Jump to content

Sarah Kuhn: Doctor Aphra


Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • 3 months later...
  • 2 months later...

Szerintem Aphra a Disney-éra legérdekesebb karakterei között van, így örülök, hogy megszületett ez a regény. Bár Chelli eleinte nem volt szimpatikus a "folyton átvágok és elárulok mindenkit a saját hasznomra" mentalitásával, de az egyre több képregénynek és ennek a regénynek köszönhetően jobban meg lehet érteni a mozgatórugóit. Aphrát nem lehet egyértelműen beskatulyázni a "jó" vagy a "rossz" oldalra. Ő egy vérbeli opportunista, aki boldogulni próbál egy kegyetlen galaxisban, és hidegen hagyja, hogy a Birodalom vagy éppen a Lázadók kerekednek-e felül. 

 

Maga a regény az 1. Darth Vader sorozat Aphra vonatkozású részeit, a Vader lezuhan különszámot és az 1. Star Wars sorozat Lázadó börtön c. részét meséli el kizárólag Chelli szemszögéből, kisebb-nagyobb bővítésekkel. Ezek a bővítések érdekes plusz adalékokat tesznek hozzá a történethez, ráadásul Aphra gondolataiba is betekintést nyerhetünk, amire a képregényekben nem volt mód. Néhány flashback formájában Chelli és Sana múltjára is bővebb betekintést kapunk, így az is kiderül, miért is lettek ők olyan rosszba, ahogy a Sunspot börtönben láthattuk. A történetbe nem akarok belemenni, aki ismeri a képregényeket, annak nyilván nem lesz benne sok újdonság.

 

Jó volt úgy olvasni a könyvet, hogy vele párhuzamosan a képregényekkel is tartottam az iramot. Maga a hangoskönyv kivonat formátum egyáltalán nem volt zavaró, Aphra sokszor terjedelmes narrációjának hála akadnak hosszabb, tartalmas leírások szép számmal.

 

Szerintem érdekes adalék volt Aphra kapcsán, akár a további történeteiről is elfogadnék egy hasonló kötetet.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information