Ugrás a kommentre

Hux tábornok, a kegyvesztett


Ajánlott hozzászólás

Gondolkodtam megér-e egy topikot Hux, de aztán úgy voltam vele, hogy mementónak jó lesz. Na nem mintha megérdemelne bármilyen emléket is azok után amiket tett. 

 

A TLJ végén Hux tekintetéből sok minden kiolvasható volt Kylo irányába, csak nem a szeretet. Ennek a végeredménye az lett, hogy a legfőbb vezér, ahogy várható is volt egyik oldalról, háttérbe szorította őt. Minimum két magas rangú tisztet is a fölé rakott, így Hux csupán egy sima tábornok maradt a többi közül. Itt még a Starkiller bázis elvesztését is a fejére olvassák, és hogy teljes legyen a kudarca, a TFA-ban hangoztatott kiváló kiképzési módszere is csődbe ment, hiszen egy egész rohamosztagos század dezertált.

Gondolom ekkor se látta be hibáit, és gyűlölete Kylo ellen odáig "süllyesztette", hogy még az Ellenállásnak is képes volt kémkedni, csak, hogy lássa Kylo bukását. Ironikus, hogy ebbe aztán ő bukott bele. A halála olyan volt amilyet érdemelt: lelőtték mint egy kutyát.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Azzal nagyon egyetértek, hogy Hux azt kapta, amit érdemelt. Mint embert, a legkevésbé sem sajnálom, mint karaktert, úgy azért egy kicsit igen, mert nagyon bírtam az öntelt fajankó jeleneteit, de ebben a filmben nem volt igazán helye már.

 

Kérdés, hogy ha képes lett volna elfogadni Kylo Ren uralmát, akkor kapott-e volna második esélyt a vezetésre, lehetett volna-e ő a főparancsnok Pryde helyett, vagy a Starkiller kudarc miatt mindenképpen lefokozás lett volna a sorsa? Szerintem nem kapott volna. Kylo utálta és nem hiszem, hogy megbocsátotta volna az ellene áskálódását.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem az tetszik nagyon ezzel a habzószájú fanatikussal kapcsolatban, hogy hatalmas szerepe van az Ellenállás győzelmében. A figura, aki lefejezte az új Köztársaságot kulcsszereplő lett az Első Rend és a Végső Rend leverésében is. Neki hála szerzett az Ellenállás hírt arról, hogy Palpatine tényleg visszatért és flottát állított fel az Exegolon - ha ezt az infót nem adja le, az Ellenállás a bukásáig tanakodhatott volna arról, hogy Palpatine nem csak az Első Rend trükkje-e (ugye még akkor is nehezen akarták elhinni, amikor tényként közölték), arról meg halvány lila dunsztjuk sem lett volna, hogy hol keressék.

Eztán pedig, ha nincs Hux, Poe, Chewie és Finn meghalnak Pryde parancsára, és Rey sem jut le a Steadfastról, legalábbis nem Jedi lovagként és/vagy elevenen. Szóval na, ahhoz képest, hogy mekkora Első Rend drukker volt Hux, nem semmi, hogy lényegében megbuktatta azt. Ami azt is jelzi, milyen mély gyűlöletet táplált Kylo Ren iránt.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

23 perccel korábban, Dzséjt írta:

Nekem az tetszik nagyon ezzel a habzószájú fanatikussal kapcsolatban, hogy hatalmas szerepe van az Ellenállás győzelmében.

Hux így kulcsszereplő lett, és ugyan ő biztos nem ilyen dicsőségre számított, de mindig is jelentőségteljes szeretett volna lenne, így most ezzel megkapta. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem különösen tetszett az a dolog, hogy nem egy már ismert pálfordulás történt, tehát nem azért állt át az Ellenállás oldalára, mert jó útra tért, hanem a Kylo iránt érzett gyűlöletéből. Azaz az ellenségem ellensége az én barátom is alapon. Morálisan tehát semmit nem változott, ugyanolyan rohadék maradt, mint eddig, mégis óriási segítséget nyúltott hőseinknek. Ez új megközelítés,  ilyet tán még nem is láthattunk a Star Wars-ban. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 perccel korábban, Pildi írta:

Hux így kulcsszereplő lett, és ugyan ő biztos nem ilyen dicsőségre számított, de mindig is jelentőségteljes szeretett volna lenne, így most ezzel megkapta. :)

Hux tábornok, az Ellenállás hőse. Az apja forog a sírjában. :lol:

Amúgy az enciklopédiában azt is írják, hogy Kylo még a rohamosztagosok kiképzését is elvette tőle és rábízta egy másik tábornokra, Frau Engell-re.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, Dzséjt írta:

Szóval na, ahhoz képest, hogy mekkora Első Rend drukker volt Hux, nem semmi, hogy lényegében megbuktatta azt.

Lehet, hogy ez a pali néha elég béna volt, de amibe belekezdett azt legtöbbször nagyot szólt. :D 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem Hux kapcsán az jutott eszembe, hogy ezzel is mennyire teljes Sidious kudarca. Snoke mondja a 8-ban Kylonak, hogy kíváncsi miért tart egy ilyen veszett korcsot ilyen magas pozícióban. Hát mert hozzáértő kezekben igazi fegyver lehet. Hozzáértő kezekben... :D :D Ez is mennyire bevált az öregnek, a hozzáértő kezei között lett belőle egy ellenálló kém. Addig a hülyeségével okozott károkat, utána meg a bosszúszomjával.

 

Amúgy még nem döntöttem el tetszik-e ez a Hux-csavar. :| Látom az előnyeit, hogy ilyen árulás még tényleg nem volt a SW-ban, hogy kezdtek valamit a karakterével, hogy váratlan volt. Még akár ez a magyarázat is működhet, hogy neki mindegy, csak Kylo bukjon.

Más szempontból viszont egyelőre karakteridegennek is érzem. Ez a figura akkora fanja volt az ER-nek, annyira gyűlölte az ellenállókat, hogy nehezen tudom elképzelni, hogy egy ilyen pitiáner személyes bosszú miatt félredobja az elveit, az alapérzéseit. Ha valakiből, akkor belőle abszolút nem néztem volna ki, hogy bármi áron is engedte volna az ellenállást győzni vagy bárhogy segítette volna őket. Persze, jellemteen figura, ebbe akár beleférhet, de nekem akkor is fura.

Talán, ha jobban rámegy arra a film, hogy a VR más, hogy ez nem az ER, hogy valójában mást akarnak, akkor jobban átjött volna az is, hogy Hux már amúgy sem érzi magáénak a szervezetet, annak céljait. De igazából a VR csak egy átnevezése az ER-nek, így más motivációja nemigen lehet Hux-nak, mint tényleg szopatni Kylot. Csak hát ebbe belebuktatni mindazt, amiért addig küzdött, és amiben mindaddig hitt. Hát nem tudom.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

4 perccel korábban, pb69 írta:

Ez a figura akkora fanja volt az ER-nek, annyira gyűlölte az ellenállókat, hogy nehezen tudom elképzelni, hogy egy ilyen pitiáner személyes bosszú miatt félredobja az elveit, az alapérzéseit.

Kylo-t viszont mindennél jobban gyűlölte. Hux valószínűleg meghasonlott. Nem tetszehetett neki, hogy háttérbe szorították és szerintem ez a VR-se lehetett a szíve csücske. Így aztán már tojhatott az egészre. Az, hogy milyen volt régen és milyen lett mostanra, lehet egy jó karakterfejlődés is. :) 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem Huxnál az is komoly törést okozott, hogy Snoke meghalt. Mivel ő már Palpatine után nőtt fel, Sidious számára nem az igazi uralkodó, Kylo meg aztán végképp nem az. Szóval szrintem ő inkább volt Snoke-drukker, őt szolgálta, plusz ő tartotta őt a számára kellemes poszton. Snoke meghalt, Huxnak pedig ez olyan lehetett, mintha az Első Rend is velehalt volna. Kylo és az ő Első Rendje már nem képviselhette azt a szemében, amit ő addig az Első Rendben látott, ami amúgy az ő személyes ambícióit is tükrözte. Azért ne legyen senki tévedésben, Hux nem ideológiai okokból pártolta az Első Rendet, hanem saját személyes céljai miatt.

Az, hogy mennyire magára tudja venni a dolgokat, mekkora egy önérzetes, egoista, pitiáner kretén, azt az ep8 eleje jól bemutatja.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 2 hónappal később...
  • 2 hónappal később...
2019. 12. 26. - 12:52, Dzséjt írta:

Az, hogy mennyire magára tudja venni a dolgokat, mekkora egy önérzetes, egoista, pitiáner kretén, azt az ep8 eleje jól bemutatja.

Szerintem nem szívelte Palpatine rendszerét. Sloane pártinak tudnám inkább elképzelni. Annál is inkább, mert Palpatine feltűnésével arulóvá vált. Sőt, nagy szerepet játszott a bukásában. De erről azt hiszem @Dzséjt is megemlékezett már. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem ő egy opportunista volt, nem hiszem, hogy érdekelte volna, hogy milyen elnyomó rendszer az, ahol ő dirigálhat. Azért árulta el az Első Rend ügyét, mert abban neki már nem volt szerepe és inkább akarta látni veszni Kylo-t, mert az ő felemelkedése elviselhetetlenebb volt számára, mint akár az Ellenállás esetleges győzelme.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.