Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

- Charles Soule mindig is úgy gondolta, hogy a sztori Marchion Ro története.

- Cavan Scott a jövőhéten megjelenő Finálé képregényről: megtudjuk majd, hogy Keeve Trennis miképp lesz egyike az Elveszetteknek! (ha jól emlékszem Dooku a 20. tag, aki elhagyta a Rendet)

Image

Hozzászólás ideje:

Reméltem, hogy 2026-ra is bejelentenek egy Köztársaság Fénykora regény címet. Egy olyat, ami független az eddigi három fázistól.

Hozzászólás ideje:

Nem tudjuk min dolgozhatnak most a háttérben. De én annyira nem bánom, hogy most van egy korszakváltás a regények terén. Ezért addig elég komolyan a köztársaság fénykorán volt a hangsúly. 

Hozzászólás ideje:

Számítottam rá, hogy nem igen fognak bejelenteni könyveket, most lett csak vége a 3. fázisnak.

Na jó, talán a Broken Blade említve lehetett volna, de úgy néz ki, hogy még nincsen annyira előrehaladott állapotban.

(Meg szerintem picit spoileres lenne az egyik könyv, ha már most beszélnének róla, majd októberben. :whistle:)

De amúgy biztos, hogy vannak tervek további tartalmakra. Majd idővel kiderülnek. :)

Szerkesztve: - Bence1997

Hozzászólás ideje:

Ma jött ki az utolsó Marvel képregény is, ami a Finale - The Beacon nevet kapta. Sikerült elolvasnom, szépen lezárta az egészet, rögvest a Trials of the Jedi után vesszük fel a fonalat, valamint pár hónapot előreugrunk az időben, hogy Cavan Scott pontot tegyen arra az eseményre, amit már a kezdetektől építgetett: vajon Trennis hogyan hagyja ott a Rendet? A választ most már tudjuk... ami szerintem lehetett volna jobb is, valamennyire értettem a döntést, de az indok picikét kevésnek bizonyult a számomra. Ezt leszámítva mint említettem, a zárás szép lett.

Egy hosszú utazás ezennel végetért. De egyúttal egy új is kezdődik, mert még bőven van megannyi történetre lehetőség. Vannak nyitott kapuk, felvezetett/vagy el nem mesélt történetek, amikkel a jövőben játszadozhatnak, epekedve várom őket. :)

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

A beígért rövid frissítő a 3. fázis magyar indulása előtt, nem fogok mindenre kitérni, csak amit fontosnak érzek. Elöljáróban annyi, hogy sajnos a Shadows of Starlight úgy néz ki csak jövőre jelenik meg (ha a Szukitshoz hasonlóan a Maxim a képregényekre is leszerződött, márpedig ha a 2. fázisos fő képregény mindkét részét kiadják, azt jelzi nekem, hogy a deal hasonló lesz), pedig a Sötétség Szeme című könyv alap felállását mutatja be a 4 részes képregényszéria, szóval aki elakarja olvasni angolul, annak itt elérhető, viszont lentebb nagyon röviden összegzem, hogy miért is fontos az első 3. fázisos könyvre nézve.

Akkor hát miket tartok igazán fontosnak a 3. fázis kezdéséhez:

- The Blade (2. fázisos minisorozat Porter Engle főszereplésével)

- The Edge of Balance: Precedent

- Shadows of Starlight 4 részes minisorozat

- The Eye of the Storm

- Első és második fázisos alapinfók

Magyarázat:

- A The Blade Porter Engle fiatalkorát mutatja be, mi történt vele a 2. fázis idején. Ebben a miniben jelenik meg egy mirialan, akinek a neve Viess tábornok. Porter és Viess között egy rivalizálás kezd el kialakulni, ami a 3. fázis miatt fontos, nyilván nem kötelező elolvasni, de jó, ha tudja az ember, hogy mi is motiválja Portert a 3. fázisban és hogy ki is tulajdonképpen Viess. Ja és a Barash eskü, amit ugye Dez az első fázisban és az Akolitusban Torbin követ el. Az eredete innen származik. :)

- The Edge of Balance: Precedent: a 3. fázisban van egy szereplő (Azlin Rell), aki kulcsfontosságú szereplővé válik, ahogy haladunk előre a történetben. Ő a 2. fázisban bukkant fel először, egy emberről beszélünk, például Kevmo Zinkkel is jó barátságban volt (A megtévesztés útja), de történik vele valami szörnyűség, ami miatt átmegy ezen-azon és végül az Éjféli Horizont című regényben (a Reath-Ram könyv a Korélián, ahol a végén Yoda megjelent, hogy megmentse a napot) tűnik fel, bár akkor nem tudja senki, hogy kiről van szó. Nos, ez a manga elmeséli, hogy miképp is őrült meg. Valamint...

- Shadows of Starlight: elérkeztünk az alaphoz, ez a mini rakja le mindazt, amin a Sötétség Szeme elindul. Itt van szó az Őrző protokollról, Azlin szerepéről, Avar miképp kerül a Zárt Zónába, kicsoda Melis Stryke, hogyan kerül Viess a nihilekhez, mi is Marchion következő terve (már ha van neki egyáltalán), hogyan alakul át a nihil szervezete az első fázisos fergeteghajtókból a harmadik fázisos miniszterekig, stb.

- A fény és élet meséi: Ezt az antológiát is ideveszem, mert a Shadows of Starlight 3. füzete Bellre koncentrál, de egy ponton előreugrik a története, amit eme antológia egyik története mesél el, nevezetesen, hogy mi is történt Burryagával. Ha megvan a könyv, akkor érdemes a Bellel foglalkozó történetet elolvasni, a MINDEN JEDI A SAJÁT ÚTJÁT JÁRJA című részt kell elolvasnotok.

- The Eye of the Storm: Ez ha jól tudom, akkor az első fázisos Marvel képregény utolsó füzeteihez volt csatolva (Jedik - Egy korszak vége), ez meséli el Marchion fajának történetét (első füzet) és a Csillaghullás után történő eseményeket (második füzet). Gyorsan elolvastam a másodikat és mondhatni az egyik legfontosabb mind közül, különösen az, amikor Marchion az X bolygóra megy a névtelenekért. Ha tudnátok, hogy ez miért fontos... na inkább nem mondok semmit. :D

- És nyilván az alapinfók: a 2. fázisban volt egy Dalnai csata, ahol először használták a névteleneket, amiket Mardáék az X bolygóról hoztak TOJÁS formában és egy kivételével idővel mind kipusztult. Az első fázis idején Marchion összeszedte az ún. Echo Stonokat, az egyikkel irányítani tudja a névteleneket, de ezen kívül vannak más jogarak is. Ugye a 2. fázisban egy volt Marda kezében, egy pedig a kuzinja, Yana kezében. Hogy a Yana birtokában lévővel mi van, azt nem árulhatom el (szerintem én se tudom :D).

A Viharfellegekben szert tesz a Rombolóra (angolul Leveler), a régi Dalnai csata utolsó megmaradt névtelenjére, amit ki is próbál (RIP Loden :(), majd miután látja a szörnyeteg hasznát, az Eye of the Stormban az X bolygóra megy, hogy KIFEJLETT névteleneket vigyen el a bolygóról, amiket később többek között a Csillagfény Jelzőállomáson is használ (RIP Orla). A Jelzőállomás végül megsemmisül, amin amúgy maga a Drengirek fő anyja is található.

Ugye amikor a jedik az Amaxine állomásról elvitték a sith szobrokat (Fenyegető Sötétség), felébresztették a Drengireket is, akik idővel elterjedtek a Galaxisban, amíg Avar Kriss és a huttok szövetsége meg nem állította őket. Elfogták a Nagy Anyát és a Csillagfényre szállították. Nos, innen kikövetkeztethető, hogy mi lehet a drengirekkel a 3. fázisban. :P

Marchion pedig megünnepelvén a győzelmét, aktiválja azt a technikát, amit először a Lopakodó Árnyakban tudtunk meg, ezzel létrehozva a Zárt Zónát (Occlusion Zone), ahova csak a nihilek juthatnak ki-be, ha van megfelelő hajtóművük. Ebben a zónában csak a nihilek az urak, vadásznak azokra, akik nem odavalósiak.

Na, nagyjából ennyi lenne, remélem sikerült felfrissítenem az emlékeiteket, ha meg új infót is tartalmazott az írásom, fogyasszátok egészséggel. :D:D:D

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.