Jump to content

2x01 - Into the Unknown


Ody Mandrell
 Share

Recommended Posts

1. rész - Into the Unknown / Irány az ismeretlen

 

epguidere201.jpg

 

Írta: Steven Melching

Rendezte: Brad Rau

 

Helyszín: Castilon, Colossus

 

Szereplők:

Kazuda Xiono - Christopher Sean

Jarek Yeager - Scott Lawrence

Neeku Vozo - Josh Brener

Tam Ryvora - Suzie McGrath

Imanuel Doza kapitány - Jason Hightower

Torra Doza - Myrna Velasco

Tierny ügynök - Sumalee Montano

Pyre parancsnok - Liam McIntyre

Phasma százados - Ellen Dubin

Flix - Jim Rash

Orka - Bobby Moynihan

Vilpac - Frank Welker

Z'Vk'Thkrkza "Z néni" - Tovah Feldshuh

Kragan Gorr - Gary Anthony Williams

Al - Jonathan Lipow

Grevel - Dee Bradley Baker

Opeepit - ???

G1-7CH "Glitch" - Jonathan Lipow

4D-M1N - Mary Elizabeth McGlynn

CB-23

MB-13A

R1-J5 "Bucket"

 

Történet

A Colossus a hipertérből kilépve komoly gondokkal szembesül. A korábbi csatában az Első Rend komolyan megrongálta a hajót, ráadásul egy kém is hátramaradt. Mindeközben Tam megkezdi új életét az Első Renden belül.

 

Érdekességek

 

Concept Art galéria

 

1.jpg

Első Rend csillagromboló

 

2.jpg

Tam Ryvora pilóta egyenruhában

 

3.jpg

Kolosszus parancsnoki híd részlete

 

4.jpg

A Kolosszus parancsnoki hídja

 

5.jpg

CB-23

 

6.jpg

MB-13 fegyverei

 

7.jpg

MB-13 és Neeku

 

8.jpg

Tam Ryvora öltözete

 

9.jpg

Csillagromboló híd

 

10.jpg

Teljes csillagromboló híd

 

11.jpg

Csillagromboló barakkok

 

12.jpg

Csillagromboló barakkok elrendezése

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Dzséjt
Link to comment
Share on other sites

Volt itt minden, mint a búcsúban. :) Azért kicsit fura elképzelni, hogy pár fényévvel arrébb milyen harc dúlt a D'Qar-nál, itt meg mekkora buli ment a kantinban... Ez mindjárt rávilágít, hogy nem sokat komolyodtak a lakók, de legalább jól elvannak. A kalózok meg pláne. :D 

Neeku viszont kezd "felnőni" bár megint volt egy-két gyerekes mozzanata, de ezt leszámítva ok volt, mint ahogy Kaz is szokás szerint összehozott egy-két csetlést botlást. Láthattuk, miként dolgoznak össze a hídon Yeager és Doza, de a legimpozánsabb maga a híd volt. Remek látványt nyújtott.

A komolyabb jelenetek az Első Rend részéről jöttek, ott szinte minden érdekes volt. Világos lett végre miért is kell(ett) volna annyira az ER-nek az állomás, illetve miért akarták megakadályozni, hogy Leia kezébe kerüljön. Ez a TLJ-t tekintve egy remek húzás volt mert ott ugye pont az üzemanyaggal volt a gond. Most gondoljuk csak el ha odaparkol a Colossus és akkor már mindjárt jobb a helyzet.

Tamra rátérve. Gyorsan befűzték...elég volt neki annyi, hogy végre pilótáskodhat. :facepalm: Jó kis barát, főleg akkor mutatkozott ez meg amikor kinyomta Kaz hívását. 

 

Nem volt rossz nyitány, egyenesági folytatása a No Escape-nek, de azért bízom benne, hogy ennél azért combosabb részek is lesznek. 

Link to comment
Share on other sites

Egynek elment. Az Első Rendben játszódó jelenetek miatt volt érdemes nézni. Kaz egyre irritálóbb (űrhajó pilóta, de képtelen zéró G-ben mozogni, de kislány módjára sivítani azt tud - ja, és már a lépcsőt sem tudja használni...), Neekut még mindig rühelem, bár tény, ebben a részben jobb volt, mint Kaz. A hősök oldaláról a dolgot Torra és az öregek mentették, ha a két idétlent kihajítanák, és csak ők maradnának, egy fokkal jobban kedvelném a sorozatot. :) 

Tamara szálára kíváncsi leszek, és reménykedem benne, hogy azért az egész évad a hősök oldaláról sem azzal megy el, hogy a Colossust szerelik.

Link to comment
Share on other sites

Nekem tetszett az epizód, az tény, hogy nem ez volt a valaha látott legerősebb Resistance epizód, de így kezdésnek nem volt rossz, segített egy kicsit visszarázódni a sorozat világába (nekem már egy kicsit hiányzott is, főleg tudva azt, hogy ez lesz az utolsó szezon). Az mondjuk más kérdés, hogyha rögtön az első évad fináléja után nézném meg, akkor lehet, hogy zavarna az a hangvételbeli különbség, mert itt azért sokkal kevesebb feszültség volt és elég komikusra vették a formát. Ezt a két tényezőt kiemelve egyébként voltak az epizódnak pozitívumai, nekem a maga módján tetszett ahogy MB-13A igazi kis terminátorrá változott és végig terrorizálta a hősöket. Persze kissé komolytalan volt, meg sokkal inkább mulatságosra sikerült a kivitelezés is, mint feszültségtelire, de azért voltak jó pillanatai ennek a koncepciónak, mikor elragadta Neekut, vagy CB-t a sötétben. A tekintetben is elégedett voltam a konfliktus megoldásával, hogy nem valami külső megmentő jelentette a végén a különbséget (hacsak CB-t annak nem tekintjük... én itt elsősorban a chelidaekre gondoltam, akik esetleg majd megmentik őket a végén), hanem Kazéknek kellett megoldani a feladatot.

 

A másik történetszállal kevesebb időt töltöttek, de az annál érdekesebb volt. Tam beilleszkedése az általam vártnál sokkal zökkenőmentesebb volt, úgy éreztem rajta, hogy mintha igazán akarná is azt, hogy az Első Rend pilótája legyen. Arról már nem vagyok annyira meggyőződve, hogy ez elsősorban az ER és ideológiája iránti valós elkötelezettség, vagy inkább csak tartozni akar valahová, ahol úgy érzi, hogy számít a jelenléte és fontosnak tartják, megbecsülik... éppen túllépve egy nagy csalódáson ez úgy érzem, hogy benne lehet a karakterben, mert a Tierny által feltett kérdésekre olyan válaszokat adott, amiből számomra a sértettség és a csalódás tükröződött a régi barátai felé, nem annyira maga az ER az ami imponál neki. Főleg, hogy keveset is tud róluk és ha kiderül, hogy milyen bűnök fűződnek ehhez a frakcióhoz és valójában őt is csak beetetik és a személye nem számít nekik igazán semmit sem (az számomra nagyon szembetűnő motívum volt, hogy Pyre amint Tam úgymond átáll hozzájuk, már rögtön egy azonosítószámon szólítja, ez azért nekem kissé éles kontrasztot adott Tierny, ha nem is anyáskodó, de azért mégiscsak közvetlen hozzáállásához képest). Egyébként korábban még azt gondoltam, hogy Tam itt az epizód elején csak megjátssza az együttmőködést, mert úgy érzi (jól) hogy nincs más választása... ezt a rész végén a Kazzel folytatott beszélgetés azért mindenképpen cáfolja, de tekintve, hogy hosszú lesz a szezon, azért nem lennék meglepve, ha a sorozat végére valahogy visszatérítenék a "jó oldalra", szerintem itt is elsősorban a harag beszélt belőle, de azért nem menthetetlen. 
Mondjuk Kaztől az nagy hülyeség volt, hogy üzent neki, bár mentségére legyen mondva (mondjuk ez nem is mentsége) nem ez volt az egyetlen baromsága amit ebben a részben művelt szegény. (Az hogy létpen nyomon gyakorlatilag a saját lábában elbotlik az már tényleg kissé túlzás.)

Link to comment
Share on other sites

2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Csak halkan jegyzem meg, hogy ez a korszak megérdemelt volna egy fokkal komolyabb sorozatot is. :( 

Bár jóval korábban játszódik, szerintem ezt az űrt betölti a The Mandalorian majd, pláne, ha több évadot is megér. Érzésem szerint az éra izgisebb dolgai az ep6 után történtek, aztán legközelebb az ep7-nél lett újra mozgalmas, aminek lényegét a filmek átadják.

Link to comment
Share on other sites

Amikor Kaz és a fekete droiddal a lábán a nyitott zsilip fölött lóg, az azért elég nagy Aliens utalás volt. Már vártam, hogy MB is azért zuhan ki végül, mert Kaz lábáról leesik a cipő. :) 

Link to comment
Share on other sites

Ez a rész is megerősítette bennem, hogy két évad elég ebből a sorozatból. Már az első évadban is viszonylag sok volt a filler. Igazából ez is az. Ha ennyire nincs mondanivalója a készitőknek akkor ezt kár elhúzni. Egyébként elvoltam vele. Az Első Rendnél játszódó részek valóban kifejezetten érdekesek voltak. Az Alien párhuzamok is jópofák. Összességében oké volt.

Link to comment
Share on other sites

Nem volt rossz nyitány, bár izgalom sem volt sok.  Az kemény volt mikor Phasma kijelentette hogy ha nem találják meg a Collossust akkor végignézi a kivégzésüket.

A coaxium említése nagyon jó volt ezzel is egységesítve az sw-t. Egyből a Solo ugrott be. A két szerencsétlen engem is zavart, de már kezdem megszokni.

Tamról én már lemondtam az első évadban is. Aki még egy rendszer elpusztítása után(testvérek között is több 10 milliárd a halott) még az Első Rend-et tartja a jónak, és még be is áll közéjük annak már lelkileg annyi. A nácik hülyíthették így meg anno a fiatalságot.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Alapvetően jó évadnyitó volt, de azt én is sajnálom, hogy Kaz kapcsán nem kaptunk az új évaddal nagyobb komolyságot.

Tamet szerintem is csak az érdekli, hogy repülhessen, mindegy milyen áron. De van olyan érzésem, hogy ez a véleménye még változni fog. Igaz, most még a sértett büszkesége nem engedi, hogy tisztán lásson, de ez be fog következni hamarosan. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Nekem úgy összességében inkább tetszett ez a nyitány, mint sem. Számítottam rá, hogy az új évadnál az elején mindenképp vissza fogunk menni egy komolytalanabb és gyerekesebb irányba, és csak 1-1 húzósabb, erősebb elem kerül be részenként. Annak örültem, hogy Neeku nem volt olyan ergya, hát Kaz, ő sajnos még nem az igazi. Az utalások más SW elemekre jók voltak, az ER-nél játszódó jelenetek pedig kifejezetten jók.

 

Tam szerintem hamar rá fog jönni, hogy szívás van. Eleve két dolog kellett az átállásához, az egyik a csalódás a barátaiban, de ez azért részben félreértésből fakad. A másik, hogy az ER behízelegte magát, hogy mennyire megbecsülik és majd ott rögtön pilóta lehet, beteljesítik az álmát. Hát ez aligha lesz így, pláne ismerve az ER szokásait és képzési hozzáállását.

Arra számítok, hogy eleinte még vinni fogja a lendület, hogy ő ott most valaki, de fokozatosan egyre jobban fog kiábrándulni a szituból. Lehet, hogy az elején még lesz az ER-ből is 1-2 figura, aki próbál figyelni rá, hogy pátyolgassa kicsit a hatékonyabb agymosás miatt. de hamar kikopik ez majd. Ezzel párhuzamosan pedig a korábbi társai iránti gyűlölet is csillapodhat.

Szinte biztos vagyok benne, hogy vissza fog állni, még azt sem tartom kizártnak, hogy másokat is magával rántson az ER-ből.

 

Tetszik egyébként ez az új szereposztás. Az öreg Doza és Yeager jó párosok, remek, hogy összeálltak. Eddig eléggé szeparálva voltak a szereplők, az nagyon jót tehet a sorozatnak, hogy most tényleg ledőltek falak és szorosabb együttműködés kell. Ez igaz lehet az Ászokra is, főképp Torra-ra. Ő egyébként nekem baromi szimpi csajszi. Helyes, aranyos, látszik, hogy még azért megvan benne a gyerek, de már körvonalazódik a felnőtt nő is. Viselkedésben és mentalitásban is. Hatalmas felüdülés Kaz folyamatos szerencsétlenkedése mellett. Egyébként jó párost alkotnak.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information