Ugrás a kommentre

Sorozatok

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
  2013. 05. 19. - 15:18, Donát írta:

Semmi gond. Szívesen belekezdenék a TOSba csak félek, hogy mai szemmel élvezhető lesz-e első Star Trek sorozatélményként. Szinkronosan vagy feliratosan érdemes amúgy a sorozatokat nézni?

Ha a felújított változatot nézed (bár lehet az eredetit már be sem lehet szerezni), akkor azért nem nagy gáz. És ha rá tudsz hangolódni arra, amit Ody írt, a trióra és a humorukra, akkor azért a legtöbb sztori élvezhető. De persze keményen felül kell kerekedni a színészi játékon, és az olyan dolgokon, amik ma már nevetségesnek hatnak.

Nyugodtan lehet szinkronosan nézni őket, a TOS-TNG-DS9-VOY-ENT (1. évad) vonal végig egységes, egy stúdió csinálta, ugyanazok fordították. Sok dolog kapott jó magyar nevet (warp -> szubtér, EMH -> OSH, stb). Az Enterprise 2-3-4. évada sajnos új stúdióhoz került, azon ez meg is látszik, az egységesség kikopott (még ha a hangok meg is maradtak).

A mozifilmeket viszont nem ajánlanám magyarul. Baromira nem egységes és egyik-másik bár régi, de nagyon gagyi.

Szerk.: De ha nagyon nem bírod - megeshet, én sem bírnám már megnézni, pedig ezen nőttem föl -, akkor összeállíthatok egy listát, hogy mely részeket érdemes ismerni a későbbi események teljes megértéséhez,

Hozzászólás ideje:
  2013. 05. 19. - 10:53, Dzséjt írta:

Aki mindegyikbe belekóstolna: Enterprise.

Lehet, hogy ezzel én is próbát teszek, ha a többi nem ismerete nem túl nagy hátrány. Nem biztos, hogy ennyi sorozattal most bíbelődnék (sajnos elég helyem sincs most erre a gépen), de azért néhány érdekelne. Akár másik szériából is összeválogatva. Meglátjuk, hogy Donát később igényli-e a felajánlott listát, mert akkor esetleg én is csatlakozok hozzá.

Hozzászólás ideje:

Karrde itt a válasz a River-es kérdésünkre. Már megtörtént az eset, amiről beszéltünk, de csak a 6. évad DVD extrái között volt egy jelenet.

Sajna magát az egész jelentet nem találom, de ennek a videónak az eleje meg a vége az:

Spoileres tartalom megtekintése

Meg kell keresnem az egész jelenetet!!!

Hozzászólás ideje:

Köszi :) Ezt az extrát részben ismerem, de a Doctor idővonalának tekintetében a fene tudja, hova kellene berakni. Nekem valahogy nem stimm az, hogy a 6. és 7. évad közé. Egyáltalán ezt az extrát tekinthetjük az epizódokkal egyenértékűnek?

Hozzászólás ideje:
  2013. 05. 19. - 16:55, MissKarrde írta:

Köszi :) Ezt az extrát részben ismerem, de a Doctor idővonalának tekintetében a fene tudja, hova kellene berakni. Nekem valahogy nem stimm az, hogy a 6. és 7. évad közé. Egyáltalán ezt az extrát tekinthetjük az epizódokkal egyenértékűnek?

Hozzászólás ideje:

DW 7x13

Hozzászólás ideje:
  2013. 05. 19. - 16:36, MissKarrde írta:

Lehet, hogy ezzel én is próbát teszek, ha a többi nem ismerete nem túl nagy hátrány. Nem biztos, hogy ennyi sorozattal most bíbelődnék (sajnos elég helyem sincs most erre a gépen), de azért néhány érdekelne. Akár másik szériából is összeválogatva. Meglátjuk, hogy Donát később igényli-e a felajánlott listát, mert akkor esetleg én is csatlakozok hozzá.

Az Enterprise-zal nyugodtan próbálkozhatsz, hiszen mindkét univerzumnak az előzménye (az eredetinek 95%-ban, az Abramsverse-nek 100%-ban). Így legfeljebb azt nem tudod, minek mi lesz a későbbi foganatja az eredeti idővonalon.

Akár a többi szériára is tudok ilyen "érdemes megnézni" listát, kivéve a DS9-ra. Egyrészt, mert az tényleg baromi jó, másrészt, ott tényleg minden epizód számít, ha mást nem, a karakterek életének alakulásában. Mondjuk az Enterprise is zaccos ilyen téren, mert mint írtam, ott a 3-4. évad nagyon összefonódott. De azt tényleg érdemes megnézni. Annyira nem Star Trek, hogy a Star Trek cím rajta sincs az első két évadon. :D

Hozzászólás ideje:
  2013. 05. 19. - 16:55, MissKarrde írta:

Évadzárós spoilerekkel

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)
  2013. 05. 19. - 16:05, Dzséjt írta:

És ha rá tudsz hangolódni arra, amit Ody írt, a trióra és a humorukra, akkor azért a legtöbb sztori élvezhető.

Jók a sztorik! Van egy kellemes feelingje. Ha az embernek nem a szemkápráztató effektek a fontosak, akkor élvezni fogja. A színészi játék pedig remek ezekben az évadokban. Nimoy olyan zseniálisan hozza az érzelemmentes karakterét, hogy azóta se tudta megközelíteni senki.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
Hozzászólás ideje:
  2013. 05. 19. - 17:43, Dzséjt írta:

Az Enterprise-zal nyugodtan próbálkozhatsz, hiszen mindkét univerzumnak az előzménye (az eredetinek 95%-ban, az Abramsverse-nek 100%-ban).

Köszi az ismertetőt, ha belevágok, majd írok róla :)

2013. 05. 19. - 18:08, Bomarr írta:

Évadzárós spoilerekkel

Hozzászólás ideje:

Egyetértek, hogy az ENT kivételével az összes sorozatot érdemes szinkronnal nézni. Egyébként a felújított TOS elég tűrhető, és vannak mai szemmel is nagyon élvezetes epizódok. Legfőbb erőssége a szereplők, a TNG-hez képest mindenképp érdekesek a karakterek (szerintem).

Hozzászólás ideje:

Most megnéztem a pilotot. Adok neki esélyt. :) Azt megmondjátok, hogy a TOS pilotja és az első rész hogyan kapcsolódnak egymáshoz? Mert

Hozzászólás ideje:

A TOS-nak két pilotja van, a The Cage-t '64-ben csinálták meg, de az NBC meglátva az epizódot inkább hanyagolta a Star Treket. Ezután csinálták meg '66-ban a Where No Man Has Gone Before, ami szintén pilot, még ebben sincs benne McCoy, Chekov (bár ő eleve a második évadban csatlakozik csak), Sulu még nem kormányos, hanem az asztronómia vezetője, és még az egyenruhák is mások. A The Cage-t csak 1988-ban mutatták be, viszont Roddenberry-ék készítettek egy speciális duplarészt, a The Menagerie I-II-t, amiben voltaképpen újra meg lehet nézni a The Cage-t, és abban vannak a kapcsolódási pontok is. Persze nem valami sok, itt még két epizód között nem igazán vannak összefüggések. Néha még önmagukkal is képesek ellentmondani (pl. Kirk a sorozat elején még megemlíti, hogy kapnak fizetést, később meg már egyáltalán nincs pénz a Föderációban).

Talán az évszámokat érdemes ismerni viszonyítási alapként:

- 2245: Elkészül a Constitution osztályú NCC-1701 USS Enterprise, kapitánynak Robert Aprilt nevezik ki. Pár évvel később leváltja Christopher Pike kapitány.

- 2254: a 1x00 The Cage cselekménye.

- 2265: James T. Kirk az Enterprise kapitánya lesz, a 1x01 Where No Man Has Gone Before cselekménye, az Enterprise elindul öt éves küldetésére.

- 2266-2267: az első évad cselekménye.

Hozzászólás ideje:

Akkor neked az a változat van meg, amit Riddick is mondott, a sorozat eredeti sorrendje. Tulajdonképpen lényegtelen, az elején okozhat némi kavarodást csak (talán az első öt résznél), hogy néha változnak a szereplők. Akkor nálad az eredeti első rész (a második pilot) az 1x03 lesz (Where No Man Ha Gone Before).

Hozzászólás ideje:
  2013. 05. 20. - 10:02, Wilde írta:

Hogyhogy most 2 hétig nincs Trónok Harca? Vagy csak én néztem el?

Szünet csak a jövő héten lesz, mivel akkor lesz a Memorial Day, aminél az amerikaiak húznak piknikezni TV-zés helyett és minden müsor nézettsége meredeken esik. Ezért a kilences rész két hét múlva jön.

Hozzászólás ideje:
  2013. 05. 20. - 7:43, Donát írta:

Húú, ez elég kaotikus.

Jah, úgy tűnik. Annyira, hogy már most elkezdem kimásolgatni a hozzászólásokat egy doksiba, mert nem tudom majd hosszabb távon fejben tartani, és ha majd kell, a fórumból ki nem vadászom még egyszer :)

Hozzászólás ideje:

No, akkor, két megtekintés és némi ülepedés után: Doctor Who 7x13

Szóval az évaddal összességében végül elégedett lettem, túlnyomó részben remek epizódokat kaptunk, és végül teljesítette az elvárásaimat. Jöhet az 50 évforduló megünneplése.

Hozzászólás ideje:

Star Trek TOS

Hozzászólás ideje:
  2013. 05. 20. - 17:38, Dzséjt írta:

No, akkor, két megtekintés és némi ülepedés után: Doctor Who 7x13

Szép hosszú, olyan igazi Dzséjt-féle leírás volt :D

Közben még én is agyaltam egy kicsit

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.