell írta: Megnéztem a negyedik részt. Gyerekek! Egy deka akció nem volt, csak szövegeltek de én úgy tapadtam a képernyőre mint légy a légypapírra. Tegnap este bealudtam a 4. részen, piszok fáradt voltam este...most fogom elkezdeni(ismét xD) . Szerkesztve: Május 1. - Cpt. Rex 1 Válasz
Cpt. Rex Hozzászólás ideje: Május 2. Hozzászólás ideje: Május 2. 14 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Friss agy kell hozzá. A 4.-et megnéztem, az 5.-en bealudtam.... xD CSak letudom, hamarosan...... Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Május 2. Hozzászólás ideje: Május 2. (szerkesztve) Hátha valaki végig tudja olvasni, de az első bekezdés alapján, IGEN! https://www.thewrap.com/star-wars-andor-revenue-disney-plus/ Szerkesztve: Május 3. - Ody Mandrell Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: Május 2. Hozzászólás ideje: Május 2. (szerkesztve) A Remove Paywall egy igencsak hasznos oldal, bár nem mindig működik, mindenesetre itt egy paywallmentes változat az archívumból: https://archive.md/20250502160254/https://www.thewrap.com/star-wars-andor-revenue-disney-plus/ Érdekes egyébként, nem tudom ezt mi alapján tudják kiszámolni, hogy mennyi bevétel kapcsolható egy adott sorozathoz, hiszen mindenki csak egy havidíjat fizet mindenért. De ettől függetlenül érdekes adat. Fordítással nem akartam bajlódni, úgyhogy megkértem a GPT-t, hogy írjon egy kivonatot, miről szól a cikk: Idézet A Star Wars-nap (május 4.) közeledtével a rajongók több okból is ünnepelhetnek. A Star Wars: Episode III – A Sith-ek bosszúja 20. évfordulós mozibemutatója sikeres, még a The Accountant 2-t is megelőzi a bevételek terén. A kezdetben vegyes fogadtatású film ma már aktuálisabbnak tűnik, mint valaha. A kisképernyőn az Andor második évada április 22-i premierje óta pozitív fogadtatásban részesül, és jóval nagyobb keresletet generál, mint az első évad. A sorozat 2022 szeptembere és 2024 vége között több mint 300 millió dollárnyi streaming bevételt hozott Disney+ számára világszerte, túlszárnyalva más élőszereplős Star Wars-sorozatokat, mint a The Book of Boba Fett és az Ahsoka. Az Andort hosszabb szezonja és heti megjelenése hatékony előfizető-megtartó eszközzé tette. Bár nem bővítette jelentősen a franchise közönségét – főleg férfiak és 30 év felettiek nézik –, bevételi szempontból sikeres. Ezzel szemben a The Mandalorian szélesebb közönséget vonzott, különösen a női nézők körében, és minden évada kiemelkedő keresletet mutatott a finálé után is. Az Obi-Wan Kenobi kezdeti népszerűsége gyorsan alábbhagyott, míg az Ahsoka a szezon közepén ért el csúcspontot, egy népszerű karakter élőszereplős megjelenése révén – ez is mutatja, mennyire fontos a rajongói bázis ismerete a sikerhez. Ezek pedig az ábrák a cikkben: Szerkesztve: Május 2. - Yoda József 1 Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: Május 2. Hozzászólás ideje: Május 2. (szerkesztve) Közben beérkeztek a Luminate-től is az adatok, a negyedik hely nem rossz!! Szerkesztve: Május 2. - Yoda József 4 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Május 3. Hozzászólás ideje: Május 3. Ez a luminate adat nagyon biztató! 1 Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: Vasárnap 06:58 Hozzászólás ideje: Vasárnap 06:58 Három képpel adós vagyok, most jutott eszembe, majd hozom őket, de melóban vagyok ma. 1 Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: Vasárnap 18:53 Hozzászólás ideje: Vasárnap 18:53 Na itt vagyok a képekkel: 204: 205: 206: 2 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Hétfő 07:37 Hozzászólás ideje: Hétfő 07:37 (szerkesztve) A Wilmont alakító Muhannad Bhaier gyerekként a Zsivány Egyes vetítésén, és kilenc évvel később, immár az Andor színészeként. (forrás: oviban-kenobi) Szerkesztve: Hétfő 08:09 - Ody Mandrell 4 2 Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: Kedd 06:34 Hozzászólás ideje: Kedd 06:34 Sokan akik látták, hype-olják nagyon a következő 3 részt, azt mondják a legerősebb szál az évadban Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Kedd 06:37 Hozzászólás ideje: Kedd 06:37 (szerkesztve) Én is borzasztóan várom már hype nélkül is. A Star Wars szempontjából nagyon fontos történéseket kapunk! Szerkesztve: Kedd 06:40 - Ody Mandrell 2 Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: Kedd 08:09 Hozzászólás ideje: Kedd 08:09 Irdatlan szép plakátok. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Kedd 10:50 Hozzászólás ideje: Kedd 10:50 4 órával ezelőtt, Yoda József írta: Sokan akik látták, hype-olják nagyon a következő 3 részt, azt mondják a legerősebb szál az évadban Vajon @Rixon is ezen a véleményen van? Csak semmi spoilert! Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: Kedd 11:05 Hozzászólás ideje: Kedd 11:05 Az előző értékelővideóban említette, hogy a következő szálban "egészen más sebességbe kapcsol a történet" Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Kedd 11:25 Hozzászólás ideje: Kedd 11:25 Igen, azt láttam, de kicsit lelkesítőbb szavakra gondoltam. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Kedd 11:54 Hozzászólás ideje: Kedd 11:54 4 órával ezelőtt, Yoda József írta: Sokan akik látták, hype-olják nagyon a következő 3 részt, azt mondják a legerősebb szál az évadban Na, pont fel akartam tenni a kérdést, hogy ki mit vár tőle. Mert egy biztos, itt a Ghorman vége. Ez nem spoiler, ez kánon, a Rebels-ből tudjuk, mikor történt, azt is, mi történt utána, így sok dolgról már 2017 óta tudjuk, hogy most (Y.e. 2) fog megtörténni, csak mint a PT esetében, még a hogyan a kérdéses. - Most lesz a ghormani mészárlás, ami alatt a Birodalom több száz vagy több ezer fegyvertelent fog megölni. Az Andor földhözragadt mivolta miatt én arra készülök, hogy ez egy piszok kemény, a 66-os parancs jeleneteihez minimum felérő, de szerintem azt bizonyos aspektusokban (például az erőszak ábrázolásában) túl is szárnyaló eseménysor lesz. Már a ferrixi tömegbe lövetés is elég kemény volt a maga módján. - Mon Mothma beszéde a Szenátusban és menekülése a Coruscantról. Szerintem ezzel fog zárulni a sztoriszál, ezt felölei a harmadik rész (a mészárlás tippre a másodikban lesz). Örülnék egy Palpatine megjelenésnek, de úgy érzem, nem lesz. Őt úgy kezelik az Andoriban, ahogy a Rogue One-ban és az A New Hope-ban is, csak emlegetik. A kis emberek szemszögén át látjuk az eseményeket, és számukra az Uralkodó egy láthatatlan, megfoghatatlan, az eseményektől távol maradó és azoktól izolált alak. Mothma beszéde szerintem nagyon ütős lesz, fel fog érni Luthen első évados monológjához az áldozathozatalról. Arra is számítok, hogy a szenátusi politikai adok-kapok még sosem volt olyan erős, mint amilyen itt lesz (nem lepne meg, ha Bail is felszólalna, és viszontlátnánk néhány szenátort az RO-ból is). A menekítés pedig akciódúsnak ígérkezik. Örülnék, ha megemlítenének olyan dolgokat, mint Handoff-művelet, Archeon Nebula, esetleg a Ghost nevét. (Imádnék egy olyan jelenetet is, amiben Luthen vagy Kleya üzen Herának, akit láthatnánk hologramon Mary Elizabeth Winstead megformálásában, vagy csak hallhatnánk a hangját - mivel Luthenék hanglapú rádiót használnak - Vanessa Marshall orgánumán; de ebben még annál is jobban kételkedem, mint Palpatine megjelenésében.) - Az előző két sztoriszálban elvesztettünk egy-egy korábbi fontos szereplőt, most szerintem többeket is utolér a végzete. Én Syril és Luthen halálára számítok (előbbi a mészárlás, utóbbi Mothma menekítése során veszik oda, ha tippelnem kéne). Ugyanakkor, ha Tengely tényleg meghal, és most a ghormani ügy is lezárul, Dedra is feleslegessé válik, így könnyen lehet, hogy őt is most látjuk utoljára. - Jó lenne látni a dantooine-i lázadó bázist, de, hát ebben sajnos már mindennél erősebben kételkedem. Ez a bázis már olyan marad, mint Columbo felesége. - Remélem, nem lesz komoly retcon. Mothma beszédének részletét hallhattuk a Rebels-ben, de ha azt átírják, azon nem fogok fennakadni. Az egy részletnek lett megírva, amit csak úgy meghallgattak hőseink, hogy a néző kapjon valami kis infót, de itt teljes beszédet kell hallani, aminek ütnie kell. Bár tetszene, ha a Rebels-ben hallottakat is sikerülne belefoglalni. Viszont, attól még mindig tartok, hogy a Lázadók Szövetségének megalapítása benne lesz a sztoriban, és nem úgy fog zajlani, mint a Rebels-ben, ami viszont már nem tetszene, finoman szólva (tönkretenné az Andort számomra, mert úgy kerülne be az én SW történetembe, mint a sorozat, ami szétb*szta a Star Wars kontinuitását). Ne teremtsenek precedenst arra, hogy mozgóképes művekben látottakat is teljesen át lehet írni, ha az alkotó úri kedve úgy tartja, mert az veszélyes. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Kedd 12:18 Hozzászólás ideje: Kedd 12:18 Én is nagyon sok drámára és halálra számítok, amiből a végén főnix madárként támad fel Mon Mothma és a Lázadók Szövetsége. Persze van itt még egy halom kérdés amire jó lenne választ kapni, mint pl. Perrin és Leida sorsa és hasonlók, de ezekben nem bízom. Már most izgulok, pedig ilyet nem szoktam. Ebbe biztos belejátszik, hogy jelenleg semmi nem vonja el a figyelmem az Andorról, szóval ezerrel lehet készülni a holnapi dózisra. Válasz
Rixon Hozzászólás ideje: Kedd 14:55 Hozzászólás ideje: Kedd 14:55 4 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Vajon @Rixon is ezen a véleményen van? Csak semmi spoilert! Én nem feltétlenül erre a 3 részre korlátoznám a hype-olást. Sokkal inkább azt mondanám, különösen a 8-adik epizódtól kezdve egyészen más sebességbe kapcsol a sorozat, amit egészen a végéig megtart 3 1 3 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Kedd 15:46 Hozzászólás ideje: Kedd 15:46 Az ilyeneket olvasva azon gondolkodom, hogy az utolsó három részt korábban kéne majd elkezdenem, mert lehet a végén automatikusan indítani fogom a Rogue One-t. 1 Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: Kedd 16:56 Hozzászólás ideje: Kedd 16:56 A ghormani mészárlást nagyon brutálisnak képzelem. Nagyjából John Rambo vége szint, ha nem is olyan naturalisztikus. Mégpedig azért várom ezt mert ha 500 civil halálánál(Tarkin-féle mészárlás) "csak" egy emlékmű készült és nagyjából mindenki túllépett rajta a ghormaniak kivételével, akkor itt olyan brutalitást kell bemutatni ami indokolja majd a tömeges felháborodást. A másik amire várok az az hogy ebben a 4 részben szerintem mindenkiröl le fog hullni a lepel. Már nem kell színt játszani. Az igazság ki lesz mondva, le lesz leplezve a Birodalom valódi arca illetve Luthen is ki fog lépni az illegalitásból. Vagy úgy hogy lebukik, vagy őnmaga leplezi le magát egy nagyobb ügy érdekében. Ismert név halála lesz sok lesz hisz a Zsivány Rgyesre tulajdonképpen csak Andor és Miothma maradhat a Lázadásban. Persze nem kell mindenkit megölni, vissza is vonulhat aki akar, de ez a sorozat olyan drámai eddig hogy szerintem itt ismert hősők írtása lesz. A szívás az hogy csak csütörtök este tudom megnézni. 1 2 Válasz
Odumin Hozzászólás ideje: Kedd 17:48 Hozzászólás ideje: Kedd 17:48 Nnna, most kezdem az első évad újrázását, napi 3 résszel, majd folytatólagosan jön a második évad, és keddre pont utolérem az évadzárót. 1 1 Válasz
Rixon Hozzászólás ideje: Kedd 17:55 Hozzászólás ideje: Kedd 17:55 6 órával ezelőtt, Dzséjt írta: Na, pont fel akartam tenni a kérdést, hogy ki mit vár tőle. Mert egy biztos, itt a Ghorman vége. Ez nem spoiler, ez kánon, a Rebels-ből tudjuk, mikor történt, azt is, mi történt utána, így sok dolgról már 2017 óta tudjuk, hogy most (Y.e. 2) fog megtörténni, csak mint a PT esetében, még a hogyan a kérdéses. - Most lesz a ghormani mészárlás, ami alatt a Birodalom több száz vagy több ezer fegyvertelent fog megölni. Az Andor földhözragadt mivolta miatt én arra készülök, hogy ez egy piszok kemény, a 66-os parancs jeleneteihez minimum felérő, de szerintem azt bizonyos aspektusokban (például az erőszak ábrázolásában) túl is szárnyaló eseménysor lesz. Már a ferrixi tömegbe lövetés is elég kemény volt a maga módján. - Mon Mothma beszéde a Szenátusban és menekülése a Coruscantról. Szerintem ezzel fog zárulni a sztoriszál, ezt felölei a harmadik rész (a mészárlás tippre a másodikban lesz). Örülnék egy Palpatine megjelenésnek, de úgy érzem, nem lesz. Őt úgy kezelik az Andoriban, ahogy a Rogue One-ban és az A New Hope-ban is, csak emlegetik. A kis emberek szemszögén át látjuk az eseményeket, és számukra az Uralkodó egy láthatatlan, megfoghatatlan, az eseményektől távol maradó és azoktól izolált alak. Mothma beszéde szerintem nagyon ütős lesz, fel fog érni Luthen első évados monológjához az áldozathozatalról. Arra is számítok, hogy a szenátusi politikai adok-kapok még sosem volt olyan erős, mint amilyen itt lesz (nem lepne meg, ha Bail is felszólalna, és viszontlátnánk néhány szenátort az RO-ból is). A menekítés pedig akciódúsnak ígérkezik. Örülnék, ha megemlítenének olyan dolgokat, mint Handoff-művelet, Archeon Nebula, esetleg a Ghost nevét. (Imádnék egy olyan jelenetet is, amiben Luthen vagy Kleya üzen Herának, akit láthatnánk hologramon Mary Elizabeth Winstead megformálásában, vagy csak hallhatnánk a hangját - mivel Luthenék hanglapú rádiót használnak - Vanessa Marshall orgánumán; de ebben még annál is jobban kételkedem, mint Palpatine megjelenésében.) - Az előző két sztoriszálban elvesztettünk egy-egy korábbi fontos szereplőt, most szerintem többeket is utolér a végzete. Én Syril és Luthen halálára számítok (előbbi a mészárlás, utóbbi Mothma menekítése során veszik oda, ha tippelnem kéne). Ugyanakkor, ha Tengely tényleg meghal, és most a ghormani ügy is lezárul, Dedra is feleslegessé válik, így könnyen lehet, hogy őt is most látjuk utoljára. - Jó lenne látni a dantooine-i lázadó bázist, de, hát ebben sajnos már mindennél erősebben kételkedem. Ez a bázis már olyan marad, mint Columbo felesége. - Remélem, nem lesz komoly retcon. Mothma beszédének részletét hallhattuk a Rebels-ben, de ha azt átírják, azon nem fogok fennakadni. Az egy részletnek lett megírva, amit csak úgy meghallgattak hőseink, hogy a néző kapjon valami kis infót, de itt teljes beszédet kell hallani, aminek ütnie kell. Bár tetszene, ha a Rebels-ben hallottakat is sikerülne belefoglalni. Viszont, attól még mindig tartok, hogy a Lázadók Szövetségének megalapítása benne lesz a sztoriban, és nem úgy fog zajlani, mint a Rebels-ben, ami viszont már nem tetszene, finoman szólva (tönkretenné az Andort számomra, mert úgy kerülne be az én SW történetembe, mint a sorozat, ami szétb*szta a Star Wars kontinuitását). Ne teremtsenek precedenst arra, hogy mozgóképes művekben látottakat is teljesen át lehet írni, ha az alkotó úri kedve úgy tartja, mert az veszélyes. Csak hogy tovább borzoljam a kedélyeket: sok itt megfogalmazott gondolat fején találja a szöget, de néhány tévedés is van benne 1 1 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Kedd 20:26 Hozzászólás ideje: Kedd 20:26 @Rixon Mondj még ilyen szépeket. Már így is úgy rá vagyok csavarodva a holnapi részekre, hogy ma kábé már semmit sem tudtam csinálni. A munkában alig haladtam, mert nehéz 3D-zni és programozni, ha az Andoron jár az agyad, játszani sincs kedvem... Szerintem az ep7 óta nem éreztem magam így egy SW mű előtt. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Kedd 20:29 Hozzászólás ideje: Kedd 20:29 Én is így érzek! Már aludnom kellene, de itt gubbasztok még mindig és az Andor zenéjét hallgatom orrba-szájba. Az Acolyte ötödik részét vártam így legutóbb, mint a holnapiakat. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.