Jump to content

1x06 - T0-B1


Recommended Posts

6. rész - T0-B1

 

6v.jpg

 

Írta: Yuichiro Kido

Rendezte: Abel Góngora

 

Szereplők:

T0-B1 "Tobi" - Masako Nozawa / Jaden Waldman

Mitaka - Tsutomu Isobe

Inkvizítor - Kentaro Ito / Neil Kaplan

C03 

 

Érdekességek

- "Úgy vélem, TO-B1 története számos ponton tükrözi a Science Saru történetét, azt, hogyan nőtték ki magukat valami igazán apróból azzá az egyedi és feltűnő anime stúdióvá, amik ma." - Josh Rimes (executive producer, Lucasfilm Ltd.)
- "A múltban régi, japán animációkat nézve nőtünk fel. Úgy gondoltuk, inspirációként használhatnánk őket, hogy aztán egyesítsük a Star Warsszal." - Eunyoung Choi (a Science Saru társalapítója)
- "Stilisztikailag teljesen különbözik minden mástól. Azt hiszem, hogy ami engem igazán megfogott ebben, az az egyszerű művészi stílus, melyet Moebius-inspirálta hátterek elé helyeztek." - James Waugh (executive producer, Lucasfilm Ltd.)

 

Concept Art galéria

View post on imgur.com

 

 

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

A téma amire fel akarták húzni a részt, értékelendő, de a megvalósítás.... a droid Jedit nem nagyon tudom hova tenni... A párbajt azért szépen megrajzolták. Legyen 3/10

 

Most olvasom, hogy elvileg ez az epizód egy tisztelgés Osamu Tezukának, a "mangák atyjának", aki egyúttal az Astro Boy szerzője is - innen jöhetett a droid Jedi története.

Edited by Yoda József
Link to comment
Share on other sites

A negatívumoktól eltekintve, minden pozitív volt! ;) Lássuk akkor az utóbbiakat:

Tetszettek az átemelt mondatok az erővel kapcsolatban az Új reményből és a Zsivány egyesből.

A főhős neve szójáték Obi-Wanra és a felállás is hasonló a végén, mint a Baljós árnyakban, hogy végül a tanítvány kell legyőzze mestere gyilkosát.

Tetszett még a lovaggá ütés pillanata, melyet Tartakovskynál láttunk először és itt is azokkal a szavakkal kezdik!

Link to comment
Share on other sites

Erről nem sok pozitívumot tudnék elmondani, talán csak azt, hogy legalább rövid volt. A droid-jedi koncepcióval még alapvetően nem is lett volna bajom, de az eleje számomra nagyon vontatott volt, aztán mikor nagyjából a felénél bejött az a rész, hogy elmegy megkeresni a kristályát és észreveszik a Birodalmiak, akkor elkezdett érdekessé válni az egész. Ezek után viszont kb. rögtön kaptunk egy párbajt, ami egészen addig a pontig tetszett, míg a végén be nem avatkoztak a droidok és Tobi átalakult egy ilyen droidharcossá. Az már túlzás volt, de a lényegi részek, ez az egész világ amelybe belehelyezték ezt a történetet, a karakterek (különösen a Professzorra lettem volna jobban kíváncsi) mind mind homályban maradtak és így pont az a része sikkadt el, ami számomra érdekes lehetett volna. Annyit azért mindenképpen a rész javára írok, hogy voltak benne ügyesen eltalált SW áthallások. A hős karaktere, aki elvágyódik a kietlen, kopár, félreeső világról és jedi akar lenni nagyon benne van a SW dnsében. Az ikernapok, de a szereplők közti dinamika is nekem nagyon Luke-ot idézte meg itt-ott az Ep. IV-ből és az a párhuzam is tetszett, hogy ahogy a hősünk jedivé válik, közben visszatér az élet is erre a kietlen világra. Az esszenciája ott volt ebben a Star Warsnak, de a kivitelezés nem nagyon tetszett és sajnos a főszereplő droidot is inkább idegesítőnek, mint aranyosnak találtam. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information