Ody Mandrell Posted July 4, 2021 Share Posted July 4, 2021 (edited ) 6. rész - T0-B1 Írta: Yuichiro Kido Rendezte: Abel Góngora Szereplők: T0-B1 "Tobi" - Masako Nozawa / Jaden Waldman Mitaka - Tsutomu Isobe Inkvizítor - Kentaro Ito / Neil Kaplan C03 Érdekességek - "Úgy vélem, TO-B1 története számos ponton tükrözi a Science Saru történetét, azt, hogyan nőtték ki magukat valami igazán apróból azzá az egyedi és feltűnő anime stúdióvá, amik ma." - Josh Rimes (executive producer, Lucasfilm Ltd.) - "A múltban régi, japán animációkat nézve nőtünk fel. Úgy gondoltuk, inspirációként használhatnánk őket, hogy aztán egyesítsük a Star Warsszal." - Eunyoung Choi (a Science Saru társalapítója) - "Stilisztikailag teljesen különbözik minden mástól. Azt hiszem, hogy ami engem igazán megfogott ebben, az az egyszerű művészi stílus, melyet Moebius-inspirálta hátterek elé helyeztek." - James Waugh (executive producer, Lucasfilm Ltd.) Concept Art galéria View post on imgur.com Edited May 2, 2023 by Ody Mandrell Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bence1997 Posted September 23, 2021 Share Posted September 23, 2021 Kinek az agyából pattant ki ez a történet??? Egy droid, aki jedi akar lenni??? Már fél perc után elment a kedvem tőle. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NorbiLordi Posted September 24, 2021 Share Posted September 24, 2021 Nekem ez a történet volt az ami túlságosan japán volt, és a trailer láttán még a nyuszilányost gondoltam bénának Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iqvi Posted September 24, 2021 Share Posted September 24, 2021 Hát igen, ez volt eddig a legelrugaszkodottabb történet a sorozatban. Főleg a droidok ábrázolását tekintve. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yoda József Posted September 24, 2021 Share Posted September 24, 2021 (edited ) A téma amire fel akarták húzni a részt, értékelendő, de a megvalósítás.... a droid Jedit nem nagyon tudom hova tenni... A párbajt azért szépen megrajzolták. Legyen 3/10 Most olvasom, hogy elvileg ez az epizód egy tisztelgés Osamu Tezukának, a "mangák atyjának", aki egyúttal az Astro Boy szerzője is - innen jöhetett a droid Jedi története. Edited September 24, 2021 by Yoda József Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted September 27, 2021 Author Share Posted September 27, 2021 Huhhh...ez nekem túl sok(k) volt. 10/2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nute Gunray Posted September 27, 2021 Share Posted September 27, 2021 Ha nem hangzott volna el néha a "Jedi" szó, meg nem mondtam volna, hogy "Star Wars-t" nézek. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
csoli1138 Posted September 29, 2021 Share Posted September 29, 2021 A negatívumoktól eltekintve, minden pozitív volt! Lássuk akkor az utóbbiakat: Tetszettek az átemelt mondatok az erővel kapcsolatban az Új reményből és a Zsivány egyesből. A főhős neve szójáték Obi-Wanra és a felállás is hasonló a végén, mint a Baljós árnyakban, hogy végül a tanítvány kell legyőzze mestere gyilkosát. Tetszett még a lovaggá ütés pillanata, melyet Tartakovskynál láttunk először és itt is azokkal a szavakkal kezdik! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wilde Posted September 30, 2021 Share Posted September 30, 2021 Erről nem sok pozitívumot tudnék elmondani, talán csak azt, hogy legalább rövid volt. A droid-jedi koncepcióval még alapvetően nem is lett volna bajom, de az eleje számomra nagyon vontatott volt, aztán mikor nagyjából a felénél bejött az a rész, hogy elmegy megkeresni a kristályát és észreveszik a Birodalmiak, akkor elkezdett érdekessé válni az egész. Ezek után viszont kb. rögtön kaptunk egy párbajt, ami egészen addig a pontig tetszett, míg a végén be nem avatkoztak a droidok és Tobi átalakult egy ilyen droidharcossá. Az már túlzás volt, de a lényegi részek, ez az egész világ amelybe belehelyezték ezt a történetet, a karakterek (különösen a Professzorra lettem volna jobban kíváncsi) mind mind homályban maradtak és így pont az a része sikkadt el, ami számomra érdekes lehetett volna. Annyit azért mindenképpen a rész javára írok, hogy voltak benne ügyesen eltalált SW áthallások. A hős karaktere, aki elvágyódik a kietlen, kopár, félreeső világról és jedi akar lenni nagyon benne van a SW dnsében. Az ikernapok, de a szereplők közti dinamika is nekem nagyon Luke-ot idézte meg itt-ott az Ep. IV-ből és az a párhuzam is tetszett, hogy ahogy a hősünk jedivé válik, közben visszatér az élet is erre a kietlen világra. Az esszenciája ott volt ebben a Star Warsnak, de a kivitelezés nem nagyon tetszett és sajnos a főszereplő droidot is inkább idegesítőnek, mint aranyosnak találtam. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts