Ugrás a kommentre

2x08 - Rendezvous Point


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

8. rész - Rendezvous Point  / Találkozási pont

 

epguidere208.jpg

 

Írta: Jennifer Corbett

Rendezte: Bosco Ng

 

Helyszín: Colossus

 

Szereplők:

Kazuda Xiono

Jarek Yeager

Neeku Vozo

Tam Ryvora

Imanuel Doza kapitány

Torra Doza

Venisa Doza

Tierny ügynök

Jace Rucklin

Hype Fazon

Freya Fenris

Griff Halloran

Bo Keevil

4D-M1N

CB-23

Torch

R4-G77

R1-J5 "Bucket"

 

Történet

 

 

Érdekességek

 

Concept Art galéria

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nahát ez egy igazán kiváló rész volt! A Doza családot, és ezáltal a fennálló helyzetet ismerhettük meg jobban. 

 

A rész eleji űrcsatával in medias res kezdtünk, ami üdítőleg hatott. Aztán ahogy haladunk előre szépen feltárul a család története. Venise igen határozott és szimpatikus karakter, a lánya rá ütött ebben a tekintetben. Megtudhattuk, hogy Doza kapitány és az asszony ellentétes oldalon harcoltak, de szerelmesek lettek egymásba. Üdítő kivétel ez a felállás, mint ahogy az is, hogy az elhivatottságuk miatt a családi életüket is beáldozták. Az események konkrétan az Ellenállás születéséhez vannak kötve, amihez Venise azonnal csatlakozott. Nem emlékszem, hogy a Vérvonalban feltűnt volna a neve, mint ahogy a Poe Dameron képregénybe se. Ez utóbbi Terex emlegetése miatt ugrott be. Pedig olvastam de nem emlékszem, hogy benne lett volna. :hmm: Ami igazán szomorú volt az egészben, hogy évente csak egyszer, Torra születésnapján tudnak találkozni ők hárman, ami most elmaradt. Ennek tudatában már szomorúbb az asszony lemaradása a randevúról, ami kb. 2 másodpercen múlt...

 

Ez a kis késés viszont remek alkalmat adott arra, hogy Tierny csillagrombolóján kicsit belemélyedjünk a karakterekbe. Tam még mindig sértődött, de a nő azért tudott hatni rá valamelyest, ez tisztán látszott a végén amikor nem árulta el a titkát Tierny-nek. Nem tudom mi lesz Tam-mal, de most a kézenfekvő megoldásra tippelnék: visszamegy Yeagerékhez. Rucklinról is kiderült, hogy nem akkora gennyláda mint tűnik, de ez érthető is azután, hogy Tam megmentette az életét. Az ő esetében személyes drámát várok, valamiféle önfeláldozás formájában. 

 

Ebben a részben a neuralgikus pontok is jól viselkedtek, így erre az aspektusra egy szavam se lehet. Igazából Neeku ebben az évadban már tök normális, Kaz is mintha kezdene felnőni. 

 

Ami pedig a technikai cuccokat illeti, jó volt megcsodálni az Ellenállás új X-szárnyúját! :clap: Egyből top kategóriás lett nálam, mint ahogy Torch is. Már most szinte biztos, hogy az év végén rá fogok szavazni. :D 

 

Egyre inkább kezd jó lenni az évad, csak így tovább!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Én azért sajnálom, mert akkor kicsit többet is megtudhattunk volna az Ellenállásról, most éppen mi van velük. :) 

NA ez meg a másik. Ahhoz képest, hogy a sorozatnak ez a címe, és a főtémája is ez lenne, nem sokat tudunk.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Éppen most , Ody Mandrell írta:

Időben se tudni most hol járhatunk. Valószínűleg már a Craiti csata után vagyunk. 

Hát már tuti hogy utánna. Én úgy saccolom, hogy max egy hónapnyira lehetünk tőle, mert a 7.rész és a 8.rész közt csak 3 nap telik el. Kétlem, hogy két epizód közt hónapok telnének el. Leheh, hogy maga az egész sorozat valahogy úgy ér majd véget, hogy a Kolosszus végre csatlakozik az új ellenálló flottához, ami végül is már az Allegiance-ban megalakult, bár nem lett valami nagy.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Itt már láttuk az új X-szárnyút és ha az Ellenállás már ezt is használja akkor bizony jó pár hónap is eltelhetett a TLJ eseményei óta. 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

22 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Itt már láttuk az új X-szárnyút és ha az Ellenállás már ezt is használja akkor bizony jó pár hónap is eltelhetett a TLJ eseményei óta. 

Akkor lehet rossz a tippem. Kicsit réginek tűnt a sok kopás miatt.:D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Miért nem lehet ilyen részekkel teli a 2. évad? Ezt ékveztem! Kaz sem volt balf*sz, Torráról (kedvenc karakteremről a Resiben) is megtudtunk újat, és végre az Ellenállás című sorozat foglalkozott az Ellenállásssal. Kár, hogy ünnepnapnak számít az ilyen,,, De inkább nem rontanám a szót, a lényeg, hogy tetszett, hogy újra előtérbe került az Első Rend, Tora is tovább ingadozik - bár jó lenne, ha lelőnék ezt az ostoba libát -, és végre foglalkoztak azzal, hogy megpróbálták felvenni a kapcsolatot az Ellenállással. Az új (ősöreg) X-szárnyú tetszett, Torra anyukája is jó figura volt, talán csak azt tudnám negatívumként felhozni, hogy elég könnyű megpattanni egy Resurgent osztályú csillagrombolóról. Mégsem teszem, és hiszitek vagy sem, a Star Trek miatt. Nemrég egy elég tudományos videó mutatta meg, hogy mennyire szellősen férne el ezer ember egy Galaxy osztályú csillaghajón, ami hamradakkora, mint egy Resurgent. Ezek után egyáltalán nem lep meg, ha úgy megtehet valaki egy kilométert sétálva, hogy senkivel sem találkozik. El sem mertem képzelni, hogy mennyi hely van egy ekkora hajón, pedig tisztában vagyok vele, hogy egy mai anyahajóba is bele lehet zsúfolni 4200 embert, miközben egy Gerald R. Ford osztályú hordozó elférne egy Resurrgent főhangárjában. :) A lényeg, hogy inkább ilyen részeket készítsenek, mint olyanokat, amiben a fő probléma a kaja- vagy az üzemanyaghiány.

2019. 11. 27. - 20:21, Ody Mandrell írta:

Itt már láttuk az új X-szárnyút és ha az Ellenállás már ezt is használja akkor bizony jó pár hónap is eltelhetett a TLJ eseményei óta. 

Új X-szárnyút láttunk, de ez nem egy szabvány X-szárnyú volt, hanem egy jelentőse átalakított T-65B, vagyis ugyanolyan, amit a Lázadás idején használtak, elavultabb típus, mint amit az Ellenállásnál használnak. Technikailag csak nekünk volt új, amúgy egy 30 éves típusról van szó. A trailerek lapján az Ellenállás még a RoS idején is T-70-est használ, vagyis ennek az ősöreg masinának semmi köze az ep9-hez. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

5 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

A trailerek lapján az Ellenállás még a RoS idején is T-70-est használ, vagyis ennek az ősöreg masinának semmi köze az ep9-hez. 

Akkor ennek a gépnek a kinézete tévesztett még. Abból gondoltam, hogy új. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Üdítő rész volt, mélyült a Doza család ami jó volt igazából.
És mennyire mondják, hogy a szerelem nem adhat erőt meg hasonlók (főleg a jedi kódex), itt két ellentétes fél szeretett egymásba úgy, hogy a végén a birodalomnál tevékenykedő személnyek nyílt ki a szeme a "szerelme hatására". 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 3 héttel később...
2019. 11. 30. - 1:34, Dzséjt írta:

De inkább nem rontanám a szót, a lényeg, hogy tetszett, hogy újra előtérbe került az Első Rend, Tora is tovább ingadozik - bár jó lenne, ha lelőnék ezt az ostoba libát -, és végre foglalkoztak azzal, hogy megpróbálták felvenni a kapcsolatot az Ellenállással.

Azért Tam szerintem nem érdemel halált csak azért, mert elárulva érezte magát, és pillanatnyi haragjában csatlakozott ahhoz a szervezethez, amit ő nem látott olyan rosszanak, mint amilyennek mi (és sokan) ismerjük. Az újabb részek fényében szerintem egyértelmű, hogy Tam jó ember, és valahol meg lehet érteni, miért tette, amit tett.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Semmilyen formában nem akarok és nem is tudok megérteni egy olyan embert, aki saját sértettsége miatt beáll tömegpusztító emberek közé vagy diktatúrát éltet. A Birodalom, amit oly szépnek és jónak lát a nagypapi miatt, mégis csak felrobbantott egy népes, fegyvertelen bolygót, leigázta rendszerek százait, tönkretett milliók életét, és az ebből származó Első Rend sem jobb, hogyen egy egész rendszert darált be szó nélkül és igáz le ezekben az időkben. Milliárdnyi élet szárad a lelkükön, olyan életek, amik semmit sem vétettek ellenük. Tam vagy olyan ostoba, hogy ezt képtelen ésszel felérni, vagy semmivel sem jobb ember, mint a bajtársai ott az Első Rendben. Így vagy úgy, az ilyen emberre sehol sincs szükség és semmilyen tekintetben nem jó ember. A jó ember még elárultságában sem társul be tömeggyilkosokhoz. Jól is néznénk akkor ki.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ha így is van, az attól még ostoba embert jelent, hiszen abból a burokból már nyilván kiszabadult, mégis elutasítja olyan ember szavát is (Yeager), aki élt abban a korban. ;)

Amúgy nehezen hiszem el, hogy sosem hallott Alderaan felrobbantásáról vagy a két, bolygók elpusztítására szánt űrállomásról, és a Csillagpusztító és annak jeles tette sem jutott el hozzá. Mégis, Tam még csak meg sem említ olyat, hogy talán ezt a Hosniannal nem kellett volna, itt valami gáz van. Simán elvan azok között, akik pár napja vittek véghez masszív tömeggyilkosságot, és csak akkor kezd el azon gondolkodni, hogy valami itten nem kerek, amikor őt sérti a dolog.

Meghalt pár száz milliár ártatlan? Ugyan, jó fejek ezek. Nem kaptam meg az elsimerést? Na várjunk, akkor itt valami nem stimmel ezekkel.

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Talán onnan, hogy az Első Rend tagja és az egész Első Rendnek élő egyenes adásban közvetítették a műsort, emiatt eléggé elképzelhetetlen, hogy a Csillagpusztító lövése után invázióra induló Első Rend seregében senki ne beszélne eme, az Első Rend számára diadalittas tettről. Ha máshol nem, az étkezdében csak téma volt. Totál abszurd és teljesen kizárt, hogy Tam még csak nem is hallott a Hosnian-kataklizmáról, miközben az elkövetők oszlopos tagja.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az is lehet, hogy bemagyarázta magának, hogy ez "szükséges rossz" volt a nagyobb jó érdekében. Anno a birodalmiak közül sokan így álltak a Halálcsillag felrobbantásához (ahol egyébként kizárt, hogy csak gonosz alakok voltak). Tam számára a Birodalom nem tűnt rossznak, mivel megélhetést biztosított az apjának. Az elnyomásból, erőszakból, stb. ő ennyit valószínűleg nem tapasztalt. Ezért állt olyan pozitívan az Első Rendhez is. Különben meg az is lehet, hogy elítéli a Hosnian pusztulását, csak megtartja magának. Ha felettesei elé áll egy olyan szöveggel, hogy "nem kellett volna milliárdokat megölni", kétlem, hogy megdicsérnék. A dezertálás jöhet még szóba, amit idővel biztosan meg fog tenni. Ahogy Torra anyja is mondta, ő nem ide tartozik.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2019. 12. 20. - 21:13, Darth Sky írta:

Az is lehet, hogy bemagyarázta magának, hogy ez "szükséges rossz" volt a nagyobb jó érdekében.

A mi erkölcsi érzékünk szinte megegyezik, illetve Dzséjt írása alapján ő is idetartozik. Egy jó ember semmilyen körülmények között nem mondd olyat hogy a szükséges rossz volt elpusztítani milliárdokat. Ha valaki ezt erkölcsileg el tudja fogadni az nem jó ember.

És sajnos az összes diktatúra az ilyen ostoba(mert az ha komolyan gondolja hogy nem a barátai a jók hanem az Első Rend) embereket fűzi meg hogy milyen jófejek. Normális jó ember soha nem csatlakozik, semmilyen indoka nincs belépni erőszaktervezetekbe. Oda csak rosszak lépnek be önként.

Ok megbántották a barátai. De akkor sem lépek be Hitlerhez.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Na ez a rész fantasztikus volt. A sorozat egyik legjobbja. Indítunk egy jó csatával, aztán elszelel a Kolosszus, a várva várt asszonyság pedig épp csak lekési a randevút. Kicsit zavarban voltam egy darabig, mert azt hittem a tálalásból, hogy rögtön tudnom kellett volna ki ő, de aztán megnyugodtam.

Tetszett, hogy megint nem jött be az ellenállók számítása, pont nem ért oda időben, akit vártak, amiből ráadásul egy kisebb rebellió is kialakult utána. Nagyon tetszik, hogy ennyire él a közeg, történik valami és rögtön következménye van, rögtön reagálnak rá. És bizony egy ilyen feszült helyzetben hamar felüti a fejét az elégedetlenség.

 

Erről szépen kötöttek át Torrára, az ő felháborodása eleve teljesen jogos lett volna, de aztán kiderült milyen nap van. Ez erősen hajazott a Rebels vonatkozó epizódjára, de kifejezetten jól működött itt is. Különösen jó volt végre a Doza család múltjában is elmélyülni kicsit, ezt már nagyon vártam. Így már teljesen érthető miért vártak és kockáztattak annyit. És ezt a többiek is rögtön megértették, átérezték és kedveskedtek is a lánynak.

Egyébként amikor Torra elmondja Kaznak, hogy igazából nem is megmenteni akarja az édesanyját, mert úgyis feltalálja magát, hanem egyszerűen csak látni szeretné, az egy annyira emberi és gyönyörű pillanat. Azt hiszem számomra talán legszebb momentuma ez ennek a sorozatnak, de mindenképp a TOP3-ban van. Végül a találka nem jön össze, de ezt is mennyire éretten kezeli a leányzó. Úgy tűnik minden animációs sorozatba jut egy fiatal női főhő,s aki a kedvencemmé válik. Ahsoka és Sabine után most Torra a soros. :) 

Az is nagyon bejövős volt, hogy végül tényleg nem jön össze a találkozó. Annyira benne volt a levegőben, hogy jön a szokásos klisé, és a végén betoppan a mama. De nem, végül nem mentek utána a mentőakcióra, illetve ő sem talált a Kolosszusra. Ez így volt szép és kerek, főképp azzal a zárójelenettel Torra és Imanuel (milyen egy név ez :D) között. Így is tutira veszem, hogy látjuk még a talpraesett anyukát.

 

Tam szála is tetszett, főképp azért, mert nem az lett belőle, hogy rögtön meg is lépnek vele, aztán minden oké. Venisa nagyon jó érzékkel ültette el a bogarakat a fülében. Tökéletesen használta fel a birtokában lévő információkat, mind az ER, mind pedig a Kolosszus kapcsán. Azt hiszem ez jókora lökés volt Tamnek.

Mondjuk én a másik gyereknél arra hegyeztem volna ki a dolgot, hogy tényleg megpróbálja Tam élete árán is megállítani a foglyot. Az szerintem ütősebb lett volna és Tamre is jobban hatott volna. Így sem volt rossz a jelenet, csak kicsit életlenebb lett. Kíváncsi leszek mi lesz a srác sorsa. Ahogyan arra is, hogy vele mi célja van az ER-nek, mert őt se vitték agymosásra.

Tam viszont egyre nagyobb bajban van, Tierny megint levágta, hogy sumákol. Kezd nagyon szorulni a hurok a nyaka körül, és még csak nem is tud róla. Mondjuk szüksége is lesz rá eszközként az ER-nek, ha érdemben el akarnak érni valamit, mert nem túl hatékonyak. Venisa igencsak ügyes és talpraesett volt, a droidja nem különben, de azért az ER nincs a helyzet magaslatán. Ez a szabadulás abszolút Rebels-be illő volt.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.